Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdar, hrajete to ještě? já jen že je to docela plný a živý, i po těch letech :)
  • Trialy a aukce o Guild tradery byli davno pred Tamriel Unlimited.
  • dokud nezmění ten hnusný nezáživný mmo kombat, tak to stále bude lacnota
  • Pokud máte rádi haldy ukecaných pasáží, tak je to to pravé pro vás. Jinak je to ale docela bezduchá zábava. Je jedno co máte na sobě, tupě klikáte na nepřátele a ti padají k zemi. Po grafické stránce je to vcelku pěkná hra, ale to je tak asi vše. Herní prostředí není špatné, ale také není nijak oslňující. Docela mi uniká proč je to MMO, s okolními hráči není zapotřebí žádná interakce, prostě kolem vás běhá někdo kdo vám je tak nějak ukradený :) Docela lituji těch peněz za nákup hry.Ani jako sklaní fanoušek Elder Scrolls nemohu říct že by hra za něco stála. Daleko více zábavy poskytne GW2 nebo WoW (I když už to není co to bývalo - před prvním datadiskem to bala správná HC MMORPG)
  • Zdarec, přidám taky svůj pohled na Fantasy MMO hry.
    Přiznám se, že osobně jsem TESO nehrál, i když jsem nad tím ze začátku silně uvažoval, že se do jejího hraní pustím z toho jak vývojáři vším nahlodávali, ještě než hra vyšla. Pak ale jak jsem viděl videa z původní verze, mě chuť rychle přešla. TESO opravdu působí jako hybrid single a coop multiplayeru v jednom s (pro mě) nezáživným combat stylem. Uznávám že po vydání TESO:TU a jeho posledních updatů se všeobecně vše kolem hry o poznání vylepšilo, ale to dle mě špatně pojaté jádro věci stejně zůstane, museli by tu hru vytvořit úplně nanovo, aby se z toho mohlo stát plnohodnotné Fantasy MMORPG. Nikomu ale TESO neberu ;)
    • Prozkoušel jsem spoustu her tohoto žánru, Lineage II, WoW, GW 2, Tera: Rising, Aion, Rift, Allods, no to je myslím vše a jediné dvě hry z tohoto seznamu, mě opravdu komplexně bavili a zůstalo tomu tak dodnes. Jsou to WoW a Lineage II (Rift je ale taky komplexně slušně zajímavý titul). Ostatním prostě něco chybí, něco aby vás to bavilo jít dál. GW 2 a Tera jsou graficky a combatově asi naprosto nejlepší, upřímě to samo o sobě nestačí, ale jsou to velmi zajímavé MMO. Každá z her má rozdílnou grafiku, ale je to o jejím stylu pojetí, ne o pření se s co nejvyspělejším graf. enginem. WoW, Warhammer, Wildstar mají kreslenou grafiku, ale má to styl a patří to k těm hrám, stejně tak zase TESO, Lineage II, Tera, GW 2, Aion, atd. mají zase realnější a detailní grafiku a sedí jim to, takže o tom to není. Je to o tom, co hra může komplexně nabídnout, příběh, zábavný ale vyspělí combat, content, komunitu, různorodost v tom čemu se věnovat, obtížnost hraní, postup a progres v PVP, bossy v exteriérech, dungy a raidy a zkrátka všechny další menší či větší smysluplné doplňky. Tohle je podle mě v tomto žánru naprosto klíčová záležitost.
      Například v GW 2 i Teře mě velmi zklamalo PVP, a to tím že mají všichni stejný equip a boj je častokrát hodně nepřehledný. Jak vás to může bavit a dávat smysl do budoucna, když vlezete do nějakého BG (všechny velmi podobné a to ani nevím jestli tam je něco na způsob arén jako ve WoW), všichni mají na sobě stený hadry a netáhne vás to dál z důvodu vylepšování equipu a co do zajímavosti se taky o nic závratnýho nejedná. Jinak by to ale nebyly špatné MMO.
      • Tohle všechno má za celou dobu snad jen WoW. Hrál jsem ho spolu s L2 nejvíce, právě z těchto důvodů. Teď asi před měsícem jsem se asi po dvou letech skoro úplné odmlky od her, vrátil k WoWku (k tomu pak ještě World of Tanks, Arma 3 a Assassin's Creed 2 + BH a Revel.), tentokrát ale na Ofiku (dříve jen na free serverech, bohužel) a je to obrovský rozdíl. Datadisky Cata a Pandaria možná byly rozporuplné, to se musí nechat, ale WoD udělal z WoW zase perfektní a myslím si i v současnosti nejlepší MMO. I když je tu target systém (to míření z Tery by bylo úplně best), je to zábava! Přez zeď, slou či strom neprostřelíte, když někomu uhnete k jeho boku nebo nejlépe za něj, nemůže vás zasáhnout, když to není specifický útok, který to třeba dokáže a Elitám či Bossům můžete uhýbat, když se snaží o nějaký speciální útok, expení a questy jako takové už nejsou takový grind, je tu spousta zábavných příběhovek, kde se vám v průběhu mění částečně svět, zrychlilo se vše co bylo zbytečně pomalé, vzhledem k tomu jak je tu už hra dlouho a jak je obsáhlá, takže od starých dob se mnoho změnilo a zlepšilo. I když nesouhlasím s některými rasa/class spojeními jako třeba Trpaslík Mág, je to z těchto komplexních pohledů nejpropracovanější Fantasy MMO všech dob, ať si říkáte co chcete.
        Na L2 mě bavila kupříkladu jeho temná atmosféra, přestupní class questy a s tím spojená postupná přeměna vašeho povolání, ale především celkové hardcore pojetí hry, při tvorbě nebo vylepšování zbraní se vám mohla rozpadnout a všechno bylo ztraceno, pak třeba v hl. městech obří prodejní trhy napříč hráči, mohli jste být hledaní nebo naopak na uřčitou dobu championem či jak se to nazývá, zajímavé monumentální lokace a instance a spousta dalšího. Lineage II je max hardcore MMO co znám. Jediné co mi na L2 vadí, je její ovládání. pohybovat se a bojovat myší, je v téhle hře příšerná otrava, alespoň po mě. V LoL, Dotě, HotS, Diablu apod. je to v pořádku, ale v L2 ne. Předělat ovládání na klávesnici, jako u podobných her, měl bych velký dilema mezi WoW a L2 :D

        Abych už neotravoval, jestli někdo nevytvoří v tomto odvětví něco podobně komplexního po všech stránkách a správně obtížnýho plus třeba něco revolučního, nechytí se nejspíš nic tak dobře jako staré dobré (teď už o hodně vylepšené) WoW a nebo hardcore Lineage II.
  • Nechápu váš hate na cenu. Na G2A sem to ted koupil za 370,-
    • sugyn
      A zijete mimo EU kde se neaplikuje DPH?
      • Yup, vybudoval sem si základnu na měsíci.
  • No takže presne o ten rok to vydali driv než měli. A chteli za to hned 1800? a nebo naka super edice za 75 euro nyní z jejich oficialnich stranek za 75Euro(rly?) což vam vlastne spristupni hrat za emperiala, kterej je samozrejmě ciste nahodou strasne OP.
    A to je prosím MMORPG za které chteli mesicne poplatky ? A co dali starym hracum ktery jim tu betu platili mesicne ? Strasny mounty,oblecky a dalšich par p*covin ci si na tom jejich shopu ted koupíte za 200kč :DD
    I jako mmorpg je tahle hra propadák, to už raci zacnu hrat runespace znova než tohle.

    Nadhernej přiklad jak se na dobrym jmenu da udělat stroj na peníze :)
    • Zakladni hra mela normalni cenu. Nedelej senzaci z neceho,kde neni. A ke zbytku se ani nema cenu vyjadrovat. Kdyz se ti hra nelibi,mas velky vyber. Nemusis se hned ztrapnovat.
      • V MMO velký výběr není. Všechna jsou téměř identická.

        Cena 1500 Kč a více není normální cena za hru. Já dříve běžně kupoval nové hry za necelý 1000 Kč. Jistě, koruna je na tom špatně a Euro šlo nahoru, tak bych ale čekal i pokles cen her na našem trhu. Nárůst cen o desítky % mi příjde docela dost. Neoficiální šmelinářské obchody u mě nepřichazí v úvahu. Tam se mi prostě nakupovat nechce.
        • Ale ESO v normalni edici nestalo 1500. Kde jste na to zase prisli proboha?
  • Klasicky hate od lidí, co to naposled zkusili v betě. Jasně, neni to jiná hra, ale funguje teď mnohem líp. Na lore se ve hře klade velký důraz, vůbec nevím, jak by hrát za Norda v Aldmeri Dominion mělo jít proti loru? V každé TES hře byly v dané oblasti vždy zastoupeny všechny rasy, to je jak tvrdit, že se nemůže narodit běloch v Africe.

    Každopádně, zásadně se vylepšily problémy s lagem v PvP, které považuju za nejlepší část hry. Ve hře je také spousta nového contentu pro skupiny a hrát ve dvou je díky novému systému fázování naprosto funkční a jistě zábavnější, než to procházet sám. Grafika je na nejvyšší detaily z pohledu třetí osoby opravdu skvělá, nechápu jak někdo může tvrdit opak. Největšího vylepšení se dočkal samotný boj, je teď rychlejší, plynulejší a hutnější - prostě radost, tak jak píše autor.

    Hra má super komunitu a užívám si jí, každému sednout samozřejmě nemusí. Ale za současnou cenu je to dobrá nabídka.
    • tys asi moc ostatnich mmo her nevyzkousel, co? grafika guild wars je o svetelny roky napred, nemluve o akcnim combatu, kterej v GW narozdil od TESO funguje, navic ostatni MMO hry vyuzivaji svuj MMO prvek kooperace hracu, o tom MMO maji byt, ne ze beham po stejny mape s bandou trotlu, ktery me tam vubec k nicem nejsou...
      • Hral jsem WoW a SWTOR, oboje je proti TESO nudny grind s nulovou interaktivitou prostredi a naprosto nesvobodou pri tvorbe postavy, ktera je zaskatulkovana od levelu 1. S GW2 nemuzu srovnavat, ale verim, ze to klidne muze byt lepsi hra. To ale nedela z TESO podprumernou hru, nezajima me, jestli se jiny MMO hraje tak, ci onak, TESO proste bavi a jeho system dava narozdil od jinych her tohodle typu velkou moznost volby. Navic co update, to dalsi a dalsi vylepseni..
        • Jaká a v čem je tam možnost volby? To není trolling. Prostě se ptám.

          Z mého pohledu je tam vzhledem k povaze TES her příliš malá možnost volby. Je tam pár tříd, které nesedí TES tradici. Je tam omezení armoru a zbraní. Řada questů se odehrává v linii a řada regionů má jasně specifikovaný lineární postup questů, takže to není tak, že by ses objevil ve světě, jako tomu je např. ve Skyrimu, a šel si dělat, co chceš a přeskakoval questy, jak chceš. Zároveň tam nemáš volbu aliance - chceš hrát nějakou rasu? Pak musíš hrát za danou alianci! Anebo zaplatit, což je ale nepřípustné.
      • Já myslím, že všech větších mmo posledích deseti let jsem hrál úplně všechny. I když to není moc relevantní, protože některé jsem ani nedoexpil a jiné hraju už několik let. TESO patří k těm lepším. Jen asi není nejlepší začínat s Aldmeri Dominion.
      • archie777
        Guild Wars je příšernost. Absolutně nechápu proč to vůbec má onen "rpg" příběhový mód, když se všechno odehrává v instancovaných arenách a postava na pvp level automaticky přeleveluje. Žádná ztrátá equipu, žádný adrenalin. Pokud bych chtěl pvp kooperaci, DOTA/LOL toho nabídne MNOHEM víc. Každá "old school" MMORPG nabídne mnohem mocnější zážitek.
        • Souhlas celkem. Guild Wars 2 sem si kupil hned prvni den. Po 2 tydnech sem to vzdal. Hlavne to pvp je bylo fakt tragicky...
          • *1* *1* *1*
        • priste radeji nehodnot hry, ktery nepochopils a nic o nich nevis...a mimo to, jsou GW2 druha nejhranejsi MMO hra na svete...
          • archie777
            A Twilight je bestseller, 50 shades of grey vydělalo 500 milionů dolarů, největší návštěvnost má v ČR Kameňák, COD se prodáva 10 milionů a pořád jsou plný McDonaldy..Jakmile je něco NEJ, většinou to nestojí za nic. GW/GW2 jsem hrál a jsou to hry naprosto o ničem. Soubor instancovanejch pvp arén.Zbytek nestojí za řeč. Ta non-pvp část je stejně blbá jako v ESO. Spousta pobíhajících hráčů v safe modu v obtížnosti pro dementy. Zahraj si UO, Asherona, EverQuest, Darkfall, EVE nebo alespoň vanilla WOW. Zejména v těch starších hrách ten herní svět skutečně tvořil hráč.
            • GW = Guild Wars, tzn PvP a tam by měli mit vsichni hraci stejne podmínky nebo startovni caru a nemela by rozhodovat delka casu stráveného ve hre, tzn cim dle hraju tim mam vice nagrindeno a timpadem všechny novacky sesmazim jen se nane podivam, jedine kde mi to nevadio bylo L2, ale tak tam nikdy nebyli zadne instance, GW1 byla ciste PvP hra a PvE tam byl jen jako doplněk pro pribeh, bohužel GW2 slo presne opacnym smerem a stal se stoho klasicky PvE grind jako u všech ostatních MMO, ale i tak je to jedna z nejlepších MMO, která bohužel neprekrocila stin svého predchudce nebo spis si nasla jiné fanousky nez jednicka
            • To že něco nechápeš a nebo tomu nerozumíš, neznámená že je hra, tomto případě GW/GW 2, špatná hra. A výrok Zejména v těch starších hrách ten herní svět skutečně tvořil hráč je fakr směšný...
      • MrSanta
        Myslím, že TESO má stejný problém jako měl SW:TOR. Autoři se pořádně nemohli rozhodnout, na jakou skupinu cílit. Jestli na TES hráče a udělat pro ně tolik touženou co-op hru z Tamrielu, nebo udělat hru pro MMO harcovníky, která se bude náhodou odehrávat v Elder Scrolls univerzu.
        Já primárně MMO nehraju. Pořídil jsem si SW:TOR, hrál jsem hned od spuštění a ty cca 3 měsíce jsem si tam užil. Jenže jsem si to pořídil páč mám rád Star Wars a hrál jsem to vlastně jako singlovku. TESO jsem zatím nehrál (plánuju si pořídit Xbox One verzi), ale soudě dle reakcí lidí je ten problém stejný jako u SW:TOR. MMO harcovníci nespokojeni, fandové univerza se celkem baví a chybějicí nebo špatně udělané MMO prvky jim jsou putna. Já se ovšem docela těším až si naroluju orka mlátičkou a vykročím za dobrodružstvím.
  • Na trhu je teď spousta kvalitních MMO (WoW, GW2, SW:ToR a Wildstar) a každé z nich je neskonale lepší a levnější než TESO. Tahle hra se nepovedla a k životu půjde přivést jen těžko.
    • Jak levnejsi? Treba takove WoW se prodava za asi dvojnasobek ceny ESO. O tom co je lepsi nebo ne at si kazdy rozhodne sam,ale ESO zije a nepotrebuje se k nicemu privadet. At se to tobe libi nebo ne. Pocty hracu jsou pomerne nicnerikajici o kvalitach hry a me jako hrace vlastne ani prilis nezajimaji. Jako priklad vzdycky uvadim EVE Online. Ta hra je tu snad 10 let, neustale ma updaty(nekolikrat do roka) ,vydelava a presto pocet hracu v porovnani s jinymi MMORPg je zcela zanedbatelny.
      • Kámoš si kupoval wow nedavno na officialni strance wow a bez posledniho datace ho stalo asi 150 Kč a k tomu mesic zdarma s porovnanim s teso a jejich oficialnima strankama kde je momentálně za 75 Euro (2200kč)za tamriel editeci tak nevim co to tu plácáš. Navíc wow je stokrat lepsi mmo než tohle.

        Dalsi nesmysli tu plácas, že ESO žije a takovy kraviny a pak hned napises, že to vlastne moc lidi nehraje což je pravda, protože to prestala hrat strasná spousta lidí a ten svet je mrtvej.

        Priklad Eve online s poctem hracu ? S Eve online ktery se nemohla s rozpoctem,hypem a marketingem vubec srovnat s TESO. To je pak teda fakt vyhra no :)
        • WoW Complete Edition stoji kolem 1500. Ale je klidne mozne ze zakladni hra stoji pakatel. ESO se prodava v CZ online shopech za 800. Najit to mi trvalo asi 10 vterin. Zkus si to sam.
          Ano,pocet hracu neni pro muj herni zazitek az tak dulezity. Pro me je dulezite jestli se hra vyviji a jsou updaty. To neni kravina,to je muj nazor.
          U tveho posledniho odstavce mi uplne unika pointa.
          Jestli je pro tebe nejdulezitejsi kolik hracu hraje,bez ohledu na kvalitu hry, pak ano,ESO je asi propadak.
      • Co to blabolis cece ... wowko bez posledniho datace je zadara. Staci sosnout, calnout herni dobu a muzes hrat (ale byl byls blbej, kdyby sis hru vcetne mesice hrani za ty +- $3 nekoupil). Do lv 20 ani platit nemusis, coz je ale samo jen takovy saleni, ovsem chysta se moznost koupit si cas za goldy. Ac wowko rozhodne nepovazuju za nej mmo, tak jedno se tomu uprit neda - PROSTE TO FUNGUJE. Zadny posraty lagy 24/7, zadny FPS dropy, kdyz se hrac hodi do dung finderu tak za minutu jde dung. Zadny cekani 1/2 den.

        Ano, jsou lepsi (mnohel lepsi) MMO, ale kdo by hral neco, co sice uzasne vypada, ale dava to 10FPS i na HW za tisice $. Pripadne neco, kde potka hrace jednou za mesic ...

        Co ja osobne ocekavam od MMO ktery muze opravdu uspet? Predevsim prave ten MM obsah. Chci videt mesta ktery postavej hraci, chci se na tom podilet, chci videt bitvy minimalne stovek hracu, smysluplny obchodovani a profese... fungujici ekonomiku kterou devs neustele nerozjebavaj ...
        • WoW se vsemi datadisky se prodava za cca 1500. Tak jake blaboleni?
          O grafice nevim proc mluvis,myslim ze tu tady vubec nikdo nezminoval.
          • Kdybys nemel nadelano na vocich, tak wow BEZ posledniho datace (tedy toho cca 1/2 roku staryho) muzes naprosto v klidu HRAT. Jen se proste nedostanes do novych zon (coz te bude zajimat, az se dostanes k lv 90+). A k tomu hrani opravdu nemusis NIC kupovat, protoze prave s vydanim toho datace tuhle verzi dali vsem - vcetne tech, kdo si zalozili nebo zalozi free acc a pochopitelne vsem, co kdy meli koupenou libovolnou starsi verzi.

            A pokud by se ti nekde valela libovolna starsi verze a neni aktivovana, tak jeji aktivaci taky ziskas prave tohle (tedy az do pandarie) a samo ten mesic hrani k tomu. A presne tuhle verzi (tedy vcetne pandarie) si muzes kouipt za +- $3 - vcetne toho mesice hrani. Ale taky nemusis, muzes rovnou calnout herni cas. Coz te vyjde samo draz.

            Teprve za ten posledni datac zaplatis - na battlenetu aktualne 45Ecek.

            Hra samotna tam stoji 15, ale vsude mozne se valej promokody za ty zminovany frfne + pochopitelne hromady starsich krabic ... .
            • Precti si svuj prispevek o dva posty vyse a pak prvni vetu ve sve reakci na me. Dvoji metr?
        • Koupení herního času za goldy se nepřipravuje. Fungeje od minulého týdne. Tady je to zase plné odborníků.
          • Jo, a taky dmentu ... kvuli tobe bude kazdej sledovat 148 tisic games 24/7 ...
  • Hrál jsem u známého a nemá to kromě názvů nic společného s TES. Vyzkoušel jsem souboje a okamžitě alt+F4. Prostě typické mmo, kde se locknete na nepřítele a poté můžete sekat 2 metry vedle ale stejně zasáhnete, to samé platí i opačně. Uhýbat střelám z luku nemá smysl, protože mají nějaký naváděcí systém, který nemine ani skrz strom. Nechápu co je tak těžké udělat Skyrim a přidat do něj víc hráčů ale mechaniky zachovat při starém.
    • Hele, to je jako by ses ptal, co je tak tezkyho na tom, udelat zbroj ktera vypada a chova se jako zbroj. Odpovet muze byt leda ve smyslu ze ten problem je neresitelnej, protoze Bethesda. Nebo mas pocit, ze platova zbroj se na tobe bude chovat jako leginy? Pekne se ohybat v bocich a ramenou?

      Zvladne to kazdej prumernej animator levou zadni, ale oni ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit