Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Com_Truise
    To si takhle roluju stránkou dolů a nominace podle očekávání. A najednou absolutní šok.
    Zaklínač vítězem? Jako vážně? Módní záležitost, která do pěti let upadne v zapomnění.

    Na prvním místě a to naprosto bez debat, má být UNDERTALE!
    Skvost loňského roku a vůbec, jedna z nejlepších her v historii. Zaklínače převyšuje na mnoha úrovních, i grafická stylizace je svým způsobem účelnější.
    Ještě pořád se dá článek upravit a vítěz změnit, nikdo nic nepozná!
    • Ristoro
      S tím Undertalem si musíš dělat pi*u, jinak to nevidím. To nemůže nikdo myslet vážně, že by to mohlo porazit Zaklínače :D.
      • a proč by nemohlo? Ten Zaklínač mi připomíná Force Awakens. Ten film byl prostě příšerný, hrozný, naprosté zneuctění celé SW ságy. A nejde mi na rozum, jaktože to tolik lidí nevidí a dává tomu parádní hodnocení. Prostě to opravdu nechápu. No a s tím Witcherem je to podobné. Neříkám že je to tak extrémní případ jako TFA, ale ta hra má k dokonalosti hrozně daleko a přijde mi, že lidi prostě nevidí její naprosto očividné chyby - hloupý příběh, repetivnost, nic moc souboje, generickost a hlavně ztrátu atmosféry prvního dílu.
        • Ty jseš prostě člověk, kterýmu se buď opravdu nedá zavděčit nebo nenávidíš všechno nový úspěšný a pro většinu lidí suprový jen proto, aby ses zviditelnil. Pochopim, že někomu nemusí třeba sednout ten Witcher (přestože o tom jako o totální hovadině nemůže nikdo s trochou rozumu mluvit, i když ho to nebaví), dokonce bych i pochopil, že se někomu nebudou líbit nový Star Wars (za mě je ten film supr a patří mezi ty lepší díly). Ale když už o těch SW mluvim, tak bych si aspoň něco zjistil, než začnu používat slovo zneuctění. Po x letech první Star Wars, který se nejvíc blíží původnímu filmu/filmům nazvat jako zneuctění? *8*
          • http://www.huffingtonpost.com/seth-abramson/40-unforgivable-plot-holes-in-star-wars-the-force-awakens_b_8850324.html
            • No jo no, to je potom jinej problém. Těžko si užít film/hru, když se v ní mermomocí budu pokoušet najít co nejvíc trhlin a lapsů, z nichž část se v tomhle případě může klidně bez problémů dovysvětlit, část jsou pitomosti jen aby se mohlo číslo zakulatit na 40, část jsou věci, který jsou nutný k určitýmu posunu v ději v rámci nějkejch dramaturgickejch a scénaristickejch postupů, který se používaj prakticky odjakživa nebo s postupnym vývojem filmu a menší část jsou opravdu věci, který při zamyšlení prostě můžou být nelogický, ale opět můžou (a nemusí) být k dobru věci v rámci celku filmu. Jak řikám, nebudu zastírat, že se mi TFA nelíbily, ale jestli bych ta měl najít něco co mě štvalo, tak častej výskyt deus ex machina. Jinak to byla supr zábava a nevidim důvod proč si zážitek kazit zbytečnym hledáním chyb, jen abych se film pokusil ve vlastních či cizích očích ponížit *3*
      • Nehral jsem to, ale jestli to ma lepsi hratelnost (a to neni zas tak tezke), tak proc ne?
  • A vidím, že diskusia sa aj tak nakoniec zvrhla na tú istú, ako každá iná diskusia pod článkom o Z3 na Games.cz.. čo tu vzniklo akési náboženstvo alebo kult "zničiť Z3 je náš cieľ" či čo? ..

    Hlavne, že tvrdia, že iba deti majú radi Z3 a oni akým spôsobom vyjadrujú svoju "dospelosť" ? Nadávaním na Z3 a na jej hráčov.. vážne, tá dospelosť z týchto ľudí priam srší.. obhajovať svoju hru len kritikou hry, ktorú majú iný radi.. paráda.. skvelá diskusia.. ešte dobre, že games.cz je asi jediná výnimka na nete.. fakt tu ľudia nevedia normálne diskutovať.. a čo je ešte horšie, ani sa o to tu nepokúšajú

    To fakt, inak ako nadávať na hru, ktorá sa vám nepáčila, je jediným možným spôsobom, ako sa viete tu vyjadrovať? Prečo nepíšete o tom, prečo sa vám páčila tá alebo iná hra? Ale samozrejme, človek tu niečo povie dobré na Z3, automaticky má mínusku a ku tomu je tu neustále urážaní od fanúšikov inej hry.. fakt neviete nič iné, iba úražať druhých a nebrať ohľad na iné názory ako sú vaše?

    Ale nie, radšej vás tu nechám sa detinsky hašteriť, lebo očividne to máte radšej ako aj hranie vašej obľúbenej hry..
    • MrSanta
      Tady má diskuze jediný účel. Zvyšování návštěvnosti. Kdyby měla redakce zájem na kvalitní diskuzi, tak stačí zavést povinnou registraci a banovat ty, co neumí nebo nechtějí normálně diskutovat.
      • Přesně tak.
        Já třeba články nečtu a jdu rovnou do diskuze se zasmát a pobavit.
    • Vogon
      V každé diskusi pod zprávou o téměř jakékoliv hře, nejen o zaklínačovi, se najdou tací, kteří na tu hru nadávají(Ve většině případech tu hru stejně ani nehráli) a mají za cíl otravovat lidi co se snaží diskutovat. Většinou jsou to ty stejné ztracené případy.
      • La_Furia-Roja
        Většina lidi Zaklínače hrála a to i ti co, si dovolí hru kritizovat...
        • doktorzhoror
          A japa to víš?
  • Redakci: to, ze mi ilavsky rika ze jsem debil, mi nevadi tolik, jako mi vadi, kdyz s ilavskym smazete i mou obsahlou obsahly odpoved, ve ktere objasnuji bohate moznosti hrani role v F4 a toho, ze si zasluhuje byt povazovan za RPG.
    • del0
      Tak je mi fakt líto, že to smazali (upřímně). Grotesku mám rád...
    • MrSanta
      Což je škoda. Na rozdíl od ilavského si psal normálně, tvé zdůvodnění mělo hlavu a patu a přesně vystihovalo proč mám tak rád Bethesdí RPG a hlavně Fallout 4. Takže ti virtuálně poplácávám po zádech za dobrou práci.
      Celý systém diskuze je na Games dost mizerný. Dokud nebude v zájmu redakce mít normální diskuze a ne tuhle naklikávací hrůznost, která tu je pro navyšování návštěvnosti, tak se nic nezmění.
    • teď to budeš muset vydat knižně *4*
  • Kozy
    Nebýt nezajímavýho příběhu asi bych souhlasil, vedlejší questy byli o moc lepší.
  • Zaklínač zaslouženě. Letos neměl konkurenci.
    Nevím, jak to někdo může porovnávat se simulátorem kotrmelců Blood Borne, nebo tím ošklivím, nudným nedodělkem Fallout 4. (I když po práci pár moderů to může být slušná hra, stejně jako Skyrim)
    • Vogon
      Až na to že naprostá většina hráčů Bloodborne hraje s target lockem, a když máš target lock tak neděláš kotrmelce. Ale tak k čemu znát fakta.
    • Simulator kotrmelcu je zaklinac 2, nikoliv bloodborne, ktery si pletes s dark souls :-).
      • hraju Dark Souls a těch kotrmelců dělám mnohem míň než jsem dělal ve Witcherovi. V DS spíš využívám blok štítem, blok zbraní, nebo odražení. Kotouly jsou potřeba akorát na bossy. Witchera jsem hrál na nejtěžší obtížnost, tak do patnáctého levelu to bylo docela těžké, pak už snadné, přestal jsem používat znamení s výjimkou quen, protože igni bylo hrozně nevyvážené. Pokud jde o souboje a jejich propracovanost a vyváženost (a hlavně zábavnost), tak DS vede nad Witcherem o 1000 procent. A to rozhodně není jediná kategorie, kde vede. Witcher je poměrně nudný simulátor kotoulů a hledání červených fleků v trávě. Jednička byla hodně dobrá hra, bohužel trojka není..
        • Pokud jsi se ve W3 útokům skutečně vyhýbal hlavně kotrmelci, místo skutečným uhýbáním (alt), tak jsi se ani na 15. level nemohl dostat, protože jsi jednoduše nemohl vyhrát jediný souboj. Ale samozřejmě budeš tvrdit, že ano... prostě pitomci na games, úžasná to sorta lidí.
    • La_Furia-Roja
      Tipl bych si, že jsi v Zaklínači udělal o tisíce více kotrmelců než já v Bloodborne...
      • Tak neviem, vo W3 kedze su tam dodge na monstra a parry na ludi, tak kotul ani netreba. Zato v BB su bud kotule alebo raketove korcule nazvane vtipne "uskok".
      • Tak chápu že ti ty kotrmelce nejdou. Přece jen to není úplně nejjednodušší cvik. Ale být tebou bych se tím nechlubil veřejně.
        • kennyB
          Kolik ti je???
          • ve skutečnosti to nechceš vědět
  • Odulin
    Já ani nevím, kterou bych zvolil...dohrál jsem všechny z nominovaných kromě Shadowrun a bavil jsem se u každé jinak, ale všech skvěle. Pro mě to byl dobrý rok a ani by mě nenapdlo nějakou z jmenovaných her hanit. Snad bude 2016 minimálně stejně dobrý.
    • Tleskám...konečně opravdu někdo kdo má rád hry a nemá tendenci být notorickej stěžovatel *4*
    • Ristoro
      Konečně rozumný komentář od člověka, který má očividně rád hry.
  • Je to smutne, ze vyhral Zaklinac, protoze to neni dobra hra. Ma dobre pr a hype, chapu ze lide tomu ppdlehaji, ale recenzent by tomu mel byt trochu oddolny. O prvenstvi se melo rozhodovat mezi Falloutem 4 a Bloodborne, byl by to tezky boj, asi bych nakonec vizdvihl Bloodborne, ale jen proto, ze F4 mel a ma spoustu bugu, ktere kazi herni zazitek. Jinak bych dal na prvni misto F4. Zaklinac je zbugovany jeste hur, navic ma toporne ovladani postavy, nezazivny soubojovy system (ve srovnani s Bloodborne i F4), mizerne odladeny system zkusenosti (pry byl do hry pridan na posledni chvili) a slabou hlavni pribehovou linku. A kdyz se ta hra tak mohutne opira o slavu a kvalitu knizniho zaklinace, coz je nejsilnejsi deviza teto hry, mela dodrzet jeho kanon a napr. nedavat zaklinaci strelne zbrane. Uznavam, ze zaklinac ma hezkou libivou grafiku (mozna az kycovite libivou na drsny syrovy a cynicky svet zaklinace) a vyborne scenare vedlejsich qestu, ale to je malo a nejlepsi hra to proste neni.
    • del0
      "O prvenstvi se melo rozhodovat mezi Falloutem 4 a Bloodborne"

      V kategorii RPG že by se měly o prvenství dělit primárně akční hry? Tak to potěš koště. To ten rok nebyl asi moc silný na RPG, jak tu několik lidí tvrdilo... *7*
    • Zrzzek
      "Moje oblíbená hra to nevyhrála, máte to špatně." ?? *1* *1*
    • Fallouta 4 :D

      To samé jak Fallout 3. Dokonce to stejně vypadá. Stále stejně tupé.
    • h0p3
      Fallout.. hahah.. vyhrát.. bwahaha.. lepší než W3 HÁÁÁÁHAHAHA.
      • Fallout 4 ma vyrazne lepsi hratelnost a to si myslim je u hry klicovy a rozhodujici prvek, alespon pro hrace her. Hraci grafiky to mozna vidi trochu jinak. U Z3 bych dal prednost horsi grafice a animacim, kdyz by te hre pak neklesal framerate pod 20 fps a postava nemela tak toporne ovladani.
        • h0p3
          Co to meleš ? Jediný co jsem z toho pochopil byla první věta. Takže ti odpovím jen na ni. Já teda neměl problém s "hratelností" ani u jedné hry. Jedinej problém s ovládáním u W3 je s koněm, kterej automaticky brzdí už 20 metrů před překážkou. Nevim odkud jsi vyfabuloval tu topornost.
    • Tak kritizovat komplexní hru jako Zaklínač a argumentovat slabou hlavní příběhovou linkou je dost mimo, to je jako bys tvrdil že Pán prstenů je mizerná kniha, protože se tam v podstatě vůbec nic neděje.
      • Tam se toho deje naopak velmi mnoho. Ale hlavni dejova linka Zaklinace je hloupa coz je v silnem kontrastu se scenari vedlejsich questu, jako by to psal nekdo jiny (uplne za tim vidim, ja jsem sef, ja napisu scenar hlavniho pribehu a ty udelej scenare k vedlejsim questum) musi se prezit a jeden z duvodu, proc me Zaklinac nebavil. A tech duvodu je cela rada, vcetne mizerneho technickeho zpracovani a poklesu framerate píd 20 fps. Ta hra se proste nepívedla, je to nejhorsi dil ze vsech Zaklinacu. Nejlepsi byl prvni, ale to zas bylo malo penez na hype a marketing.
        • Hlavní příběhová linka v Zaklínači má jediný účel, dát hře směr a tím to spojit. Niv víc bych v tom nehledala. Hra staví na světě, dialozích, vedlejších questech, charakterech a toto všechno dohromady ti dá velmi kvalitní zážitek. Když se na to podíváš z tohoto pohledu, přestaneš bazírovat na hlavní příběhové lince.
          • Tak to nekdo vyznam hlavni dejove linky silne podcenil, a jeji kritika je opravnena, protoze hlavni dej by nemel byt v pribehove hre bezvyznamne lepidlo. To je vyznamny nedostatek a body dolu, ktere ze zaklinace nedelaji nejlepsi hru.
            • Hlavni dejova linka je ten scenar, ktery me hra nuti delat a hrat. Ten ktery za me rozhoduje co bude nebo nebude a kdy ja bych se rozhodl jinak a kdy si myslim, ze i 'skutecny' zaklinac by se zachoval jinak, v takovou chvili zazivam silne pocity nesmyslnosti, ktere mi kazi hru a nebavi me to hrat.
            • Možná se úplně nesetkáváme v tom, jak se díváme na to, co je hlavní příběhová linka, odpůrci Zaklínače tvrdí, že příběh je o hledání Ciri, a to není vlastně ani žádný příběh. Proto píšu ano, o tom to není. Neznamená to ale, že je hlavní dějová linka nudná. Protože během ní potkáváš různé postavy a jsi s nimi v interakci a skrz ně poznáváš svět a to je neskutečně zábavné a hlavní questy se mi líbí a vtahlo mě to. A tvůrci to přivedli k dokonalosti v Srdci z kamene, kde drsnost světa okořenili velice vtipnou částí příběhu. Jak může někdo tvrdit, že je to špatné?
          • La_Furia-Roja
            Ano, to by samozřejmě šlo, jenže pokud by jsme to brali, že Zaklínač stojí na příběhovém pozadí a ne na hlavní linii, tak to stojí vlastně jen na předloze a tvůrci tomu moc nedali. Navíc příběhové pozadí např. má daleko lepší Bloodborne a vytvořili vlastní svět, vlastní mytologii, proto nemůžeme brát Zaklínače za nějaký etalon kvality v příběhu.
            • La_Furia-Roja
              Tak myslím, že kdyby CDP postavil hlavní linii na Baronovi, že to dopadne lépe.
            • Bloodborne má prokleté novorozeně které musíš zabít, WItcher má zas prokletý potrat který musíš zabít, akorát měli dost soudnosti nedělat z toho hlavní zápletku, já ti nevim *1*
            • La_Furia-Roja
              nebavím se o hudbě ani o animacích. Bavím se o hlavní linii. Bloodborne má hlavni linii, že musíš zabít novorozeně, které se nenarodilo a přesto existuje jako Great One, tím ukončíš noční můru. Jenže tuhle linii můžeš zcela ignorovat a hrát si jak chceš. Zaklínač ale stojí na hlavní linii, s tím prostě nic neuděláš, je to příběhovka. CDP využil jen chytře předlohu, nic víc.
            • Tak Bloodborne nemůžu posoudit, protože nemám PS4, takže nevím jak se to hraje. Líbí se mi grafika a stylizace Bloodborne, ale to je tak všechno co k tomu můžu říct. Jen bych se bála náročnosti, nemám moc ráda hry které staví svou hratelnost na výzvách v obtížnosti typu Dark Souls, a Bloodborne je přirovnáván k DS, takže pokud by hra vyšla na PC, možná bych ani tak nebyla její cílovka. Jinak si děláš srandu s tím, že tvůrci tomu moc nedali. Podařilo se jim fantasticky přenést svět Zaklínače z knihy do hry. Hra je obrovská, atmosféra úžasná, svět má hloubku, super hudbu, krásnou grafiku, všechno šlape , skvělé animace, dobré ovládání, na PC jsem se nesetkala s žádnýma technickýma problémama, super dabing, českou lokalizaci, atd, atd.. To ti nestačí?
          • Ehm.. jakých dialozích? Yes, No, OK? *1*
      • La_Furia-Roja
        zrovna PP je kniha, kde se pořád něco děje a nestojí to na hledaní jedné osoby. Dílo obsahuje několik knih, které jsou nezávislé.
        • Vogon
          Ale Pán Prstenů není open-world RPG plné side questů. Udělat příběh v open-world hrách tak, aby ho open-world nenarušoval je dost velký problém. Je například nutné, aby hlavní linka neměla moc velkou důležitost, protože pak dochází k vtipným situacím kdy hráč hledá dítěti panenku místo aby zachraňoval svět. A zrovna hledání čehokoliv je výborné obehrání tohodle problému, jelikož můžeš side questy považovat za hledání stop. Další pěkné obehrání měl začátek příběhu Dragon Age: Inquisition, kde to zahráli tak, že si získáváš důvěru lidí. Nejhorší to bylo ale ve Skyrimu, kde končil svět, hráč byl jediný kdo ho mohl zachránit, ale místo toho mohl dělat jakékoliv side questy, a pak když ho zachránil tak mu řekli něco na způsob "Teď začíná tvé dobrodružství, budeš milovaným hrdinou nebo nenaviděným padouchem? Jen čas ukáže." místo aby mu poděkovali.
          Navíc nezapomínejme na fakt, že Geralt prostě miluje řešit problémy, které se ho vůbec netýkají.
          • Souhlasim, ze je to problem. Proto ja ve hrach pribeh ani nehledam, jde proti hratelnosti. Ale kdyz uz ho usim sledovat, at aspon neni hloupy. Vyborne tohle resi Souls hry, tam se pribeh do hry neplete a mnozi dokonce ani netusi, ze tam neco takoveho je a ledasco se da ovlivnit. Ale nejsou jedini ani prvni, viz System Shock, kde muzes hrat a nestarat se co kde proc a jak, a nebo muzes cilene studovat logy, emaily a dalsi a udelat si o vsem obrazek. Byt zde jen sledujes co se stalo, bez moznosti neco ovlivnit. Zaklinác si zvolil jednodusi cestu a jeste ji udelal spatne. Zaslouzi si za to oceneni? Podle me ne.
          • La_Furia-Roja
            Zaklínač taky neni open- world. Je to pořád příběhovka na velké mapě, tu hru nemůžeš srovnávat se Skyrimem, tam je milion možností co dělat, v Zaklínači pořád řešíš jen hlavní linii a pár vedlejších questů...
          • Napřiklad první Fallout měl časový limit, do kdy jsi musel hlavní quest splnit, jinak game over. Nepřišlo mi ale, že by to u hráčů bylo úplně populární řešení
            • MrSanta
              Jo, teď jsem si to našel na wikině. Ale ten na vyhlazení V13 mutanty opatchovali na 13 let z původních 500 dní. Když o tom tak přemýšlím, na nalezení čipu byl i timer v Pip-Boy, jestli se nepletu.
            • pak tam byl ještě jeden, kdy Vault 13 zničili Super Mutanti i po tom co jsi našel čip
            • MrSanta
              Limit byl akorát na ten ten čip, hlavní příběh pokračoval dál, ne?
        • možná jsem se vyjádřila ne úplně jasně, myslela jsem tím, že hlavní příběhová linka u PP je stejně chudá jako třeba u Zaklínače, ale to z ní nedělá špatnou knihu, protože v tom není její kouzlo.
          Pro jistotu to řeknu polopatisticky, celá hlavní příběhová linka PP je cesta z místa A do místa B za účelem zničení prtenu, pokud to vezmu takto je to opravdu dost slabé. Stejně tak zaklínač hledání Ciri. Ale říkám no a co? Na tom to není postavené.
          • Knihy nejsou hry, nemaji hlavni a vedlejsi pribehovou linku. Ve hre je hlavni ta, kterou musis absolvovat. V PP mas radu postav a kazda z nich ma nejaky svuj pribeh, nekdo jen nacrtnuty, ale spousta rada postav ho ma hodne propracovany a to cele je zasazeno do sveta s tisici let ohromne propracovane historie, zrovna timhle je PP naprosto vyjimecny.
            • Ja ale hodnotim zaklinace jako celek a spatna hlavni dejova linka je problem, protoze to je neco, co absolvovat proste musis. A neni to bohuzel jediny problem zaklinace.
            • To co funguje v knize může fungovat i ve hře. Spousta lidí PP vůbec nedočte a odloží hned na začátku, protože potřebují hltat silnou a jednoduchou příběhovou linku. A stejně tak pokud půjdeš v Zaklínači po přímé lince a hodnotit pouze ji, budeš zklamán stejně jako mnozí odloží PP ze stejného důvodu, zanevřeš na Zaklínače.
          • La_Furia-Roja
            "myslela jsem tím, že hlavní příběhová linka u PP je stejně chudá jako třeba u Zaklínače,"


            To jako vážně srovnáš epos PP a tohle?
            • Slečna ti tim chce říct, že někdy je cesta cíl a má naprostou pravdu *4*. Jednou určitě prozřeš...nebo to prostě děláš jenom protože jsi prudič *2*
            • La_Furia-Roja
              tak mi řekni, o čem Zaklínač vypráví, pověz. Pán Prstenu vypraví o množství charakterů, není tam jenom cesta Frodem se svým křížem za svým osudem. Zaklínač 3 obsahuje 60 hodin hledaní Ciri a během to hledáš ostatní charaktery. Že tam občas zachráníš nějakou tu pánvičku neřeší hlavní linii.
            • nejde o to srovnání, jde mi o to pochopení, že vyprávění Zaklínače není o hlavní příběhové lince. A pokud to někdo tvrdí, je to neskutečně, ale neskutečně povrchní.
    • La_Furia-Roja
      tak kánon je úplně vprdeli ve W3...
  • Kdyby nic jiného, aspoň jsme se naučili pár pěkných nových Polských slovíček, já si například zapamatoval, že šuk@t znamená v Polštině hledat, on tam totiž Geralt pořád někoho šuk@, šuk@ Yennefer, šuk@ elfy, šuk@ Triss, šuk@ Marigolda, šuk@ Ciri a nakonec šuk@ i Divoký hon *7*
    • Btw Proč je to ve filtru sprostých sliv, cenzurovali byste snad Babičku Boženy Němcové? *8*
      • No samozřejmě. Babička od Němcové je pěkná čuňárna. *1* Samá propaganda úcty ke stáří, propaganda poctivé práce, skromnosti, odříkání.. Pěkný hardcore..
  • La_Furia-Roja
    nejpřehypovanější hra historie, tak bych označil vědmáka. Žádný jiný titul si nezaslouží. Selhává totiž ve soustech věcech a to v combatu, v animacích, v dodržovaní lore, v XP systému, v UI, v celém RPG systemů.
    • kubi-wan
      Selhává v SOUSTECH? Tak to chápu, že to všichni nežerou, každý sousto by mělo bejt chutný.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší