Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • super prace... , kdyz pominu PM tvorbu zkrz minulost... tohle je fakt.... dejte nam prachy, at vyrobime neco,co z vas muze dobre zdimat prachy.... sad....
  • sevastopol
    Peter Molyneux je lhář, který udělal jedinou dobrou hru a od té doby žvaní, slibuje a produkuje špatné, nebo žádné hry. Trochu mi to připomíná Vávru, ovšem ten má k tomu ještě komplexy a je to xenofobní nula, takže ho v podstatě nikdo nebere vážně. Molyneux má ještě nějaké zbytky respektu, ale Godus bude poslední hřebíček do rakvičky.
    • Tak hlavně že Ty jsi židomil, že jste se tedy s Vávrou navzájem vyrušili...
      • sevastopol
        Žádnej židomil. Stačí nemít nasráno v hlavě abys neodsuzoval ostatní jen na základě jejich pleti nebo občanky.
        • Tak když jsi tak inteligentní, tak ti doporučuji s otevřenou myslí nastudovat evoluční teorii spolu s posledními poznatky neurologie a psychiatrie. Budeš se divit jak velký vliv rasa a geny mají. Je však nekorektní o tom psát a mluvit, takže opatrně.
          • sevastopol
            Ty jsi hloupák. Takže znovu: nemáš žádný právo někoho odsuzovat jen na základě toho "jak velký vliv mají rasa a geny". Rasa a geny absolutně nesouvisí s tím, jaký je kdo člověk a charakter (co dělá, jaký má názory), to už zkoušel pan Hitler a katastrofálně pohořel. Charakter a názory člověka se vyvíjí a souvisí s tím, v jakém prostředí se pohybuje (a vyrůstá), a to je už desítky let potvrzený vědecký poznatek. Doporučuju míň času trávit na internetu a budováním nenávisti, a více ve škole, začínáš se tu dost topit.
            • Ne, nepřeji si návrat WW2 ani nacistického vyhlazování. Jen bych byl rád, aby se nešířila dogmatická tvrzení o tom, jak jsou si všechny národy a rasy rovny. Není to totiž pravda. Ta je ve skutečnosti (od přírody) krutější, než si je člověk ochoten připustit. Na základě těchto šířených dogmat mohou dnes velmi nemocní jedinci plodit velmi nemocné děti a nikdo jim k tomu nemůže nic říct. Je to prostě z extrému (rasová politika) do extrému (dogmatická vše tolerující politika).
            • Termín "všechna fakta" mi ujel. Nahraď to spíše pojmem "spousta faktů".
            • Právo možná nemám (práva stanovuje společnost), ty ale bohužel nemáš pravdu. Zatím všechna fakta směřují k neovlivnitelným mozkovým pochodům, které ovlivňují jedince. Ty jsou získávány jednak geneticky a jednak vlivem okolí (tady se shodujeme). Problémem je, že jedinec ovlivněný přenáší své vlivy dále (na potomky apod.). Je to nekontrolovatelná řetězová reakce, která v důsledku tvoří celá společenství podobně smýšlejících lidí (s různými odchylkami). Díky tomu pak vznikají názory, že tenhle národ je takový a tenhle makový. Zčásti to může znít jako stereotyp, ale zčásti je to pravda. A podobné je to i s rasami. Rasy se dlouhý čas vyvíjely homogenně a pohromadě v určitém typu prostředí a tento typ prostředí formuloval odchylky mezi jednotlivými rasami. Uvedu příklad: ačkoliv existují výjimky, většina asiatů je malého vzrůstu, což v určitých situacích vyžadujících výšku může být chápáno jako handicap, tedy nerovnocennost. Černoši zase často oplývají velkou silou a vzrůstem, takže v jistých situacích mají navrch nad jinými rasami. Toto jsou neoddiskutovatelná, empirická fakta. Pouze je nevhodné o nich moc mluvit, resp. o nich mluvit v plných souvislostech.
              • sevastopol

                Reakce na příspěvek:

                Trochu mi uniká, proč o tomhle vlastně mluvíš. Nemyslím, že máš pravdu, ale i kdyby, řešili jsme otázku jestli máš právo odsuzovat a nenávidět ostatní jen na základě genů nebo rasy . No prostě nemůžeš. Tečka. Je to dokonce trestné, víš? A je to necivilizované. Nebo si snad myslíš, že se vrátime zpátky do dob WW2 a začneme systematicky vyvražďovat ty, kteří mají "slabé geny"? Nevím, kde žiješ, ale to jsou nejen scestné úvahy, ale opět, trestné. Že se o genech moc nemluví, protože je to nevhodné je snad jasné - přesně z oněch historických událostí. Lidstvo se poučilo a jede se dál. Možná až na tebe. Jak tě tak čtu, ty by sis asi zase přál odjet takovým tím vláčkem do plynové komory.
    • maros.goc
      Vavra je xenofob? :D ako to
      • sevastopol
        Stačí si číst ty jeho zhulený příspěvky na Facebooku o tom jak by nejradši vyvraždil všechny co nemají v pase napsaný ČR, nemají správně nastavenou barvu kůže, nebo nedejbože se hlásí k nějakému náboženství nebo cizí zemi. Je to xenofobní hovado, nepodstatné, a navíc ten jeho warrioring na Twitteru ho bude stát při releasu Kingdom Cum víc, než si umí představit *15*
        • Nevím, jak celkově, ale cokoli, co závání vírou nebo náboženstvím, rád vskutku nemá, to je zřejmé *4*
          • Já se mu nedivím :-)
            • Ne nabozenstvi, ale islam. Islam se neumi a nemuze pripusobit, dane dobe. On naopak chce prispusobit dobu sobe.
            • A ano, nejlepší by bylo, kdyby žádné náboženství nebylo. To ale vzhledem k okolnostem lidského vývoje zatím bohužel není možné.
            • Teo, obávám se, že nemáš pravdu, protože oba svaté texty obsahují explicitní nenávistná poselství, která si může "mírumilovně" vyložit jen neortodoxní vyznavač daného náboženství. S Islámem je to ještě složitější, protože explicitně zakazuje jakoukoliv reformaci a selekci a neuznává církevní autority. Mírumilovný muslim je v podstatě jen neortodoxní musilm, což v Islámu v podstatě znamená špatný muslim i když si to o sobě tito "umírnění" nemyslí. Faktem ale je, že ignorují, nebo nedodržují některé kontroverzní části Islámu, které ortodoxní fanatici dodržují a proto se chovají, jak se chovají. Je to jako kdyby se nějaký stoupenec nacismu rozhodl ignorovat výzvy k vraždění "podlidí" a přesto by byl stále nacistou. Je to v podstatě nesmysl, ale je to tak.
            • Islam je nabozenstvim miru a tolerance. Na rozdil o krestanstvi. Staci se podivat do Anglie, Francie, Nemecka, severskych zemi. Jaky tam delaji Krestane bordel. A imamove je v tom podporuji.
            • Myslím, že v diskuzi ke hře jménem Godus to není uplně od věci *1* *1* *1*
            • Firingo
              reakce na Teo:
              Tak sice si myslím že tohle už na herní web moc nepatří ale krásně řečeno pod to bych se podepsal *3*
            • Já jo a psal jsem mu to i na zeď. Problém není v křesťanství nebo islámu, ale v tom, jak si ho lidé interpretují, tedy v lidech samotných. Podle jeho logiky by bylo nejlepším řešením spálit všechny bible a korány světa, což je absurdní. Krom toho jsem názoru, že i ten ateismus či kapitalismus či vědecký pokrok je svého druhu víra a náboženství *3*
        • Firingo
          Je fakt že některé jeho názory jsou fakt na palici, ale člověk by ho měl brát podle toho jaké dělá hry. Tohle je herní web a jeho politické názory a osobní život nejsou důležité *3*
          • sevastopol
            Aha, takže kdyby vyšlo najevo, že je to vlastně celou dobu nácek, tak by to bylo všem jedno, protože přece udělal Mafii a tak jeho názory o systematickým vyvražďování nikomu nemusí vadit? To asi těžko. Mně jeho názory byly šumák dlouho taky, ale za poslední půlrok ze sebe udělal takovýho kokota, že naprosto lituju příspěvku na KC, a nejsem sám.
            • Firingo
              No já takhle nesleduju co dává na fb ani na twiter takže nevím co propaguje, chtěl jsem jen říct že ho nechci kvůli tomu odsuzovat, at tam dává cokoliv. Ale kouknu na to at jsem v obraze *3*
            • Firingo
              I kdyby to byl nácek pokud udělal dobrou hru ve které se to nesnaží nijak propagovat a nehlásá to na veřejnosti nevidím v tom problém. V tom je snad podstata dnešního svobodného světa ne? *3*
              • sevastopol

                Reakce na příspěvek:

                To máš pravdu, až na ten detail že to hlásá a propaguje docela hutně.
      • jednoduse, staci si precist par jeho nazoru. on je ucebnicovy priklad cloveka, pro ktereho je vsechno cizi, co nezna, automaticky spatne. i kdyz se u toho zaroven tvari, ze zna vsechno... *7*
      • kostejnesmrtelny
        ***Zasraný předpotopní tiscali diskuze. Podruhý se s tím drápat nebudu.***
  • Rozhodně bych neřekl, že u většiny. Některá studia toho zneužívají nebo měly zpočátku velké oči, to ano (Zdravím Interstellar Marines), ale stačí být ostražitý a umět si dobře vybrat projekt, který podpořit. Od Petera Molyneuxe, byly nesplněné sliby docela předvídatelné.
    • Sorry, to měla být reakce na "erikse", uklikl jsem se.
      • Firingo
        Ale máš pravdu, kdy on splnil co nasliboval? Nevím ani o jednom takovém případu *1* Člověk si musí dávat pozor kam cpe peníze *3*
        • Průběh vydání jeho her mi přijde asi takto - super vize, příslib revoluční pecky, polovičaté provedení, shitstorm, sypání popela na hlavu, odmlka, oznámení nové hry, super vize... a tak dokolečka *1*
  • walltar
    Já si osobně myslím, že každý kdo přispívá na KS chápe že takové riziko prostě existuje.

    A každý kdo má s takovým rizikem problémy čeká na Launch.

    Osobně jsem přispěl na dost projektů a vždycky počítám s tím, že to nemusí vůbec vyjít, nebo že to nebude dobrá hra. Ale dost projektů, které z KS vzešli už ukázali že tak vzniknou i velice dobré hry a projekty.

    Vidím, to tak, že sem jim šanci dal a pokud to jedenkrát nezvládnou, tak už jim peníze znova nedám... Ale když někdo vytvoří parádní hru a potom chce peníze na pokračování, nebo na další projekt, tak mu s radostí přispěju. Takže je na každé společnosti jako to dělá... Viz třeba Shadowrun.

    Early Acceess a podobně mě nevadí... Pokud se dělá pořádně. Ale nakonec jde vždycky o přenesení risku na zákazníka/backera. A každý z nás si musí rozhodnout jestli mu za to takový projekt stojí. A dost toho co už z KS vzešlo a co by jinak neexistovalo za to určitě stálo.
    • XorxoxTalarius
      Jak pisu nize, pocitat od porjektu P. Meolyneuxe ze dopadne jak rika, je na vraceni obcanky :)
  • XorxoxTalarius
    Za tohle nemuze ani Early Access a ani Kickstarter. Za to muze lidska blbost a zapominani na fakta. Prece jenom zapomenou ze Molyneux je stary tluchuba a neda se mu verit ani nos mezi ocima, je ten nejvetsi problem. Psal jsem to tady uz kdyz tu hru oznamil ze to bude fail a mel jsem pravdu.
    Aspon ted vidite ze faktor s tim ze do toho neinvestuje vlastni prachy plati nejenom v byznysu obecne ale i ve hrach.
    Tak snad konecne dostali ti posledni blazni co mu verili pres drzku a bude zase dobre v hernim svete. Protoze dokud bude nekdo ochotny mu verit a dat mu prachy, tak do te doby ten clovek nic kloudneho nevyvine.
  • erikse
    Early acces je mor dnešní doby, zdá se mi, že to využívá čím dál víc studii jen kvůli tomu aby se co nejdřív napakovala a ty hry potom neodpovídají ani z minima co slibily. Nehazím všechny do jednoho pytle, ale bohužel mě přijde, že u většiny to tak je.
    • VaZqeZ_EU
      Za 20 let, budeš se slzou v oku vzpomínat, jaké to byly tehdá skvělé časy, když ještě hry měli Early Acces... *15*
    • XorxoxTalarius
      U vetsiny ne, problem je ze vetsinou ty studia ktera takhle dopadnou, maji za sebou nejakou hodne znamou osobnost a tak se o tom vice pise
      • I tak je % nedokončených projektů docel vysoké a to hlavně háže špatné světlo na všechny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit