Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Vždyt jo to taky nikomu neberu, ale víme jak dopadli video/dvd půjčovny a kde jim je konec že? *7* obávám se aby hry nesdílely podobný osud.
  • shots fired
  • Ristoro
    Xzone nemá v ČR konkurenci, co se týče krabicovek. Ani ne tak v cenách, ale jednání se zákazníky. Vždy mi odepíšou jak na fb, tak na e-mailu velice rychle. Taky mají parádní dárky k předobjednávkám :).
  • Ja tam chodim vylozene jen pro pouzite hry a jsem za to rad, ze ty kamenne obchody porad funguji. Jiste, pred 10 lety byl rabat za jetou hru uplne nekde jinde, ale ted jich tam maji zase o dost vice, nez tehdy. Jediny co nesnasim je veta "mohu vam s necim poradit?" :)
  • Ha ta poslední část mě pobavila. To jak tu někdo psal že má špatné skušenosti s JRC nebo spíš s určitou prodejnou možné je, ale řeknu vám čím to je. Tuhle práci budete dělat jen když vás baví a hry máte rádi. Musíte ale občas poslouchat kretény co si myslí že sežrali všechnu moudrost světa (viz někteří exoti s tohoto webu v diskuzích). A ješte k tomu Vám pak dojde 10 000 výplata a máte víc práce než kdy dřív, tak se nikomu moc usmívat nechce. Cpou vám do hlavy, aby jste lidem vnucovali zboží i když nemají zájem a když to neděláte, tak vám strhnou peníze. Od té doby co do managementu nastoupili ten slovenskej exot Lakatoš jde vše k šípku. V JRC pracuju a nikdy to nebylo horší než je to teď poslední asi rok. Tu práci mám rád, stálé zákazníky znám a zajdu s nimi na pivo. Ale kdyby mi Xzone řekl pojď k nám za stejně málo peněz co teď máš, tak jdu. Dokud v JRC budou ve vedení ti kret*** co jsou teď tak nebudou spokojení prodavači a tím pádem ani zákazníci.
  • Ristoro
    Například já jedu vyloženě krabice :). Sbírám je, mám raději, když mi to zdobí poličku. Digitální knihovna není ono, ačkoliv tam mám taky nějaké pařby ze Steam sales za 5 eček.
  • Přežijí je výstižné slovo
  • To sice má, ale při tolika pobočkách asi bude ještě nějakou dobu trvat, než si nový management vyřeší nedostatky na každé z nich. Podnětem od zákazníka by se však mohli zabývat alespoň o něco víc přednostně. Určitě nebude od věci napsat jim, s čím a na které provozovně jsi byl nespokojen - no rozhodně to pomůže víc, než kdybysme se o tom bavili tady. *1*
  • hlavně teplý ponožky *1*
  • Krabicovky urcite coskoro nezaniknu...narast dat ide rychlejsie ako infrastukturu a rychlost internetu. A to cr i sr su v rychlosti stahovania top..take usa a australia obrovske krajiny maju mizerny a drahy internet. V takom Japonsku zase zo zvyku kupuju len krabicky. Vsetko urcujuce trhy pre predaje hier
  • Pokud neni ani jedno dvd čitelný tak máš možná tak vypálený kopie. Lisovaný DVD jen tak nepřestane fungovat. Zatim se mně nikdy nestalo že bych nepřečet originálku a to ty dnešní DVD mechaniky už nestojej za nic....
  • WalkingWad
    Asi jsem narazil na špatné lidi, to se samozřejmě mohlo stát. Každopádně by si měla firma pohlídat v tomhle kvalitu..
  • Jako, kdyby měly záviset jen na prodejích PC her, tak asi krachnou už teď, protože krabickovky na PC už tolik netáhnou. Pokud ale však dojde k ještě většímu rozšíření konzolí u nás, tyto obchody ještě pár let fungovat budou, protože ten digitál na konzolích není ještě tolik úspěšný. To by mohlo mít taky kladný vliv na to, že distributoři by mohli třeba o něco více her překládat pro všechny platformy.

Jako, stejně ale krabicovky jednou půjdou do háje, o tom asi nelze pochybovat.
  • svetr s rolákem je základ úspěchu *4*
  • Hlavní problém vidím v tom, že poměrně dost her ani krabicově nevychází. Dnes jsem vyhazoval dvd mechaniku do koše, protože už jsem ji několik let nepoužil. Já bych neměl problém pořídit si hezkou krabičku s hezkým manuálem a třeba plakátem a uvnitř jen steam/uplay/gog/origine key. Jenže kdo to nabízí? Několik krabicovek mám, ale ani u jedné už není dvd čitelné - zlatý gog, kde stačilo polat foto a mám hry i digitálně.
    Zkrátka pokud z krabice nepůjde hra aktivovat na nějaké digitální distribuci tak děkuji, ale nechci.
  • Já třeba k tomu fetiši tíhnu = krabičku + mapa/manuál na pěkném papíře... Mám to jako s komiksy, nebo knihami, cením si smyslu pro detail a řemesla v těchto aspektech věci...
  • 0011
    Je to o lidech na konkrétní prodejně, já mám s JRC dobré zkušenosti, ale jak říkám je to o konkrétní pobočce/manažerovi/zaměstnancích a tak je to u všeho
  • Jack1947
    Ne nemusí zkrachovat, stačí že prostě nebude mít takový celkový zisk jak dříve dříve hry v kamenném obchodě měli smysl protože internet e-shop začínal nebo nebyl, a hry se jinak fakt sehnat nedali... ale dneska je všechno na internetu navíc i mnohdy levnější ale hlavně ihned kdyspozici.

To není můj dojem, nebo představa to tak bohužel je já bych spíše uvítal kdyby se hry prodávali v krabičkách, ale spěje to k tomu že časem to už nebude.

To máš jak s CD, sice horší ale zato aktuálnější Itunes a jiné služby nahradily CD a po CD neštěkne ani pes... hudební CD byly už tehdy celkem drahá. Starší hudbu zae na netu nenajdeš atp... ( legálně) ale touž je neduh doby vše jen online a to nás nakonec zahubí. Stanou se z nás bezdušší roboti co jen budou přijímat příkazy "online".
  • Zrzzek
    Kamenný obchody měly podle některých skončit už před 5 lety... A? Stále se jim daří dobře... Nezavírají, naopak dále expandují.

Docela se mi líbí myšlenka, že: "Stává se z nich pomalu sociální fenomén – novodobé náměstí, kde se lidé scházejí, jdou do restaurací, do posiloven, za zábavou." Udělat z toho trochu víc, než jen prodejnu.

Pan Šnobr toho asi bude vědět víc, než 99% přispěvatelů na games a asi by nekoupil něco, co za několik let zkrachuje...
  • WalkingWad
    Budu za hatera, ale tak špatná komunikace s JRC, to sem v životě nezažil.. nechť celé JRC shoří..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit