Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    Má docela pravdu. Nové hry se digitálně u velkých distribucí nevyplatí. Výjimkou byl například Zaklínač 3, který stál v digitální stejně jako krabička. Ale při existenci G2A například je mnohdy zbytečné kupovat jinde. Pokud člověk nenakupuje od Indonésie až po rusko/ukrajinské klíče, tak není problém. Je ale dobré, že je možnost výběru. Sám nakupuji u nových her přes krabičky, protože to prostě vyjde nejlevněji a mám 100% jistotu, že to bude fungovat nebo že to budu moci reklamovat. Bavíme se ale o nákupu v den vydání: Nový Wolf 735 Kč, AC IV: 750 Kč, Zaklínač 990 Kč (všechno oficiální distribuce) atd. Takže člověk musí pečlivě vybírat. Já mám výhodu, že bydlím ve velkém městě a většina obchodů má "poštovné" na prodejnu zdarma nebo za mírný poplatek. Ale věřím, že třeba na vesnici už je problém.

    A kupovat cokoliv u JRC nebo XZone, kteří jsou předražení, no přeji mu hodně štěstí.
    • JRC je ještě cenově v pohodě, Prodejny Hráč jsou daleko dražší u většiny her, vyjímkou jsou hry od Blizzardu, které levněji neseženeš, dokonce jsou levnější než oficiální battle.net shop :D
  • No tak držím palce, já si v JRC koupil jednou jedinkrát hru a navíc bazar. Věřím, že maminky a tatínkové od dětí neznajíc internetů tam nakupovat chodí. Načež jim kolikrát nezasvěcený prodavač něco doporučí (CoD) a oni to koupí. Doma pak řeknou, že hry jsou drahé (dle cen v kamenných obchodech JRC) a tak chudák dítě si musí se hrou vystačit na celý rok... Myslím, ale, že děti už si umí zapnout internety a vyznají se víc než jejich rodiče takže si mohou ukázat na internetech co chtějí... jenže teď, jak to objednat :D Nevim, tyhle pobočky podle mě teda opravdu nemají budoucnost. PS: Když jsem si chtěl koupit podruhé hru tak jsem byl velice překvapen, že na prodejně byla hra o 300kč dražší než na internetových stránkách JRC. (chápu nájem se platiti musí, ale to se radši na místě otočim a dva dny si počkám než přijde s obálkou ve které bude hra pošťák Ondra)
  • Jack1947
    Pokud se hry které budou prodávat krabicově beztak budou muset tahat z netu, tak jim nevětstím moc dlouhou životnost... MGSV byl první co bude dál... krabicové verze až na limitované sběratelské edice pomalu a jistě, zapadnou do herního propadliště dějin.

    Tenhle strejda, si tady dělá tak trochu reklamu a věří tomu že jeho práce nepadne vniveč, tak jo no fandí mu ale fakta jsou fakta a ty jsou více než průkazná. *3*
    • Zrzzek
      Kamenný obchody měly podle některých skončit už před 5 lety... A? Stále se jim daří dobře... Nezavírají, naopak dále expandují.

      Docela se mi líbí myšlenka, že: "Stává se z nich pomalu sociální fenomén – novodobé náměstí, kde se lidé scházejí, jdou do restaurací, do posiloven, za zábavou." Udělat z toho trochu víc, než jen prodejnu.

      Pan Šnobr toho asi bude vědět víc, než 99% přispěvatelů na games a asi by nekoupil něco, co za několik let zkrachuje...
      • Jack1947
        Ne nemusí zkrachovat, stačí že prostě nebude mít takový celkový zisk jak dříve dříve hry v kamenném obchodě měli smysl protože internet e-shop začínal nebo nebyl, a hry se jinak fakt sehnat nedali... ale dneska je všechno na internetu navíc i mnohdy levnější ale hlavně ihned kdyspozici.

        To není můj dojem, nebo představa to tak bohužel je já bych spíše uvítal kdyby se hry prodávali v krabičkách, ale spěje to k tomu že časem to už nebude.

        To máš jak s CD, sice horší ale zato aktuálnější Itunes a jiné služby nahradily CD a po CD neštěkne ani pes... hudební CD byly už tehdy celkem drahá. Starší hudbu zae na netu nenajdeš atp... ( legálně) ale touž je neduh doby vše jen online a to nás nakonec zahubí. Stanou se z nás bezdušší roboti co jen budou přijímat příkazy "online".
        • Zrzzek
          Ano, hudební CD se skoro neprodávají. Zato jedou gramodesky! Jsou dražší, ale prostě pro hipstery/fajnšmekry lepší... Něco takového bych viděl i s krabicovkama....
        • Ja tam chodim vylozene jen pro pouzite hry a jsem za to rad, ze ty kamenne obchody porad funguji. Jiste, pred 10 lety byl rabat za jetou hru uplne nekde jinde, ale ted jich tam maji zase o dost vice, nez tehdy. Jediny co nesnasim je veta "mohu vam s necim poradit?" :)
          • Za větu "mohu vám s něčím poradit" bych prodavače rovnou vyhazoval, protože i na základním trainingu pro prodejce vám řeknou, že se začíná otevřenou otázkou :)
          • Jack1947
            Vždyt jo to taky nikomu neberu, ale víme jak dopadli video/dvd půjčovny a kde jim je konec že? *7* obávám se aby hry nesdílely podobný osud.
  • Myslím si, že je to pouze zbožné přání ..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit