Přejít na výpis diskuzí
Režisér Warcraft filmu odmítá stereotyp a nabídne hrdiny na straně lidí i orků
7.1.2015 | Aleš Smutný
77 příspěvků
-
Tenhle film má potenciál dokázat velký věci, a to nejen pro warcraftí značku, ale i pro filmy podle her obecně. Přeju úspěch a doufám v epickou řežbu ve stylu Návratu krále.
-
-
epických řezeb je ve filmech dost a dost. hobití trilogie tím trochu trpěla. mě spíše zajímá příběh. byť nemám moc rád hru o trůny, ale tam se ukázalo, že fantasy nemusí znamenat jen obrovské bitvy, ale i intriky, vztahy a příběhové zvraty.
-
-
Zrovna Hru o trůny bych nechtěl zmiňovat, protože literární předloha oplývala desítkami vcelku krvavých bitev, na které tvůrcům seriálu nevyšel (a ani nemohl vyjít) rozpočet. Vím ale, co máš na mysli, a přesto musím tvrdit, že epické bitvy a propracovaný příběh se rozhodně vzájemně nevylučují - Steven Erikson by mohl vyprávět a G.R.R.M. nakonec taky :)
-
-
tak určitě. ale popravdě knižní předloha got nemá zas tak velké bitvy oproti třeba tolkienovi, respektive nebyly tak stěžejní pro vývoj celého příběhu. a určitě souhlasím, že se to nevylučuje. když znovu zmíním hobita, tak i když tam ty bitvy byly, tak byly propleteny minipříběhy jednotlivých hrdinů. v tom byl jackson vždycky dobrý,
-
-
-
želmův hleb...
-
-
Jak se zacali tocit kolem sveta Warcraftu hromadne Asiati, tak se ta mytologie sveta zvrhla docela v primitivni blbost. I na hrach Blizzardu je to neinvencni asijske zjednoduseni dost videt. Ale zas proc bych hledal v tomhle svete politicky nekorektni hloubku, za dva roky muzeme ve W ocekavat krizeni orku a lidi. Ted jde o to jestli bude penetrovat ork nebo clovek. Jedno bude bolet, druhe nebude stat za rec ;)
-
-
když to mužou dělat orkove s ograma tak proč ne i s lidma :D
-
Na hratelnosti se to podepisuje, ale řekni mi něco, co vymysleli Asiati a bylo to primitivní? (Co se týká lore samozřejmě) Já jsem například neviděl víc překombinované věci než právě od nich. Co se týká Warlord of Draenor, tak mi tam ta překombinovanost sedí.
-
No to už nám předvedl PRR Jackson se svojí antirasistickou kampaní: "Ze života elfů, kapitola 1, Kterak přeblafnout trpaslíka".
-
-
Jak jako? Hodní orkové? Jako fakt? Koukám že se polická korektnost dostala i do Warcraftu. To mě tedy nepotěšili. Kdo hrál Warcraft 1 a 2 nikdy nemůže tvrdit že orkové nebyli ti špatní, speciálně u jedničky o které bude film. To je fakt humáč toto.
-
-
Zaútočili lidé? NE! Zaútočili orkové? ANO! Vyvražďovali spacegoaty na domovské planetě? ANO! To snad stačí ne? Přesto musíme mít porozumnění? To mě opravdu síří toto, jak se promítá vymejvání mozků i takhle do her a vnímaní lidí i jen herního potažmo filmového světa.
-
-
Chtěl bych znovu žít ve tvém černo-bílém světě :) Vše je jen zlé nebo dobré a je to jednoduché.
-
-
Nikoli černobílé vidění světa, ale této konkrétní situace. Ano jsou případy kdy není nic černobílé, ale Orcs vs Humans to opravdu ten případ není. To je problém oněch tzv. osvícených nerozhodností, hledají šedivou všude, i tam kde žádná není.
-
-
Trochu problém v téhle válce byl, že orkové vlastně ani nebyli svobodní a byli pod totálním vlivem démonů (i když to nevěděli). Ti celé tažení řídili démoni. Šamani (tehdy už warlockové) to jen tlumočili aby to vypadalo, že celá invaze je jejich dílo. To už je dost prostoru k šedé zóně.
-
-
Polehčují faktory jsou chlemtání/nadvláda démonů během invaze na Azeroth. Drenaie vybili jako preventivní útok, protože jim duchové předků prozradili, že se je drenaiové chystají zničit ( za duchy zase mluvili démoni) a tak se z nomádských lovců stali bojovníci. Takže u invaze bych šedou vrstvu i viděl. Na Draenoru to z pohledu orků byla pouhá sebeobrana (chtěli přežít a neměli důvod nevěřit předkům). U Garoshe pravda šedou vrstvu moc dobře najít nelze. Ohledně vzdorování chlemtání. V jakékoliv společnosti se nenajde moc jedinců, kteří se postaví proti svým vůdcům a většině a než aby přijali to co všichni ostatní radši volí segregaci či vyhoštění. Třeba jako Frostwolfové.
-
No a i jako hráči, právě pro všechny informace které mám, orkové vraždili draneie ještě před chlemtáním bloody merry. Humany po chlemtaní. A když se z toho dostali vraždili s Garroshem dál a nyní ikdyž tě to nezajímá vraždí dál jako Iron Horde. No nenacházím tam nikde prostor ohledně té šedivé. Ostatně panďásci se o tom přesvědčili sami, nejdřív hledali právě tu šedivou... A Thralla není možné považovat jako standardního orka, je to víc člověk než ork. Má lidské smýšlení. proto taky onehdá přenechal diktatorství Garroshovi.
-
Jako člověku z Azerothu by mi taky byl šumák proč horda provádí invazi, ale my nejsme na Azerothu a můžeme se na to podívat s nadhledem a znalostí souvislostí. Iron horde mě totálně nezajímá - A) je vedená (aspoň co jsem pochytil z různých videí a článků) psychopatickým Garoshem a B) je to alternativní realita vzniklá změnou minulosti a tím si nehodlám nechat ničit Warcraftový svět :) , takže pro mě žádná Iron horde NEEXISTUJE *5*
-
Však tohle vím, ale proč by mě to mělo zajímat jako člověk z Azerothu? A pokud se nepletu všichni se ládovali krví démona naprosto dobrovolně. Snad jen frostwolfové do tohodle byznysu nešli. Takže jakápak šédá zona? No každopádně jako Iron Horde si počínají o moc lépe, že.
-
-
-
-
Máš vlastně pravdu, funguje to tak i v reálu. Rusko jsou ti zlí a Amerika ti hodní. Takhle to je rozdělené a absolutně nepřichází v úvahu, že by mohl být hodný Rus. Já tomu rozumím, zasraná politická korektnost, fakt, že jo. Vymyté mozky, ti lidi.
-
-
To je naprosto zcestný srovnání. Každopádně osobně ať je to jak chce, budu spíše proamericky smýšlející, ačkoli je to nyní jen volba mezi dvěma zly. Pokud budu vycházet z nějakých alespoň trochu ověřitelných údajů z 1. ruky, tak američané za 2. světové války evropanky NEznásilňovali, osvobozenecká vojska mužíků ANO. Američané NEposílali nikde v západně evropě výhružně vojsko a mužící? Kolik je to let zpátky, no už vlastně pár jo. Ale je dobré že si je v tomto případě stále možné osvěžit paměť přímo od příslušníků rodin. Ostatně kolik evropanů imigruje do Ruska a kolik z Ruska již o něčem vypovídá. Tedy pokud nebudeme brát v potaz dePérdela. Toliko k černobílu.
-
-
Však to, co nestihli Amíci za druhé světové teď doháněli v Iráku. Ale to přece není důležité, důležitější je, co se dělo před 70 lety...
-
-
Koukám že je tu kupa rudé chátry. Ještě nezapomeňte na to, že za všechno můžou Židi, že.
-
Pro mě je důležité to co se odehrálo v Evropě, tady žiju. A mužíci nám ukazovali přehlídku vojenské techniky před 47 lety naposled. Máš alespoň v pokojíku vyvěšený portréty Kima a pěkně na zdi srp a kladívko plus samozřejmě půlměsíc s hvězdičkou a pod tím pěkně "mírumilovné náboženství"? A samozřejmě na hajzlíku Israehell a US štváči?
-
-
-
-
-
To není o politické korektnosti, děj už byl vyřešen poměrně detailně a pohnutky orků máš odůvodněny :)
-
S tou korektnosti to nema co delat. Kazdy ma sve duvody k svemu pocinani a zadny tvor se nenarodi jako cire zlo:-) Necernobile videni sveta filmu jen prospeje. Nedavno jsem dokoukal jeden japonsky serial kde bylo jednoznacne definovana ta spatna a kladna strana, ale diky dokonalemu vykresleni vsech postav a jejich historie se cely serial promenil v rizenou vyvrazdovacku kde divak necekla kdo zemre, ale v jakem poradi a bylo mu stejne lito zaporaku jak tech takzvanych kladasu:-)
-
-
..název jap. seroše?
-
-
Reakce na:
harle (inkognito)
..název jap. seroše?
"Akame ga KILL!" No musim varovat jde o anime, coz vetsina lidi neprekousne diky specificke jap. animaci a predsutkum. Presto jde o velmi povedeny pribeh z velkym poctem postav, ktery neni predvidatelny. A me k serialu prived vystizny kriticky komenatar pd jednoho meho znameho: "No, ja Agame Ga Kill zabalil prave kvuli umirani postav. Ja do toho sel jako ze ano boje, hlavni hrdinove zabiji protivniky jak na bezicim pasu, ale nejak mi nedoslo, ze by to mohlo byt i naopak "
https://www.youtube.com/watch?v=A45hvq7C5GM
-
-
-
Ale treba si precitat knizky aby si chapal, preco to tak je
-
-
Me jen prekvapuje, ze se studiu nepodarilo ziskat jakozto autora hudby aspon jedno z autoru originalu. Bez Jasona Hayese, Russella Browera nebo Dereka Dukea strati film hodne na puvodni atmosfere sveta Wow. Ne ze by byl Ramin Djawadi spatny autor ba naopak, ale puvodni hudba wowka pro mne je 50% celkove atmosfery sveta Wow.
https://www.youtube.com/watch?v=XeRclgRRJeY -
-
To já bych klidně přitvrdil, Djawadi je nevýraznej rutinér, kterej se za celou dosavadní kariéru zmohl na jednu dobrou znělku k seriálu a měl dávno upadnout v zapomnění. Tak ňák jsem doufal, že se o OST opravdu postará Blizzard sám - lidí na to má dost, orchestr taky a třeba OST k aktuálnímu datadisku WoW je epesní. *13*
-
Jo, Djawaldi se zatím moc nepředvedl nikde. Jediný snad, co se mu povedlo je znělka ke GoT, jinak je to bída nevýrazná :(
-
Naprostý souhlas - https://www.youtube.com/watch?v=NhrxGCMzRL0 např.
-
-
Trosku jsem se bal ze tam bude klasicka zapletka dobro vs. zlo coz by me jako hordaka moc nepotesilo :D
-
Zvědavej na to jsem no. Tomu týpkovy moc nevěřím ale ve finále je mi to vlastně jedno jak to bude ( to fanoušci jestli to zkazí ho asi veřejně ukamenují). *4*
-
Já chci vidět trailer co byl k vidění na Comic-Conu *13* *13* *13*
-
Těším se jak malej harant na lízátko :D
Hrál jsem od Warcraftu 1 po 3 pak WoW do WOTLK po té pauza do Draenoru -
no teda takže režisér má asi alespoň minimální potuchy a příběhu :D .
-
-
sám režisér je velkým fanouškem hry, stejně tak jako plno herců. Např. Robert Kazinsky, který mám dojem bude hrát orgrima, hraje wowko od tbc...myslím že tam jsou lidé, kteří ví co dělají :)
-
-
To že je někdo fanouškem nezaručuje že ví co dělá (viz. J.J. Abrams)
-
-
Eh? J.J. Abrams dokázal znovu vzkřísit Star Trek i pro nové publikum. A Star Wars také nevypadá špatně. Kdyby existovalo více takových progresivních režisérů a povedených restartů / sequelů, bylo by to jen dobře.
-
-
-