Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jarisko
    Pekna slabota to co bol kedysi tombraider teda skakanie po skalach a hladanie cesty je teraz uncharted grafika je pekna ale nic dych vyrazajuceho...cisty priemer.. Z ND odyslo kopec ludi a takto to dopada...obycajny klon tomb raidera co sa tvari ze je nieco viac ale moc mu to nejde....
  • Kozy
    A tohle vás fakt baví?
    • ringmancz
      mně se jednička a dvojka líbí vizuálně a příběhem, ale že by mě bavilo to hrát? nějak z donucení jsem je dohrál
    • ucho
      Jasnačka. Samozřejmě to nemusí bavit každého. Já třeba nemusím moc strategie a sportovní hry. To neznamená, že jsou to špatné hry.
      • Kozy
        Ne to určitě ne, to si nemyslim. Graficky to vypadá neuvěřitelně, ty přestřelky jsou taky efektní ale jinak to na mě působí prázdně, asi bych tomu nedal víc jak hodinu.
        • Jak můžeš posuzovat hru podle 15 minut hry. Vážně nechápu.
          • Kozy
            Dám na první dojem, zatim to funguje skvěle.
        • Z krátkého videa příběh a atmosféru asi těžko pochytíš. A prázdně jako proč, nechápu.
        • ucho
          Hry od Naughty Dog nejsou rozhodně stereotypní. Na to si podle mě dávají dost velký pozor. Mění se prostředí, mění se způsob přístupu, vyprávějí u toho příběh, tedy sem tam cutscéna, sem tam wow efekt. U Uncharted 4 to bude počítám stejné. Ukázali tady jednu malou část.
          • Kozy
            Hrál jsem od nich jenom TLoU a to bylo zklamání. Připomíná mi to posledního Tomb Raidera kterej mě teda extrémně nebavil. Jejich oblíbenost je pro mě záhadou.
            • del0
              Ronox: "Posunula story telling na další úroveň."
              "Vykreslení všech charakterů ve hře."
              "Postavy měnili oblečení, jejich charakter se měnil a vztah hodně reálně vyvíjel."

              Bohužel, tohle nesouvisí se hrou. Všechno, co jsi vyjmenoval, je postavené na cutscénách a hereckých výkonech virtuálních postaviček v nich působících. Na tomhle je založena 3/4 úspěchu/zážitku této ehm hry, tudíž na něčem, co ani nehraješ. Nemůžeš z toho nic ovlivnit. Může to být třeba desítkový produkt/zážitek/whatever, ale ne hra.

              "Pro mě to byl prostě majstrštyk v žánru."

              To by mě zajímalo o jakém žánru se bavíš (předpokládám, že o něčem jako next-gen railroad filmohra), protože co se týče TPS adventur/rpg/stealth/akčních HER, je LoU je JAKO HRA průměr. LoU nemá jediný HERNÍ aspekt, který by opravňoval desítkové hodnocení ve srovnání s konkurencí (a to jsou často i devítkové hry). Mimochodem, omluv mě za moje zpátečnictví, že hodnotím hru podle gameplaye a ne podle hereckých výkonů a šikovném propojení cutscén se hrou. *7*
            • del0
              Ucho: Lidi hloupnou globálně, to je fakt. Bohužel tys to vztáhl na sebe. Škoda. *15* Každopádně si mě odhalil. Šíleně závidím lidem, co se perou popkornem v kině u blockbusterů a smějí se opakovanému vtipu. Mám holt velmi ubohý život. *7*
            • ucho
              del0: jak dospělé nazývat skupinu lidí, které se líbí nějaká hra, že hloupnou, tedy že jsou hloupí :D smrdí mi z toho závist nad tím, že se někdo dokáže bavit u něčeho, u čeho ty ne.
            • Ronox
              del0: Pro mě byla TLoU taky dokonalá hra. Víš proč? Nebyly tam "dull" questy. On tam prostě byl jeden quest (dostaň se do bodu B) a místy tě jen potkala celkem logická překážka, jako byl odpor, vypnutý generátor, dostaň se přes problémovou lokaci. Taky podle mě posunula story telling na další úroveň, protože i když se jednalo o naprosto normální příběh, tak ho ND naprosto božsky odvyprávěli a pro mě, jako pro fanouška post-apo/zombie žánru to byla slast stejně jako vykreslení všech charakterů ve hře. Hlavně nejvíc, co mě zaujalo byly detaily. Postavy měnili oblečení, jejich charakter se měnil a vztah hodně reálně vyvíjel. Pro mě to byl prostě majstrštyk v žánru stejně, jako mě bavila první série Walking Dead od Telltale. Určitě to mělo své chyby, ale v konečným součtu je právě TLoU dokážu odpustit.
            • del0
              ucho: TLoU dokonalá hra? Twl. *7* Mno je vidět, že máš asi pravdu s tím, že každého baví něco jiného. Já osobně TLoU nepovažuju možná ani za hru, spíš za špatný signál do herního videoprůmyslu (v doprovodu s jedním z největších failů herních médií - tím mám na mysli hodnocení), kdy prezentace vítězí nad obsahem, gameplayem a originalitou.
              Každopádně chápu, že lidi hloupnou a svět her se jako jeden z mnoha musí taky přizpůsobit. Já už jen čekám, kdy přijde skutečný next-gen, kde výrobci konzolí přijdou s geniálníma nápadama typu 24fps nebo tím, že na současných gamepadech je přeci jen zbytečně moc tlačítek - na QTE galeje a občasnou interakci netřeba. *15*
            • ucho
              Všechno se asi všem líbit nemůže. Pro mě byla TLoU prakticky dokonalá hra...
  • Škoda že se dneska dělají hry hlavně pro kluky. Holky střílení moc nebaví, alespoň ne když je tam toho tolik.
    • ucho
      Asi jsi našel mezeru na trhu, bude z tebe milionář. Počkat...
  • At žije skriptovaná zábava
    • Vůbec nevíš o čem mluvíš...
  • Po grafické stránce katastrofa... Nevidím rozdíl s tím, co vyšlo na PS3.
    • ucho
      Dvě možnosti. Neslouží paměť nebo oči.
      • God-of-War
        A nebo je to vemeno.. *3*
    • C-BEAM
      ak nevidíš rozdiel tak sa vo vlastnom záujme vyhýbaj hodnoteniu grafiky.
  • Ke hře samotné se vyjadřovat nebudu, asi to bude pecka, hrál jsem jen chviličku tuším 2ku nebo 3ku, ale k té grafice. Tohle není žádný otevřený svět proboha Otevřený svět = každé místo co v dálce vidím tam můžu jít. Otevřený svět je třeba FC4, GTA5 nebo Shadow of Mordor. Graficky na Ačkovou hru z roku 2015 určitě dobrý na zole, ale rozhodně žádný zázrak na to, že to je exkluzivní hra dané platformy. Poslední Tomb Raider vypadá minimálně stejně dobře. Bavím se v rámci PS4. PC do toho nepleťte.
    • To sou všichni natvrdlý nebo co. 15 minut z nedokončené hry a všichni se baví o tom jak zesraná je grafika. Pochop že to neni dokončený a popravdě to video neni bůchví jak kvalitní.
    • ucho
      Není to otevřený svět, je to fejkovaný otevřený svět, ve kterém se mnohem lépe mohou soustředit na samotný herní zážitek. Mít otevřený svět na způsob GTA a blbnout tam je fajn, ale tohle je pro mě herní ideál. Tedy to, co předvádí Uncharted, Last of Us a nový Tomb Raider. Tedy dostaneš iluzi otevřeného světa, ale tvůrci tě tím světem provází přesně tak, jak oni sami chtějí. Vše je pak o level designu.
      Jo, poslední Tomb Raider vypadá skvěle a hraje se taky parádně. Nemám problém s tím, když v tomto duchu vznikají další hry a upřímně nechápu, jak i takový koridorový svět dokážou tak rychle navrhnout a vytvořit.
  • Hanzales
    U mne velká spokojenost. Pařím hlavně na kompu a už spíše převážně jen závodní a letecké simy a FPSka, ale Uncharted sérii řadím k jedněm z těch nejlepších, co jsem hrál a kvůli takovým hrám nelituju, že jsem tehdy tu PS3ku dostal na Vánoce od šéfa :) Pořídil jsem si na to pak vlastně jen exclusivky a všechny jsem si užil a to velmi. No a GTA5 (na které se těším i na PC), či Last Of Us to celkem příjemně završili. PS4ku plánuju nejdříve tak na podzim, ale Uncharted4 bude hned zase jedna z prvních her, které si na to pořídím. Souboje jsou zase vypilovanější, grafika je super (kdo říká že ne, tak si možná sám sobě tak trošku lže), hlavně na to že to byla akční pasáž někde z úvodu hry (získávání základních gadgetů) myslím nášlap. Jak jsem tak poslední půlrok napočítal snad 4tého zaměstnance Naughty Dog, který někam odešel, začínal jsem mít trochu strach, ale i z té ukázky jde vidět, že nastavují bar zase o kousek výše a to mně osobně bohatě stačí až nad hlavu :)
    • Takže to už jseš velkej kluk když hraješ ty letecké simulátory.
      • Hanzales
        Když to říkáš, já se tak cítit nepotřebuji *2* Hraju i arkády a taky third-person hry a koukám se rád i na pohádky, jestli tě to uklidní ;o)
    • nastav zadek znovu a mozna na vanoc bude i ps4
      • Hanzales
        Závist ve své nejokatější podobě? :) Jinak nevím jak to děláš ty, ale mně stačí svědomitě makat a PS4ku si raději koupím sám až to pro mně bude mít smysl ;o)
        • zavist ani ne ps3 mam ps4 nechci a hry jako uncharted nehraju
  • Me bavi jak se PCckari, kteri si to nikdy nezahraji a nikdy nehrali ani zadny predchozi dil, snazi presvedcit ostatni, ze je to blba hra. :)
    • a ty si vážně myslíš že je takový problem si na pár týdnů PS4 pronajmout a zahrát si? Jenže Vážně neni motivace, PC hřáči prostě tyto hry iignorují.
    • to me jmenuj v cem je ta hra lepsi,nez ostatni treba i multiplatformni hry...grafiku to nema nejlepsi,gameplay je tuctovej a pribeh je taky dost prumernej,takze o co vlastne jde?
      • Nechapu jak tu muze nekdo psat ze jde o prumernou hru s prumernym pribehem kdyz to jeste nikdo nehral ! Kazdy U 1 az 3 pro me byla jizda a dvojku sem za pomoci rumu a coly dohral na jeden zatah a byl to krasnej den. Jasny ze konzole nebudou nadupany jako top new PC ale kvuli tomu sem si ps4 neporidil. Koupil sem si ji prave kvuli hram jako je uncharted a last of us ktery mi na PC nevydaj. Vyrustal sem na PC ale uznejte sami ze konzole maj svy kouzlo...
    • Ja jsem PCckar a naopak tohle je jedna z her u ktere me moc mrzi,ze si to nezahraju. Vsechny dily byly podle toho co jsem videl a cetl skvele a tenhle ostudu urcite neudela. Vypada to libove. Takze si to chlapi uzijte i za nas PCckare. A ja budu dal tise zavidet...
      Ale i tak......for me PC forever *3* *4*
  • trochu nechapem co je take odzbrojujuce na tych animaciach...takto sa hybala Lara pred piatimi rokmi.
  • Všem co tady něco kecají o grafice. Koukněte se na to prosím ještě jednou . Ta architektura levelu který je očividně docela otevřený, ty detaily...to je prostě krása. Pokud stále nejste přesvědčení tak si prosím porovnejte první Uncharted a Uncharted 3. Ono samozřejmě to bude trvat než se s tím naučí. Jinak hodně tady ta kritika smrdí závistí a nenávistí.

    Jinak podívejte se na ty souboje na pěsti, na ty přestřelky. Nevím jak vy ale ja už u Unacharted 3/ Las of us slintal jak skvěle tam jsou provedé souboje a jak suprově z toho kane atmosféra. A Uncharted 4 to očividně dotáhlo ještě mnohem dál. Je prostě rozdíl mezi tím na to koukat a hrát to.
    • Myslím, že u ps4 a xboxu one ty skoky v grafice mezi hrama z prvního roku konzole a toho posledního už tak velký nebudou. Jejich architektura je na rozdíl od minulých generací velmi podobná PC, tudíž je i vývoj a na ně lehčí a míň komplikovanější.
    • Paulcz
      Docela otevřený level ? Kdepak, to je jen tunel :) Díval jsem se na pár minut záznamu a ta hra je pitomá, už jen to lezení po skále plný cool fičur atd.. a hlášky, které trousí hlavní hrdina by mě při hraní spolehlivě srali.. :) Souboje asi mají naskriptované, pokud ne tak to je asi jediné zajímavé a to v tom jak postavy interagují. Ještě dodám, že nikomu nezávidím ani nikoho nenávidím. Jsem tolerantní člověk :)
      • Ty jsi nikdy nehrál předchozí díly, že ne. Souboje nejsou naskriptované. Opravdu takhle probíhají. Postavy využívají při bitkách prostředí. Doporučuju například bitku v hospodeě v Uncharted 3. Tunel je COD a další "AAA" tituly. Tohle rozhodně není Tunel. Když už něco tak to byli mapy, kde jsi prostě musel vyřešit logickou hádanku/souboj aby jsi se mohl posunout dál. Ale umožňovalo ti to libovolný posun v horizontální i vertikální rovině v rámci mapy.
      • Já taky nemám rád, když je vše naskritované,ale z patnáctiminutového videa sám nebudu dělat závěry. Doufám, že tam budou částečně sandboxové mise typu, že je více cest, jedna může být například stealthová. Mise které budou sršet originalitou. Zatím to ale vypadá, že je to kombinace Tomb Raidera plízení v křoví alá AC. Neříkám ale že je to špatná hra, když jsem ji ještě nehrál.
    • Krása??? vypadá to jako super vyhlazený demo na Photoshop, je to už až hnusný. Tuhle hru klidně mohli udělat na PS3.
    • Mě nejvíc štve, že všichni srovnávají naskripované a příběhové hry s těmi otevřenými.(Uncharted a The Order s AC a Zaklínačem) Rozdíl mezi těmi hrami tkví v tom, že ta nádherná příroda v pozadí jsou pouze kulisy, které budí pocit otevřenosti. Samozřejmě se mě Uncharted velmi líbí a ty detaily jsou neskutečné, ale dovolil bych si ještě rýpnout, nehrál jsem předchozí díly a tak nevím, jak jsou na tom s hrazelností, v tom videu jde totiž vidět spojení Tomb Raidera a trochu AC(Mluvím o pohybu, skákání, lezení).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit