Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nefňukejte a buďte rádi, že máte alespoň nějaký Fallout. Jako hra je to dobrá. Ano, je to spíše explorační FPS s prvky RPG, ale poctivě udělané. Bugy jsem žádné (krom obligátních zaseknutí nepřátel o objekty) nepotkal, grafika je na otevřený svět dotatečná - žlutá radioaktivní bouře petří k tomu nejatmosféričtějšímu, co jsem viděl - a radost z objevování světa je neutuchající. Svět se mi líbí a a hrát to baví a o to tu jde, ne? Mám rád Fallouty od prvního dílu, přechod na 3D FPS mi ve třetím díle nevadil a užil jsem si to i tak a proto, jsem možná nekritický ale, bavím se. Opravdu.
    • Postoj "buďme rádi, že za 60 EURo (na Steamu) máme nedodělek" je tak hospitalizaci. Kdyby ti do DVD obalu Bethesda na***la budeš taky spokojený? *1*
      • Taky jsem na nic "nedodělanýho" nenarazil. Ale lidi to budou papouškovat dál.
      • Nepřijde mi to jako nedodělek... Jak říkám - na žádné bugy jsem stále nenarazil, grafika mi přijde ok a že se to hraje víc akčně mi nevadí... Tak jaký nedodělek? A na DVD jsem se vys*** já, hned jak jsem se dozvěděl, že na něm hra stejně není.
    • Souhlasím pouze s tím, že dialogy (a zatím i hlavní dějová linie, ale mám za sebou jen tak 14 hodin) stojí za starou belu... ale to jsem víc od Bethesdy ani nečekal. Trocha inovace a napětí jim nikdy nic moc neříkalo.
    • Proč ti to nevěřím...? *1*
      • Že by si to nehrál..? Nebo se Ti to z nějakých důvodů nelíbí. Já jsem rád, že po tuně fantasy akčních RPG vyšlo i něco pro mne.
  • Teda ty komenty tady, to jsou perly (*jelikož je tohle slovo zakázané* "mentálně indisponovaná osoba je prostě "mentálně indisponovaná osoba" a ta si bude stěžovat i na to, že dostala nový bávo, ale jí k němu nedal návod a neřekl jí že se v něm dá i jezdit). Za sebe a kámoše můžeme říct, že F4 nás oba dost příjemně překvapil i když jsme byli oba dost skeptický a nic jinýho teď nehrajem.
    Na pár decentních bugů jsem narazil, ale nic co by neřešilo to, přistupovat ke hře jako ke hře od Bethesdy ( zjistit kde je trigger na script a ten aktivovat/dokončit ), občas na Vás chtějí NPC mluvit bez uživatelské aktivace a když jim utečete, chvíly jsou v řežimu "chci mluvit". Nascriptovat otevřený svět je o dost složitější než koridor.
  • Přátelé... kamarádi... je na čase si přiznat, že Fallout 4 stojí za starou bačkoru. Nomonuji tuhle hru na zklamání roku 2015.
  • Tady se někteří fanatičtí příznivci Bethesdy snaží obhajovat neobhajitelné:

    1. hra se nevydává proto, aby si ji komunita dokončila! Za litr chci plněhodnotný produkt, který půjde v pořádku spustit a nezatuhne 5x za hodinu a 10x se nepropadnu texturama!
    2. verze pro PC má být verze pro PC, ne nedodělek z nějaké prašivé konzole, kde nefunguje PC ovládání klávesnice+myš a grafické nastavení!

    PS: kde je česká lokalizace? Když už máte, gauneři z Bethesdy dost prachů na nechutný hype a podmazávání recenzentů a ušetřili ste na oprášení enginu z roku 2010 u hry z konce roku 2015, tak chci českou lokalizaci! A je mi putna, jestli za to může lokální distribtutor nebo vy. To je vaše práce si to zajistit a jestli distributor místo toho řeší bilboard na D1, tak to zadejte nějakým hipsterům z garáže. Ti češtinu za desetinu nákladů udělají a jestě se u toho budou tahat za koul... vousy. *1* .

    NEBUDU to hrát, dokud nebudou patche, které opraví i poslední zmršený pixel na psovi a nebude čeština.
    • tak to nebudes hrat nikdy. Prestan resit hovadiny, zapni hru a hraj. Co vy lidi resite za h*vna, to me fakt dostava.
    • Jack1947
      "PS: kde je česká lokalizace? Když už máte, gauneři z Bethesdy dost prachů na nechutný hype a podmazávání recenzentů a ušetřili ste na oprášení enginu z roku 2010 u hry z konce roku 2015, tak chci českou lokalizaci! A je mi putna, jestli za to může lokální distribtutor nebo vy. To je vaše práce si to zajistit a jestli distributor místo toho řeší bilboard na D1, tak to zadejte nějakým hipsterům z garáže. Ti češtinu za desetinu nákladů udělají a jestě se u toho budou tahat za koul... vousy. .

      NEBUDU to hrát, dokud nebudou patche, které opraví i poslední zmršený pixel na psovi a nebude čeština. "

      *15* *1* *2*

      I love that. *14* *5*
    • yuri337
      To odporné Gamebryo pohánělo už Morrowind v roce 2002. Tzn engine je 13 let starý. Fyzika vázaná na FPS, neustálý stuttering postav a pohybujících se předmětů, malý dohled, odporné stíny, šílený input lag, vše se od morrowindu vždy opakuje. To, že si po vydání hry, člověk musí na PC editovat ini soubory kvůli zastaralému engine je u AAA hry prostě neomluvitelné. Debilní UI, AI, změna žánru z RPG na FPS je už jen třešnička. Nechápu diehard fanbojz, nechápu, jak tenhle nedodělek může vyjít vedle Zaklínače 3. HNUS!
      • taky nechapu a uz vubec ne hype tehle hry co nestoji ani za kýbl víček
    • Já beru mody jako bonus. Na žádný větší bug jsem zatím nenarazil, hra běží jako po másle, vypadá pěkně, ovládá se taky normálně (G13 to jistí) a změnit si FOV, nebo vypnout akceleraci myši je otázka pár vteřin.
      Hra mi nespadla ani jednou, dostal jsem co jsem čekal a baví mně to minimálně stejně jako F3 a NV.
      Levelování mi přijde v pohodě (nahoře levelíte staty, dole pak perky) a táhne mně mimo jiné právě chtíč odemykat perky, zlepšovat postavu, zbroj, zbraně a stavařina je taky takový příjemný bonus. A pro "explorery sběrače" je to taky pozitivní záležitost myslím.
      Toliko obhajoba "nefanatického příznivce Bethesdy" rozuměj Skyrim a Oblivion jsem třeba nedohrál, nebo nehrál tak jako Morrowind. Každý jsme prostě jiný a nároky se podle času na hraní taky kolikrát mění. Podotýkám že věkem a úbytkem času na hraní klesly nároky, dříve jsem taky patřil k bojovníkům proti jakémukoli zjednodušování (i když to párkrát bylo spíše k užitku) :)
    • archie777
      Za 6 hodin sem se ani jednou nikam nepropad a nic mi teda nezatuhlo.. Realita je taková, že většina prodejů AAA her jde na vrub konzolím. Na PC se prostě krade a nebo málo hraje. Tím nechci obhajovat Bethesdu. Produkt v obchodě prostě má být hotový i kdyby byl na Game Boy. Kdo z největších haterů má ale doma PC verzi Fallout 3/NV v originálu?
      • Já prosím *1* . Dokonce i Skyrim jsem si koupil a (někteří patrně neuvěří) Oblivion jsem měl taky originálku, koupenou z druhé ruky (v té době to šlo, neregistrovalo se to na Steamu). Originálku F1 a F2 nebudu zmiňovat (vyšly ve Score).
        • já taky *1*

          jinak Bethesda je v tomto celkem demokratická, vydává zmršené verze jak na PC tak i na konzole, takže se nikdo nemůže cítit ukřivděně *1*
        • archie777
          Já ti věřím, ale nemyslím, že to tak má alespoň polovina :-)) Jó, taky jsem měl levelácký Fallouty s překladem Friedricha a spol.
      • myslis, ze hry na steamu kupujou konzolisti ? :)
        • archie777
          Jo ale třeba Witcher má cca 70% na konzolích, bez kradení a efektů s tím souvisejících (o tom jde možné diskutovat). U her typu COD je to bezpochyby větší rozdíl.
          • W3 má cca 1/3 na PC, 1/3 na konzoli jednoho typu a 1/3 na konzoli druhého typu.
            Když už kecáš pitomosti, tak aspoň s grácií.
            Mít na PC STEJNĚ jako na každé z konzolí je špatně??? No jo, vlastně JE to špatně. Pro obě ty konzolové firmy... PCčkářům to může být u kuroliška abych tak řekl.
          • Zeby to bylo tim, ze na PC existuje asi tak 0 3 rady vic veci, a tim padem se dost tezko muze srovnavat? A navic PC hraci jsou o dost narocnejsi, takze hend tak nejakou srajdu nekoupej.
            • hlavně maj na výběr z mnoha her a ne tech pár co vycházi na lowzole
    • Vzhledem ke kvalitě dialogů a jejich dopadu na herní svět čeština fakt neni třeba. Nejsem člověk, kterej by dialogy odklikával, ale tady je to vážně jedno, protože nejsou ani chytrý ani vtipný a neni nutný je sledovat. Proklikáš, jednou za čas zvolíš odpověď ano, na mapě se ti udělá zelenej puntík, kterej znamená dojdi tam a všechno zabij, případně něco seber. Pokud znáš význam slov Yes a No, je F4 v pohodě hratelnej v originále.
      • Myslím, že jsi podstatu hry vystihl uplně přesně *3* Pokud to někdo bude brát jako akčnější a omezenější Sims, tak ho to stavění bude chvilku bavit. Pokud někdo čeká úžasný RP zážitek, plný napětí, zajímavých NPC a nečekaných zvratů, tak bude asi těžce zklamaný.
      • Coz je ovsem naprosta tragedie.
    • na cem to hrajes prosimte ? muj pes je fesak :)
  • Jak to tak ctu, tak ta hra se mi bude libit, zedne omezovani pribehem, solidni hratelnost, komplexni svet. Az na ty bugy dobry, pockam si na GOTY.
    • tak jestli ti přišel komplexní svět Skyrimu, tak budeš spokojený i tady, tvoje rozhodnutí svět jakkoliv neovlivňují, zlatá trojka, kde jsi aspoň mohl odpálit Megaton
    • komplexní svět? a to si četl kde? :D

      jediná věc podobná tomu slovu co tě při hraní potká, budou komplexy, že si ztratil pár hodin času hraním f4, namísto dělání cehokoliv jiného... :D
  • Uplne se smeju jak lidi breci a hatujou :D Bethesda si na nic nehrala na E3. Ukazala hru a ta hra presne vypada na chlup stejne. Jo zlobil bych se kdyby naslibovali hory doly, ale slibili to co ukazali a splnili vse co slibili. Lidi stejne budou hejtovat veci, ktere uz byly daaaaaavno receny na prvni prezentaci Falloutu 4. Chytrolini, tak to dopr*ele nehrejte, nikdo vas nenuti a nechte to tem, ktere to bavi. A jeste COOL typci co projeli F1 a F2 a vse ostatni je odpad, i kdyby to vypadalo sebelip (osobne jsem F2 dojel 5x ruznymi zpusoby, ale i F4 me zabavi). Komenty typu - "hral jsem to 2 hodiny a je to strasna sracka". Nebo "videl jsem screenshoty a je to odpad 0/10" (viz metacritic a hodnoceni 0/10) neberu snad ani vazne :D Hate na bethesdu je v mnoha ohledech opravneny, ale prijde mi, ze straaaasne prehnany.
    • důvod, proč Bethesdě prochází, že může vydávat zmetky a nedodělky, jsou lidé jako ty. A ano, nebudu to hrát, nechám to těm, které to baví. Můj problém není s Falloutem 4, který jsem nehrál, ale obecně s Bethesdou - vždycky hrozný hype, hra baví na začátku, po 30-ti hodinách ten svět začne nudit. Navíc Fallout nikdy nebyl můj šálek čaje, a ať mě fandové ukamenují, ale ani F1 a F2. Mnohem raději jsem měl baldury.
    • Chidlink
      Chytrolini co na to nadávají podle tebe nemůžou vyjádřit svůj názor a pokud se jim hra nelíbí, tak musí tiše sedět, hru nehrát a plakat nad svými vyhozenými penězi. *1*
      • Bethesda = stejny typ her, stejny herni engine, stejne da se rict vsechno uz od dob morrowindu a to je pomerne dlouha doba. Ten kdo ma rad jejich styl, tak se zabavi (ano mozna jsem tedy simpanz po lobotomii, vas nazor) To, ze si clovek od nich neco koupi a pak je "zhnuseny" mi prijde dost divne, jakoby predchozi tituly vubec neznal. Chapu, ze muzou byt novi hraci atd. atd., ale sakra, tak si aspon zkusim predchozi hry, prectu nazory, nez hru vubec koupim. Prijde mi to fakt vtipne v dnesni dobe. Vsichni vedeli jak to dopadne. "Vanilla" verze hry, pouze jako nastroj na dodelani kompletnosti a komplexnosti hry pro individualni potreby budoucima modama
        • Chidlink
          Takže Bethesda podle tebe nevydala RPG hru, ale komunitní editor na vytvoření RPG ?
          • Tak jsem to nemyslel, ale spis tim myslim 100 ludi 100 chuti.
    • počkej, oni na konferenci Bethesdy řekli, že vydaj špatně optimalizovaný bugfest s příšernym ovládánim ořezaný a zjednodušený tak že by to mohl hrát i šimpanz po lobotomii? link pls, to si musim poslechnout *1*
      • ne, takova ta hra neni. To z ni udelaly v tvych ocich tve nesplnene mokre sny. Pokud k te hre prijdu bez trapnych ocekavani zalozenych na necem ani neexistujicim, tak neni problem a hraju.
      • Dokonce i německý ovčák po transplantaci hlavy :)
      • No je trošku přehnaný. Já osobně žádny buggy, kromě těch na zdi ... nepotkal. Každopádně hodně lidí bylo natěšeno po posledním Falloutu od Obsidiánů, kdy čekali něco podobného ...třeba rozdělování zkušenostních bodů ...... A herně to zabili tím powerarmorem ..... Namísto abych řešil rozhodnutí v nějakém questu, tak řeším zda hrát powerarmorem, nebo bez něj. To že s pa unesu víc věcí mi určitě nepomáhá v rozhodnutí :/
        • To je naopak dobre, ze neresis nejaka umela rozhodnuti, ale proste prirozene reagujes na komplexni herni svet a hledas si v nem svou cestu a misto. Ze PA neni ultimatni a ma sve prednosti i slabosti je skvele designerske rozhodnuti.
        • já během cca 6 hodin propadl texturou pod mapu, zaseknul se v Pip boy, zaseknul se ve stavěcím modu tak že přestal reagovat, ztratil psa, jednou mi NPC odmítalo zadat další quest, vesničani pravidelně tráví dny na střechách (to nevim jestli je bug) jednou crash natvrdo
          • a co s tim, to je naprosto normalni. Je to pocitacovej program, jsou to tisice radku kodu, ktere obsahujou a vzdy budou obsahovat veci, ktere se muzou vylepsit a kvuli kterym bude vznikat v urcitych situacich a na urcitych pocitacich problem. Takovy problemy se ti nemusi vzivote objevit pri testovani a jakmile to das prvnimu peonovi co ma fotky a hudbu ve slozce "dokumenty" na cecku, tak se najednou propadne texturou. Takze prosim te premejslej a prestan si stezovat na to co je normalni.
  • Takže se to nepovedlo? Ö
    Tak to je naprosto super! Mám žalostně málo času a když už si čas najdu, nevím pomalu, co dřív hrát.. nestíhám.
    Jsem tudíž rád, že mi odpadla jedna hra ze seznamu "must play" :))
  • ja vas ludia nechapem, Bethesda vypustila videa, kde presne naznacila, aky F4 bude a vy teraz po vydani a kupe (tak ako 1,2M dalsich) tu knucite, ze to nieje rpg ale strielacka. a este ajchujovozoptimalizovana, nastavena pre konzoly(FOV,fps locker...)
    proste nastala doba, ked pc hry niesu v AAA segmente, len trash z konzol
    (len dufam, ze Warhammer Total War ma nesklame) *1*
    • archie777
      Bože, dokud se nezačaly objevovat články hovořící o FPS locku na konzolích, nikdo to dramaticky neřešil a troufám si tvrdit, téměř nikdo nepoznal. Najednou ale každý hraje ve 100 FPS na 12000x19000 s 64xAA a PS4 verze je nehratelná.
      • tenkrat taky zadny FPS lock na PC neexistoval :)
        • archie777
          Většina her má FPS lock pouze na konzolích. Na PC buď není nebo ho odemkne komunita.
          • prave proto pak vsichni resi, ze nekdo tenhle nesmysl pouzije i u PC hry :)
            • Nejsem si jisty, ze by nekde v popisu hry bylo zmineno, ze je lockla na 30/60fps. Ono hrat to na 50fps nebo 30, je sakra rozdil
            • archie777
              Spíš jsou všichni blázni, kteří mají počit, že se musí vymezit. Normální člověk může vlastnit konzoli i PC a má svobodnou volbu při nákupu her. Pokud zrovna nepřenesu přes srdce, že ta jedna hra ze 100 ma FPS lock i na PC a komunita zatím nepřišla s unlockem - N E K O U P Í M.
      • jak píšu o příspěvek vejš, poznám to spolehlivě, aniž bych dopředu věděl, že tam ten fps lock je, stačí pár minut hraní, to samé jsem měl u W3, 30fps vnímám jako lehké sekání, kór na PC, konzole to zachraňujou blurem
        • archie777
          Jasně, pokud jsi zvyklý hrát na silný sestavě a máš to "nakoukáno", tak to určitě rychle postřehneš jako ne tak plynulé. Také se mi víc líbí ty "smooth" pohyby ve vysokých FPS. Na druhou stranu, pokud jsem zvyklý hrát na konzoli, pro pocitově plynule hraní mi to příjde dostatečně. Se sekáním bych to fakt nesrovnával. Stabilních 30 je něco jiného než nestabilních 50 s propady k 15. Spíš jsem mluvil o tom, že spousta lidí tady rve Witchera do laptopu za 15 tisíc, hraje na 20 fps na 15 palcích a potom má plnou pusu řečí o hnusných konzolích.. PS4 stojí 9500 Kč. Na NIČEM podobně drahém takového Witchera ani "nespustíš" na ultra low 800*600. Já (asi trochu netradičně) používám PS4 spolu s 24 palcovým monitorem, tudíž jsou textury dostatečně ostré a jsem naprosto spokojen. Poměr cena/výkon/budoucnost je naprosto v pořádku.
    • a jeste se to FOV, i fps locker daji nastavit :D
      • aspoň že maj důvěru ve schopnosti PC komunity otevřít google, konfig fallout4default.ini a přepsat to tam a asi i trochu ve vycvičené oko, klasika po 10 minutách hraní na PC "to je nějaký divně sekavý, nedali oni tam ti kulišáci nějaky fps lock o kterym nevim.." otevřu google "no jo, oči mi tedy ještě slouží" *4*
        • tak ja myslim, ze priste uz zadne moznosti nastaveni primo ve hre nebudou...bude jen .ini soubor :)
    • vždyť už Sega vypustila videa, kde přesně naznačila, jaký W:TW bude, přeskinovaný TW a nejspíš bugfest jako u všech her co vydaj, jestli čekáš přesně toto, tak asi zklamaný nebudeš *1*
  • Sr_Lobo
    Tak tohle je hodně velký zklamaní, 16 hodin na kontě a jediný co mě trochu láká to zapnout je čistě Cimrmanovská zvědavost "jestli druhá půlka bude stejně nudná jako ta první.." *9*.
    Na metacritic je jasně vidět kvalita současné světové herní žurnalistiky *11* , tak snat se kluci na games nenechaj strhnout vlnou hypu a bude to recenzovat někdo objektivní.
  • Mám za sebou pár hodin hraní a krom obchodníka se zbrojí a jedné babizny, co prakticky nic neměla, jsem nenarazil na žádnej obchod. Já chci obchod ! ...co mám s tím haraburdím dělat ... a to už jsem něco postavil ... Dejte mi obchod prevíti z Bethesdy ! Nebo Bethesdo, dejte rovnou Fallout 4 Obsidiánům, k přepracování.

    Ale jinak tam jsou i fajn momentky, typu vylézajících a budících se ghoulů, kterým pak můj robůtek, krásně seká nohy a ruce :D

    Jo a taky mne docela sere, že pomalu každej na koho zatím narazím je nepřítel.
    • archie777
      Doufám že až na nějaký narazím, půjde vykrást, stejně jako v NV. Proklínám Bethesdu, jestli dané NPC / obchod nebude mít vše co prodává v inventáři nebo ve výlohách. Vzpomínám na pocit, kdy jsem obchod vystřílel plazmovou puškou z jejich vlastního regálu a nemusel na zbraň šetřit jako v jiných hrách.
      • tam byla ta hrozně nenápadná čorka, chytnout zbraň přes "Z" odnést jí na záchod a tam jí hodit do báglu *1*
    • vsak si muzes obchod postavit :)
      • K tomu už se pomalu blížím .... každopádně jak to pak funguje? Kdo kupuje, prodává ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší