Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • elent
    nejlepší jsou zde názory těch atomovejch vědátorů :-D
  • https://pbs.twimg.com/media/CT1Xq4TUwAA2sG7.png:large

    porovnání Falloutů *3*
    • cely to je nesmysl, jen se někdo snazi bejt mermomoci vtipnej. Clovek co tomuhle veri, bud ty hry nehral nebo je idioot.
      • h0p3
        To že tomu nerozumíš neznamená, že to není vtipný. A už bys mohl přestat spamovat každej příspěvek kterej se ti nelíbí. Všichni tady už chápou, že denně masturbuješ nad Toddovou fotkou. A slovo Bethesda v tobě probouzí tvých, všech 5 inteligentních kvocientů k životu.
        • Schvalne pikmine..na stupnici jak moc ti lezu krkem...od nula do deseti..kolik? Ne..Počkej, nemusis premyslet..bude to 10 ze:)

          jako par stalkeru co sledovali kazdej muj příspěvek aby mohli dodat něco treskute trefného co by mi mělo ukazat moji pozici v rade jsme uz zazil, ale bohužel, k nicemu to moc nebylo. Kazdopadne hodne stesti *3*
          • h0p3
            Mně jsi upřímně ukradenej, jen nechci aby sis myslel, že tě tu někdo bere vážně.. Počkat ty vážně věříš, že tě někdo stalkuje, když jsi pod každým příspěvkem ?! *1* http://i.imgur.com/kavvwMR.gif
            • h0p3
              Já fakt nevim jestli neumíš číst, ale neřekl jsem že chci aby to bylo jako starý Fallouty. Ze kterých tady už opravdu moc není. S hratelnosti nemám problém, jen nemuseli vyhodit všechno co z F3/FNV dělalo rpg. Chápeš, že klidně mohli zachovat všechno z předešlých Fallout a klidně k tomu přihodit tenhle jejich crafting a stavění. I když chápu, že je Bethesda neschopná napsat pořádnej dialog a komu by se pak chtělo do toho ještě montovat nějaký skilly že jo?! Tak to všechno radši vyházet.

              A s tím názvem jsi uhodil hřebíček na hlavičku, protože to jsem tu už jednou psal. Kdyby se to nejmenovalo Fallout, tak opět by to byl produkt Bethesdy a od těch vím co očekávat. Takže bych ty jejich blbosti snášel daleko lehčeji.
            • A ještě..je to teda spatna hra nebo ma jen spatny nazev. V tom si je potřeba taky udelat poradek:)
            • Nj, ja ti to neberu. Když to beres jako slapani po odkazu falloutu. problém je v tom ze kdyby to bethesda delala tak jak byli stary Fallouti tak mozna budes ty a par dalších tisícovek lidi spokojeny, ale pro masy by to moc hratelny nebylo. A bohužel, AAA hry jsou dnes o výdělcích a s old school pristupem by Bethesda bud krachla nebo by jsme ji videli nekde na kickstarteru. Takze ja se snazim trosku neortodoxnim pristupem lidem rict ze i na tehle hrach muze byt něco dobrého. Protože at remcáš jak chces, porad tam toho z tech starych falloutu je dost.
            • h0p3
              Ježiš mně je to úplně jedno, piš si co chceš, kam chceš. Jen se ti to teď pokusím vysvětlit po lopatě, protože je evidentní, že křeček v tý tvý myslivně to už vzdal.

              -Pochop, že né každýho bavěj tyhle bugfesty narvaný stupidníma nelogičnostma, hloupejma questama, plochými charaktery s příběhem kvality mexický telenovely.
              -U Skyrimu je mi to úplně šumák, to je produkt vytvořen Bethesdou, s tím ať si dělají co chtějí když to lidi baví. Neříkám, taky mě to bavilo pár desítek hodin. Ale snažil jsem se vyhejbat jakýkoliv interakci s NPC a v podstatě jsem se jen toulal krajinou a prolejzal co se dalo. Protože si myslím, že tohle je jediný aspekt jejich her, který Bethesda zvládá na jedničku.
              -No a pak tu máš Fallout, značku s jejímž vznikem nemá Bethesda nic společnýho. Značku která stojí a padá na interakci s dobře a vtipně napsanými NPC/questy/apod. Ano značka která by mohla být klidně dodnes mrtvá nebýt Bethesdy. Ale jediný co Bethesda udělala pro její oživení bylo, že vzala Oblivion přečmárala duchy na ghouly, meče na kladiva, luky na pušky a změnila setting. A už vůbec se nezajímala co vlastně dělalo Fallouty tak populární. A zase to slavilo úspěch, protože lidi se v tom Bethesdim světě opět rádi ztratili (včetně mě). A už nevěnovali pozornost tomu jak hloupá hra to v podstatě je.
              -Potom si přizvali kluky a holky z Obsidianu, jelikož asi pracovali na TESu nebo už na F4. A Obsidian jim s FNV naprosto vytřel zrak. Protože jim ukázal, že to co dělá Bethesda uměj taky a ještě k tomu ve světě kde má všechno hlavu a patu. NPC nejsou černobílý, mají nějaký cíle a svět včetně těch NPC na tebe adekvátně reaguje. + Tu máš pro mě naprosto geniální dialogový systém. Kde tvoje skilly byly v podstatě tvé znalosti v daném oboru. Takže pokud jsi měl např. vysoký stealth mohl jsi to využít v rozhovoru s jedním Nightkinem (pokud si dobře pamatuju) atp.
              -No a teď tu máme Fallout 4 a situace se opakuje. Bethesda zmrvila všechno krásný, co Obsidian zachránil. Narvala to hloupostma, přihodila přiblblý stavění z Rustu a zlatej grál v podobě Power Armoru (PA) ti dá po hodině hraní. S tím, že např. fusion core do PA ti vydrží 15min. i když bylo v předešlých Falloutech jasně řečeno, že od modelu T51 core vydržel 100 let.

              Takže jediný co po tobě chci je, abys pochopil že né všichni tady jsme Bethedroni. A co chceme je resp. co já chci, aby když už musí Bethesda tuhle značku držet při životě (dojit). Tak ať to je s nějakým porozuměním tomu světu a respektem k tvůrcům kteří ho stvořili.
              Pokud tě to baví, tak to je jen dobře. O tom to taky má být, ale nemusíš se hned utrhovat na každýho s kým nesouhlasíš a kdo čekal/chtěl od Falloutu něco jinýho možná lepšího než ty.
            • Jack1947
              Jéé Pikaču *14* *14* toho jsem měl! a i mluvil!
            • Ja ti nevim clovece, ale pokud vim je to uz nejmíň po treti co jsi vyhledal muj příspěvek a zacal me buzzerovat :) A prestan bagatelizovat, pod kazdym příspěvkem rozhodne nejsem.

              Proc chodíš kolem horke kase, proste rekni na rovinu ze bys byl rad kdybych tady nic nepsal protože ti to vadi. Moment nebyl jsi to ty který psal ze nesnesu cizi názor? Tak ted clovece nevim kdo z nas dvou je vetsi cuurak. :)

              PS: nejakej vtipnej GIF by nebyl, vždycky me fascinuje kde to berete, to snad mate nychystany v odkazech pro kazdou prilezitost ne?
            • h0p3
              Jediný co tady beru vážně je tvoje zabedněnost. Protože tohle jsem vážně ještě neviděl.

              Takže podle tebe to jsem já, kdo si myslí že může něco změnit a otravuje tady pod každým příspěvkem ? Nepraštil ses bethedrone takhle náhodou do hlavy, když ti Todd nahazoval vrtuli ?
            • ani ne, jen to tak občas vypada. Vis, v diskuzích jako jsou tyhle tady na games, málokdo nekoho bere vazne, takze tvoje snaha je pomerne k nicemu. problém nastava ve chvili kdy někdo internetovou diskuzi zacne brat smrtelne vazne, jako třeba ty a mysli ze něco muze zmenit.
              Tohle si kup, prejdou te roupy:)
              http://hawtfur.com/main/wp-content/uploads/2012/06/DSCF1729-Copy1.jpg
          • pardon...pikachu:)
        • https://media.giphy.com/media/9uoYC7cjcU6w8/giphy.gif
      • Ten obrázek je náhodou dost přesný, ale fanboy jako ty, který už tady týden popírá veškerou kritiku, to nikdy nepřizná *14* V této diskusi je cca 880 příspěvků, z toho 697 negativních, na steamu je půlka recenzí palec dolů, na metacritics to má kolem pětky. Krásné důkazy o tom, jaká je tato hra paskvil.
        • Steam 20k kladných 5k záporných. Na games je akorát bordel a ne něco co by se dalo povazovat za smerodatne. na metacritics je asi 1500 hodnoceni, vzhledem k 12 milionum kopii co jsou venku to je nic.
          Samozrejme jen idiotaa zajimaji tyhle statistiky, ale jen pro presnost:)
          • Těch 12 mil. kopií je v obchodech, ne koupených hráči. Jen pro přesnost. *1*
            • V obchodech jim jsou na ho*no. A že je většina rozebrána? To je jen tvoje zbožné přání. Ale v pohodě, jsi udatný bojovník. Přeji příjemný boj. *1*
            • Myslis ze Bethesda to tem obchodum dala zadarmo? navíc většina je rozebrana, u PC verze se ceka na další dodavku.
          • jen idiota zajímají tyto statistiky a to je přesně důvod, proč se v nich tolik šťouráš *14*
            • ne jen uvadim na pravou miru ty nesmysly co pises, lhat se nemá, rozumíš *5*
    • Ale Anička K. z Holešova, která je jeden z cílových zákazníků této hry ti řekne toto:
      V minulých dílech nebyl roztomilý pejsek a robot který umí vyslovit tvé jméno. V minulých dílech nebyla možnost postavit si svůj pokojík a vytapetovat ho podle svých představ. V minulých dílech se pořád řešily nějaké statistiky a byla to otrava. V minulých dílech bylo málo barviček.
      Anička z Holešova je spokojená, má tam pejska, robota, maluje pokojíčky a neláme si hlavu s čísly, tak nevím, co se vám pořád nelíbí *16*
      • Přesně tak, kdo chce RPG, ať má přece The Sims, probůh! Tam se pracuje se statistikami, číslíčky, každá postavička má své vlastnosti a dovednosti, které můžeš zlepšovat, můžeš vdechnout panáčkům život roleplayem, budovat mezi nimi vztahy a lootovat zaměstnavatele! Nechte Fallout už jednou provždy těm, kteří si chtějí u počítače či konzole po těžkém dni odpočinout a nic neřešit! *16*
        • Nazývať Sims RPG je urážkou žánru RPG, a prirovnávať ho k Falloutu je hrubosť najväčšieho kalibru, bez ohľadu na to, aký veľký paškvil Fallout 4 je!

          Pardon, ale presne takým ako si ty, práve Bethesda štvrtý Fallout prenechala.
  • Bohužel, recenze mě utvrdila, že se zase vyplatí tak 1 rok počkat na patche oficiální i neoficiální a na mody.
    Pak to bude snad dobrá hra.
    Smutné, ale u nových Falloutů je to už standard.
    *9*
    • přesně tak to bylo s assassins creed unity
    • chytrej
  • Díky reklamní masáži, si spousta lidí koupila zajíce v pytli a další spousta si to koupí i po podobných recenzích. Prostě v showbyznisu jde v dnení době jen o to kolik, se nacpe do reklamy a o kvalitu produktu vůbec nejde. Nikoho netrápí, že si na tu hru nikdo za 5 let nevzpomene. V dnešní době už prostě nemůže vzniknout úžasná AAA hra. Protože s takovými rozpočty potřebují mnohem větší prodeje, než jen od hráčů. Musí si to koupit každé dítě.
    • Súhlasím so všetkým, no minimálne v jednej veci pravdu nemáš - o 5 rokov bude hra oveľa populárnejšia než je teraz, pretože moderská komunita ju posunie na úplne iný level. Len vďaka modifikáciám je Fallout tak veľmi populárny. Čo myslíte, odkiaľ pochádzajú nápady tvorcov, ktoré predviedli vo svojom štvrtom pokračovaní? Stačí sa pozrieť na zjavne originálny prvok, akým je stavanie a bránenie vlastného obydlia. Pre mňa žiadna novinka - už pred niekoľkými rokmi totiž vyšla modifikácia pre Fallout 3, ktorá presne toto umožňovala:

      http://www.nexusmods.com/fallout3/mods/7070
  • Jsem mega fanda Falloutu.. ale bojim se si tohle zahrat. :( Uz jen kvuli tomu konzolovymu zjednodusovani na ktery jsem alergickej a nici hry vseobecne, protoze tam hraci znaj jen par tlacitek. Coz je proste smutnej fakt. Nic proti konzolam (jak se to tady furt hroti a snad i bezduvodne banuje neci normalni nazor ze strany games.cz), jsou dobry na jiny veci. Treba Multiplayer s kamosema když se opijete.. ehm.. asi tak. :D Jinak ale nici vetsinu PC titulu uz nakej patek. Nekde jsem cetl, ze Power Armor ma clovek hned pomalu ze zacatku.. to snad ne. :( To uz samo o sobe je pru*er (taky zakazany slovo? hahaha.. Vy vtipalci). Mimo jine, power Armor me bavil ve starym Falloutu ale i tak si clovek pripada jak plechovka a behat v tom celou hru je strasne.. eh.. divny a neprirozeny, az na naky jooo bitvy..
    Nejsem jeden z tech co za kazdou cenu brani stary hry a odmita novy, ale jednicku a dvojku fakt nic neprekona. Ja chci zase tenhle styl, tahovy boje a ne tohle FPS ala, hrajeme shhh* jako CoD... Minimalne aspon ala Fallout Tactics, kterej byl dobrej jen diky tej lepsi grafice.
    A vite vůbec, proc svet Fallouta je zaseklej v době a vypada jinak? V roce 1947 nevynalezli transistor.
    Udajne. :D
    R.I.P. world of Fallout. Funny je, ze ta izometricka grafika nema sklony ke starnuti. F1 a F2 ma horsi rozliseni a tak. Takze to zastarale dneska vypada.. Ale věci jako Icewind Dale a tak nikdy nezestarnou a budou vzdycky hezky. Po F3, New Vegas a tomhle nikdo za par let ani nestekne. Když pominu ten fakt, kdo si to vzal do paratu a ze za tech par let uz bude fallout 12 a 34565 DLC's. A navíc, tehle her uz je sakra malo, a když uz je někdo dela, vypada to jako Minecraft, nebo Pokemon a je to "Indieee, yeah, bro.. save the planet, be a hipster".
    A prosim, vypnete tu samoopravu textu. Pokud nepisu dopis, jsem zvyklej psat bez znaminek a tady mi to opravuje jen něco a vypada to demetne a nejde vypnout. A prepisovat me to nebavi.
    • Místo tohoto paskvilu si raději zahraj jedničku nebo dvojku s hi-res módem, popř dvojku s módem Restoration (který tam vrátí lokace a postavy, které půvdně byly vyškrknuty).
      S tou grafikou máš recht, pěkně nakreslená 2d grafika tolik nestárne jako 3d, které je každým rokem zastaralejší. Proto hry jako Fallout 1,2, Commandos, Desperados nebo Jagged Alliance 2 vypadají pořád dobře.
      • https://pbs.twimg.com/media/CTynI2KUAAAyi_a.png

        někdo vas kluci vyfotil:)
        • flash:nevim co je vtipny na tom kdyz si chce nekdo zahrat dobrou hru a neskace do rite kde jaky spine *1*
        • nightborne
          Ona to nebyla úplně pointa, ale sakra, dostal jsem z toho chuť na starýho Fallouta =)).
          • Já občas tu chuť taky dostávám, ale je fakt, že jsem na ten "pravěkej" mikromanažment všeho už starej. Trávit čtvrt hodiny tahovým soubojem nožem s krysama kvůli šetření nábojů... totéž Baldury. Přiznám se, přímočařejší Witcher 3 nebo F4 je pro mne nakonec už přitažlivější. Ale první Fallout... asi nejlepší RPG co jsem kdy hrál (kromě Arcana, ale to hrál brácha *1* ).
            • Presne, tuhle jsem si nainstaloval Fallout jako ze z nostalgie a vubec me to nebavilo hrat. Dnes jsou hry uplne jinde. Hlavne drive za mlada se delaly hry vice kecaci, ted by me to nebavilo hrat.
  • Musím bohužel uznat že z velké části souhlasím s autorem, byť jsem velkým fanouškem serie fallout už od jedničky. Opravdu doufám že si to vezmou modeři do parády a spoustu chyb opraví ať to nedělá dojem jak z konzole na pecko raz dva.
    Hlavní příběh je velmi krátký ale to se dá překousnout spoustou vedlejších questů. Mrzí mě ovšem že ikdyž jsem měl charisma na 10 tak těch voleb na ovlivnění tam bylo zatraceně málo a když už tak vůbec ale vůbec neskončily tak jak jsem zamýšlel, a nebo si i po přesvědčení dané postavy stejně stála za svým. Tolik k celkovému charisma na které jsem defacto vyplýtval body zbytečně a které má dost daleko k F3NW.
    Co se týče inteligence taky na 10 jsem si myslel že si užiji opravdu s hackováním elektroniky a nejrůznějších robotů a věžiček, tak aby vám to přineslo nějakou výhodu jako v F3NW ale bohužel i po přidávání perku ve směru hacku kompů či robotů, jsem si připadal že to bylo jak věšet baňky na stromeček, vždy jsem očekával něco víc a nakonec jsem nedostal nic.
    Teda s power armor hned od začátku si člověk musel zvykat že ho dostane jen tak, což jsem si zase naivně myslel že bych k tomu mohl být dokopán jako v F1 prostě si užít pocit tvrdé dřiny než se dostanete k sladké odměně a nakonec jsem v něm zustal po celou dobu hry. Copak by ne že když dostanete takové brnčo s takovou imunitou to už nesundáte, přece jen tak nevylezete z tanku :-) tím pádem jsem si moc ostatní modifikace zbroje a vzhledu ani neužil, ale to už je na každém.
    Minimální požadavky se tak trošku přestřelili mě to na i7 1,6-2,4 Ghz, ram 4gb a radeon 5870 1gb šlapalo sice se záseky(ve velkém světě) ale dalo se to hrát. Grafiku proto zde hodnotit nemohu, což je škoda ale jednou si ji určo užiji na plné detaily tak jako vždy když se k tomu člověk po čase vrací ;-) ikdyž v porovnání s Witcher 3 sem se trošku zklamal že ten mi běžel i na daleko lepší detaily plynule.
    V celkové suma sumárum je zde spousta věcí které by se dalo vytknout a osobně si myslím že ikdyž jsem se těšil jak malý dítě na F4 musím zkroušeně říci že nemá F4 očekávání které bych na pozici F4 roku 2015 očekával. Nicméně jsem nesmírně vděčný za tuto hru a i přes různé nedostatky jsem rád že mi umožnila vrátit se do tohoto postapokalyptického světa.

    *3*
  • fuj co to je ja se tolik tesil a takovy odpad to snad ne *16*
  • Opravdu bych chtěl vidět level designéry a 3d grafiky z Bethesdy, kteří jsou schopní v dnešní době vyblít něco takového:
    http://images.nvidia.com/geforce-com/international/images/fallout-4/fallout-4-distant-object-detail-001-low.png

    *7*
    • Nepřijde mi to tak zlý. Asi jsem nenáročnej.
    • fallout-4-distant-object-detail-001-low.png (LOW, LOW, LOW) - Unika mi neco? na LOW to vypada celkem dobre ne?
      • Vypadá to asi jako HL2, takže cca. 10 let zpátky
      • Kdyby sis dal tu práci a v odkazu přepsal to tvoje Low na High, tak zjistíš, že to vypadá furt stejně, jen je někde v pozadí víc budov *7*
    • http://static.giantbomb.com/uploads/original/1/11423/803096-emil_pagliarulo.jpg

      emil pagliarulo - lead designer, delal i na F3 a senior dizajnera ve Skyrimu (všechno debilni hry)

      zajimave, že lead dizajnera v oblivionu (což byla podle mne relativne dobra hra) delal ten samej človek co v morrowindu - ken rolston
      • Jejich level design mě totiž nepřestává fascinovat svou zoufalostí... Asfaltové cesty v F3 a F4 jsou rozdrobené na kousky, ale dřevěné plotky a domečky pořád stojí *1*
        • Tak neco ze dreva postavis/opravis lehce. Ale udelat poradnou cestu bez technologie a materialu, to je trochu slozitejsi...
          • Tak jestli každý uvažuje tak idiotsky, jak ty, tak se nedivím, že to lidem příjde v pořádku *1* Mrkni se na nějaké fotky z Hirošimy a možná pochopíš, o co jde
            • to Paw: Tak nějak *1*
            • lol ty japonci maji tak čiste fasady že jsem myslel že je to nejakej obrazek ze simcity
            • https://billpfeffer.files.wordpress.com/2012/08/hiroshima-010.jpg
              Jop, 70 let po vybuchu a rozpadle ploty, uplne vsude... jak dlouho ze je to po jaderne valce?
  • hele děti zahrajte si za Geral of Trivia a nechte tuhle hru pro dospělejší a inteligentnější jedince, který si umí zahrát hru která je bez omezení a tunelů, vy co to nezvládáte, ste prostě jednodušší a proto hrajte Triviálnější hry, pak budete spokojenejsi a ne tak zapšklý, dík :)
    • Komu to cpeš? To, že hraješ F4 z tebe dělá inteligentnějšího jedince? Největší sranec dne. Děcko pomatené. *1*
      • marš za Geralt of Trivia, tam se najdeš, jako v pohádce :)
        jinak logika ti nejde co? Ze hraju f4 ze mě chytrýho nedělá, sem chytrej, tak hraju F4, to je rozdíl. Taky pak nemám problémy s plynulosti atd, bo si to umim proste zaridit, padej ke konzoli teenagere
        • Pohádky dělá Bethesda,rozhodně větší než cd projekt.Jestli ti nový fallouty pripadaj dospělejší a inteligentnější tak seš to spíš ty kdo potřebuje v vánocům koupit sadu dudlíků.
        • Lepší a lepší. Witcher je stejný sranec ty chytráku a konzole si taky strč někam. *2*
          • Samá perla tady dneska. Alespoň je prd*l. *1*
        • Já ti s*ru na trapného Witchera i na nějaké konzole, ty chytrý inteligentnější jedinče. Čím dál víc dáváš o sobě vědět, že jseš fakt jen pomatené děcko. *1*
  • většina lidi tady stoji za vyhubení. škoda slov. Žumpa
    • Za vyhulení? Buzno...
    • Tece ven nebo dovnitr ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit