Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nooo. Hra s hezkou atmosférou (hlavně díky ozvučení), ale hratelností je to strašný průměr. Osobně jsem hrál asi dvě hodinky a už nemám chuť to dál zapínat, protože jen dokola řešeím ten stejný ne až zajímavý puzzle.
    • Predpokladam, ze si este mozno nepresiel tou brano, kvoli ktorej potrebujes porazit 2 bossov. Za nou top zacina byt omnoho zaujimavejsie. Ta prva cast hry mi tiez prisla trochu nudna a puzzly ma niekedy az iritovaly, ale zlepsi sa to, ver mi.
      • jj. Terpve jsem nedoknočil ani jedny z těhc dvou dveří co jsou třeba k otevření té brány a už mi to přijde nudné :-/
        • jonatan.hanzlik
          Jakkoliv je ta hra naprosto super atmosférou a vykreslením mysli chorého člověka, souhlasím s tím, že ta hratelnost teda nikoho ze židle nezvedne...i tak to za mě je 9/10 a doporučil bych to na vyzkoušení každému, protože když už se někdo chytí a bude se mu to líbit, tahle hra je naprosto pohlcující.
  • Tohle je hra, kterou asi rad zludim, nikoliv nutne a rozhodne ne nutne hned. Takze v klidku s cestinou za pul roku za par stovek ...

    K tomu co se resi dole, hodnoceni nema smysl resit, 8 je dnes jak driv 6. A 900 mi jako az tak nizka cena neprijde na to, ze hra ma 8? hodin herni doby. Zdravime tu 6h ptakovinu Order :D
    • ucho
      900,-? na GOGu je za 26,6 eur, coz vychazi na nejakych 700,-. sekl ses o 200,-. za 7 hodin zabavy celkem ok, pokud te hra necim zaujme. tolik dam i za komiks, co prectu za hodinu :)
    • nevyjadřuj se o hrách, které jsi nehrál...
      • Tahle hra se hraje?
  • Ne a ne a ne... Recenze na tiscali games mají opravdu poslední dobou nulovou hodnotu. Jestli má tahle hra 8 a bez velkého ALE hned za číslem, tak nechápu proč se vlastně ještě obtěžujete recenzovat,..
    • Rozveď to svoje ALE. Když tak kritizuješ recenzenta, tak nám napiš argumenty a vyploď víc, než jen prázdný výkřik. Nebo napiš čtenářskou recenzi a všem nám vytři zrak svým literárním umem..
      • Shrnu to úplně na základním levelu.
        Atmosféra - super, nasadím si sluchátka, dobrá background noise, šílené hlasy, prostě všechno sedí.
        Grafika - Skvělá, veškeré výhledy a depresivní zákoutí. Propracované jsou jak veselé a barevné krajinky, tak zpopelněné těla obětí u oltářů apod. Výjimkou je ovšem sama hlavní postava, která má snad jednu z nejhorších mimik co jsem kdy viděl. Vypadá odporně nereálně a dokonce neherně. Zalomila se někde na tom creepy levelu viz uncanny valley.
        Ovladatelnost - jednoduchá, jde rychle do ruky žádné špatně rozpoležené tlačítka ani nic podobného. Pár základních mechanik.
        Hratelnost - ALE, ALE, ALE.. Upřímně kdo mi okamžitě teď neřekne, že ta hra je neuvěřitelně repetetivní, že vlastně děláte jenom 2 činnosti pořád do kola. Že neexistuje žádný character developement, že neexistuje žádný výsledek který by byl ovlivněn vaším hraním. Vůbec, hra je založena na dvou věcech - bouchnu, hledám symbol, které jsou pořád do kola. Obtížnost je naprosto tristní. Jednoduchá, žádné stupňování, nic. Průchod hrou je sice doprovázen skvělou vložkou v podobě poznávání norské mytologie, ale to je tak všechno čeho se hráč dočká pokud trochu dává pozor. Nevím co k tomu dodat. Sebevíc povedená atmosferická hra si prostě podle mě nezaslouží 8, pokud nepříjde s něčím originální a obzvlášť potom když se jedná o tak vysoko rozpočtový titul..
        • Zjevně autoři nechtěli hráče rozptylovat rozhazováním skill pointů, managementem inventoráře a podobnýma věcma a chtěli, aby se místo toho plně soustředil na zážitek, jenž hra nabízí. Na tom není nic špatného a pokud ti to nestačí, není to chyba hry ani jejích tvůrců a neznamená to nutně, že si hra zasouží nižší hodnocení.
        • 2 Uzunari

          jo, je nás víc - psal jsem negativně zaměřenej komentář u předchozího článku s gamesplayem.
          Vím, že nemůžu být objektivní, když sem hru nehrál, ale přesto má člověk právo alespoň podle
          gamesplaye sdělit, zda ho titul oslovil či nikoli. Tady je však problém, že kdykoli se někomu něco
          nelíbí, přiběhne nějakej vylízanej Bohouš a začne "tak hele ty debi*e! ZA PRVE...... ZA DRUHÉ....
          ZA TŘETÍ"......

          Možná sem jen typ člověka, který nemá rád stísněné, hororové atmosféry a pokud je to to jediné, na čem může Hellblade stavět (co jiného doprkna ta hra nabízí???), pak je pochopitelné, že na to nebude každej čumět jak tele na vrata. Víte, ono by to trapné "šílenství" (které hlavní hrdinka prožíva) šlo zfouknout do jedné, dvou kapitol - ale věnovat se debilnímu, bezúčelnému pobíhání neměnící se krajinou, s neměnícími se oponenty, s ničím, co by Vás v průběhu hraní příliš překvapilo.......Hororové úrovně se přeci dají udělat jako takový bonus, třešnička na dortu - Max Payne, mise v sirotčinci v Thief III, ve finale i ta stará FPS FEAR.....a kdybych nebyl rozespalej, určitě bych se rozpomenul na další velmi povedené kousky. Podle shlédnutého gamesplaye si dávám (stejně jako vy) svoje osobní hodnocení - jen to bude 6/10
          • presne ty jses ten vylizanej bohous....
            MILUJU ARGUMENTY lidi ktery si ty argumenty tahaj z p*dele. Nazor podle youtubu si udelat muzes, ale prosazovat tu LZI jen proto ze si neco myslis je vrchol idiocie.

            kdyz napises argumenty ktery jsis doslova vymyslel tak se pak nemuzes divit dalsim vylizanym bohousum jako jsem ja kteri ti ted napisou: ZA PRVE, krajina se tu meni (a to nepocitam puzzle kde se ti krajina meni primo pred ocima)
            ZA DRUHE, nepratele se tu tez meni a malo jich neni
            ZA TRETI, me tu prekvapilo dost veci a to hlavne v pribehu o kterem hra je v prvni rade
            No a co rict zaverem? Klidne se rozepis dal o hre kterou krom toho ze jsi nehral tak jsi asi ani poradne nesledoval na tech tvych letsplaych, pak nebudu mit problem prijit a napsat ti "ZA CTVRTE, ZA PATE, ZA SESTE.....

            S pozdravem Vylizany Bohous, tvuj zapomenuty bratr.
            Hezky den.
            • :-DDDD ty si dobře afektovanej bratříček. Vždycky čůrám smíchy z lidí, kterejm když šlápneš do ksichtu nebo na hračku, začnou strašně vřískat. Třeba se z tý hry pos*r, pokud je ti 12 zcela to chápu.

              Ale uvědom si ty pako, že je spoustu lidí, kteří hrají hry od 80. let 20. století (ok já od roku 1992) prošlo nám tak rukama stovky herních titulů a holt jsme rozmlasanější než 15 letý panic, pro kterého je všechno nové, krasné, úžasné a dechberoucí......a ve finále má týden vánoce z toho, že mu Anička řekla, že ho miluje a dala mu pusu......ty vole prober se! odkud si vylez? že béčko na entou označuješ jako vrchol herní produkce pro rok 2017???? *16*
        • Jo, díky. Tohle už je názor, který se dá chápat. A ani nikoho neuráží. Dávám palec nahoru.
        • nightborne
          - Senua má jednu z nejhorších mimik, cos kdy viděl? To jsme nejspíš hráli jiný hry, poslyš.
          - Že se hratelnost často (rozhodně ne neustále, jak nesprávně tvrdíš) skládá ze dvou věcí a obtížnost je nepříjemně nízká rozvádím snad na pěti odstavcích.
          - 1) Hellblade je tematikou a zpracováním svěží i neotřelá víc než dost a 2) I kdyby ne, osmička rozhodně není podmíněna originalitou
          - Vysokorozpočtový titul? Co prosím?
          • - Ano, myslím si že obličejové kreace například takového Quantum Break jsou daleho za hranící na jakou se Senua dívá pouze z dálky (ačkoliv hra to byla taky dost otřesná). Jestli jsme hráli jiné hry to netuším, spíš jsou tam jiné nároky.
            - Pokud je to v 80% hry, tak to opravdu považuju za neustále a nikoliv často. Terminologii klidně poladíme, ale realitě se nevyhneme.
            - O obtížnosti jsou v článku dvě souvětí, a taky jsem nikde neuvedl, že jsi to v článku nepsal.
            - Svěží je nejspíš nadprůměrně. Zároveň, ale wow faktor a to, že je něco nového je vlastně celý záměr, protože hra na ničem jiném nemůže stavět, je pro mně zdaleka nedostačující na hodnocení 8. (Originalita v tom hraje jenom určitou roli.)
            - Vyčti si kdo hru dělal (konkrétní jména) a pochopíš, že to nejspíš nebyla hra za pětikačku skládaná žádným indie studiem.
            • Fordzy
              Když už chceš někoho osočovat, tak si nejdřív zjisti fakta abys pak zase nebyl za šaška a nepsal nesmysly. Hellblade bylo dělané v týmu 20 lidí s malým rozpočtem, právě kvůli nemainstream konceptu a zaměření na užší skupinu hráčů. Za tebou kritizovánou mimiku dostali vývojáři několik cen i proto že živě předvedli převedení mimiky i pohybu herečky na herní postavu v reálném čase v herním prostředí.
            • jamar28
              Velkorozpočtová hra? Vždyť je to indie titul. Dělalo na tom snad jen 20 lidí.
            • Vysokorozpoctova? dafaq????? 13 lidi = vysokorozpoctova hra za cenu 899kc? Co kur*a beres za fet?

              Svetovy prumer recenzi 84% ale recenze tady je blbost a vsude jinde po celem svetetedy taky???? Boze proc musim cist komentare od lidi jako jsi ty......
  • A pro neznalé angličtiny se chystá čeština:
    www.mujweb.cz/farflame/hellblade.htm
    • "Čepel pekel - Senuova oběť"
      • "Pekelné ostří - Senuina oběť"
        • Myslím, že moje verze je pravděpodobnější *3*
          • No kdybys to překládal ty, tak pochopitelně ano. *1*
          • Už jen proto, že jsi ze Senui udělal chlapa, si to nemyslím. *2* *1*
    • Anebo použít znalosti angličtiny / němčiny / ruštiny / francouzštiny / polštiny / španělštiny / italšitny / portugalštiny / dánštiny / švédštiny / nizozemštiny / norštiny / turečtiny / arabštiny / finštiny / japonštiny / tradiční čínštiny / zjednodušené čínštiny / korejštiny / brazilské portugalštiny - tedy jazyků, kde alespoň jeden z nich se učilo 99,9% lidí ve škole a které hra oficiálně obsahuje - a nemusíte čekat na češtinu od amatérů.

      EDIT. doplněny všechny jazyky hry
      • jak jsem sledoval gameplay, bude asi nejlepsi si hru zahrat v jazyce, ktery hraci nejvic sedi.
        krome atmosfery a pribehu ve hre skoro nic neni.
        nevim jestli si lidi uvedomuji, ze neni jazyk jako jazyk. nektere filmy/serialy bych v cestine vubec nechtel sledovat. napriklad v polstine mi osobne vyznely lepe a zabavneji.
        na psycho moc nejsem, takze by mne na hre zajimal asi hlavne pribeh a jeho graficke predvedeni *5*
        tak bych nad chudsi hratelnosti nenarikal.
        pro darksouls hrace jeste meli do hry pridat volbu obtiznosti, kdy soustredeni maji minimalne bosove
        *3*
      • No to je taky možné, ale učení jazyka neznamená, že ho každý umí dobře, nebo že v něm chce hrát, nebo že to v něm bude lepší než v češtině. Lidi nakonec udělají, co budou chtít. Pokud jsi nám chtěl ukázat, že umíš kopírovat ze stránky Steamu, šlo to udělat i jinak, ale dobře no.
  • delO
    *14*
  • mikezz
    K tomuto asi ani nie je v diskusii moc čo dodať. Treba si tým proste prejsť. Ninja Theroy svojimi "nezávislými AAA hrami" robia obrovskú radosť už od Enslaved (teda aspoň mne, Heavenly Sword som nikdy nehral)..
    • Enslaved byla průměrná rubačka s pěknou grafikou, AI jako z prvního Quaka.
  • DwaR
    tak túto hru úprimne ignorujem po celý čas vývoja, ale na základe reakcií v mojom okolí asi robím chybu, resp. ju urobím, ak hru nevyskúšam. a keďže v hre očakávam skôr príbeh a zážitok emočný, tak zrejme aj ten súboják prehliadnem a teda si môžem pripočítať nejaké to % naviac.
    vďaka za recenziu.
    • Já na rubačky taky moc nejsem, ale ty nadšené reakce, co všude vídám, mě lámou. *1* Kvůli příběhu bych to určitě chtěl zkusit.
      • Ristoro
        Ona to ani není moc rubačka :). Hraju to zatím tak 4-5 hodin a těch bojových sekvencí tam až tolik není. Je to silně zaměřené na hlavní představitelku, příběh kolem a na skvělé zvukové efekty. Ty bojové sekvence mi přijdou strašně jednoduché, ale vypadají pěkně a celkem mě i baví :).
        • Já to včera nakonec taky vzal na PS Storu a hrál asi hodinu. *1* Moc se mi líbí vyobrazení toho duševního rozkladu hlavní hrdinky, to zvládli tvůrci bravurně. Zároveň jsem pochopil díky tomu jednomu příběhovýmu zvratu, proč tvůrci zřejmě chtěli jednodušší souboje. Baví mě to hodně. *5*
    • Hlavně to hrej se sluchátkama. O 50% lepší zážitek.... ten zvuk je neuvěřitelný :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit