Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • delO
    Já zas nevidím rozdíl mezi Mariem a Witcherem. V obou hrách ovládáte nesympatického Evropana...
    • a ty jsi asiat? *1*
    • ejha, a Gerald je co, poliak? *1*
      • Kdo je Gerald?
        • ty budes asi IT vsak?
      • tak on ani Mario se neodehrává v Itálii pokud vim *1*
        • proste delo je kus vola, a k tomu primitivneho, to neries
      • delO
        Co kdyby ses vrátil na PC tuning hádat s Predátorem jestli je lepší AMD nebo Nvidia. Na to ti tak +- mozkové závity stačí *3*
        • a?
          mas problem ci kramy?
  • btw, tiez som 3x skusal na pc dark souls 2 a fakt nevidim v nom rozdiel od starej arkady Golden Axe
    tazke su obidve, ale Golden Axe ma viac farbiciek

https://www.youtube.com/watch?v=J4tshJrkBw0
    • Nevidet rozdil mezi GA a DS je jako nevidet rozdil mezi lopatou a bagrem. Ale i taci jsou mezi nami a jeste se tim chlubi :-).
      • samozrejme nam tie rozdiely z rukava vysypes hned teraz :)
        • Snadno: otevreny svet, rpg system, crafting, nepratelske online vpady, propracovane lore, propracovany soubojovy system, variabilita hernich stylu, ...
          • No otvoreny teda velmi nie je, crafting je grind based videny uz vela krat, subojovy system je fajn, jednoduchy ale funkcny, nieco ako ten diablo. Lore a pribeh je uzasny akurat vo funboy hlavach. Interakcia s prostredim je snad ubohejsia ako v diable len par pak a rebrikov. Celkovo dobra hra ale priam neuverilelne overrated.
            • Pletes se do diskuse, kde se to s nim srovnava :-). Srovnavat to s diablem je podobny ulet. Je mi lito povrchnich hracu, kterym splyvaji takove hry. Maji jen krok od toho, aby jim splynula videoherni zabava jako takova :-).
            • Ja to s GA naozaj neporovnavam , ale s diablom je to porovnatelne velmi...grindovacka, respawny, jednoducha a nudna mechanika, diminish system, lore je porovnatelne "kvalitne" cize nefunkcny system skanzenu.
            • Otevreny svet to je. Crafting jsi v GA nevidel, v DS je pomerne komplexni i ve srovnani se soudobou produkci. Soubojovy system je takticky a propracovany, ve srovnani s GA nebe a dudy a plati to i pro vetsinu ostatnich akcnich RPG, jako je skyrim. Diablo je uplne jina kategorie. Lore je pristupne jen inteligentnejsim hracum. Je to vyborna hra, ale ne pro casual masu, ta z ni ma mindrak, protoze je jim nepristupna, coz se dnes uz moc nenosi. Neuveritelny overrated sedi na nepodareneho zaklinace, nikoliv DS, to je milnik na poli videoher, ktery se vice ci mene stal vzorem pro ostatni.
    • Adolf Hitler hraje Dark Souls *1*
      https://www.youtube.com/watch?v=yG9Fjh0LrE4

jo, to srovnání se starýma arkádama je trefné. Golden Axe jsme hrávali s bráchou ve dvou. Úžasná hra *5*
      • jednoznacne, len neviem preco toho trolla co tu naklikava minusky to az tak irituje, ved G.A je vrchol v arkadovych hrach konca 80tych rokov
    • v DS nemůžeš hrát za trpaslíka *1*
      • bod pre Golden Axe *1*
        • a taky tam můžes jezdit na mountovi, další bod pro Golden Axe

jinak mi přijde, že i ti bossové jsou v obou hrách dost poobní (drak, obří rytíř) *1*
          • vela sa za tych 25rokov nezmenilo co? :)
            • mas pravdu, nestacim, bohuzial ti japonci nedokazali urobit ovladanie na k+m a ja hlupak som zacal hrat s typkom s dvoma mecmi
              nikdy som nedokazal parirovat uder, hoci som pouzil autohotkey, skripty a podobne. preto ma to znechutilo a pisem po forach co si myslim. v 2014. roku vydat hru, ktora sa neda ovladat a nikto to v recenziach nespomenie, je primitivizmus.

tj pre mna to je nepodarok hra a maslo lezi na hlave japoncov
            • Skaven: mne je uplne jedno jak je ta hra hodnocena, mne uplne staci, ze je ta hra dobra a uspesna. Jako predchudce DS serie vidím serii Monster Hunter, rovnez nic pro casualy, zadne vodeni za rucicku a stovky hodin kvalitni zabavy. A ze to media z pocatku hodnotila 4/10? Nezajem, uspech to melo a to je to podstatne. A to je presne to, co ti lezi v zaludku, uspech hry, na kterou nestacis.
            • jejdasek a delo asi teraz dostali infarkt, ked to zistili
              *1*
              ich genialna hra je v case hodnotena ako len obycajna arkada
            • leda tak k horšímu, třeba multiplayer mělo Golden Axe rozhodně lepší než DS *1*
  • delO
    jsem rád, že bývali borci z Bioware kteří ještě uměli tvořit hry se inspirují famozní Souls sérii. Tahle hra by mohla být zajimá. Je sranda, že největší kritici Souls her jsou ti, co to nehráli nebo kterým hra pěkně nakopala anály *15* *15*
    • co je na kotuloch famozne? a na dialogoch ktore su vacsinou o
      Ha ha ha, Bwahaha apodobne?
      mam si najprv prestrelit frontalny lalok aby som pochopil tej genialite?
      ci mi staci gamepad a musim pustit k vode svoju snubenicu?
      • Já tak nějak nechápu ten zaujatej hate na DS. Co je tam za strašnej problem? :)...Dialogy tam nevypadají, jak popisuješ (asi vtip, kterej jsem nepobral). Soubojovej system mě přijde správně dynamickej a taktickej dohromady. Není to tak těžká hra a není to ani nejlepší hra na světě, ale je jiná a to jí dělá příjemnou změnou oproti ostatním hrám. Tudíž ne obtížnost, ale férovost. Mááálokdy zdechneš, protože kamera, hra nebo prostě bagr.
        A co se týče Loru. Když budeš opravdu hledat a dopracuješ se ke každý věci a postavě, tak zjistíš, že je fakt hodně nadprůměrnej a propacovanej na dnešní (I dřívější) dobu. A to nejsem nějakej fanboy :). Třeba online je v DS totálně na nic
  • No, opět se mi potvrzuje, že i kdyby Souls nebyla jen lehce nadprůměrná mlátička, tak strašnou bandu totálně zaslepených nekritických fanboyů si ta hra opravdu nezaslouží, To asi žádná hra, v tomto směru je mi Souls her skoro líto
    • tvůrci z Bioware si ale očividně myslí, že je to dobrá hra, když z ní chtějí vycházet.
      KOTOR a NWN2 (zejména datadisk Mask of the Betrayer, který je příběhově dost podobný Planescape Torment) jsou jedny z mých NEJ her, Jade Empire je taky skvělé.
      Tak jsem fakt zvědav.
      Akční RPG mi nevadí, ale málokdy mají dobrý soubojový systém. Soubojový systém TES her je prostě katastrofa, soubojový systém Witchera 3 je taky nic extra (i když lepší než TES). Jaktakž se to dalo překosnout v Kingdoms of Amalur. A docela dobrý soubojový akční systém měl Gothic 2
      Soubojový systém v JRPGs jsou taky o ničem.
      Jako nejlepší mi vychází turn-based combat založený na nějakých komplexních pravidlech jako třeba DnD - viz NWN2
      • delO
        takže abych tě shrnul. Všechny combaty jsou na hovno, jenom 20 let staré mačkání jednoho tlačítka na myší je skvělé. *15*
        • mačkání jednoho tlačítka na myši = Diablo. I přes svoji neskutečnou tupost je tato hra ve skutečnosti úžasně zábavná a návyková *2*
          (hrál jsem teda jen ty první dvě)

turn-based tactical combat je třeba Divinity Original Sin, Baldurs Gate, NWN2, Pillars of Eternity
          • to nevysvetlis, to clovek musi zazit, a borci na games to zazit nechcu, lebo nemaju dohraty skyrim a witcher a souls :)
      • což o to, já si taky myslim, že je Dark Souls dobrá hra, ale zas to nepovažuju za žádný zázrak, jaký z toho někteří dělají

jinak souhlas, NWN2, KOTOR, PTS, to jsou opravodvé klenoty herní historie
  • delO
    Dark Souls je famozní série a je to to nejlepší od prvního Kotor, co jsem hrál na poli RPG. Nic mě tak nepohltilo, jako právě Demon Souls, Dark Souls a právě Kotor. Bůh žehnej Japoncům za tento quest...
    • Vojta_Ilavsky
      RPG? Role Playing Game? Ne, to si musíš plést s Action RPG a Beat'em'up.
    • Dark Souls jsem dohrál a mohu říct, že je to jedna z nejhorších her co kdy vznikly
      • Asi nebyla tak nejhorší, když jsi ji dohrál :)
        • ZvacA
          he/he kdysi prohlásil, že ji nikdy nehrál a hrát nebude, ale že proti ní nic nemá a mít nebude a naopak ji oceňuje. To je ten poslední, kdo by ji měl možnost vůbec nějak hatit. :D
    • del0
      *15* *15*
      Aááá... už vytáhl můj ukradený nick a avatar, stačilo pár minut mého působení v diskuzi. Asi hodně praskají žilky. *15* Jen ať se admin pobaví, máme tu mrzáka. A rovnou nahlášeno, za kradení avatara.
      • delO
        nahlášeno. zloděj avatarů...
        • del0
          Tak už víme, s kým máme tu čest. *15* DS fantrotlík mi krade identitu. Ok, pojďme se pobavit...
  • Nechci ti pane Drizzt sahat do svědomí, ale z tvého nenávistného vykříku plného zloby, malichernosti a dalších věci usuzuji, že jsi to hrál opravdu ktátce a velice často jsi umíral, tak jsi to odinstaloval pln nenávisti a zloby. Kdyby jsi to hrál delé, tak se hru naučíš a rozhodně nebudeš umírat 50krát apod. nesmyslné číslo, pokud nejsi teda úplné jelito. O špatném lore a žádném příběhu nemusíme ani vést diskuzi, že je lore geniální potrvrzují tuny videii na youtube...
    • del0
      "že je lore geniální potrvrzují tuny videii na youtube"
      "já se bavím o obsahu těch videíí, ne o jejích počtech"

Takhle okatě si kálet do úst, že by DS fanboyík? *15*

A to pomijím, že i ten obsah je pořád věc názoru...
      • " fanboyík" ty jsi gay panic?
        • del0
          Troll more pls. Ufunny.
    • pravda, moc dlouho jsem to nehrál. Hrál jsem to na PC - nejprve jsem musel stáhnout nějaký mod, který mi umožnil nějaké normální rozlišení obrazovky, pak jsem zjistil, že na klávesnici je to nehratelné, takže jsem si koupil gamepad. Gamepad však nesnáším, myslím že je mnohem horší než K+M. Hrál jsem to pár hodin a nějak mne to nenadchlo, takže jsem to odložil.
      Pak jsem se díval na různá videa fanboyů na youtube, všichni byli nadšení, ale nikdo nedokázal říct, o čem je ten příběh či v čem že je ta hra tak skvělá.
      Vlastně to mám ještě pořád na disku. Třeba tomu dám někdy v budoucnu šanci, až dohraju tituly, které jsou pro mne momentálně atraktivnější.

A těžkých her se nebojím. Kdysi dávno jsem hrával arkády jako R-Type, které byly založené na přesně tom samém principu jako DS, tj. naučit se, odkud vylézají nepřátelé, jak střílí, a jak je porazit.

https://www.youtube.com/watch?v=pVWtI0426mU
      • Zjednodušeně...hlavní hrdina je Hollow(předverze vygumovanýho nemrtvýho) a snaží se tohle prokletí zlomit.
        A vypadá to, že jsi hrál jen jedničku. Taky mě nebrala, ale dvojka parádní
      • aha takže hodinku jsi to hrál, pak jsi odinstaloval a pak hodnotíš lore, příběh, hratelnost. Není ti jako trapno? Můžeš mi říct, kam ses dostal? Já tam vidím mindráky z gamepadu a spoustu dalších mindráku ve tvé osobě.
        • na ten lore jsem se díval na youtube. Spousta hráčů kritizuje, že ve hře nevíš kam jít ani proč tam jít, nic tam není vysvětlené, co děláš ani proč to děláš. Osobně si hloubku příběhu a lore té hry představuju asi jako v Diablu *4*
          • Presne tak, spousta casualu si stezuje, ze je ta hra nevodi za rucicku :-).
          • *15* ty si něco představuješ, aniž bys to hrál, víš že jsi kouzelný trotl a troll?
            • nejsou to špatné hry, ve většině objektivních kritérií (příběh, grafika, rozsah, lore, mechaniky) strčí Souls hry do kapsy
            • jsem fanda Areny a Morriwindu. Skyrim a Oblivon jsou shity...
            • del0
              Jak něco napíše a hned má 5+. Sociální troska... *15*
            • ty jsi fanda Skyrimu, že?
        • otázka by měla znít, jaké unikátní herní mechaniky ti ta hra za ty první čtyři hodiny neukáže a objeví se až později? co z herních principů za tu do dobu hra neodhalí?
          • Tuhle hru objevujes i po nekolikatem dohrani, ctyri hodiny jsou u tehle hry naproste nic :-).
          • To jako snad nemyslíš vážně? To jsem se dostal do pomocné školky nebo co? Za čtyří hodiny nevyjdeš z Undead Burg. Takže v podsatě nevíš nic o lore, o craftingu, o skvělém level-desingu, nenaučíš se bojovat, nepoznáš x dalších movesetů, po čtyřech hodinách v prvním Dark Souls pokud hraješ jako Knight neuděláš ani roll *15* atd....
            • tak, to záleží zjevně na na hráčských schopnostech, jestli za 4 hodiny hraní umí udělat kotoul, nebo si všimne mizerného level designu (nevím, proč by neměl), nebo si všimne, jestli je ve hře crafting.. každopádně, všechny tyto mechaniky jsou ve hře přítomny od začátku, já se ptal na to, jestli je tam něco, co se ze začátku nedozvíš?
    • tak určitě, 500 milionů fanoušků Miley Cyrus na Youtube dokazuje, že je to dobrá zpěvačka *1*
      • To nevím, neposlouchám ji, navíc je to irelevantní, já se bavím o obsahu těch videíí, ne o jejích počtech. Jinak k té Miley. Jako fanda Axla Rose si pamatuji nedávno test, kde se hodnotila šiřka oktávy, kde naprosto dominoval právě Axl Rose a jestli mi pamět dobře slouží, Miley byla na druhém či třetím místě, takže možná to je dobra zpěvačka. *3*
        • del0
          Lol. Kdyby se zpěváci hodnotili podle rozsahu, tak budou vždy nejlepší ti operní, což tak trochu nefunguje, že ano.
          • a kdyby se hry hodnotily podle frustrující obtížnosti, byly by nejlepší hry všech dob Super Meat Boy, Dark Souls a Ghosts 'n Goblins, ještě že to tak neni *1*
        • no vidíš, když je arguemntování youtube videama irelevantní, tak proč ho používáš? ale hlavně, že jsme se na tom shodli
          • Dokazes rozpoznat rozdil mezi obsahem videa a poctem fanousku, nebo ti to splyva v jedno?
            • já mu jen ukazoval, jak je to nesmyslné
            • to bylo na akatoshe? doufám že jo, protože on s tím množstevním argumentem ve prospěch DS začal
  • ale jo, když vezmou Souls a přidaj do toho věci z NVW a KOTOR jako je příběh, RPG prvky nebo zajímavý svět a postavy a trošku vypilují bojový systém, nemuselo by to být zlé
    • akorát to zprzní. Série souls je akční RPG určené pro gamepad.
      NWN a KOTOR jsou party RPGčka, kde člověk ovládá celou družinu. NWN bylo založeno na DnD pravidlech, KOTOR měl vlastní pravidla.
      U těch akčních RPG bude potřeba katastrofálně osekat RPG prvky jako vývoj postav, různé skilly atd.

každopádně se nechám překvapit.
      • del0
        Koukám, že tady někomu opět praská žilka a tvrdě kliká. Líbí se mi, jak v každé diskuzi, kde se řekně jen jedno křivé slovo na DS, tak bez ohledu na to, jestli to je pravda a kolik lidí to říká, mají všichni -30 běhěm pár minut. Tipuju, že je to vydlabaný GGG, Alucard nebo Malleth. Takhle ze sebe dělat chudáka kvůli hře... *7*
  • https://www.youtube.com/watch?v=PMU41taZJLw
  • ta souls série je příšerně přehypovaný škvár - hnusná grafika, absence příběhu, tupý lore. Hra vyloženě pro masochisty, které baví chcípat, chcípat a zase chcípat, třeba 50x, dokud toho svého bosse neudělají. Je to hra založená za 30 let starých konceptech plošinovek ze starých arcade automatů, kdy taky bylo třeba naučit se pohyby jednotlivých nepřátel.

Naproti tomu ten KOTOR zní výborně. Jedno z mých TOP3 RPG všech dob - úžasný svět, příběh, lore.
    • Můžete si mínuskovat jak chcete, ale Dark Souls jsem hrál tři hodiny, takže jsem si obrázek udělal a jako fanda nejméně kýčovitého fantasy(Forgotten Realms), které je skoro bez klišé, můžu hodnotit příběh či lore i po třech hodinách...
    • Souls je vynikajici herni serie, ktera stavi na hratelnosti a bez zastirani pohrda masovym casual hracem. Samozrejme proto neni pro kazdeho a jak koukam, nekteri z ni maji i slusny mindrak :-).
      • Vojta_Ilavsky
        “Souls je vynikajici herni serie, ktera stavi na hratelnosti a bez zastirani pohrda masovym casual hracem.“ Enough said.
      • jasně, my "casuals" a vy "hráčská elita". Nevidím důvod, proč hrát hru jen proto, že tě těžká, když je krom toho naprosto tupá. Famitsu (japonský herní magazín) tu hru v recenzi totálně sepsul, a teprvé po nepochopitelném uspěchu této hry na západě, změnil hodnocení.
        • Nevidis duvod, no a co? Koho to zajima. Opakuji, ze to neni hra pro kazdeho. Ja a spousta dalsich hracu ten duvod vidime. Ta hra neni v zadnem pripade tupa, prave naopak, je komplexni, komplikovana a nevodi hrace za rucicku. Famitsu dalo teto hre vysoke hodnoceni 37/40. Uspech neni nepochopitelny, ale zaslouzeny. Tak jako kazdy nedela vrcholovy sport, tak pro kazdeho nejsou vrcholove hry. Mas z te hry mindrak a vylevas si na ni detinsky vztek, to je cele.
      • hratelnost =/= opakování té samé činnosti 100x dokola

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit