Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • oVer9000
    Wow, tahle diskuze... wow. Docela mě baví, jak tu lidi řeší, že jim jakože konečně došlo, že Lukáš bude využívat SVŮJ pořad k prezentování SVÝCH témat. Úplně jako ve stylu: "Ha, to jsme tě prokoukli!" Wow. To co bylo obvious první den, vám trvalo měsíc. Gratuluji.
    Btw to je přesně ten důvod, proč mě Lukáš a jeho pořad tak baví. Je to osobitý. Je tam otisk toho, co ho fakt zajímá. A tím pádem super. :)
  • Lukass
    Grygar a jeho neomarxisticka agitka, moc hezky.
    Assad nejvetsi satan, a sirici demokracie z ju es ej v roli kladasu :-D Akorat me zajima co ma takove neokomunista jako Grygar proti Rusku ?
    Jinak bych rad pripomel ze hraju vyhradne za nacky, a uz su davno vybourenej,
    .
    Jeste perla na zaver, sociolozka (cti nefakcenko) a jej hluboky rozbor me fakt dostal :-D
    • takže podle tebe neomarxisti a neokomunisti podporujou usa? jako vtip dobrý *1*
    • Vybourenej nacek...taky nic moc...
    • Týjo, už jsem se bál, že tu to kouzelné slovíčko neomarxismus nezazní *15* *15* *15*
  • Hnisavec
    verím že zarytý hladač pravdy Grygaš ma nevymaže nakolko by išlo o popretie demokracie: Zaráža ma s akou istotou presvedčený slniečkár LG s dokonalým prehľadom vidí, kde je pravda v neprehľadnom konflikte. Pritom hneď vedľajšia Líbya vidíme ako dopadla, detto Irak (milión mŕtvych moslimov, vznik IS) pokiaľ sa nikto povstalcom nepostavil a ešte ich podporila USrael demokracia. Spoiler: ešte ovela horšie ako súčasná Sýria, kde vládne demokraticky zvolený Assad a všetky intervencie USA sú v rozpore s medzinárodným právom. A zaráža ma fakt že tieto svoje bláboly prezentuje na hernom webe, kde vymýva mozgy mladým ludom. PS: Povstanie dokázatelne silno podporovali najatí žoldnieri z okolitých krajín a nie nespokojné obyvateľstvo. A ozaj mi hlava neberie na čo by po 6 rokoch použil zrazu Assad podľa tvrdení sarín (v skutočnosti to bol ale chlór), ked teraz vyhráva na celom fronte a má za sebou konvenčné zbrane Ruska. Chemický útok, ked vie, že ho dokonale sledujú mi príde naisto ako false flag, presne ako zámienka vtrhnutia USA do Iraku na základe vymyslených chemických zbraní.

    a neobhajujem Putina, Rusko je takisto ako USA v súčasnosti nedemokratická oligarchia, kde vládnu monopoly a korporácie a miliardári a nie lud. Detto SR a ČR. Keby sme mali povahu moslimov a prístup k zbraniam, dávno už aj tu nastanú podobné konflikty...by ma zaujímalo čo by potom na to povedal Grygar a či by to obhajoval
    • Přesně, najatí žoldnéři. A co teprve Hizballáh, Afghánci a Íránci nebo ruští "dobrovolníci" z Donbasu, kteří podporují "demokraticky" zvoleného Assada...
      • TheGGG
        lepší než umírněná opozice co odpaluje bomby v koloně uprchlíků a děcek...
        • v čem je lepší? myslíš že hizballáh nezabíjí děti? zkus si něco zjistit o libanonu v posledních 30 letech
          • Dovolím si zaregovat, jakožto poměrně znalec libanonsko-syrských reálií. Hizballáh samosebou prováděl teroristické útoky, tyto útoky byly asymetrickou odplatou za státní terorismus Izraele a politické vměšování západních států do interních záležitostí Libanonu. De facto je Hizballáh regulerním odbojovým hnutím, jež využívalo asymetrický způsob boje. Ale to v oblasti využívaly a využívají všechny strany. Hizballáh, Sýrie, Turecko, Izrael, Irán, Saudové, Katar, USA, Británie atd.
            Co se týče speciálně Hizballáhu v posledních letech, tam se z odbojového hnutí které němelo nějak významnou podporu libanonské společnosti, stal doslova hit libanonské domácí i zahraniční politiky. Kdo neví, v Libanonu se politika dělí na dvě frakce, jež sou v libanonském parlamentu zastoupeny několika stranami.

            Jedna frakce je frakce 14. března, jež je opoziční, tvrdě anti-syrská, pro-izraelská, pro-západní a jediný vyrazný zástupce je strana Tayyar Al Mustaqbal a dále zbytky křesťanských milic ze strany Al-quwat al-lubnaniyah

            Druhá frakce, ta nejsilnější, je frakce 8.března, jež je naopak tvrdě pro-syrská, dalo by se říci že razí prvky libanonského vlastenectvi, v ní je i samotný Hizballáh. Je také potřebné dodat, že ve frakci společně s Hizballáhem, jsou také nejvýznačnejší zástupci křesťanských, maronitských, řecko-katolických a arménských hnutí.

            A nyní k samotnému Hizballáhu, ten zažil za několik posledních let obrovský vzestup podpory spolupráce právě právě od křesťanských hnutí v oblasti Libanonu, Sýrie a Iráku. Důvody jsou jednoduché. Je to paradoxně Hizballáh, který se pustil do skutečné ochrany místních menšin jež jsou zmíněny výše. Během syrského proxy konfliktu to byl Hizballáh, který ve spolupráci ze syrskou arabskou armádou zachraňoval poslední výspu aramejských křesťanů(skuteční následovníci učení Ježíša Krista) v syrské Ma'loule, finančně i materiálně se podílí na obnově křesťanských svatostánků po Sýrii a Iráku a v neposlední řadě, měl obrovský vliv na podporu ze strany syrsko-libanonských křesťanů izraelský útok na jižní Libanon v roce 2006. Ten zničil prakticky všechnu podporu arabských křesťanů Izraeli, probudil v nich vlastenecké cítění a většina libanonských křesťanů se postavilo na stranu Hizballáhu za zastavení invaze. Ostatně, i slavná libanonská maronistká pěvkyně Julia Boutros nazpívala nádhernou píseň na oslavu Hizballáhu, jež nese název "Moji milovaní" viz https://www.youtube.com/watch?v=pdZgkGI5h0A a co já osobně viděl v mnoha obchůdcích v křesťanských čvrtích Bejrůtu, visely tam portréty Hassana Nasralláha a strašnýho Asada.... Také se během syrské proxy války začaly tvořit křesťanské milice, jež se zařadili po bok Hizballáhu. V Iráku křesťané zase bojují pod velením Hizballáhu ve frakci Kata'ib Hezbollah. S tím terorismem Hizballáhu bych byl umírnější....ale zase chápu, že co řekne velkej brácha z poza louže to platí...
    • Rozdil mezi usa, cr, sr a ruskem je zrejmy. Tady funguje demokracie. Lidi maji pravo volit, psat do novin protivladni clanky, opozice muze kritizovat vladu. To v rusku nejde.
      • Proto si třeba Snowden, kterej se v Rusku schovává před vládou USA, která ho chce popravit, může dovolit kritizovat Putina, že? Spíš je to všude dost podobný. Už i u nás postupně víc a víc přituhuje.
        • vyniest archivy informacnych sluzieb nie je demokracia ale anarchia
          • Narayann
            Pokud se tím neodhalí nadnárodní zločiny ze strany vlády USA a různých technologických firem.
          • Anarchie, z řeckýho an a archon, znamená bez vládců/pánů, tedy absence tyranie, nikoli pravidel nebo morálky, jak tvrdí "vzdělávací" instituce plutokratů. Demokracie z řeckýho demos a kratos, znamená síla lidu, což je mnohem spíš než svoboda jedince jejím opakem.

            Zveřejnění utajovaných informací vládnoucího aparátu, usvědčující ho z fízlování a špízlování vlastních obyvatel, tedy podle tebe není demokracie ale anarchie, což zní trochu jako kdyby sis v cukrárně poručil plnou nádrž dieselu. Možná teď když jsem ti vysvětlil, co znamenají slova, který jsi právě použil, je vhodná doba k tomu, abys tu větu přeformuloval. Ideálně pomocí slov jejichž význam znáš.
            • naopak, to co jsem napsal já, tedy všeobecně uznávané překlady slov demokracie a anarchie, popírá ty nesmysly, který sis někde narychlo vygooglil. kdybys nebyl primitiv, dávno bys přesný význam tak notoricky známých slov znal.
              o kritickém myšlení tady píše blb*ček, co nechápe rozdíl mezi bezvládím a tyranií
            • Protože kratos se skutečně dá přeložit i jako vláda a anarchie jako absence vlády, pokud mluvíš o nadvládě a přesto to ani v nejmenším neodporuje tomu, co jsem psal a tvoje domnělý protiteze na tom nic nemění. Aby tohle někomu nedošlo, musí mít buď nerozvinutý kritický myšlení (pod 7 let), nebo se zasekl ve vývoji a pochybuju, že je ti 6, tak proto ti říkám primitive. Pokud se mýlím, tak dobrou noc a pokud ne, tak skoč šipku na beton, primitive.
            • ty mi říkáš primitive? proč? protože zpochybňuju tvoje překlady z řečtiny? nebo úplnost informací na wiki? víš, z koho tvoje reakce udělala primitiva?
            • Čim dalším ti ve škole vymyli mozek, ty primitive? Chceš pamlsek?
            • a anarchie je absence vlády, ne absence tyranie. píšeš naprostý k*k*tiny
            • no. mě ve škole učili, že démokratiá znamená vláda lidu, ne síla, což je trochu rozdíl, přičemž krateó se překládá jako vládnout, nikoli mít sílu. zřejmě si opisoval z wiki, ale trocha hlubšího studia neuškodí
            • A naco by si to robil. Byvaleho suputnika vychodnych vodcov si volite dobrovolne.
            • OK, vzdávám to. Kdybych byl Andrej Babiš, král zbojníků, dal bych ti buřta, balonek a mnul bych si ruce, ale nejsem, takže jen hodně štěstí.
            • Akurat ruska investicia vyniesla vsetko co mala po ruke a nie len sledovanie. Informacne sluzby zbieraju data podobne ako sukromne firmy. To je jasne uz od echelonu.
          • Hnisavec
            odhaliť protizákonné sledovanie vlastných občanov je anarchia? Však za to mal dostat Nobelovku a nie že mu hrozí trest smrti v tej kvázidemokracii USA. A vinníkov mali okamžite popraviť a zvrhnúť celú vláda komplet, ktorá bola do takého to porušenia základnej slobody občana zainteresovaná! To bola zrada vlasti, nie to čo urobil Snowden. Asi tak.....hrdinovia, ktorí odhalili zločiny "demokracií, USA a ich spojencov Snowden, hnije v "zlom" Rusku a Assange na ambasáde Ekvádoru...Pfuuj hnusné zločinné režimy čo bránia pravde a ochranujú "zločincov"
            • správně. snowden měl dostat nobelovku, jako obama, gore, arafat a gorbačov. mezi tuhle partu totiž patří
            • Nechrania zlocincov. Chrania svoje investicie. Sledovanie informacnymi sluzbami je vsade, kde si to financne mozu dovolit. Je to umoznene moznostami techniky. Podstatne je ci sa to zneuziva alebo nie.
      • Hnisavec
        opravím ta..ludia už nemajú záujem volit, preto je účast každý rok nižšia, či by sa nemala zaviest nejakepovinné % aby mali volby legitimitu. Nie že EU poslancov zvolí 5% voličov. A volit aj ked ideš, tak volíš len toho kto má peniaze na kampan...a to je bud oligarcha ako Babiš alebo niekto koho ti oligarchia vyberie a bude plnit ich požiadavky. Nie tvoje. To nie je demokracia v dnešnom premedializovanom svete. Písat protivládne články možeš, ale kedže vacsina relevantných médii vlastnia oligarchovia tak si s tvojím článkom akurát tak vytrú...
      • Lukass
        Vim o hromade lidi co za nepohodlnost sedi , nebo ma podminky, tak co tady meles!!!
        • To budou asi nějací tvoji kámové z DSSS, viď? *3*
          • Lukass
            A ti lidi nemaji pravo na nazor, neni tohle prave demokracie???
            • Inquisitor
              Jak říká už celkem profláknutý citát. Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. To asi vystihuje všechno v jedné větě.
            • Kozy
              Jenže demokracie neznamená že si můžu dělat co chci, víš?
            • Mají právo na názor. Ale pokud hlásáním toho názoru porušují zákony země, tak co jako? Demokracie má zákony, svoboda projevu neznamená, že můžeš někoho posílat do plynu třeba. Co na tom nechápeš? A tady jinak svobodu projevu máme dobrou, v Rusku půjdeš za mříže za kritiku režimu nebo tě rovnou najdou někde v popelnici.
            • nie je, bob pisal o protivladnych nazoroch, nie o tom ze "kamosi" chcu vyvrazdit nejake etnikum
  • Netušil jsem, že Kremrole jsou v tak velkém počtu přítomné na Games.cz... Ale dává to jistý smysl. Na to hraní si nějak potřebují vydělat....
    • Copak? Taky seš nabitej od politruka Kubího Jandů? *15*
  • Dobrý video Lukáši. A forum pěkně nacpaný, což dokazuje, že současné dění hodně lidí zajímá a lidi mají potřebu se k tomu vyjadřovat, což vlastně je i dobře.

    Nebuďme naivní. Sýrie a Irák jsou obětí velmocenské hry. Bohužel. USA oblast účinně destabilizovaly společně s Ruskem. Každý jinak. Obrat Turecka za poslední léta je taky jen určitou velmocenskou politikou.

    Bohužel reálně je všem velkým státům osud Sýrie a Iráku naprosto ukradený. Hlavní zájem je moc a peníze. Rusko se díky konfliktu snadno dostalo do prostoru Blízkého východu, kde dříve své pozice v podstatě úplně ztratilo a díky nešikovnosti USA získalo jednoduché nástroje na vytváření mezinárodní politiky. Rusko se také snadno dostalo do veřejného mínění obyčejných Evropanů - i díky pomoci samotné evropské politické elity, která nedokázala problémy řešit účinně. Čína se z dálky jen směje a šíří svůj vliv.

    Řešení? Podle mého skromného názoru může pomoci jen něco jako Marshallův plán pro postižené státy, trvání na ukončení konfliktu, nucený návrat všech tzv. uprchlíků do své vlasti, odstranění Asadovi vlády, nejspíše i nějaká časově omezená forma nucené mezinárodní správy a vzájemná kooperace mezi státy světa. Aby se situace reálně dlouhodobě vyřešila, muselo by se jednat o projekt dlouhodobý. A to se asi nestane. USA zásadně věci neřeší dlouhodobě. Rusko situaci vyřešit nechce, protože mu současný stav naprosto vyhovuje, Čína jen rozhazuje své jedovaté investice po světě. Turecko do všeho jen píchá, protože se chce stát novou Osmanskou říší a k budování říše je nutný konflikt. Bohužel.

    Co si z toho mého blbého příspěvku vzít? Situace je složitá, řešení ještě složitější a světové mocnosti tu nejsou kvůli řešení problémů ale pro jejich vytváření. Nelze si idealizovat nic.
    • psat o 70 prispevcich v diskuzi "A forum pěkně nacpaný" je vlastne docela zavadejici a smutny, kdyz si clovek vezme, kolik ma web ctenaru... obzvlast kdyz dost lidi pise to samy, co ty...

      kdyby tu bylo kolem 200 prispevku, tak by se snad i dalo rict, ze to neco vyvolalo. ale takhle? dopoustis se obycejne manipulace verejneho mineni *3*
      • Zrzzek
        200 příspěvků je jen pod články se Zaklínačem... 70 je určitě silný nadprůmer...
        • Toho Zaklínače nechápu. Zrovna to hraju znovu a podle mě je to nejlepší RPG hra v otevřeném světě všech dob a to zcela bez diskuze. Kdo říká opak, ten prostě nemá pravdu. Ale to nereaguju samozřejmě na tebe. Jen podotek k tomu zaklínačovi.
        • Lukyz
          Nj, jenže z toho máš jednu třetinu Jacka a druhou třetinu Femta, který to srovnává s Dark Souls *1*
      • 70 příspěvků v diskuzi je určitě silný nadpůrměr.
    • Paulcz
      Ono se to možná už tento nebo příští rok vyřeší samo bez nějaké mezinárodní intervence po které kde kdo prahne. Prostě syrská vláda ten konflikt vyhraje a nebo islamisty zpacifikuje do té míry, že přestanou být hrozbou.

      Mimochodem jediné Rusko má mandát v té zemi být, všichni ostatní s USA nebo Tureckem v čele porušují mezinárodní právo.
      • Porazit tzv. islamisty není konečným řešením konfliktu. Konflikt bude vyřešen, až země začne fungovat, bude z větší míry stabilizována a vrátí se do těchto zemích uprchlíci. Jejich návrat a bezpečnost by měl být podmínkou pro širší mezinárodní pomoc.

        Já si nemyslím, že by syrská vláda měla nadále vládnout. Asadovi a jeho rodině bych dal imunitu a někde je schoval, sestavil bych nějaký mezinárodní mandát, který by nuceně sýrii spravoval a postupně připravoval zemi k vlastní vládě. Rozhodně bych ale neuspěchal volby, jako se tomu stalo např. v Egyptě. Rozhodně bych také od moci neodřízl celé mocenské struktury, jako to udělaly USA v Iráku (viz likvidace celé strany BAAS a armády, z čehož také pramenil vznik ISIL).

        Ale to je nereálný postup. Reálně se konflikt sám vyčerpá a země se bude vzpamatovávat možná i desetiletí. Vláda bude nestabilní a části území vůbec nebude ovládat. Uprchlíci se vrátí jen z části a zbytek se buď v Evropě začlení (ve větší míry do ghett), nebo se přidají k armádě svých soukmenovců, kteří v Evropě dlouhodobě nepracují a přidávají se k organizovanému zločinu.

        Prohrává Sýrie, Irák a další státy + celá EU. Vyhrává Rusko a USA - každý po svém. Směje se Čína, která profituje a Turecko. A nejvíce prohrávají obyčejní lidé.
        • Paulcz
          Proč by syrská vláda neměla vládnout? Je to legitimní vláda a navíc o osudu té země mají rozhodovat Syřané a ne žádné mezinárodní cosi. Podívej se na Ukrajinu, navíc teď od toho všichni dávají ruce pryč, zbyly jen sliby. Zem je ještě více zbídačená a rozvrácená, nikdo jim nepomůže a už jim ani nepatří řada základních věcí jako např. půda.

          Dobytá území pod správou vlády fungují, alespoň do té míry, že jsou lidé v relativním bezpečí, mají jídlo, vodu atd. Viz. např. Aleppo. Ale je jasné, že stav v té zemi je špatný ať se jedná o korupci. kriminalitu, upřednostňování vlastních zájmů atd.

          Před chemickými útoky se Trump vyjádřil, že by se s Assadem mělo počítat, za týden je vše jinak. Západní politika je zvrácená, kořistnická, je to žalobce, soudce i kat v jedné osobě. Ač třeba většina lidí je slušná tak se nezajímají. Stačí jim Obama s Nobelovou cenou míru, za více než milion mrtvých v Iráku nebo za co to dostal.
        • Velmi dobrý komentář. A smutný. Není to ve světě lehké.
  • Iraq: ISIS launches chlorine gas attacks in western Mosul
    http://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2017/Apr-15/402048-iraq-isis-launches-chlorine-gas-attacks-in-western-mosul.ashx
  • "Válka neukáže, kdo měl pravdu. Ukáže jen, kdo měl smůlu..." (údajně) Xerxes, když odtroubil tažení do Řecka.
  • Narayann
    Alternativní média vznikají pro lidi kteří se nedokážou ztotožnit se závěry událostí tak jak je předkládají komerční masmedia.At už z politických, náboženských či jiných důvodů.Takže v rámci demokratického smýšlení je to přece v pořádku ne? *7*
    • To jo, kdyby ta alternativní média nebyly mnohdy jen hloupé masírky vlastněné určitými zájmovými skupinami či rovnou nebyly prodlouženýma rukama nepřátelských mocností.

      Jedinou skutečnou obranou před různými informačními tlaky a dezinformacemi je vlastní studium, vlastní úsudek a neustálé vědomí toho, že se kdykoli mohu plést, že nejsem neomylný. Člověk musí být neustále pokorný a mít v sobě to vědomí, že toho ve skutečnosti ví velice málo a že jsou jeho názory jen velmi omezené a neinformované. Tím neříkám, že by člověk své názory neměl prosazovat, ale měl by mít v sobě to vědomí vlastní chyby a omezenosti.
      • alternativni media jsou hlavne dobry byznys. proste davaji lidem to, co chteji.
      • Paulcz
        Z té první věty bych vynechal: "alternativní" a "nepřátelských".
        • Všechna média se vrhla do téhle masírky. Bohužel.

          Naučte se mít rádi svého "uprchlíka" je poselství řady médií.

          Já vnímám ten tlak ze všech stran. Nepodávají se nestranné zprávy, což je asi normální. Jenže zároveň nám tzv. elita říká, co si máme myslet a když si myslíme něco jiného, nálepkuje nás. Klasickou ukázkou jsou nálepky sluníčka z jedné strany a fašisti apod. z druhé strany.

          Já si dělám názor i podle toho, co je dobré pro mé děti. Z tohoto hlediska se chovám sobecky - hlídám své hnízdo a své potomky. Nemůžu ze sebe a svých dětí udělat mučedníka, který pokládá obět na oltář vyššího humanismu ve prospěch nějakých ideálů, které jsou z určitého mohledu falešné.
      • Narayann
        Naprosto s tebou souhlasím.Bylo to myšleno ve smyslu, že spousta zastánců demokratických principů, automaticky odsoudí názor druhého, pokud příjde s myšlenkou která se odklání od názoru většinového.Čímž vlastně popírají své demokratické hodnoty o svobodě názoru a slova.Samozřejmně to platí jen pokud člověk nezvolí cestu extrémismu.
  • "jak si clovek obhajuje hru za nacisty... a takove ty drobnosti..."
    takovych drobnosti je vic (a nejen u nemcu) a je fakt, ze clovek to nevnima, ale za wermacht bych si klidne v nakym Cod zahral. Ve War Thundru jsem po sovetskych tancich zacal zkoumat nemecke, stary Sudden Strike ci Blitzkrieg meli taky fajn mise za Nemce. Lidi to proste hraji tak, ze proti nim stoji nepritel a tak tam po sobe strili, brani svuj "zivot".
    • Lukáš možná narážel na to, že někteří - nejen co se týče občasných názorů tady v diskusích - tahaj do potřeby hrát za "druhé strany", třeba ty Němce a nejen je, svou pochybovačnou filosofii, mentalitu a politicko-mezinárodní orientaci a sympatie k tomu a onomu, než aby k tomu prostě přistoupili z nějakého historického nebo herního zájmu. U některých takových jedinců získáváš spíše pocit, že chtějí mermocí hrát v kampani za druhé strany jen proto, protože se tam právě pro jejich osobní potěchu střílí ta jiná strana a vyznění půjde ruku v ruce s jejich náhledem na svět a jakýmsi umělým zadostiučiněním. A to je špatně.
      • Kozy
        Podle mě je ale ostuda, že BF1 nenabídl příběhový mise třeba za ty Němce.
        • Tak hlavně že tam jsou Italové kteří šli do války jako čistí agresoři za územním ziskem *3*
      • No a potom ať si každý dělá doma svobodně co ho baví a co chce...
        • Tak on je sakramentský rozdíl, když čteš reakce typu "uvítal bych kampaň za německého vojcla někde na Rusi a zajímá mě, jak by se autoři třeba mohli popasovat a zdůraznit konfrontací agitky a cíle nacistického německa vůči jednotlivci procházející realitou oboustranně krvavé války výhodní fronty ... " či "chci už konečně hrát za Němce, abych mohl střílet ty blbý američany, rusy a angličany, protože dejiny píší vítězové..."
          • jamar28
            A co je na tom přesně špatně? Ne že bych byl nácek, ale vychází mi to tak, že když má někdo nějaké takové choutky, je fajn, že si je může vybít takhle. Ne?
          • A co jako?
    • Dějiny píší vítězové. Na východní frontě se děly zvěrstva na obou stranách, jen o jedné se dlouho nemohlo mluvit a psát. Asi jako když to do Polska vtrhlo ze všech stran.
      • Tady typický příklad, děkuji.
        • V Polsku třeba Katyň. Ukrajina nebo Pobaltí si protrpěly své z obou stran a to hned několikrát. Nejprve zabrání Rusi, poté "osvobození" Němci a pak znovu "osvobození" Rusi. Po každém zabrání samozřejmě nastali čistky civilního obyvatelstva. Němci likvidovali židy a komunisty. Rusové každého kdo se jim nehodil do krámu. Konec konců i u nás byli vojáci bojující u "špatných" spojenců také pronásledováni. Docela zajímavý je např. film 1944 nebo Unsere Mütter, unsere Väter. A to se ještě bavíme o civilním obyvatelstvu. Jak dopadli váleční zajatci? U němců nebo u rusů to bylo prakticky stejné. Poprava nebo nucené práce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit