Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hosi to je kktina. A pak se nekdo divo ze se pidim po piratske verzi pred koupi....
    • A s crackem si multak vyzkousis... To vis ze jo :-D
      • Uhmmmm hned bych zkousel piratit multak. Rofl
  • Tohle nejspíš rozesmutní všechny posedlé, co u her stříhají metr před jejich vydáním a když hra není v 00:00 v oznámený den v prodeji, tak křičí a kopou. Ostatním to bude vcelku jedno, protože k jádru pudla - totiž, jak moc je daná hra na pytel či nikoliv - se vždycky na netu proklikají a hru koupí až po nějakém zvažování. Za pomoci selského rozumu nepodléhat hype před vydáním a počkat si. Tedy pokud nehoníte palečky na některých ze sociálních sítí :).
  • to zas polacek vypustil bludy
  • ripper
    Divím se, že zrovna na herním webu tento postup obhajujete. Vždyť hry byly zasílány novinářům s předstihem právě proto, aby nebyl závod o co nejrychlejší recenzi a tudíž nekvalitní práci. Každý měl stejně času a recenze pak vyšly všechny zároveň. Takto to bude přesně naopak, bude extrémní snaha mít venku recenzi první, takže 12h hraní v kuse, pak rychle napsat a odeslat. Protože herní servery platí návštěvnost, a většina lidí chce číst recenzi hned po vydání a ne až za týden nebo měsíc, to si ji raději najdou jinde.

    Takže ať říká Bethesda cokoliv, celkový výsledek je v každém případě negativní pro zákazníky.
  • smejki
    naprostý nesouhlas. Totalbiscuit to popsal imho naprosto přesně
    https://www.youtube.com/watch?v=76tSYX6ZxsA
    Jde o snahu zabít skomírající (americký) tisk, nebo přinemenším potlačit jeho vliv. A nic tomu neposlouží líp než už dobře nastudovaná hra na hype a nekritický fandom. Jako fakt ultratrapně zní podobná prohlášení od Bethesdy, která je pověstná svou úpornou snahou o kontrolu mediálních výstupů. Tisk pomře, pokud nepřejde na čirou preview žurnalistiku (AKA prostředí maximálně kontrolované publisherem), pár youtuberů se nechá koupit, a fandom tomu ještě bude tleskat a bude si myslet bůhvíjak není odměňován za loajalitu a jak těm úplatnejm novinářům bylo po zásluze nandáno.

    A ten argument Doomem je co? Doom byl představen na E3 (?). Co následovalo? Vlažné reakce. Je to pomalý, nuceně násilný, graficky nudný. Posuneme se pár týdnů před vydání. Doom měl open betu mulťáku. Co následovalo? Reporty o nudnosti, kopírce Halo mulťáku a o nečem, co nepřipomínalo Doom. Posuneme se k vydání. Co udělala Bethesda? Ježišmarja, doteď všichni čekali šitku. No, tak neposlali kopie předem. Evidentně chtěli při prodejích spolehnout jen na sílu značky a tlak marketingu. Nejspíš nikdo uvnitř nevěřil (nerozuměl?) síle singlu. Marketing na něm nestál. Nikde ho pořádně neukazovali.
    Byly tedy důvody k obavám? Ó, ano! Doteď jste se mohli spolehnout, že když publisher odmítne poslat kopie předem, bude to rozbitý, <>sračka, nebo rozbitá <>sračka. Spolu s Doomem je jedinou výjimkou blahý paměti Shadow of Mordor. Ti taky odmítli poslat kopie předem. A pak se konalo překvapení. Překvapení, který se nekonalo... teda konalo, ale nebylo to překvapení (rozumíme si?)... byla paralelně s tím rozjetá kampaň, kde se youtubeři nechali koupit a byli smluvě vázání k protiprávnímu jednání - totiž k vydávání ryze pozitivních videí, které zásadně neuváděly, že jsou pořízena za úplatu. Aneb když jedna mrdkárna nestačí, použij kombo.
    Doom? Doom vyšel. A singl byl překvapivě supr. Bylo to mnohem rychlejší, graficky lepší a to násilí mělo kupodivu svůj smysl. Můžeme být rádi.
    Ale je to sakra výjimka a ne argument.
    A jestli je to argument tak pro přesnej opak toho, než co teď Bethesda zavádí. Herdek filek copak si první kupující nezasloužili vědět, že ten singl je překvapivě fakt fest dobrej? To to má konzument zkoumat sám za svý prachy? Od toho přece recenze jsou, probůh, abychom mohli učinit alespoň nějak informovaný nákup.
    Typický konzument, tedy konzument vstřebávající informace zásadně letmo, konzument nebezřetný, z tohodle nemá co těžit. Těžit bude jen Bethesda. A všichni, kdo se s ní rozhodnou spolupracovat.
    • Zvyšuji ti gáži...
      • smejki
        Děkuji, živiteli
    • Napsals to skvěle, ja bych řek, že tady neco pořadne smrdi ! A nejspiš to bude Dishonored 2, takže varovny signal, nebrat, počkat na recenzi !! A stejne si to masa hraču koupi a Bethesda vydela... *1*
    • kostejnesmrtelny
      Všechny ostatní komentáře tu jsou zbytečný. Ten článek je největší haluz co jsem tu čet od dob toho Vávrova žbleptu o Skyrimu.
      • Ten byl alespoň vtipný...
        • A pravdivý. Nešlo říci, že to tak není *3*

          Sice na každé hře něco najdeš ale zde mělo záměr.
  • Dobře to jednoznačně není.

    Řada her vychází třeba na pátek a hodně lidí to chce rychle koupit a hrát. Refund to neřeší u dlouhých her. Proto mi nevadí recenze před ani v den vydaní. Vadí mi systém předobjednávek kdy lákaji na hovadiny. Slevu ještě beru... No a vadí mi lidé kteří tohle podporují a kupují předem. Stejně to mohou hrát v den vydání a sleva je malá.

    Recenze před vydáním ukazuje, že si studio věří. Navíc hra ve finální podobně je hotová týdny předem. Pak recenzent má finální hru. Zde problém není.
    Když budou recenze po vydání je nutné čekat. Recenze má být včas. Ideálně na den vydání. Vlastně nejpozději na den vydání. Jestli bude předem, je fuk. Když bude z verze která bude v obchodě.
  • https://www.youtube.com/watch?v=76tSYX6ZxsA
    • Qub4_honor
      Díky za link, dobře argumentováno od TB jako vždy, na rozdíl od pana P.P
  • Pro hrace jedine dobre ... tady na games stejne bylo dost recenzi az po vydani a nevidim v tom problem .. plno tech recenzi pred vydanim na jinych webech jen vytvarelo hype, kterej pak opadl a co si budem povidat .. plno hodnoceni bylo pod vlivem euforie a a drzelo se na nejaky globalni vlne. Hraval jsem hry, kdyz se recenze cetli jen v casopisech a taky se hry nekupovali hned prvni den ... svet se nezhroutil ... popravde, kdyz se podivam na hry, ktere hraji dlouhodobe, tak ani jednu sem nekupoval hned.
  • Reklamní kampaň v předstihu, (které opisovači reklamních materiálů říkají herní novinařina), kupodivu Bethesde asi nevadí.
  • Jack1947
    Bugthesda pro sichr ! *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit