Přejít na výpis diskuzí
„Kamenné prodejny přežijí ještě dlouho,” říká nový majitel JRC
1.9.2015 | Martin Bach
70 příspěvků
-
Člověk který prodáva videohry může mít i vzdělání pane , co myslíte.
-
U mě byl největší problém, že jsem médium většinou nevrátil do správného obalu, občas to sloužilo jako tácek pod kávu, nebo erární popelník. To potom ani lisované dvd nezvládne. Uznávám, že je má vina, že s tím zacházím takto, každopádně u digitální kopie se mi to nestane.
-
Máš pocit, že v JRC dělají profesionální prodejci SW/HW :DDD
Jinak s tebou v obecné rovině souhlasím. -
Tak teď už jen aby si srovnali ceny a nebyli tak předražení :D
-
Nee, alfista *2* Ale Volva se mi taky líbí.
-
Ale, že by taky kolega volvista ? *3* D5tka ? Super motory, ale já jaksi radši benzín.
-
Skoro *3* pětivál - 2.4l turbobenzín + awd + automat + skoro 1.8t, pravda většinou těžší noha na plynu, ale pod 10l se nedá dostat ani když moc chci (pravda, většinou se moc nechci *1* )
-
kapitalismus je satanismus
-
Ta doba je už hooodně dlouho za náma .... Zima byl nejlepší ;)
-
Ja mam 5tivalec co zere prumerne 6,5l a dech mu pomalu zacne dochazet az pri 200 km/h. Jsou i levne a zaroven vykonne varianty :-)
-
Tak oni to neřekli přesně takhle, ale pěkně kulantně politicky. Ovšem význam je stejnej...
Zdrhnout je člověku líto, protože má firmu rád, ale pokud dlouhodobě nebude na chleba, nic jiného holt nezbude :(
Nějaký uplatnění by se našlo, prodej jako prodej, jen by se člověk musel více či méně jinde aklimatizovat/zaučit. -
Ja tam obcas cestou z nakupu zobnu nejakou ultralevnou bazarovku na X360 :-)
-
Pokud by něco takového řekl můj zaměstnavatel, tak bych to bral jako otevřený výsměch a hodně rychle bych z takové firmy zdrhal. Nicméně je otázka, jakou kvalifikaci a uplatnění na trhu má člověk, který prodává videohry.
-
Ano i prodavači na zisku mají nemalý podíl.
Profesionální prodejce SW/HW není lehce nahraditelný. Roky trvá než získá dostatečnou praxi aby byl firmě přínosný.
Nejde o to jestli se mi plat líbí v prvé řadě, ale jde o spravedlnost a férovost.
Spravedlivě a objektivně nastavené ocenění zaměstnanců je základem zdravého klimatu v každé firmě a tudíž jde o jednu z nejcitlivěji vnímaných oblastí. Mzdy a odměny jsou významným motivujícím faktorem, který ovlivňuje fluktuaci, loajalitu, výkonnost a spolehlivost zaměstnanců. A pro spravedlivé a objektivní mzdy to platí dvojnásobně. Proto je správně nastavený systém odměňování a motivace zaměstnanců jedním ze základních kamenů při budování SILNÉHO PRACOVIŠTĚ, což je pracovní prostředí kde lidé umí, chtějí a mohou podávat co možná nejlepší výkony. z http://www.trexima.cz/blogy/spravne-ohodnocene-pozice-jsou-zakladem
Takže jestli vedení JRC chce budovat SLABÉ pracoviště, jde dobrým směrem! -
zkus zacit prodavat hry a zeptej se distributora na marzi u krabicovych verzi her a digitalnich licenci. Pak prestanes nadavat na prodejce, ktery koncovou cenu neovlivni.
Nezapomen, ze u her, ktere jsou dotazeny z venku ve valne vetsine nebudou cz titulky/dabing. (nevim jak je to konkretne u MGS).
Prodaval jsem hry roky. Vetsina (cca 70%) zakazniku si radeji pripalatila +200Kc za lokalizovanou verzi, i kdyz byla dostupna levnejsi anglicka... -
Jo a v JRC jsem nikdy v životě nic nekoupil *1*
-
Abych koupil krabici, musela by mi nabídnout něco víc než jen DVD. Třeba Mafia 2 měla super triko, které se dá nosit ještě po 5 letech.
Ale naprostý vrchol idiocie je to, když koupim krabici s DVD, chci to nainstalovat a ona se mi začne stahovat hra na steamu *1* -
To te firme vydelali prodavaci? Pochop, ze je to levna pracovni sila z duvodu, ze je lehce nahraditelna. Nelibi se ti plat, na trhu jsou lide, kteri tvou praci vezmou. Kapitalismus - vitej ve skutecnem svete.
-
Vydavatel (treba EA) nabizi distributorvi (jrc) vyrazne nizsi marzi pro elektronicku licenci, nez pro krabicovou verzi hry. U krabicove verze se marze pohybuje od 25-30% (nez zacnete nadavat na zlodeje, podivejte se na najmy v centrech - pobocky mimo jsou ztratove, sice nizky najem, ale lide nechodi), u digitalni licence je to do 5%.
Neni to o prodejcich, kteri by byli nenazrani, je to o tom, ze vydavatele nechteji hry digitalne prodavat. Nebo spise chteji, aby sis je koupil na jejich portalu a oni nemuseli zivit distribuci... -
Nejlepší je, když vedení zaměstnancům řekne:
I díky Vám zaměstnancům jsme vydělali více peněz, firma je na tom dobře a máme i více na výplaty, ale budeme Vám dávat méně abyste se více snažili a ještě Vám zpřísníme možnost získávání prémií. O rozdíl toho na co jste byli zvyklí si budeme hrát každý měsíc soutěže, ale vyhrát mohou jen dvě prodejny z 30.
Takže přesto, že je firma na tom líp je na tom většina zaměstnanců hůř a jen pár stejně. Nehoráznost!