Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejsem fanoušek pixelartu. Resp ho dost nesnášim. Ale nevím kde jinde by bylo ideálnější ho použít než v plošinovce s parodií na osmdesátkové akčňáky..proto nechápu ten hate.
    • Proč by měla plošinovka vypadat takto hnusně? Takhle nevypadaly ani staré plošinovky pod M602
  • Draken69CZ
    Docela masakr to brečení nad grafikout tady je úplně mimo, ale když to někomu za to stojí.
  • jeanczarny
    Omlouvám se, pokud už to tu někdo dával. Na steamu je zadarmo "Expendabros", tedy taková kratší jednohubka vydaná u příležitosti Expendables. Kdyby si někdo chtěl vyzkoušet, jak se Broforce hraje a nechtěl si to kupovat.
  • firebug
    Souhlasím s autorem recenze. Broforce je zkrátka strašlivě zábavná hra a pokud hledáte akční plošinovku, kterou lze hrát ve více lidech (až 4 na jednom PC), jen těžko najdete něco lepšího.

    Jen s těmi postavami bych to neviděl tak černě, jako recenzent. Některé sice vyžadují trochu více cviku, ale naučíte-li se využívat jejich schopnosti a nebudete zbytečně šetřit speciálními útoky, lze to projít s každou. Postavy na blízko jsou hodně silné (Neo a Blade jsou řízci!) a třeba ta zmiňovaná Cherry umí střílet i rovně, jen se stačí skrčit. Navíc v některých situacích může být hodně užitečná. Osobně mi přijde nejhorší zrzoun (asi Chuck Norris) s granátometem...
    To, že má každá postava trochu jiný styl hraní a jsou vybírány náhodně má docela podstatný vliv na znovuhratelnost. Hodně levelů lze projít více způsoby v závislosti na schopnostech hrdiny.
    Za mě je trošku škoda, že příběh (neboli briefingy mezi misemi) není o něco málo obsáhlejší a humornější. A taky nových misí mohlo být o něco víc.
    Tip pro co-op: Nezapomínejte si občas plácnout (držet melee attack)!
  • Nezlobte se, ale tohle me vubec nechytlo. Mozna, kdyby to vyslo v roce 2005, tak urcite ano.
  • Evoluce není jen o živých organismech, ale prakticky o všem, co spadá do našich životů, a tedy i do herního průmyslu. Prostě základem úspěchu je vývoj, a hry tohoto ražení se snaží přinést ne svěží vítr do herního průmyslu, ale zatuchlinu, po které by neštěkl ani pes. Proč bych na konci roku 2015 hrál hru, která byla ošklivá před 15ti roky? Do prčic a zpátky - na didaktiku M se hrály hry, které vypadaly podobně, ale to jsem chodil do osmé třídy!! Proč bych dnes, po více jak 20 letech, chtěl hrát podobně se hýbající skvrny? Retro grafika???? Podívej se na Mark of the Ninja - dle mého názoru nejlepší plošinovky posledních 10ti let.....když už, tak takovou plošinovku, ale ne tenhle chrchel stoletého bůvola!!! Největší sranda je na tom to, a to se vsadím, že na 99% by sami autoři rádi vymysleli a udělali hru/plošinovku, která by ale vypadala 100000x lépe, jen na to neměli peníze, tak to zaobalili do "retro oldschool" kabátu a dělaj, jakže to byl od počátku záměr a návrat ke kořenům atd......leda tak průjem! Prostě peníze a sázka na to, že se najde pár "retro oldschool" idiotů, které jejich touha být "cool" zavede k této spodině herní tvorby
    • del0
      On tě někdo nutí tu hru hrát? Já jen, že ti to nějak trhá žíly. To bude dobrý, hlavně tady nikomu necpi, že to lidi hrajou jen proto, aby byli cool, budeš tak maximálně za hlupáka.

      Btw, Didaktik M jsem vlastnil a pokud ti tohle připadá podobné, tak máš asi nějakou oční vadu.
    • firebug
      Tady má někdo hodně zkreslené vzpomínky na Didaktik M... :-)
      Broforce je pochopitelně od začátku vytvářen v pixel-artové grafice mimo jiné kvůli přiblížení se estetice 90 let, odkud jsou většina těch akčních hrdinů (za které ve hře hraješ). Druhým důvodem je jistá odlehčenost. Autoři nechtěli aby hra působila přehnaně brutálně, ale spíše úsměvně komicky.

      Peněz měli mimochodem tvůrci díky early accesu poměrně dost a finančně by grafické předělání jistě utáhli, ale není zkrátka proč. Máš tam plně zničitelné prostředí, skvělé efekty výbuchů, spousty božských detailů (lze např. přestřelit stébla trávy), všechno se to hýbe krásně plynule a pořád se tam něco děje.

      Jestli nevidíš rozdíl v Broforce a hrami před 20 lety, nech se vyšetřit. Přicházíš totiž o jednu z nejlepších (akčních a kooperativních:-) plošinovek za poslední roky.
      • To je člověče chabé přiblížení. Grafika a estetika her v 90. letech byla proti tomuhle o deset levelů výš. Podle videa vypadá hra superzábavně a je dost možný, že herní mechanismy nakopávaj leckterý plošinovce z 90. let zadek. To je nejdůležitější a pak se dá leccos prominout. Ale grafická stránka je taky hodně důležitý prvek hry, vždycky v rámci technických možností byla. A nejen v rámci - dřív se vymýšlely i postupy, jak technické limity stroje obejít, aby hra vypadala ještě líp! To je jeden z největších důkazů, jak moc na tomhle vždycky záleželo.

        Grafika v téhle hře trochu šlape na paty těm nejlacinějším kouskům na NES a SEGu, ale většině produkce té doby na téměř libovolnou platformu nesahá po kotníky. V ohledu estetiky se jakoby snaží se něčemu přiblížit, ale je to kulhání s bolavou nohou, v ohledu grafickýho zpracování je těžce mimo. My co jsme na skutečném pixelartu vyrostli a dodnes ty hry hrajeme, se přece nedáme opít rohlíkem. Tohle je přesnej příklad frikulínskýho přístupu, wohnoutství a prohlásit to za pixelart a retro je lhaní do kapes. Je to problém celý dnešní produkce, co se veze na vlně retra, ti vývojáři prostě buď spoléhají na to, že lidi neví, jak nádherně hry tenkrát vypadaly, nebo si to sami nepamatujou. Tak jedna hra z padesáti označujících se za pixelart je skutečně pixelart.

        Ve skutečném pixelartu nemusíš luštit, co má ta spatlanina 10x10 pixelů představovat, protože jsou namalované tak chytře, že to hned poznáš. Dnešním rádobygrafikům nestačí 50x50 pixelů, aby hráč okamžitě poznal, co to má být za věc. Dneska nejde o pixelart ani z důvodu, že se nevyužívá skutečně každý pixel, spíš jakoby nejmenší čtvereček jedné barvy měl velikost minimálně 5x5 pixelů, ne-li víc. Je jasný, že pak hra vypadá odfláknutě.

        Nedivím se nikomu, koho grafika téhle hry od pohledu otráví, protože je skutečně hnusná, odfláknutá a ten kdo jí dělal má podprůměrný umělecký schopnosti i teoretický vzdělání a neví o pixelartu vůbec nic.

        Hra má pravděpodobně spoustu kvalit, snad se nepletu a za vyzkoušení stojí, ale po stránce estetiky je to odpad a už bych byl rád, abysme nazývali věci pravými jmény.
        • nightborne
          Hmm... nemůžu zcela souhlasit. Ačkoliv jsem taktéž na, jak jej nazýváš, skutečném pixel-artu vyrůstal, s grafikou Broforce jsem problém neměl, a přiznám se, že jsem ani v diskuzi nečekal takový ohlas právě na toto téma.

          To proto, že se -subjektivní názor- ke stylu hry náramně hodí, nevypadá až tak zle (s rozeznáváním předmětů jsem opět žádné těžkosti nezaznamenal), ale hlavně proto, že by mě upřímně nenapadlo, že u hry, která naprosto zřetelně a primárně cílí na získání si publika hratelností, se stane zrovna její vizuál kamenem úrazu pro tolik potenciálních hráčů.

          Děsivý souvětí, pardon. Jednoduše řečeno - ať už jsou grafické preference hráče jakékoliv (a mě osobně do ruda stylizované pralesy, polorozbořená města a závěrečný pekelný epilog připadaly velice pohledné), stejně by si Broforce měl zkusit, protože si stojím za tím, že po pěti minutách už si na počáteční odtažitost ani nevzpomene =).
          • Kolik lidi by si dnes koupilo mobil, ktery ma sice 5 palcu displej s rozlisenim 1920x1080, ale jeho prostredi umi pouze 2 barvy a pouziva rozliseni 320x240? Jednoduse pod urcity minimalni komfort normalni clovek nepujde. A jak zminuje Mike, tak v minulosti se delaly programatorske cary mary, aby grafika vypadala lepe a nikoho nenapadlo nenapadlo vyuzit potencial stroje. Zatimco dnes se lini dobytci vymouvaji na "pixelart" aby se nemuseli moc nadrit a jak uz to byva, spousta lidi jim to basti *7*
            • "nenapadlo nenapadlo vyuzit" = "nenapadlo nevyuzit"
          • Ale tak to víš, že hru minimálně vyzkouším! Jak píšu, z videa na mě působí víc než zábavně a samozřejmě pak člověk promine leccos. Nehádám se ani o tom, že někomu se naopak ta grafika může líbit a ladit ke stylu hry, i když mně připadá hnusná. Je to opravdu subjektivní. Jen jí nechci nazývat vzpomínkou na starý časy, to se podle mě prostě říct nedá a to jsem chtěl tím sáhodlouhým textem vyjádřit vyjádřit. *4*

            Mimochodem - jestli já něco nečekal, tak reakci na můj tldr příspěvek a ještě v tuhle nekřesťanskou dobu. Jsem si myslel, že v tuhle chvíli jsem na Games sám. *1*
    • Nepleteš si trochu hry a animované filmy? ^^
      Pixelart je jeden z grafických směrů a spousta lidí včetně mě ho mají rádi. Promiň, že tvůj vkus není jediný na celém světě ;)
    • http://kotaku.com/10-big-myths-about-games-debunked-by-the-people-who-ma-1737839268
      peknej clanek. kdyz ho nekdo prelozi, treba bude psat v cechach neco originalniho
    • Ghost47
      Zrovna tenhle námět v realistické grafice moc dobře ani udělat nejde... takhle to prošlo, ale kdyby si ty postavy byly OPRAVDU podobné, tak jen na licencích to bude stát jak roční rozpočet menšího státu *4*
      • Ne realisticke. Koukni se na Rimworld - uzasny zpracovani a pritom je kresleny a celou hru tvori jeden clovek. Akorat to by vyzadovalo vic prace, nez udelat rozes**nou kostickovanou "grafiku" a prohlasit to za umeni.
        • GlaDOS
          Divné porovnání. Zrovna Rimworld má poměrně jednoduchou a statickou grafiku. Troufnu si tvrdit, že Broforce byl z hlediska grafiky náročnější na tvorbu.
        • Ghost47
          Zrovna sem to ale stylově docela sedne, když už osmdesátky, tak se vším všudy.
    • Kamil.Zatlouikal
      Naprostý souhlas. Proč prcat starou ošklivou bábu, když si to můžu rozdat s její mladou atraktivní vnučkou? S hrami je to úplně stejně, her i ženských je jak maku, tak nač ztrácet čas a ničit si zrak nad zatuchlou grafikou.
      • Jo, tobe tak verim, ze nekoho prcas...
      • cumpi3
        protoze takova ctyricitka ci padesatka ti ho porad muze lip v******t nez dvacitka
        • ale tady je rec o prcani a nikoli o koureni *3* Jenom si ho nechat kourit od stare padesatky taky neni optimalni na porad. Normalni clovek ma rad i zmenu *3*
          • Still
            *1*
          • ogami
            Tak proc nekde neprcate ty vnadne mlade vnucky a misto toho tady resite stare osklive baby? To si pak lehce odporujete ;)
          • Hry srovnávat se ženami.... Debílci.
    • Vogon
      Úplně jsem zapomněl, že video herní vývoj je jenom o grafice.
      • Vyborne a muzes tedy konkretne vyjmenovat vyvoj v teto hre oproti akcnim hopsackam, ktere tady byly pred 20 lety? V cem si tato hra zaslouzi ono hodnoceni, v cem je tam takovy posun oproti jinym mnohem starsim titulum? Na to jsem vazne zvedavy. *8*
        • Vogon
          Já vím, že přemýšlení bolí, ale vývoj není předpokladem dobré hry. Proč si myslíš, že všichni nenávidí několik posledních dílů FF? Protože to není staré dobré FF.
          Ale jinak zničitelné prostředí, co-op až se čtyřmi hráči s friendly fire, mnoho způsobu projetí misí(a tím nemyslím, že buď skočíš nahoru nebo dolů), dobrý level design, hodně rozdílných postav a hladké přepínání mezi nimi v průběhů misí, to jsem v moc plošinovkách ještě neviděl.
        • Mmm...Zábava? Je mi fuk, jestli to vypadá jak z doby před opicema, jde o zábavu. A prostě to hromadu lidí baví. S tím nic neuděláš, ani kdyby ses víš co. *2* Větší srance se tady vynáší do nebes.
          • Rec je o vyvoji. To jako ze v minulosti hry zabavne nebyly? To je pak tezke s nekym diskutovat, kdyz nedokaze chapat vyznam vet a mele si svoje *7*
            • Jestli vývoj znamená COD, Ass Creed atp., tak to potěš koště. Samozřejmě mám rád krásné vymazlené pecky, ale mnohem radši se u hry bavím.
            • del0
              A ony se hry vyvyjí? Já měl za to, že už tak dobrých 10+ let ne. Pověz mi o tom víc. Pověz mi o QTE tunelech pro cvičené opice a o tom, jak je vývoj her primárně o tom, že se hry se*ou do filmu, což nepovažuju za vývoj, ale jeden velký omyl.
  • Vogon
    Znáte tenhle?
    "Víte co si video herní vývojáři počnou bez podpory českých maloměšťáků bez vkusu? Udělají indie hru, která má šest dní po vydání na Steamu čtyři sta tisíc prodaných kusů"
    • Jojo, tenhle je dobrej, jen jsi zapomněl dodat, že s lepší grafikou by se hra s takovouhle hratelností prodávala 10x lépe....ale 400.000 je taky dobrých....jen škoda že jich to momentálně vypisuje ani ne 10K, ale možná mám blbou verzi steamu.....
      • skutecne 400k resp: Owners: 402,656 ± 16,957 zdroj steamspy http://steamspy.com/app/274190
      • Neprodávala .. páč by to pak polovina fandů na svých strojích nerozjela ;)
      • GlaDOS
        Máš o prodejnosti velmi zkreslenou představu. 10x lépe? 4 milionů kusů dosahují víceméně jen známé série od AAA studií. Steam neukazuje prodané kopie, takže ten výpis čteš špatně. SteamSpy ukazuje něco nad 400k kusů a ten je při takových číslech dost přesný.
      • Vogon
        Já hlupák zapomněl, že publikum , které se zajímá o 2D plošinovky, hraje výhradně hry které mají jen tu "nejlepší" grafiku. A tahle hra, by přece naprosto těžila z toho, kdyby rozpočet narvali do grafiky místo do hratelnosti.
        https://www.youtube.com/watch?v=3NuFVQk_CCs
  • Aaaaaaa.... mam vanoce :-D
  • jedinej problém týhle hry je totální destrukce, v každým levelu si lze prakticky vystřílet přímou cestu hlínou až k výtězství...
  • Naprosty souhlas pryč s PixelART grafikou, vznika sice spousta dobrých her ale odmitam je hrat zdůvodu pixelove grafiky *13*
    • "Odmítám je hrát" *15* tak jo
    • Zayl
      To máš blbé.
    • Tvoje chyba... Hrajeme to s kámošem v kopu a nemůžeme si to vynachválit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit