Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kostejnesmrtelny
    Vávra si za to pičování může sám svým vlastním pičováním. Normálně z toho jeho neúspěchu mám škodolibou radost (což je pro mě doposavad dost neznámej pocit), toho namyšlenýho xenofobního zmrda nemůžu ani cejtit.
    • P1trs
      pravdu mas v tom ze kdyby to zapitchoval lip, tak se nemusel s*at na KS, ale hodnotit to jako neuspech je trosku predcasne, te hre to naopak muze prospet
    • Nevim co tu zas píčuješ ty o nějakym neúspěchu, já o žádnym nevim... A vsadim se že budeš mezi prvníma co to bude uslintanej hrát... No prostě typickej českej škodolibej zzmrd. A ikdyby byl Vávra jakejkoliv (mě osobně nevadí), tak hrám rozumí a je skoro jedinej komu se tu povedlo udělat tak kvalitní hry aby se prosadili i za hranicema. Koneckonců dělá to pro nás, tak nevim proč bych mu měl přát neúspěch. Přece si to pak chci zahrát tak ať je to co nejlepší.. Takže ať máš co největší úspěch Dane! *3*
      • kostejnesmrtelny
        Ty seš taky dobrá hysterka *5*. Zkus skotský střiky, prej to zabírá.
      • Já nevim jak ty, ale já tam teda neúspěch vidim, když nesehnali vydavatele a museli jít na kickstarter, kterej navíc Vávra shazoval... A ještě všichni tvůrci her to dělaj hlavně pro sebe, je to jejich živobytí *7*
        • Vávra Kickstarter nehanil. Nelíbí se mu představa, že někdo nemá nic vytvořeného a chce ihned peníze. Jeho příkladem byl Sui Generis (který se mi taky extrémně líbí), v tom málu vytvořili nový engine s pokročilou fyzikou a zaobalili to do temného izometrického RPG. A proto jim přispěl, protože měli už něco v ruce, i když při vývoji žili prakticky z nuly. Taky se mu líbí Přístup Robertse nebo Farga, kteří své kampaně chytli za správný konec. Nejej ekonomicky ale i pro hráče. A rovněž mu věřím, že s vydavateli to není jednoduché. Většina se jich chová blbě, což se potom samozřejmě odrazí nejen na hře od Warhorse. World of Tanks taky neměli na růžích ustláno, a dnes jim každý div neutrhe ruce za rozhovor.
          • Jinak jsem se opět podíval na můj nejoblibenější FC 73. Není to jen o flame Dana a sekundování Michala, jsou tam zajímavé názory, jak bohužel někdy funguje marketing, přemýšlení vyvojářu atd. Doporučuji si poslechnout. Hodně jsem se u toho nasmál, i když už ty hlášky znám nazpamět :)
        • Jestli to bude nebo nebude úspěch se teprv uvidí podle toho jestli se na KS vyberou ty prachy (podle mě jo), nakonec pak můžou dopadnout o dost líp než s nějakym americkym vydavatelem, kterej na ně bude akorát tlačit a chtít po nich píčoviny (viz. Mafie 2).. Takhle budou mít volnou ruku a udělají všechno jak sami chtějí.. A jasně že se tim živí, ale to že to chtějí udělat co nejkvalitnější a nejreálnější je už v jejich zájmu a je vidět že chtejí, aby se to lidem líbilo, jinak by taky mohli udělat sračku ve stylu CoD a jít od toho a vydělali by si něco i tak.
    • To samý si psal na MovieZone. Aspoň prohodit věty nebo nějakou přidat by neškodilo, aby to nevypadalo, že se jen opakuješ.
      • kostejnesmrtelny
        Kdyby jenom na MZ, ještě taky na dalších dvou komunitních webech. Proč vymejšlet nějaký zdobný variace? *7*
    • Keyz
      To je blbý, protože jejich prohra dost možná zasáhne celou branži v ČR. I kdybych někoho fakt nesnášel ale měl by nějaký produkt který část populace ocení, tak bych mu nepřál aby se to nepovedlo. Já bych to nehrál ale někdo ano, tak proč jím to kazit. Vadí mí ten člověk ne jeho hry.
  • http://www.youtube.com/watch?v=vxbPmg-_FbQ

    Shut up and take my money !

    Nejen průjezd lesem vypadá krutochustě :) .... Jestli má Dayz pres mega platících, tak Vávropy přeji alespoň dva míče na kickstarteru.

    Arma3, Dayz, KC-D, Space Engineers - na to jakej jsme malej stát, tak docela úrodná kotlina na pc hry.
    • Kozy
      Měli to udělat pixelartový, to dneska letí, lidi by jim utrhali ruce.
    • Keyz
      Jo kdyby vybrali tolik aby to nemuselo být na části a bylo podle původní plánu to by bylo něco.
    • Já že to je už nový trailer a to je furt tento teaser :D To hell with you
      • Jak už jsem podotkl v Podcastu: hodně by se mi líbílo kdyby se to jmenovalo" Řinčení řemdihů řemesla středověkého", aby bylo vidět, že je to to echt český produkt :D

        Ukázka se povedla, ale pořád je to málo. Chci alespoň dvě minutky, abych se na to mohl stále dívat :)
        • Pokud bude na Kickstarteru stretch goal "Přidáme Tábor od Smetany", jdu do toho! Snad se tam objeví :)
    • WOW ...tak tohle má NESKUTEČNEJ potenciál!!!
  • Kozy
    Tohle prostě musí vyjít! Jsem už otrávenej z draků a čarodějů.
    • Asharak
      To by mohli být všichni po Dragon Age 3. A jestli dřív než KC:D vyjde nový TES, tak by to mohlo být ještě lepší. Navíc, jestli bude zájem po novém Zaklínači o další (podle mě podobně zpracovaný) otevřený svět, tak ještě líp. Ale k tomu jsou třeba psychologové z EA a Blizzardu a podobně :D.
      Aneb jak záleží na správném načasování. #Beliveve
  • Musim se priznat, ze se mi uz dlouho nestalo abych kvuli nejake hre neustale mackal F5.
    • Keyz
      To mi připomnělo soutěž na živě. Tam během dne měla vyskočit poslední otázka kdo nejrychleji odeslal formulář vyhrál PC. Tak někteří od půlnoci seděli a samozřejmě, že to dali někdy v 10 večer... Nechápu, jak to někdo vydržel sedět a koukat na to stránku. Hrát nemohl, to by se zdržel přepínáním apod..
      Pak ten FB po té co ta otázka vyskočila. Jak si tam lidi stěžovali :D Seděl jsem u toho 10 hodin a odejdu na WC a zrovna dáte dotaz haj/lové... apod.
      • To jsi byl zrovna ty ne?
        • Keyz
          Já se bavil večer u jejich FB. Tak odolný nejsem abych u toho seděl i když ta cena by se dala dobře prodat.
  • Keyz
    Btw může mi někdo znalý dobových poměrů říci proč měli někteří lidi tak dlouhé kapuce?

    http://imgdrop.net/viewer.php?id=opt1390345958j.png

    Taky jsem se díval na dobové zbroje a je jasné, to co se píše v článku, že byl problém proseknou zbroj mečem. Proto jsem se mrknul na důvod proč se nepožívali více palcáty, kladiva apod. které by měly mít větší efekt když drtily. Bohužel odpovědi se dost různí od problematické manipulace až pod noblesu meče.
    • wenceslaus
      Móda :-) Stejně tak se nosily boty s dlouhou špičkou...
      • Což bylo bráno jako něco sprostého, pokud boty neměly správné zahnutí, protože to připomínalo mužský úd. Oblibené hlavně ve Francii :)
    • tak čo som sa osobne dopočul dôvod by mal byť nasledovný.

      Dlhé kapucne nenosili iba šaškovia ale často aj bežný ľudia. Pôvodne sa pravdepodobne objavili u chudobnejšej časti obyvateľstva ako prerobené z poškodenej nohavice poprípade z druhého páru ak sa jeden zničil. proste taká recyklácia. (nohavice vtedy nebývali spojené ale boli to dve samostatné časti teda dve nohavice a volné spodky). Neskôr sa s toho asi stala módna záležitosť.
      Takáto úprava oblečenia sa robievala ale nemôžem sa zaručiť že je to pôvodný dôvod prečo sa robili tak dlhé. Pokojne za tým mohla byť pôvodne módna alebo vyššie spomenuté dáke technické výhody pri spracovávaní (jednoduchosť atď.)
    • P1trs
      dlouhe kapuce tehdy slouzily ke kompenzaci kratkeho prirozeni jako dnes rovne ksilty, retezy kolem krku a nadmerne velke obleceni
      • A nebo měli v kapuci pokojně uložené přirození
        • Keyz
          *15* tvar kapuce je pro to vhodný.
        • smejki
          hozené přes rameno
    • Skutečně nevím, jestli móda nutně vychází z nějaké funkční potřeby. Samozřejmě oblečení je jako celek funkční, ale myslím si, že různé módní výstřelky jednotlivých dob prostě byly jen módou a neměly nějaký význam ryze praktický. Mohly a někdy ale měly výrazný význam duchovní.

      Já vím, že v gotice bylo módní nosit špičaté boty a klobouky a kápě. Dokonce existovala nařízení, jak dlouhé tahle "zašpičatění" mohou být a co je pro kterou společenskou třídu optimální, společensky vhodné.

      Kdybych hledal duchovní význam, asi bych hleděl směrem k mnišským řádům, které nosívaly různé dlouhé kápě. Víra v boha a potřeba nosit pokrývku hlavy (z důvodů praktických a společenských) formovaly podle mě podobu pokrývek hlavy a tedy i kápí ve středověku.

      Taky jsem viděl, že některé dlouhé kápě se nosily smotané téměř do podoby jakýchci "turbanů", nebo k čemu to přirovnat.
    • smejki
      nejpoužívanější zbraně byly vždy dřevcové (oštěpy, halapartny atd. i vidle) - v Evropě, v Japonsku, kdekoliv. Dlouhý dosah, značná hybnost a bodavý útok je poměrně účinný na jakoukoliv zbroj, i kdyby to mělo jen omezit pohyb. Nicméně na boj 1 vs 1 to není žádná výhra. Meče byly spíš sekundární/obřadní/pro rytíře=šlechtu. Palcát je sice supr, ale je dost nemotorný, těžký a blbě se nosí. Na prorážení brnění se často používala válečná kladiva (jeden tupý konec - na rozhazování rovnováhy - a jeden ostrý konec - na prorážení). Na dorážení padlých se často používaly dýky.

      co se kapucí týče, viděl bych to na technologické důvody (líp se to šilo podle nějakýho zažitýho mustru nebo se líp porcovalo sukno) nebo módu.
      • Keyz
        Díky za sumarizaci.

        Co je taky zajímavý, jak často se požíval nějaký štít oproti představě v mnoha filmech a hrách kde zbraně pro dvě ruce hrají často hlavní roli.
    • Lidi žádní šašci, ale móda. Lidi fungovali ve středověku na stejné bázi jako my dnes. Všechno nemusí mít hned praktický důvod.
    • S kapuci neporadim, u tech zbrani bych nehledal jeden duvod, ty dva co pises jsou docela pochopitelne. Prece jenom kladivo a palcat maji teziste hodne blizko te hlavice, zkus si predstavit s tim vydrzet v bitve. I Arnie by s tim mel problemy ;-) Navic brneni aby fungovalo muselo byt hodne vycpane, takze i uder kladivem se rozlozi a neudela tolik skody.
      • Keyz
        Nj to je pravda, že boje často trvali dlouho a tahat navíc kladivo s blbým těžištěm... Zajímavý ten kult mečet jestli se to dát tak říci...

        Sranda byla v dokumentu nejhorší povolání. Tak nějak se to jmenoval. Tam byli povolání ze středověku a mezi mnoha šílenostmi byl mistr který dělal poskoka rytíři. To bylo opravu humus. Jak tam popisoval, že během bojů sr*li do brnění a navíc v horku to byl strašný smrad apod. Ten poskok mu to brnění nandaval, sundaval a hlavně čistil *11*
        • Mistr? Však tenhle džob dělala pažáta a panoši. A když ty sra*ky vytírali dobře, tak za pár let taky dostali mečem po rameni *1* A to aspoň byla bezpečná část té práce. Oni taky museli viset tomu rytíři za prdelí v průběhu řeže, což žádná sranda nebyla.

          K tomu meči bych řekl, že to je obecně nejšikovnější zbraň. Jo, proti rytířovi v plátu s tím neuděláš nic, ale na normální pěchotu je to věc dobrá. Ony ty palice a řemdichy používali nejčastěji právě rytíři, když jeli proti svým sokům na druhé straně. Ono z toho oře se s tím dá hezky rozmáchnout.
    • Asharak
      Protože to byli šašci?
      • Kapuce chrání částečně před deštěm i Sluncem. Je to vcelku praktická věc.
        • Ještě ke zbraním. trojitý řemdih se dokonce nazývá Stereo - pokud můžu věřit zdroji :) Velké kladivo z hřebem uprostřed se zase nazývá hezky česky Vozembouch.

          Kdybych měl na výběr, sáhnu po meči. Ono je sice pekně, že palcáty apod. drtí, ale když chci mít jistotu na "první dobrou", meč je ideální volba. Dostupnost je samozřejmě věc druhá. Dodnes třeba nechápu, proč se ve starověku používaly luky, ve středověku je z ničeho nic nahradily nepochopitelně pomalejší a o něco slabší kuše, a posléze opět dlouhé luky anglického stříhu. Ale to je asi na delší debatu :)

          Offtopic. Minulý týden jsem viděl jedno vynikající video pojednávající o mistru Husovi. Velice zajímavé povídání. Ani ten Zikmund nebyl taková mrcha, jak se mnozí domnívají.

          Pro zájemce hážu odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=QVe3R7oEMX0
          • Keyz
            Jak psal Kozy. Kuš byla jednoduchá a nebylo potřeba tak trénovat ani taková síla. Napínalo se to dalším krámem. Navíc se i lehce vyráběla.

            Taky měla velkou průraznost a co vím, tak borci s kuší měli také meč, tedy asi párkrát vystřelil a pak se šel rubat klasicky.
            • Legolas by je zabil všechny
            • Asharak
              Jo jenže pak se k tobě blíží těžká pěchota křižáků a být tam počet šípů pro každého lučištníka, tak musí vytahovat dýky a jít nablízko.
            • Ve Strongholdu se rychleji vyráběl luk :)

              Ale jo, ten mechanismus u kuše je poměrně jednoduchý na zvládnutí. Je to zase vyvážené větší poruchovostí.
          • Kozy
            Řekl bych, že naučit střílet vidláka z kuše je mnohem snazší než z luku.
            • hlavne je vacsia pravdepodobnost, ze aspon nieco trafi. a tiez v tom hra urcitu rolu aj to, ze vyroba kuse je menej narocna a rychlejsia ako vyroba kvalitneho luku.
            • Asharak
              Nebylo to k vůli lepšímu průstřelu zbroje, která se taky změnila?
            • To asi ano, stačí vložit šipku - osobně bych si ale dal tu práci a naučil se s lukem. Dobří střelci uměli vystřelit několik šípů za minutu. O smrtelnosti na velkou vzdálenost nemluvě.
          • http://www.youtube.com/watch?v=HagCuGXJgUs
        • Keyz
          To ano ale ne tak dlouhá. Do toho by se vešel trpaslík.

          Asi to byli opravdu šašci.
          • Asi nositelé nechtěli, aby se jim každý díval do ksichtu :)
            • Asharak
              "Nevzal někdo pytle navíc?" *1* Jo, epická.
            • Vznik ku klux klan je nejsympatičtějc ztvárněnej v djangovi, na tu scénu nezapomenu
            • Asharak
              A pak se tím inspiroval Ku Klux Klan jo *1*
      • Keyz
        To jsi taky myslím, ale jak jí jako používali netuším.
        • Asharak
          Nebo si v ní mohli nosit jídlo žejo. Předchůdce batohů, víš co.
          • Někteří v kapucích nosili své malé synky, aby se s tatínky podívali, jak vypadá bitva *8*
        • No nasadili si ji na hlavu a když běželi do boje tak si při tom kluci dělali naschvály typu tahání se za kapuce, nebo omotávání kapuce kolem hlavy. Královská zabava
    • Ta kapuce je totiž stylová jak sviň
  • Jiní přispěvatelé to už napsali. Libí se mi, že si Dan a ostatní z týmu neberou servítky k hernímu průmyslu. Vždy je co zlepšovat. Proč bychom měli být spokojeni s průměrem? Dobrá hra si kupce najde. Rád u hry přemýšlím, zatleskám jí, pokud věci dělá jinak, než konkurence. Asi stárnu, protože v posledních pěti letech jsem si pořídil zhruba 10 jak se dnes říká AAA titulů - hodně si vybírám, ale musím, když už tomu mám věnovat svůj čas, ať to stojí za to. Kingdom je jedna z mála her na kterou se těším - a kvůli které jsem ochoten vyměnit své "staré" železo, které ještě dnes rozjede prakticky vše. A do hry půjdu za plnou cenu. První MAFIA mě obohatila na celý život - do té doby jsem nic takového neviděl. A dlouho poté taky ne. A nemusí to být jen česká hra, vzpomeňme na vizionářský bullet time, tedy Remedy a Maxe Paynea. ARMA taky nemá na trhu přímé soky. Nebo CD Projekt. Když jsem viděl první trailer na Z1, moje první reakce byla "Wow, tohle bude asi přelomové RPG". Prostě jim věřím.

    A naivně doufám, že lidi kolem herního průmyslu (hráči, vývojaři, recenzenti) přestanou pořád porovnávat. Neprospívá to nikomu a nikdy. Validní jsou pouze preference jednotlivce.
    • Keyz
      Proto mě zarazil na konci článku v Levelu následující text:

      "Všechny výtky vůči Skyrimu jsou totiž zbytečné při pohledu na prodejní čísla"
      To by znamenalo, že nemá cenu snažit se o pokrok a kritizovat ty co se o pokrok nesnaží a nejlepší bude dělat to jako ostatní. Strašná představa.

      Navíc co je hlavní. Přece prodejní čísla se nerovná kvalita. Jsou snad nejprodávanější: Auta, Knihy, Hudba, Filmy, Jídla, Kola nejlepší? Většinou nejsou protože kdyby byly, tak by lidi museli být bohatší (kvalitnější věci často stojí více) a taky vzdělanější aby masově kupovali specifické a často odborné produkty a služby. Pak ale opravu nechápu ten kec, že kdo prodal více je víc a má to nejlepší a všichni mají držek hubu a krok a dělat to ideálně jako on.

      Pokrok většinou vznikl z projektů které nebyly ihned v oblibě a jen díky borcům co do toho dali vše se něco posunulo. I když mnoho cen je založeno na rovnici prodeje = kvalita a hodně lidí to taky tak bere (známý jev popsaný v mnoha odborných knihách), tak snad autoři co informují o něčem by takto brát nemuseli. I když chápu, že je lehký držet se průměru a vychvalovat do nebes kopie kopií v jiném prostředí. Je to bohužel skoro přirozené.

      Nehledě na to, že Skyrim je dobrá hra a jinde není tolik volnosti a možností. Ale je přece dobré se porovnávat se známou hrou a navíc, když jsem dokázal něco lépe vymyslet i když to možná nikdo neocení.
      • Big_Pete
        vytrzeny z kontextu, demagogie, BS, nvm o cem tady pises.
        • Keyz
          Nebudu psát celý text. Přečti si to v Levelu.

          V podstatě v článku autor píše, že hodně padala přirovnáni se Skyrimem, kde WH ukazovalo jak má nějaký mechanizmus lépe proveden. A na konci tohle věta. Tedy žádná demagogie.
          • Big_Pete
            no, ja sem to prave cetl a konec je nekde jinde a de tam o neco jinyho.takze BS
  • walltar
    Super ... určitě jim něco přidám. *4*

    Doufám, že jim to výjde. Tahle hra má potenciál.
    • Souhlas, taky neco prihodim a drzim palce. Otazka je jestli to bude stacit, AAA hry jsou cenove uplne nekde jinde nez ty kickstarterove projekty. Uvidime.
    • Server prý spadl v důsledku velkého náporu lidí, tak jsem zvědav....:()
  • Nazor na D. Vavru muzete mit jakykoliv, ale ta hra neni pouze jeho, takze pokud nechcete prispet na hru POUZE kvuli jeho jmenu a stav/kvalita hry vas nezajimaji, pak je to docela smutny ukaz.

    Mimochodem k opozdeni levelu - rad bych upozornil, ze predplatitele svou tistenou verzi dostali jiz dnes (mel jsem velkou radost:).
    • Veskoslav
      Potvrzuji. V 10 ve schránce. A musím pochválit, že je to v černém obalu a ne v průhledném.
      • To sa vážne niekomu z redakcie chce prechádzať fóra, hľadať Veskoslavova príspevky a pridávať mu mínusky? *9*
    • ... a kdo nesehnal LEVEL v trafice, tak ho může koupit elektronicky - z hecu jsem to zkusil a paráda, sice si ho nemůžu číst na mém oblíbeném místě (WC), ale těch pár nových obrázků a informací z této hry za to stálo *3*
  • Teď bych chtěl mít tu možnost směřovat část mých daní do nějakého nestátního projektu. Tak rád bych nezaplatil za další kraviny, co si vymyslí na ministerstvu obrany (země, která by se sama ubránila leda proti Islandu - ten nemá stále vojsko) či jiných pochybných úřadech a poslal to právě Vávrovi na jeho hru - vážně myšleno na kulturu, protože hry jsou umění a umění je kultura. Mám smůlu a zaplatím za další samopaly, třeba i nějaký ten pěkný letoun (samozřejmě desetkrát předražený).

    Ale víte co? Hážu na to bobek! Párkrát si nedojdu na oběd a stejně Vávrovi pošlu prachy! Já jeho vizi věřím a chci, aby se mu podařilo jí uskutečnit. Chci, aby se podařilo něco, čemu ti idiočtí vydavatelé nevěří, protože je to banda imbecilů, co myslí zásadně stádově.
    • Enclaw
      Zrovna naše armáda je na poměrně dost dobré úrovni a naše profesionální jednotky jsou respektovány i ve světě. Nákupy a výběrová řízení mají ale bohužel na starost lidé kteří až moc smrdí politikou....
      • Máme pár dobrých jednotek, to je fakt. Ale k obraně potřebuješ celou armádu a ta je jako celek naprosto neobranyschopná. Speciální síly, vojenská policie a chemici prostě nejsou dost k obraně celého státu.
        • P1trs
          slysels nekdy o NATO? tvl
          • Slyšels někdy o Mnichovské dohodě? tvl
            • Labradore vlasntě máš i pravdu...každopádně teď jsme se ze studený války přesunuli do takový mírně chladný války. Rivalita tam pořád je a jak Usa tak rusko nejsou ani jeden nevinny nebo uplne zly, no nic :D prcam politiku do ucha, jdu hrát hry na počitači
            • Captain Obvious:
              Velká chyba, lidi jsou pořád stejní. Paradoxně můžeme být rádi za jaderné zbraně, jinak by jsme se mydlili během studené války až doteď. Bohužel
            • P1trs
              nechapu co to tu motas... co se tim snazis rict, ze mame vystoupit z NATO, zrusit armadu a dotovat nejake hry, protoze nas muzou zradit a sami se neubranime? trochu se zamysli nez tu zacnes chrlit dalsi nesmysl
            • To se vubec neda pouzit jako mozna analogie na nejakou mozmou situaci. V ty dobe ale hlavne tehdejsi spolecnost narodu mela uplne h*vno bezpecnostni a obranny stanovy, byla vseobecna politika appeasementu a ty vole hitler jeste k tomu. Z toho uz se lidi poucili doufam
            • Je jedno, že neplatí. Ta dohoda jen ukazuje, že když je potřeba, dá se ignorovat jakýkoli bezpečnostní systém a dá se "zdradit" jakýkoli stát.
            • To je ta co už přes 50 let neplatí že jo?
          • A kdyby nevyšla pomoc nato tak pomuže rusko, už nám jejich vojáci přece párkrát pomohli ^^
            • Vždyt tuhle diskuzi ani nemůžeš brát vážně, podívej co jsme tady dali dohromady za chaos plnej sraček
            • P1trs
              hm kazda smlouva se da porusit a kondom muze prasknout, tak proto tu ted pises nesmysly
            • Myslim že Vilém II s tou válkou počital...každopádně to o čem tady mluvíš je materiál na třeti světovou :D tomu bych dal ješte pá let aspoň
            • Každá smlouva se dá porušit. Myslíš si, že v roce 1900 všichni čekali světovou válku? Vůbec ne. NATO je USA a USA jsou daleko.
    • Paradoxem je, že ty ses teď vyjádřil vzorově stádově
      • Nechám se poučit, proč. Je škoda nechat geniální mysl ladem - tedy dávám ti slovo. *3*
        • P1trs
          protoze tvuj dementni post ma 13+... beee
          • Hřebík byl udeřen na hlavičku, nyní mohu odletět zpět na svou rodnou planetu, má mise zde skončila
            • Budu tvé jméno velebit po zbytek svého ubohého života. *3*
        • Asharak
          Mluvíš tak, aby jsi ovlivnil skupinu lidí => udělal z ní stádo *3* (dost obecně ale)
        • Jelikož jsem Captain Obvious, tak s radostí splním tvé vznešené přání. Věru hlásáš zde jisté politicky skeptické názory, které sdílí většina tohoto postkomunistického státu, jsi toutou většinou také nepřímo ovlivněn. Jelikož bez hlubších souvislostí sdílíš tento názor a pouze ho přijímáš a neanalyzuješ, splňuješ tím skutkovou podstatu davového myšlení, nebo jak to ty nazýváš, chováš se tzv. stádově.
          • Nebo možná jsou ty podvody a korupce a neefektivita státu tak zjevné, že je vnímá i ten poslední pomocný dělník a tedy nakonec v podstatě "celý" národ a samozřejmě nikoli překvapivě se nám takový trend nelíbí a reagujeme na něj. Tohle nemusí být stádové chování, kdy jedinec tupě následuje chování okolních jedinců, ale může jít o takový typ chování, kdy jedinci reagují na zcela zjevné nebezpečí, kdy cítí, že je něco špatně a reagují na to. *3*

            Ale tohle není politické forum. *3*
            • Chceš tím říci, že lidské bytosti mají schopnost nezávisle přemýšlet a zastávat hodnoty a pouze slěpě nenásledovat vůdce a nedej bože také reagovat a podnikat protiopatření proti věcem jim nelibým? S tím se v této zemi setkávám poprvé, asi jsem vás podcenil
  • ta hra NEMA vubec zadnou sanci na uspech,meli by ji pohrbit,dokud je cas...
    • Toliko příspěvek do sloupku Toma analytika. Je fajn vidět na foru také opravdové odborníky a ne jen kecaly jako jsem já. *3*
    • to měli udělat s tebou
      • Solidni burn...za tento výkon by sis zasloužil pochvalu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit