Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nebýt těch občasných článků, tak už dávno zapomenu, že něco takového vůbec existuje.
  • archie777
    Já jsem se naopak přistihl, jak si svět neužívám. Proč mám jako v MMO mluvit s kupou NPC panáků a řešit jejich problémy? Co je tohle za hnusnej single player mustr? ESO je stejné "MMO" jako SWTOR - single hra s coop režimem a generickým světem. I takové WOW bylo oproti ESO world-designerským skvostem s neskutečným pocitem celistvosti herního světa. Mluvit o online prvcích a nějakém pocitu "hráčského světa" nemá smysl ani přinejmenším. Taková Ultima Online, Everquest, Darkfall nebo EVE, by si s celou tou plejádou moderních MMORPG vytřely zadek.
  • na konzolich se po tom lidi umlatej, podobných her tam je velmi malo.
    • To máš pravdu. Taky je to původně myšleno jako konzolovka. I proto je hra tak osekaná a od začátku bylo jasné, že p2p model padne.
      • Zase a znovu. Co je to osekaná hra? Někdo vyrobil hru, která byla dokonalá a záměrně jí osekal o některé její součásti?
        • co? slysis o tom poprvy? naprosto bezne se do hry naprogramuji mechaniky, o kterych kravataci rozhodou, ze jsou pro publikum prilis slozity a programator je musi zase hezky odstranit...
          a ta hra osekana je, graficky je naprosto odporna a o stylu souboju pripadne skillech je skoda mluvit
          • Tom je totiž programator a jeho tata kravatak..tak to vi *7*
            • Od Ultimy Online jsem hrál všechny AAA MMORPG hry které kdy vyšly a mohu říct - jako člověk který se k TESO dostal již v betě a hrál to i ostré verzi za peníze, že hra byla a je nedodělaná, po grafické stránce absolutně zastaralá, herní mechanismy jsou předpotopní a abych přidal i osobní názor a pocity - je to nudný a ošklivý šmejd, který si nezaslouží nosit titul AAA hry a není dobrý ani na zmiňované konzole, ale jelikož tam nic lepšího stejně není, tak se v konzolovém světě nejspíš uchytí. Na druhou stranu dodávám, že si umím představit (zvláště u nezkušených, mladých hráčů) že to někoho může bavit, ale jen do doby, než si ten někdo zkusí prakticky jakoukoliv jinou MMO hru. Dále se naprosto ztotožňuji s názorem, že článek/recenze je špatně napsaný, protože sice obsahuje mnoho slov, nicméně žádnou konkrétní informaci, jako třeba že se zlepšily animace soubojů, nicméně výsledný efekt je stejně trapný, jako ten předchozí a pokud někdo delší dobu nehrál postaru, nové změny si prostě nevšimne. Pohyby stále padají někam do doby 1999
  • hra je nudná, dějová linka žádná, jediné pěkné na té hře jsou videa a intra která však nemají s hrou naprosto nic společeného. Úkoly jsou jediné.. jdi tam, zabij tohle, najdi tohle .. hotovo.
    Raději si počkám na další singl player hru
  • By me zajimalo, co autor hral ... protoze je to stale stejna nuda jako to byla. Hral sem to lehce minulej vikend na pozvanku gratis pro betatestery. Pak sem se sel kouknout, a zjistil, sem, ze ze hry za 3kila, ktery bych za to mozna dal, je najednou hra za litr (pripadne za 1k5 primo u bethesdy). Nic nez dalsi trapne grindovaci mmo. Tedy mmo, ono to vlastne ani mmo neni.

    Jo, verim ze ted par tydnu bude hrac potkavat jiny hrace, ale pak ten svet opet zpustne. Ale k cemu je potkavat jiny hrace, kdyz je nicemu nepotrebuju?

    A jak uz bylo receno, pokud by si to nekdo chtel proste uzit, tak si taky neuzije, protoze lore. Totalne postaveny na hlavu proti TES. Jo, TES by mohlo byt MMO, nevidim v tom zadnej problem, ale ne v takovyhle podobe.

    A sobojovej system? Lol, co je uzasnyho na tom mackat 5 abilit? Nehlede na to, ze jakykoli schonosti boje na dalku jsou knicemu, protoze vystrelit z luku/zakouzlit zvladne postava tak jednou, a pak nabehme mob k ni a zacne ji rezat, takze hvy armor je nutnost.

    A zlodejina? lol ... tohle muzel (a nejen v TESO) vymyslet uberkkt. NPC se telepaticky dozvedi ze vec je kradena, a kazdej vi, ze postava nekde neco cmajzla, presto ze ji pritom nikdo nevidel ... lol lol lol.
  • Hrál jsem u známého a nemá to kromě názvů nic společného s TES. Vyzkoušel jsem souboje a okamžitě alt+F4. Prostě typické mmo, kde se locknete na nepřítele a poté můžete sekat 2 metry vedle ale stejně zasáhnete, to samé platí i opačně. Uhýbat střelám z luku nemá smysl, protože mají nějaký naváděcí systém, který nemine ani skrz strom. Nechápu co je tak těžké udělat Skyrim a přidat do něj víc hráčů ale mechaniky zachovat při starém.
    • Hele, to je jako by ses ptal, co je tak tezkyho na tom, udelat zbroj ktera vypada a chova se jako zbroj. Odpovet muze byt leda ve smyslu ze ten problem je neresitelnej, protoze Bethesda. Nebo mas pocit, ze platova zbroj se na tobe bude chovat jako leginy? Pekne se ohybat v bocich a ramenou?

      Zvladne to kazdej prumernej animator levou zadni, ale oni ne.
  • Na trhu je teď spousta kvalitních MMO (WoW, GW2, SW:ToR a Wildstar) a každé z nich je neskonale lepší a levnější než TESO. Tahle hra se nepovedla a k životu půjde přivést jen těžko.
    • Jak levnejsi? Treba takove WoW se prodava za asi dvojnasobek ceny ESO. O tom co je lepsi nebo ne at si kazdy rozhodne sam,ale ESO zije a nepotrebuje se k nicemu privadet. At se to tobe libi nebo ne. Pocty hracu jsou pomerne nicnerikajici o kvalitach hry a me jako hrace vlastne ani prilis nezajimaji. Jako priklad vzdycky uvadim EVE Online. Ta hra je tu snad 10 let, neustale ma updaty(nekolikrat do roka) ,vydelava a presto pocet hracu v porovnani s jinymi MMORPg je zcela zanedbatelny.
      • Kámoš si kupoval wow nedavno na officialni strance wow a bez posledniho datace ho stalo asi 150 Kč a k tomu mesic zdarma s porovnanim s teso a jejich oficialnima strankama kde je momentálně za 75 Euro (2200kč)za tamriel editeci tak nevim co to tu plácáš. Navíc wow je stokrat lepsi mmo než tohle.

        Dalsi nesmysli tu plácas, že ESO žije a takovy kraviny a pak hned napises, že to vlastne moc lidi nehraje což je pravda, protože to prestala hrat strasná spousta lidí a ten svet je mrtvej.

        Priklad Eve online s poctem hracu ? S Eve online ktery se nemohla s rozpoctem,hypem a marketingem vubec srovnat s TESO. To je pak teda fakt vyhra no :)
        • WoW Complete Edition stoji kolem 1500. Ale je klidne mozne ze zakladni hra stoji pakatel. ESO se prodava v CZ online shopech za 800. Najit to mi trvalo asi 10 vterin. Zkus si to sam.
          Ano,pocet hracu neni pro muj herni zazitek az tak dulezity. Pro me je dulezite jestli se hra vyviji a jsou updaty. To neni kravina,to je muj nazor.
          U tveho posledniho odstavce mi uplne unika pointa.
          Jestli je pro tebe nejdulezitejsi kolik hracu hraje,bez ohledu na kvalitu hry, pak ano,ESO je asi propadak.
      • Co to blabolis cece ... wowko bez posledniho datace je zadara. Staci sosnout, calnout herni dobu a muzes hrat (ale byl byls blbej, kdyby sis hru vcetne mesice hrani za ty +- $3 nekoupil). Do lv 20 ani platit nemusis, coz je ale samo jen takovy saleni, ovsem chysta se moznost koupit si cas za goldy. Ac wowko rozhodne nepovazuju za nej mmo, tak jedno se tomu uprit neda - PROSTE TO FUNGUJE. Zadny posraty lagy 24/7, zadny FPS dropy, kdyz se hrac hodi do dung finderu tak za minutu jde dung. Zadny cekani 1/2 den.

        Ano, jsou lepsi (mnohel lepsi) MMO, ale kdo by hral neco, co sice uzasne vypada, ale dava to 10FPS i na HW za tisice $. Pripadne neco, kde potka hrace jednou za mesic ...

        Co ja osobne ocekavam od MMO ktery muze opravdu uspet? Predevsim prave ten MM obsah. Chci videt mesta ktery postavej hraci, chci se na tom podilet, chci videt bitvy minimalne stovek hracu, smysluplny obchodovani a profese... fungujici ekonomiku kterou devs neustele nerozjebavaj ...
        • WoW se vsemi datadisky se prodava za cca 1500. Tak jake blaboleni?
          O grafice nevim proc mluvis,myslim ze tu tady vubec nikdo nezminoval.
          • Kdybys nemel nadelano na vocich, tak wow BEZ posledniho datace (tedy toho cca 1/2 roku staryho) muzes naprosto v klidu HRAT. Jen se proste nedostanes do novych zon (coz te bude zajimat, az se dostanes k lv 90+). A k tomu hrani opravdu nemusis NIC kupovat, protoze prave s vydanim toho datace tuhle verzi dali vsem - vcetne tech, kdo si zalozili nebo zalozi free acc a pochopitelne vsem, co kdy meli koupenou libovolnou starsi verzi.

            A pokud by se ti nekde valela libovolna starsi verze a neni aktivovana, tak jeji aktivaci taky ziskas prave tohle (tedy az do pandarie) a samo ten mesic hrani k tomu. A presne tuhle verzi (tedy vcetne pandarie) si muzes kouipt za +- $3 - vcetne toho mesice hrani. Ale taky nemusis, muzes rovnou calnout herni cas. Coz te vyjde samo draz.

            Teprve za ten posledni datac zaplatis - na battlenetu aktualne 45Ecek.

            Hra samotna tam stoji 15, ale vsude mozne se valej promokody za ty zminovany frfne + pochopitelne hromady starsich krabic ... .
            • Precti si svuj prispevek o dva posty vyse a pak prvni vetu ve sve reakci na me. Dvoji metr?
        • Koupení herního času za goldy se nepřipravuje. Fungeje od minulého týdne. Tady je to zase plné odborníků.
          • Jo, a taky dmentu ... kvuli tobe bude kazdej sledovat 148 tisic games 24/7 ...
  • alladjex
    pěkný text. díky.
  • Jack1947
    Nový redaktor, chválím.

    Jinak co si od toho slibovali netuším, ES hráče akorát naštvali a ostatní až tak moc to nežerou...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit