Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdyz uz sme zas u W3, mohl by nekdo rict jaky je max LVL postavy a jestli po dohrani hlavni pribehove linije jde pokracovat ve vedlejsich questech atd....? Diky.
    • na nějakém zahraničním webu jsem četl, že 60 je max lvl a ten borec to dohrál při 40. Ano, jde pokračovat.
  • Hlavne zadny zastavani se CD Projekt REDu, proste to downgradeovali a hotovo. Tak to je. Lhali nam a my ted mame jako cekat na jejich opravny patche? Leda govno. A co je horsi je, ze mozna budeme muset dokonce cekat i na modare, aby s tim neco udelali. Hlavne ze CDRED budou davat veskera budouci DLC zadara ... tleskam ve stoje za tuto velkorysost.

    Na hru maji rozpocet jak prase a pritom ani neumi do hry pridat benchmark. Profi vyvojari.
    • Mas vyjadrovaci schopnosti jako petilete dite. Neda se to ani cist.
    • Blue.Shark
      Doma mi taky lhali, že mi dárky nosí Ježíšek, ale evidentně mě to nerozhodilo tolik, jako tebe změna grafiky. Pokud se chceš ochudit o dobrou hru, tak Zaklínače nehraj; to je největší trest, jaký jim můžeš uložit; nedávej jim svoje peníze. Všichni dělají, jako by hra byla naprosto nehratelná a způsobovala žaludeční potíže jako Oculus Rift při dlouhém užívání. Jako kdyby se každý mermomocí chtěl vztekat, protože prostě svoje odhady před dvěma lety přepískli a teď si to teda musí vyžrat. Esmeralda, díl šestistý padesátý čtvrtý: "Můj bože oni LHALI!".

      Změna grafického kabátku ale byla vysvětlena, multiplatformita také a mně osobně připadá vysvětlení obojího jako velmi racionální. Jedinou chybou bylo, že ty záběry pustili mezi lidi. Pokud by to neudělali, nestrhnul by se takový shitstorm. I když...on by se strhnul kvůli něčemu jinému.
      • Presne jak rikas, lhari to jsou. Tfuj na ne.
        • Ty jsi straceny případ :D :D :D
  • Díky za článek.

    Titana nebo gtx 980 samozřejmě netřeba, pokud všechno na max. a na běžné full hd rozlišení. *3* Ale pod 960ku nebo R9 280ku bych už fakt nechodil, pokud si hru člověk chce užít přesně v tom stavu, který byl pro nás autory přichystán. Osobně nechápu ochotu hrát hru za každou cenu, s nízkým fps a na výrazně snížené detaily nebo jakékoli nižší rozlišení než 1920x1080. To je zoufalství. To už je lepší si koupit konzoli, nebo si našetřit na HW do PC, nebo hru prostě nehrát. Ale jen můj osobní názor.

    Já jsem rád, že po letech zase vychází hry, které nutí hráče přemýšlet o upgradu. PC scéna v tomhle dost dlouho stagnovala i díky konzolím. Nyní kvůli novým konzolím se zase dostáváme dál a to je dobře.

    Obrázek v článku ukazující pohled na les nelze rozkliknout - tedy zvětšit. *3*

    Obecně si myslím, že by autoři her (či vydavatelé) měli před vydáním hry u každé ukázky hry naprosto jasně říct, že hra není hotova a mnoho věcí se změní včetně možné změny grafiky k horšímu. Mělo by to být velkým písmem jako pro pitomce a to vždy a všude. Když Američani mají v návodech k mikrovlnce, že tam nemají strkat živá zvířata, můžou polští kluci a holky domyslet, že je fakt třeba informovat blbuvzdornou formou. Pak žádné problémy nebudou. Bohužel si za tohle mohou sami. Nelze předpokládat, že se každý vyzná a že chápe, jak probíhá vývoj hry. Redakce by si tohle měla uvědomit a přestat se při každé příležitosti vysmívat těm, co prostě hry hrají ale jinak jim nerozumí. Ne všechna kritika musí být "hate" a "trolling". *3*
    • Já myslím, že většina nemá problém s tím, že to vypadá hůř. Prostě to tenkrát neodhadnuli, sami říkali, že v té době znali jen předběžné specifikace nových konzolí, tak je pochopitelné že to neodhadnuli.
      Navíc nejsou zase až tak velké studio jako jiní a nemaj tedy takové kapacity.
      Problém tkví v tom, že prostě lhali. Celou dobu tvrdili, že k downgradu nedošlo a oháněli se magickým slovíčkem optimalizace. Navíc do poslední chvíle tvrdili, že pc verze bude vypadat obdobně jako prezentace z roku 2013, přičemž museli minimálně půl roku před vydáním vědět, že to nezvládnou.
      Prostě kdyby řekli na rovinu, že z toho a toho důvodu to nedostojí tomu, co ukazovali v roce 2013, tak to všichni rozumní hráči pochopí a mohli si toto divadlo ušetřit.
      Naštěstí je to jinak povedená hra, tak se na to za chvíli zapomene, ale stejně.
  • Zaklínač šlape přímo fantasticky. Bez problému jsem jej rozjel na střední-vysoké nastavení na:
    CPU: i3-3220 (3,3GHz)
    GPU: Nvidia Geforce GTX 660
    RAM: 8 GB

    ... a to jsem myslel že to moje sestava už neutáhne *4*
    • Můžeš rozepsat své nastavení a fps? Aspoň ve zkratce. Hledal jsem info. o gtx 660, jak si stojí, a zatím není moc benchmarků.
      • Rozlišení jen 1440x900, všechny detaily na střední kromě vody, terénu, textur (ty na vysoké). Vypnuto vyhlazování, Depth of field a samozřejmě Hairworks. Nejčastěji cca 45 fps. Myslím ale že to snese i vyšší detaily docela v pohodě. Zkoušel jsem tomu zatopit i na ultra nastavení - 12 - 20 fps.
  • Veskoslav
    Mám i5 3470, R9 280X, 16 GB RAM a kromě listoví na high a vypnuté Hair Nvidia srandy jedu všechno na max a průměr mi "klesl" na 40 fps....Jinak zkoušno na i5 4690 a R9 290X a jelo to na stabilních 60 fps. A rozhodně to není Titan X za 30 táců či 980 za 17 táců.
    • nightborne
      Mno jo, Vesko, taky nechápu, že Honza nepřidal k testovacím sestavám konkrétně tu jednu tvojí =).
      • Veskoslav
        Narážím spíše na toto:

        A předem je nutno zmínit, že pokud nevlastníte výkonné SLI kombo, našlapanou GeForce GTX 980 nebo rovnou GeForce Titan X s 12 GB videopaměti, tak na rutinní „všechno na max“ rovnou zapomeňte.

        Pokud totiž zapnu úplně všechno včetně té srandy Nvidia hair, tak se pohybuji okolo 30 fps, což není nehratelné, ale je to u mě zbytečné, navíc mám AMD kartu. Navíc 4770 je silnější než to moje, tak ať mi netvrdí, že mu to nejede stejně nebo o něco lépe. Jako přijde mi to za každou cenu tlačit do předražených karet jako Titan a 980 je. Podle mě 970 to zvládne také všechno na max a ještě člověk ušetří pár tisíc.
        • nightborne
          Já myslím, že tím bylo míněno "všechno na max a stabilních 60 fps"... podle benchmarků by to totiž na ultra v těch cca 30 fps (což neberu jako strašlivý problém) mělo běžet i mně na gtx770. Rád bych přidal osobní zkušenost, ale to by si frajer pošťák s mojí krabičkou nesměl udělat včera volno, nebo co, a já tak musím čekat do pondělí, ACH BOŽE.
          • Veskoslav
            No i tak trvám na tom, že 970 to rozjede na max při 60 fps a nemusí člověk vyhazovat 18 táců za 980 nebo v případě AMD například R9 290X LIGHTNING.
  • Neuploadnul tady někdo špatně obrázky? Protože to vypadá všechno úplně totožně.
    • Neupladnol :) mam s tymi nastaveniami skusenost... Ono medzi tymi medium a ultra fakt taky rozdiel nie je, ako by si myslel. Mozno okrem viditelnost listovi, ktore je fakt vidiet a texturami. Ale ostatne... by si musel presne vediet, ktore nastavenie co robi a nato sa v hre zamerat, aby si videl rozdiely.
      • Jediny rozdíl mezi minimum a maximum jsou tedy ptáci na obloze? Když snížím hustotu trávy tak se nic nezmění?
  • Ale ona ta grafika skoro jako z PS3 je. V čem to vypadá lépe než třeba The Last of US? A ano, jsem si vědom, že porovnávám koridor s openworld hrou. Ale ten hw na kterém každá z her běží dělí celých 9 let.
    I openworld hra by měla vypadat lépe na "nextgen" hardware, tuplem když to běží pouze na fullHD. Což však není tento případ a pouze to poukazuje na zoufalý výkon současných konzolí.
    O neschopnosti programátorů v CDP svůj engine zoptimalizovat ani nemluvě.Na konzolích to trpí propady fps, na pc zase tato hra má naprosto neodpovídající hw nároky vzhledem k tomu, jaký vizuál tato hra kouzlí.
    O tom downgradu oproti 2013 buildu ani nemluvě.
    Kdyby se aspoň k tomu postavili čelem a přiznali, že na to, aby dostali 2013 vizuál na dnešní konzole a pc hw prostě nemají kapacity a v té době to prostě neodhadli, vzhledem k tomu, že neměli devkity konzolí ještě k dispozici.Místo toho celou dobu zatloukali a pořád tvrdili, že pc verze bude vypadat jako v roce 2013. Přičemž už minulý rok jim muselo být jasné, že toho schopní nejsou.
    A když se je na to přímo někdo optá, tak se jen vykrucují. Tohle není seriózní přístup a od někoho jako CDP bych takové chování nečekal. A upřímně je docela smutné, že kdyby něco podobného předvedlo EA nebo UBI, tak by na internetu byl kolem toho MNOHEM větší poprask. Ale protožě to je zbožňovaný CDP, tak se jich plno lidí zastává.
    Hra nevypadá špatně, to určitě ne, jen je to prostě průměr. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby to mělo alespoň dobrou optimalizaci a kdyby tvůrci na rovinu přižnali, že to neodhadli a že to museli osekat.
    Pak by si na ten downgrade stěžovalo mnohem méně lidí. Ať si říká kdo chce co chce, podle mě si ten poprask kolem zaslouží.
    Howgh *1*
    • On uz spamuje i tady a ne jen na Z*ng.cz a kdovi kde jeste. Jeho prezdivky - chleba s máslem, maslo olma, bucek, jsem zpet atd. prosim na tohoto TROLLA NEREAGOVAT, si totiz nemas skym psat, tak trolli na forech!! *11*
      • Proč troll? Má pravdu... v čem podle Tebe ne?
      • Někteří jsou již paranoidní zjevně. Nějaký z*ng.cz slyším poprvé, ale tak koneckonců, vyvracet ti tvou pravdu nebudu. *3*
        Jo a vysvětli mi prosímtě Sherlocku, jak si na to došel? Na základě podobné přezdívky? Vážně? *1*
        Celkem si mě pobavil.
  • tvl snad už toho bylo dost ne?
    • nekromant33
      Tady si stěžují na moc článků, autor Redakce jinde zase teasuje na více "vlastního" materiálu než kdy předtím a není tam ani recenze. Človek si fakt nevybere.
    • nightborne
      Stejně jako tvých blábolů, a přesto si je neodpustíš. Na věnování širokého prostoru fantastické a netrpělivě očekávané hře naopak nic špatného nevidím ;).
      • ja tedy mizím, snad za par tydnu tu bude už klid
  • Myslíte (asi je to blbost), že je nějaká jakkoliv minimální šance, že bych Zaklínače 3 (klidně na nejnižší nastavení) rozběhl na tomhle notebooku:
    CPU: AMD FX 7500 - 2,1 GHz (dalo by se přetaktovat min. k 2,5 GHz)
    GPU: AMD Radeon R7 M260 2GB + AMD Radeon R7
    RAM: 8 Gb (to jediné jasně zvládám)
    Je to asi zoufalý pokus, ale přečetl jsem všechny knížky (i komiks) a dohrál zaklínače 1 i 2. Jsem prostě velký fanda Zaklínače, ale holt mám jenom svůj notebook za 15 K . *9*
    Děkuji i za zápornou odpověď *3*
    • PreidaQ
      To je takový velký problém ho prostě šlohnout a vyzkoušet?
      • Je. Minimálně v morální rovině.
        • A koupit si za litr produkt který nevim jestli pojede je zase problém v mentální rovině.
          Ale k dotazu, já rozjel zaklínače na 2.4 GHz dvoujádru, 8GB RAM, a GeForce 740M (taky noťas za necelých 15k). Všechno na low, rozlišení 1280x800, ale jede to plynule a i to vypadá přijatelně.
          Rozhodně bych to zkusil upirátit a pak se případně rozhodnout, jestli má cenu to hrát třeba na 1024x768, nebo si počkat na lepší stroj a do té doby cena hry půjde dolů ...
          • Nikdo tě ale nenutí si to kupovat. Nejedná se o produkt, který je životně důležitý - jedná se o zábavu. To, že vývojář nevydal demo verzi, která přesně k tomuto slouží je jiná věc. Není to ale důvod k tomu tu hru ukrást. A je jedno, jestli si to později koupíš nebo ne, pořád je to krádež.
            • Asharak
              Kálí vývojáři na nás = neposkytnou podělané demo jako dřív, budeme kálet na ně. Morální výčitky moc necítím, koupil jsem si Zaklínače 1 po tom co jsem si zahrál demo za plnou cenu, byl jsem spokojený, z pohledu MikenaCZ bych spokojený v tomhle případě nebyl. Oko za oko. I přesto že to stojí jen 30-40€.
            • Opravdu ? A komu ten "produkt" bude chybět.
              Místo aby to "ukradl" tak si to prostě nekoupí, protože nemá jistotu, že mu to půjde.
              Kdyby to "ukradl" tak třeba zjistí, že mu to jde. Pak si to třeba koupí. V tomto příadě tedy vývojář ve finále na krádeži vydělá.
              Doporučuju popřemýšlet o významu slova "krádež" a o tom, zda je svět skutečně černobílý, a zda zlo ve finále musí opravdu jen škodit ...
          • Veny, zatím nejpřínosnější koment - moc díky. Mám čtyřjádro, takže jsi mi dal naději a zkusím to nějak zadarmo vyzkoušet. Každopádně díky! *4*
      • No, když si to nějaký kámoš pořídí, tak bych to mohl zkusit *4*
  • Hm, zajímavý, na mojí GTX 970 s FX 8320 a 8GB mi to šlape krásně všechno na ULTRA, na 1920x1080. FPS sem neměřil, ale je to úplně plynulý, nevím, kde autor vzal, že potřebujete SLI GTX 980 nebo titána.. to je asi jen nějakej vtip. zvlášť, když v perexu píše, že to jede pěkně i na starších sestavách. má tu někdo doma Titána? sem zvědavej *3*
    • Keyz
      http://www.techspot.com/review/1006-the-witcher-3-benchmarks/page4.html

      60 FPS to nedá. Jedině jedna 980. Na ultra (také záleží kde to měříš atd). Ale jedna karta stačí (ta nejlepší). Dvě karty jsou pro jiné rozlišení a SLI v Zaklínači funguje dobře a druhá karta přidá dost navíc. (o tom se také píše)
    • Ristoro
      Mám skoro stejnou sestavu, jako ty, akorát mám FX 8350 a více RAM a já jsem ty FPSka změřil :). Všechno na ultra jak říkáš, jen Hairworks jsem vypl a jede to na stabilních 50fps, nepadá to ani při vykreslování velkého množství postav a vegetace.
      • máš tu 8350 taktovanou? já jsem s hyperevo 212 na stabilních 4,5GHz už skoro rok uplně v pohodě, ale když AMD prodává ty čipy, tak trvdí, že 8350 by měli být stabilnější než třeba 8320 a 8150. Ale právě jim moc nevěřím, že je možný tu stabilitu čipu při výrobě (když si vezmu,kolik jich dělaj a jak) nějak účinně otestovat. přitom rozdíl v ceně je kolem 1000kč, což není moc, ale rozdíl tam je, tak by měl být i ve výkonu..
        • Ristoro
          Právě, že nemám, nikdy nebyla moc potřeba :).
    • nightborne
      Ne, ale šetřím na něj... ještě tak rok dva a bude doma *1* !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit