Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant
    Bethesda a spol. se snaží o maximalizaci zisku tím, že odstaví herní novináře na vedlejší kolej dokonce i z té zadýchané lokálky, kterou jim jůtůbeři do důchodu ještě milosrdně ponechali v provozu. Petr Poláček tomu tleská. Jak na to se spadlou čelistí odpovědět?
    • zaty
      Hele a nemyslíš si, že by to šefredaktor herního webu měl vědět lépe, než nějaký anonymní člověk z diskuse?
      • MickeyMutant
        Myslím, že měl. Právě proto mi spadla ta čelist.
        • zaty
          Tak potom jsou 2 možnosti:

          1. Jsi insider a máš informace o návštěvnosti games.cz z první ruky, stejně jako Petr.

          2. Je to jen tvůj dojem, žádné informace nemáš a z toho ti padá čelist :)
          • MickeyMutant
            Že za tím stojí snaha vydavatelů odstranit faktor, který může ohrozit období nejlepších prodejů, a minimalizovat tak riziko ztrát, je evidentní. A že tím klasičtí recenzenti ztrácejí část svého vlivu, je taky očividné. Na tohle snad opravdu nemusíš být insider.
  • filias
    Totální sr**** No Man's Sky se prodávala neskutečně dobře, protože to bylo tlačeno hypem a lživým marketingem. K čemu pak recenze před vydáním když má vydavatel prachy na reklamu a podlézání novinářům, aby psali hezkými preview a novinkami živili hype?
  • nekromant33
    Každý recenzent by měl ze svého za hru zaplatit plnou pálku. To se to pak bude recenzovat jedna radost.
  • žvásty

    "recenzenti pod tlakem" ... no jo, život je boj...chápu, že někdo si práci fakt představuje jako "zaměstnání"...a nikoliv práci, ještě, že jste skončili u psaní recenzí, neumim si představit když by na vás skončil nějaký opravdový tlak, když se hroutíte z toho, že máte na napsání recenze týden...

    Ale hlavně, že umíte zasvinit stránku reklamama...to zase vyvijí neuvěřitelný tlak na mě, ale plakat umíte, to jo...
    • frag.ment
      ..
  • Hnisavec
    Presne pre toto som si nikdy žiadnu hru nepreobjednal a nekúpil day one. Vývojari majú zákazníka za h0uno a kým sa to nezmení, tak nezmením ani svoj prístup ku kupovaniu hru. Či už ide o dementn3 tlačenie digitálu, DLC obsah, mikrotransakcie, platený multiplayer a dalšie....v každom inom biznise by ich zákazník poslal do čerta.

    A samozrejme recenzie by mali byť dostupné aspoň týždeň pred vydaním hry....z názoru jedného spriazneného recenzenta si človek urobí lepší názor ako z celého metacriticu a tísicov uživátelských fanboy hater výplodov
    • Nevěřil jsem, že se to někdy stane, ale já s tebou souhlasím!

      (Že ty sis jenom nevšiml, že jsi přihlášený pod trolícím účtem?)
  • ..."Ve skutečnosti si myslím, že i nedočkavý čtenář chce recenzi té verze hry, po jaké pokukuje, a ne recenzi speciální kopie, kde leccos chybí nebo není ve finální podobě."... A co je za problém u hry která se připravuje roky vydat ji o 14 dní pozdějc? NENÍ žádný důvod, aby v novinářské verzi něco chybělo! prostě až bude hotová poskytne se k recenzi a ještě mám 14 dní na opravu případných chybek.... jenže o tohle tady vůbec nejde stejně jako u nesmyslných DMR ochran jde jen o prcních 14 dní prodeje kde chtějí nahnat pomocí hype co nevětší tržby BEZ ohledu na to zda prodávám KVALITU!!!!
  • frag.ment
    Jen taková poznámka - co když mám např. PS4 a nemám ji připojenou k internetu a kupuji jen krabicové verze? To mám pak jít do obchodu a chtít, aby mi dodali finální opravenou verzi? Nebo jak? Jo a celý tento článek mi připadá dost divný. Např. se snaží omlouvat to, proč se tu recenze na AAA hry objevují s dost velkým zpožděním oproti konkurenci a navíc lezou do (_._) vydavatelům. Připadá mi, že pan Poláček se pomátl..
  • Stale nechapu co je za problem koupit si tu hru az tyden po vydani, po precteni tech recenzi ... zvlast teda u her co vydava Bethesda za posledni roky opravdu neni kam spechat.
    • jak už někdo tady psal, za týden v MP hře bude týpek ve třídě za totálního nooba s lvl 1 *1*
  • OT: Doporučil by mi někdo výbornou závodní hru na multiplayer?
    Hodně jsem uvažoval o F1 2016, ale více než tisícovka se mi zdá být fakt hodně na to, že to od 2010 vypadá skoro stejně. *9*
    • frag.ment
      Project Cars v GOTY edici?
      • To zní dobře. *4* Je multiplayer stále dost aktivní? Z toho bych měl obavu, že bych koupil nějakou hru a zjistil, že už si s nikým moc nezahraji. I ta Goty edice je lákává... i když, přišel bych o hodně, kdybych koupil "klasickou" verzi? Že je o polovinu levnější. Díky.
        • frag.ment
          Já myslím, že za tu cenu se GOTY edice vyplatí:
          + 50 nových aut, 4 tratě, 60 polepů na auto
          + exkluzivní trať Nurburgring Nordschieife + GP okruh
          + exkluzivní Pagani vozy Zonda Revolucion a Huayra BC

          Snažím se na volantu (Thrustmaster T150) bez všech pomocných berliček a je to pro mě boj. Jsem rád za každou projetou zatáčku, takže o MP zatím ani neuvažuju. Ale co tak vím, ProCars se hraje hodně (na PC určitě) a v kurzu jsou právě i F1 2016, Assetto Corsa.. Jo a ještě asi Dirt Rally.
          • Tak to koupím, to že jsou tam i formule asi rozhodlo. Tak ještě jednou diky. :)
          • Děkuji. Zvážím to tedy. *4*
    • Díky moc oběma za odpověď. Ale nemám Win 10, pokud si pamatuji dobře, že to jde jen na desítky...
    • Doporucil bych Forzu, ale da se koupit jen na MS Storu *11*
    • Jednoznačně FORZA HORIZONT 3
  • Od Petra Poláčka jsem takové kydy opravdu nečekal. Pokud týden na recenzování před vydáním hry představuje negativní časový tlak, tak obdržení hry pouhý den před vydáním to logicky jenom zhorší. Vydávat recenze měsíc po vydání možná letí na Games.cz, které nemá velkou tuzemskou konkurenci, ale mezinárodní recenzenti musí být aktuální a dodávat informace když je jich třeba, ne až se k tomu konečně rozhoupou. Tohle rozhodnutí prospívá jen a pouze vydavatelům.
    Krásně to bylo vidět právě u zmiňované Mafie 3. Trvalo skoro týden, než se objevily první detailnější recenze, a do té doby měli hráči jen rozporuplné útržkovité ohlasy a zbrklé uživatelské recenze prvních kupujících. Jde jenom o zmatení lidí, kteří při absenci recenzí a nejednoznačných dojmech prvních zákazníků vidí dosavadní hype train dané hry jako jediný přehledný zdroj informací.
    • frag.ment
      Naprostý souhlas.. A k té Mafii. Na hru jsem se těšil, podle videí super a málem jsem šel na půlnoční prodej. A nadšení pana Smutného mě ještě utvrzovalo v tom, že ta hra bude přesně můj šálek kávy. Naštěstí jsem nějak odolal a počkal na recenze (ano recenze je pro mě dost směrodatná). Pak se dostavily recenze asi týden po vydání (ano přesně po první vlně nákupů natěšených lidí, který je zásadní, ať si pan Poláček a Bethesda říka co che) a pravda vyplula na povrch. A navíc by mě zajímal názor Aleše Smutného, který hru vychvaloval do nebes a nakonec ani nebyl ve FC, když se Mafia III rozebírala.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit