Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak to je bomba, v bethezdě jsou docela frajeři, že si dají práci s takovouhle ptákovinou, když už nic tak se člověk aspoň zasměje. Jen tak dál, už se těším na další díl *15*
  • Je to instruktážní vide pro hráče ne pro postavu ve hře
    • jo?
  • RazorProduction
    Tady su asi vsichni jebly *8* vzdyt je to trailer na hru,na historickej dokument jezissssssss *15*
  • Psychotic
    Co mi chybělo v F3 a F:NV je větší použitelnost SPECIAL. Za celé obě hry dohromady si vzpomínám tak na patnáct Strength / Intelligence / Luck / Perception checků (a to ještě nedůležitých), jinak se obvykle checkují skilly. Docela bych chtěl, aby třeba Charisma hrálo větší roli při rozhovorech.

    Dávalo by to i smysl, některé lidi lze překecat logickými argumenty nebo správnou volbou slov (Speech) a jiné nepřesvědčíte o ničem, pokud se jim na první pohled nelíbíte (Charisma). Takže při hovoru s racionální postavou by se použilo Speech a při hovoru s blbcem (nebo nadržencem) by to bylo spíš Charisma.

    Taky by neuškodily větší rozdíly mezi pohlavími. Co se rozhovorů týče.
    • Ty bys chtel fallout, ale toho se u bethesdy nedockas, protoze to nejde dohromady s fps. Jako co chces od hry, kde muzes jit kam chces hned od startu a zabijes cokoli co potkas. Stejne bude svet levelovat s tebou, presne jako vzdycky, aby dedicky nahodou nepotkaly moc tezky potvory.
      • Furt lepší levelování světa než ta hrůza ze zaklínače kdy člověk 90% herního času zabíjel nepřátele o několik levelů níž .)
        • To jsou dva rozdílný pohledy.
          1) Levelování s tebou
          Levelování je globální zaležitost a tak i když se zvětšuje tvá úroveň třeba jen přes crafting a nebo napříč všemy skilly, tak zustáváš slabý a snad ještě slabší než protivníci, aby jsi mohl držet krok je dobré se specializovat a zbytek udělat jako třešničku na dortu. Takže v určité fázy budeš stejně hodně silnej, abys dal cokoliv.
          2) Obtížnost dle oblastí
          Nemusíš vymetat všechno, ale pokud ano, tak se může stát, že budeš mít náskok a budeš dávat vše snáz, od toho bývají i nastavení větších obtížností. Na druhou stranu může být hra na designovaná tak, že můžeš od začátku jít na po hlavním příběhu a budeš rád, když to dohraješ protože tvá postava bude slabší než protivníci.

          A teď co a za jakých podmínek je lepší? Aby se kuře, které by jsi měl dát za každých okolností zvětšovalo s tebou a nebo draka, kterýho dáš klidně na začátku protože je slabý?
          Druhý pohled zase ukáže, že kuře dáš na začátku snadno, ale pozdějí se nebudeš ani obtěžovat. Zase když narazíš na draka tak ho prostě nedáš, dokud se nějak nevytrénuješ, abys ho byl schopen porazit.
          • tak to je přece jednoduchý ne?, napíšeš do prgramu že kuřata se spawnují 0-5 lvl a draci 45+....obtížnost dle oblastí mělo dobře zvládnuto jen pár her a zvláště starších...do openworldu rozhodně patří scaling imo....a samozřejmě takový abych nepotkal krysu level 50 a draka level 2 .)
          • Jakou mas motivaci zlepsovat postavu, kdyz na tom nezalezi? Presne tak, 0. Pak ti zbejva uz jen vizual a vetsinou pochybnej pribeh. Kupodivu hraci RPG hraji tyhle hry prave proto, ze v nich zalezi na tom co postava umi, a kazdy zlepseni prinasi uspokojeni - proste toho divocaka, co me 10x sejmul, tet konecne dam, a za dalsich par hodin, si budu divocaky uspokojive davat k snidani.

            Pak se staci podivat na Oblivion ... kde vybijes 20 dungu abys konecne mel neco lepsiho nez hadry, kochas se svoji dratenou zbroji ... vyspis se, zvedne se ti lv ... a kazdej bezdomovec ma zbroj platovou. To neni ani o obtiznosti, to je proste o pozitku ze hry. S skyrim? Totez v blede modrym, jen ti tam levelovani postavy proste automatizujou, takze ti leveluje at chces nebo ne. Ale at uz pudes hned po zahajeni hry kamkoli, narazis tam na presne steny trivialni cile. Celej ten kocept je zalozenej jen na tom, ze predpokladaj, ze vetsina hracu proste pude zarucicku po qstama vytyceny trase. kdokoli se vyda trochu zkoumat okoli ... je nepredvidanej element, se kterym hra nepocita.
  • 1:48
    hezka animace poškození (inspirovana jedničkou a dvojkou), škoda že to tak nebude i ve hre. moderní engine by to asi nezvladal
  • Chim
    To je strašný nesmysl. Kdyby to bylo aspoň vtipné...
    • Nejsi ani vtipny ani nedavas smysl....
  • Kein
    Už to tu padlo, ale nedá mi to napsat taktéž : "To video je nesmysl!!" V předválečném instruktážním videu mohli být těžko zobrazeni supermutanti, kteří jsou výsledky pokusů viru FEV, jenž se odehrál o sto let později..

    Tohle video je jen důkaz o tom, že o F4 si nebudu dělat žádné iluze.Je totiž veliká šance, že to bude stejná hříčka plná klišé jako F3.

    Ale pokud to lidem nevadí.... *12*
    • BohumilCisar
      Tak tak. Mně třeba u F3 ani tolik nevadilo, že ty rpg prvky byly očesané na kost (popravdě bych byl i raději, kdyby z toho udělali čistokrevnou FPS místo toho kočkopsa, kde SPECIAL nemá prakticky žádn smysl), vadilo mi tam hlavně, že to vůbec nenavazovalo na jedničku a dvojku. Supermutanti ani enkláva tam neměli co dělat, ale asi neměli dost fantazie, aby si vymysleli nový svět, tak z toho udělali jen takovou nesmyslnou recyklaci jedničky, jen se místo vodního čipu hledal fotr...
      • fallanga
        Supermutanti tam měli co dělat. Ty jsi sice v jedničce zabránil jejich další produkci, ale pořád nějací zůstali ve světě (třeba Marcus z dvojky). Ale jinak souhlasím se vším co jsi napsal.
        • BohumilCisar
          Zůstali ve světě, to jo, ale F3 se odehrává o nějakých 3500km jinde a pořád jich tam je jak much *1*
          • Velka Armada™ totizto mala svoj exodus z Californie po pade Mastera... vzali smer Colorado a potom potiahli az na vychodne pobrezie... toto bethesda az tak neposrala.. to co dokaslali bola blbost vo vaulte 87 ...vault tec nikdy nepracoval na FEV ako tam bolo "naznacene" a proste to nedomysleli
          • fallanga
            Je to trošku podivné a nelogické. Asi stejně jako to, že přes nehostinnou a smrtící pustinu se denně procházejí desítky obchodníků, vojáků či banditů.
            • Mě spíš udivuje že tam je pořád tolik radiace nemá se to odehrávat několik desítek let po válce?
    • sice nemohli vedet že to bude existovat, ale mohli predpokladat že radiace nejake mutanty vytvori.
    • Mato1987
      :) niekto tu už dávnejšie spomenul, že tí čo vyrastali na oblivione a skyrime tak f3 žerú a budú žrať aj f4, ale tí, čo vyrastali na F1 a F2 (teda ja) tak ich fallout 3 ani 4 absolútne netrápi.
      • 0011
        To jsem byl já, ale zrovna i já se i na F4 těším, i když mě víc bavil New Vegas(GOTY) i když je pro mě zatím nejlepší první Fallout
      • ja jsem hral hry v době kdy nebyl ani fallout 1 ani fallout 2 a presto se mi reinkarnace od bethesdy libi.
        Spis bych videl problém v tom ze plno lidi sedi zaprdene nekde mezi rokama 1995 - 2005 a nedokaze se odsad vyhrabat. Vyjde Fallout 4 a oni budou sedet za monitorem a lomit rukama jak to bylo před dvaceti rokama lepsi.
        Pohnete se kupředu zaprdenci, doba Falloutu a Baldurs Gate je uz davno pryc a nikdy se nevrati. Staci za tim vsim udelat tlustou cernou caru a jit kupředu, pak si uzijete i novejsi hry.
        • Mas asi pravdu, proto vychazi hry jako Divinity Original Sin, Pillars of Eternity, Numenera Tides of Torment, Wasteland 2, Sword Coast Legends aj. Ze by tento styl her vratil? Nic proti ale pohled z prvni osoby me vicemene Fallouta 3 znechutil. Ale to neznamena, ze nezkusim dat F4 sanci. Behem te doby se rad zaseknu mezi lety 1995-2005.
          • To mluvíš o hrach z kickstarteru, Vratily se proto ze diky starym konzolim byla herni recese a nikam dal se neslo. tak znudeni hraci zacli preferovat takzvanou ,,indie eru,, protože jaksi nebylo do ceho pichnout, s prichodem novych konzoli zajem o indie a kickstarter rapidne klesnul. další důvod proc se zacli objevovat izometricke hry je ten ze jejich vyroba je mnohem levnejsi, preci jen ty zdanlive obrovske castky co se na ne na kickstarteru vybraly na AAA hru stylu fallout 4 nestaci ani nahodou. Uprimne pochybuji o tom ze kdyby Vincke mel rozpocet jako bethesda ze by original sin byl izometricky, nebyl. Vincke by sel tam kde tece nejvic penez tedy do AAA sektory a na izomtrii by se vyprdnul.
        • jestli pod pojmem hry, které se nikdy nevrátí máš na mysli izometrické rpg tak se pleteš. Zaprvé není to tak dlouho co vyšel wasteland 2 a nedávno fargo mluvil o tom, že chce obnovit během dvou let projekt Van Burren (což pokud to nevíš byl původní záměr jak měl vypadat fallout 3 - izometrické rpg jako dva předchozí díly). Dnešní hry se z 90% hrají kvůli grafice a nikoliv kvůli propracovanému příběhu a světě, kde do sebe vše zapadá jak by mělo (samozřejmě na vyjímky). takže ročně vyjdou desítky tuctových AAA her, které tě přestanou bavit po pár hodiných hraní, protože už ti je potom fakt jedno jestli zabíjíš nácky, zombíky nebo příšery.
        • Tak nekteri, narozdil od tebe, radi pouzivaji ve hrach mozek.
        • Nojo, jsme holt fosilové a k tomu kryptofašisti.
          • Chim
            Viva la resistance.
          • njn, ale víme svoje... zdravím kryptu
        • sirWallace
          Vtipne, ze pises , ze ty doby jsou pryc... presne v dobu, kdy jsem sem vlezl jen proto, abych si pustil podcast a vrhnul se do Fallouta 2 :))) Ty doby pryc nejsou.. ty hry snad nikdo nesmazal ze sveta, ne ? :D Vzdyt to muzeme hrat i dnes :)) A jaa.. jdu na to... starsi totiz prudi, ze si ma vyvoleny pospisit, ze jde vesnice do hajzlu :D
          • Jj, dají se hrát stále ... a hra stále baví ... akorát často s problémy. Zrovna nedávno jsem 2x rozehrál Fallout 1 a ani jendou jsem ho nedohrál, protože vždycky jsem dojel na nějakej bug. Jednou hra spadla pokaždý když jsem opouštěl vault s vodním čipem a podruhý se zas bugly silový pole ve vojenský základně mutantů, takže nešly vypínat. Potřetí zasebou se mi bohužel už 2/3 Fallouta hrát nechtěly :),s vidinou toho na čem to zas bugne.
          • ja jsem si je smazal ze světa, proste se k nim uz vracet nebudu. Ono az ti potahne na padesát jako me, budes to taky mozna videt jinak. Cas se krati a zabývat se tim co jsem uz videl a zazil vazne nechci.Mozna vyjimecne, v nejakem zachvatu nostalgie (nebo když bude herni sucho:)
            • sirWallace
              Jasny.. kazdej jak se mu libi :) Ja zase hraju radsi stary hry, ktery mi davaji presne ty pocity, ktery potrebuju.. nez vetsinu dnesnich AAA titulu :)
              Jediny opravdu AAA hry podle me byly, kdyz jeste oznaceni AAA neexistovalo :) Cest vyjimkam.. Na ktery bych musel vzpominat..
              A o case to myslim nebude.. Mne je 30 a kdo muze vedet, kdo z nas tu bude dyl.. :))
          • BohumilCisar
            Tak pozdravuj Hakunina *1*
            • sirWallace
              Jen co se uvidime, vyridim.. Dnes se to nestalo :D
        • Chim
          Podívej se na už skoro 40 let starého prvního filmového Vetřelce a pak se podívej na nějakého Alien vs Predator nebo podobnou srágoru s touto tématikou. A pak si znovu přečti, co jsi napsal.
          • podivam se na vetrelce a pak se podivam na Edge of Tomorrow nebo Interstellar a myslim ze to tak horke jak pises nebude. Navíc kdyby v roce 1979 místo vetrelce bezel v konech alien vs predator byli by z toho lidi uplne stejne vysrany jako byli z vetrelce a ty byjsi dneska psal to same jen by jsi to poradi filmu prohodil. Jsi typicky priklad člověka o kterem pisu. babranim se v minulosti nikam nedojdes v realnem zivote ani ve hrach. Ale je to tvůj problém, jsou lidi kteří by doma radsi svitily svickou nez aby si nechali zavest elektrinu, tvůj boj.
            proste, ano, ty stare filmy a hry byly super, ale uz to je proste pryc, a kdo ma rozum pohne se dopředu a bude hledat pouceni a zabavu v tom novem. Srovnavanim starého a nového je k nicemu. Muj oblibeny priklad k tomotu problemu je : když se na tebe vykasle zenska, a ty si najdes novou a budes ji neustale srovnávat s tou starou, tak nejenom ze nikam nedojdes, ale ještě velmi brzy tu novou pekne naseres:)
            • Nn ja opravdu chapu co se snazis rict ale to by fungovalo ve chvili kdy by Fallout tenkrat byl hodnoceny jako nejake becko a prumerne by recenze vychazeli spatne ale nic takove se pokud vim nestalo. Mozna nebyl hodnoceny jako nejlepsi hra sve doby ale kritika ho prijala velmi kladne.
            • když ti to nedochazi tak to nechapes...
            • Ja chapu o cem je diskuze a o to vic mi nedochazi ten uplne zbytecnej argument :D
            • Ale jinak tvoje obvykla kulervouci antiargumentace je, jako obvykle, vratka ja babiny zuby. Prevracis obracíš, aby ti z toho vysel nejakej protiargument za kazdou cenu. Slusny ale moc to nedavy smysl, kazdopadne snaha se ceni, davam ti plus:)
            • No a aby se ještě neprisral Del, ještě ze jdu spat:)
            • Prestan delat debila, a nevybírej si z kontextu co se ti hodi, jestli chces z nekoho delat blbecka tak si aspoň precti celou diskuzi. Vůbec nejde o to jestli se to nekomu nelíbilo, ale uplne o něco jiného. Si se probral a neco si musel vykřiknout zejo *7*
            • del0
              (flash) "tezko rict z ceho si lide udelaji legendu, to nikdy není jiste, poznáš to az za tech 40 let"

              Zajímavé. Tak hlavně, že si seš jistý, že by lidi před 30 lety byli z AvP stejně tak vys*aní jako z Aliena. Samozřejmě pomijím, že kvalita těchto dvou filmů je úplně někde jinde. Skutečně to není jen o tom, že jeden je novější a jeden starší, což se tady snažíš nesmyslně naznačovat (čímž se vytrácí veškerá pointa této debaty). Předpokládám, že bych taky podle tebe asi měl přestat poslouchat klasickej rock a dát se na dubstep, protože je to novější a doba se změnila. *7*

              (flash) "jsou lidi kteří by doma radsi svitily svickou nez aby si nechali zavest elektrinu"

              No jo, flash a jeho hloupé paralely. To, že někdo radši kouká na staré filmy než na ty nové neznamená, že se brání evoluci. V nových filmech totiž žádná evoluce není. Logický fail jako prase, flashíku.
            • Slavny fallout nekde dostaval i 7/10? Opravdu? Chces mi rict se nelibil uplne kazdemu? No to je neuveritelne!
            • PS: ten vas slavny fallout v době vydani dostaval nekde i 7/10..a dneska ho tady vynášíte do nebes..a vlastne uz nemam co dodat.)
            • tezko rict z ceho si lide udelaji legendu, to nikdy není jiste, poznáš to az za tech 40 let. je celkem prikladne ze v době vydani se o plno hrach a filmech říká ze jsou to sraccky, ale za takových 10-15 let se kolikrat karty uplne obrati..a co teprve za 40.
            • BohumilCisar
              Opravdu zajímavé srovnání, nečekal bych, že vytáhneš zrovna dva rychlokvaškové filmy, na které si nikdo nevzpomene rok po premiéře, natož za 40 let *1*
            • *7* Ok, hodne stesti:)
            • Chim
              Nemáš pravdu.
  • BohumilCisar
    Nějak nechápu, co v instruktážním filmu, který byl jakože natočen před velkou válkou, dělají supermutanti s rotačákama a nájezdníci? *7*
    • Sr_Lobo
      Na zacatku mate copyright 2077, rekl bych ze to bude jiz po valce pane Cisar.
      • BohumilCisar
        Nikoliv. V roce 2077 vypukla velká válka. Richard Grey (the master), který měl supermutanty na svědomí, podnikl svou velkou výpravu do vojenské základny až v roce 2102 a supermutanti se začali objevovat někdy kolem roku 2155, kdy začaly hromadné únosy lidí...

        Všechny tyto věci byly řečeny v prvních dvou dílech, které měly natolik vymakaný svět, že to stačilo na sepsání bible. Tu očividně v Bethesdě ignorují a servírují jen to, co se jim hodí.
        • Sr_Lobo
          Tím pádem se omlouvám, za krátkou paměť pane Císař, přeci jenom je to již drahně let, kdy jsem to na svém orch.. teda pentiu proháněl, to už by možná ani Evžen nepamatoval.
    • TireFuri
      Nebyli mutanti náhodou vytvořeni v jednom z vaultů? Nechci znít jako konspirační teoretik ale možná Vault-Tec Corporation věděli o všem a ten wasteland si sami vytvořili... :O *1*
  • ze by zmena po prehnane vazne sa berucej trojke? bude 11.11.15 koniec sveta? zavrie sa post-apo pozitivna komunita do svojich podzemnych kutlochov s psychotickym uskrnom v xichte a turbo plazmovou puskou v ruke? narastie vam po vypiti oziarenej nuka coly siesty prst na nohe? vyhraju ciernokabatnici vojnu o cistotu pihovatych, pruhovano-hviezdnatych chlapcov? snad sa vsetko vcas dozvieme...
  • Tahle stylizace je prostě unikátní *5* Pěkná práce!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit