Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co by jste mi prosím vás doporučili si zahrát?

    - Elex
    - Mass Effect Andromeda
    - Fallout 4

    Nemám čas hrát průměrné hry s rozporuplným hodnocením, ale přes vánoce bych dal jedné z této her šanci. K předchozím dílům mám vlážný vztah a nejsem zarytý fanoušek.
    • Fallout 4 je určitě lepší než Andromeda, ale pořád je to průměrná hra o poznání horší než New Vegas i trojka, takže bych zkusil Elex.
    • Pokud hledáš milenialovou kiddos korektní scifi space pohádku pak si vyber ten máš dedekt
    • Za me Andromeda. Pribeh ujde, questy a sidequesty jsou repetitivni ale graficky to vypada pekne a dobre se to hraje a dokaze to zabavit na par desitek hodin.

      Elex jsem nehral, pockam si az to bude cca na 10-15E.
      F4 - od doby co Bethseda dala Falloutum UI z TES se mi tyhle hry nelibi, nehlede na to ze to co jsem mel na prvnich falloutech tak strasne rad - pribeh, postavy, humor, vizual - tak tady proste chybi.
    • Borci díky za rady. Ten Fallout 4 vypadá opravu asi nejlépe a koukám, že se už dnes dá sehnat komplet edice za pakatel, takže je rozhodnuto.
      • Ale potom nezabudni aj na Elex
    • TheGGG
      andromeda je odpad a ílikx působí hodně lacině, takže za mě fallout 4
    • .
    • Všechny. Elex má takovou gothicovskou náladu. Dostáváš na držku kam se pohneš. :D
      Andromeda: Parádní scifi rpg. Nevím co proti ní všichni mají.
      Fallout 4: Postapo rpg s otevřeným světem. Jen ta hlavní linka mi nějak nesedla...
    • Fallout 4, v něm pravděpodobně strávíš i největší počet hodin.
    • Elex
    • jamar28
      Záleží, co máš rád. Elex jsem nehrál. Andromeda i F4 mají vcelku nudný hlavní příběh a nezajímavé postavy, ale F4 to má o něco lepší a hlavně ten svět má nějakou atmosféru, to se o Andromedě bohužel říct nedá. Na druhou stranu Andromeda má imho zábavnější boj a má velmi dobrý multiplayer.
    • Taky bych šel do F4. Z tech her co jsi vypsal, je to hra která jediná má nějakej charakter :) Andromedu jsem hrál nedávno, původní ME trilogii jsem měl hodně rád, ale Anromeda je trošku jiná. Krásná grafika, iten hlavní příběh by ušel. Jenže svět je takovej mdlej, side questy jsou totální nuda (babilion kombinací na to nějak dojdi, něco přines, na něco klikli, atp), RPQ systém se mi taky moc nelíbil, stejně jako zlepšování postavy obecně a loot systém. Je to takovej grinding a to já rád nemám.
    • za mě Fallout 4.
  • já už mám dohráno. miluju Gothic (1,2) a Risen (1)
    ale Elex.. 1. svět - strašná nuda, tak jak v Gothicu máte prostě les, do kterýho v noci fakt nechcete vlízt, protože vás tam něco sežere, parádní hustej lest, ve kterým je i ve dne šero..to tu není, celý to vypadá sluníčkově od Edanu přes Abessu, Ignadon až do Xacoru, jak vygenerovanej projekt v UE4, o grafice tu mluvit fakt nechci, projděte se po tom světě s otevřenýma očima..(mám na mysli fakt nechutný přechody skála/tráva a ještě lepší "osvětlený blok" uprostřed skály/louky..) 2. Atmosféra - největší plus G2, tady jsem si žádné nevšiml, všechno je pozitivní, celou dobu se nebojíte, ani nemusíte být nějak opatrní - koneckonců je tu jetpack (fuj), se kterým uletíte někam pryč..nemá to žádný vyznění jako celek, prostě je to "hra". hra s lesem, pouští a nahoře sněhem (jo..G3 to zvládal nějak líp) a silnicema.. to, co piraně dělali fakt nejlíp ze všech - komorní prostředí příběhovýho rpg, kde se naučíte milovat cestu do Khorinisu, znát to místo, a potom, když se tam něco změní, tak je to super, dává to totiž smysl, reflektuje to to, co tam hrajete, to co se tam děje, je tam reálnej následek. v Elexu nic takovýho není, je to ohromnej pustej svět, kde se napříč kapitolama v tom světě nic nemění. maximálně zmizí nějaký npc a je jinde..tady koukám třeba po Pátračích v G2..malá věc, ale hodně mění hru. 3. Jak se to hraje - za mě strašně, ale nevadí mi to, nic jinýho jsem od nich nečekal *15* já to dohrál za berserky, s magií.. no hitboxy jsou strašný, a jedinej spell co má trochu smysluplnej poměr mana cost/ damage je Fireball - kterej ale proletí nepřítelem a nic mu neudělá - musíte mu mířit na zem pod nohy. druhá varianta Fist of Fire (každá "Fist" (fire, ice, poison) má v Elexu 3 módy) sice už nepřítelem neproletí, ale zase se musíte trefit do dost debilního hitboxu.. když si vzpomenu na příběhově příšernej Risen 3, tak se podle mě hrál o dost líp, jo fungovaly tam komba a magie se používala dobře. 4. možná trochu spoiler..bude Elex 2 (je to jasný z konce) - strašně bych si přál, aby udělali malej svět, kterej bude ale dobře fungovat a dávat smysl..a nebo ať se na dvojku vykašlou a vrátí sek fantasy..mě ten jejich Urbex..pardon...Elex..nebaví..
    • sorry, kto ta to nutil hrat ked si pri tom tak trpel?
      • od piraní hraju vždycky všechno až do konce..i když třeba u risenu 2 a 3 jsem fakt trpěl. ono to vypadá, že mě Elex fakt nebere, ale pořád je to lepší než 90% her co vychází.. jen prostě od nich čekám vždycky víc. a vím, že dnes už je to chyba. hodnotím hru stejně kriticky jako knížku nebo film, podle mě je to umění.
    • Ty si tu hru nehral
      • Ty jsi strašný fanboy, ze?
        • Ani nie ale rad debatujen
  • Je tam možné hrát čistě za nějakého rangera? Prostě používat jen zbraně na dálku.
    V risen to moc nešlo. Člověk musel hodně ustupovat. Ke konci to šlo o něco lépe jak byly luky silnější ale i tak nic moc. Spíše to bylo náhradní zbraň.
    • Hrál jsem to od momentu kdy seženete střelnou zbran jen střílením a hrát se to v pohodě dá.
      Ale na začátku potřebuješ melee tak cca 10 hodin.
    • hoj, spíš ne.. celá ta hra je postavená tak, že stejně sypeš body do všech atribut, já hrál za mage, ale stejně potřebuješ rvát body do Dexterity, Cunning, Constitution - potřebuješ si totiž odemknout sekundární skilly, jako třeba hacking, lockpicking.. no a aby armor něco dělal potřebuješ vysokej Constitution, kterej ti odemkne skill zvýšení armoru. co tím chci říct - ta hra tě moc nenechá profilovat. další věc je munice, já měl dost problémy s penězma, a to jsem hrál mága, kde nic nekupuješ. určitě bys do 2/3 hry musel kupovat munici...je to strašně drahý. myslím, že by se to hrálo fakt blbě. minimálně bys musel dělat ústupky a tu a tam bojovat melee.
      • Ja som s peniazmi nemal ziadny problem, scavengoval si veci a predaval?
      • madPav3L
        Ale prd jde to...
        Mám odehráno cca 50h, jsem na 24 levelu a od začátku do konce jedu ranged postavu na druhou nejtěžší obtížnost, tedy snad jen kromě úplného začátku, než jsem se dostal do města a mohl nakoupit šípy.
        Nejdříve jsem používal luk a pak jsem přesedlal na laser/plasma zbraně, protože jsem se přidal ke klerikům.
        Je fakt, že munici kupuji, ale do peněz to neleze, stejně nevím za co jiného bych je utrácel a to jsem ani neprodal trofeje z monster.
        • Chci se zeptat, píšeš 50 hodin, máš furt nějaký questy nebo už jen prozkoumáváš?
          • madPav3L
            No zbývá mně splnit pár úkolů pro frakce (cca 4), všechny úkoly pro společníky a potom defakto celý příběh. Včera jsem se dostal teprve do druhé kapitoly z pěti co se příběhu týče.
            Nevím jestli se neobjeví ještě nějaké nové úkoly, u kleriků čekám až budu level 25 (momentálně lvl 24) aby mě mohli povýšit na Paladina, tak tam třeba budou nějaké nové úkoly.
            • madPav3L
              Ono to asi nebude přesně 50 hodin to je dle Steamu a tam se počítá asi i když mám hru shozenou na liště a dělám něco jiného.
              Jinak prolézám komplet mapu, snažím se nic nevynechat a ze začátku to šlo hodně pomalu na tu difficult obtížnost... zabití nestvůr trvalo dlouho, teď už je to teda pohoda a odsýpá to rychle.

              Edit, tak podle savu čistý herní čas 35 hodin a nějaké drobné.
            • Mě taky 1 chapter trval 24 hodin, ale pak to začne hodně rychle utíkat. Questů už pak není mnoho okolo, jen ty z hlavního příběhu.. Cos tam těch 50 hodin dělal?
        • no za co... za elex flasky prece!
          i kdyz je pravda, ze penez je tam nekonecno takze je to jedno...
          1x sulfur + 1x electronic parts > small energy > predelat na tu nejsilnejsi > prodat
          cistej vydelek s hagling 2 je neco kolem 30ti za flasku
          • madPav3L
            Kde se dají koupit elex flasky? Popravdě nějak jsem to nezkoumal... já vždy kupuval elex a z toho pak vyrábím ty flasky a ten elex se u obchodníků neobnovuje :(
            • Ještě prodává natural elex Doc v tom Outlaw city (The Fort) a ten se taky obnovuje.
              A pak Liquor kupuju v tý hospodě u Outlaws. 2 likérky a 4 natural elexy a šup 2 atributy :D Už jsem si jich udělal asi 40 :D a furt jsem Neutral, takže asi cajk.
            • madPav3L
              Ok, díky. Obchodníka v Origin vesnici jsem koupil akorát včera a zatím jsem ho nezkoumal a cold level je v pohodě, jedu zrovna na vysoký cold, i když se to teda moc nehodí na ranged postavu, ale ten jeden skill oželím...
              • Reakce na příspěvek:

                na ranged praveze potrebujes vysokej cold
                na magii potrebujes nizkej
                a na melee neutral
            • v origin vesnici se natural elex obnovuje, spolu se vsema surovinama co ten obchodnik ma
              da se koupit 30x sulfur, 10x natural elex, 40x electronic parts, 30x iron na jeden zatah
              pak staci jen zavrit a znova otevrit obchodnika
              akorat bacha na ty flasky pokud chces jet na nizkej cold level, kazdejch 10 vypitejch flasek ti zvedne cold o 1
  • recenzista opisuje nedostatky hry ktore mne vobec ako problem neprisli, prave naopak, opisuje otravne
    prechadzanie mapy, brazdit svet elex ma velmi bavilo, teleporty som vyuzival len zriedkavo, napistat
    ze jetpack je neohrabamy?... neohrabany moze byt len hrac co ho ovlada, levelovanie a la dark souls
    je vyborne navrhnute, nedostupnost zbrani povazujem za plus, koniec koncom naco by komu bola zbran
    ktoru nemoze pouzivat, inak v pohode recenzia, za mna ELEX 9/10
  • Už jsem tu hodně napsal, dlouho to hraju (na ps4pro), tuším 35 hodin herního času a jsem level 32/33?
    Mám regent armor od Cleriků, The Redeemer (unikátní plasma rifle 100DMG + 20% v percích) a opravdu si to užívám. Když si vzpomenu na začátek jak jsem tam hodiny! pobíhal s rezavou tyčí.. :D V průběhu hraní jsem si mockrát říkal, jak skvěle je ten a ten quest napsán (jak je rozvětven) a kolik může mít východisek. Takhle komplexní jsem to v žádný jiný hře nezažil (plesnivej chleba je jen jeden z mnoha..). Líbí se mi možnost znovuhraní (min. 3x - za každou frakci). Grafika je v některých místech průměrná až podprůměrná (třeba ve srovnání s neomodovavým Skyrimem), ale pak zase dorazím někam a říkám si, že to je fakt nádhera. (nebo třeba Armor s tím gunem na zádech vypadá nádherně - což je dobře, protože na to koukáte celou hru ;))Za celou dobu hraní mi to 2x spadlo a jednou se mi to po videu propadlo texturama (čili restart save) - to je vše! Žádné další bugy jsem nenašel. Mám hotový skoro všechny questy včetně sidequestů (připravuju se na final battle) a říkám bomba! Škoda, že to není delší, nijak jsem nespěchal, hru si vychutnávám, ale přijde mi to krátký (myslím tak 40 hodin a konec). Bojím se, že až dodělám hlavní příběh už nebudu mít co dělat. Za mě 9/10.
    • Tak na to čekám jak na smilování, protože taky hodiny pobíhám s rezavou sekerou a mám u sebe plasmový pušky, který nemůžu do dalšího levelu postavy použít a to jsem na 11. levelu, to i v gothicovi jsem měl po tolika hodinách co jsem do elexu nasypal lepší vybavení
      • Musíš vydržet. Ta změna která přijde až budeš moct poprvé vystřelit z plasma pušky ten výbušnej náboj (nevím jak to nazvat, ale všechno to odhodí a velký postavy to staggeruje) je obrovská!
    • Proč jsi tam pobíhal hodiny s rezavou tyčí? Já jsem to hrál 15 minut a měl jsem sekyru?
      • Mimoto hned na začátku v těch ruinách jsem našel Clerický pušky, tak mi bylo jasný na jaký atributy musím šetřit a tudíž jsem moc do síly nedával a čekal až budu mít dost na bouchačky.
      • Chceš říct rezavou sekyru :D Ta nebyla o moc lepší (tyč měla tuším 9 DMG a ta sekyra 12 :D Brutál).
  • Meli byste zustat u tech reklam, jde vam to lip nez recenze.
  • Takže si to shrňme - další Gothic 3/Risen, herně nevyvážený s prázdným světem a otřesným lootem. Děkuji za recenzi, před tím jsem váhal, teď vím 100%, že ne. Jediný klad vidím v tom, že hra má českou lokalizaci. Možná za 2 roky, až to bude v akci za 5 USD a opraví lootování. Fakt nemám zájem sbírat z mrtvol toaleťák a cigára. *1*
    • KrPa
      Risen 1 je super hra a takovy navrat k prvnim 2 gothicum, to az ty dalsi jsou takove ehm
    • Vidis a ja jsem zase navnaden porad .. když vidim i kladne příspěvky lidi jak si to uzivaji.. není to AAA titul tak se nemůže cekat maximalni věci, ale když si to lidi uzivaji, tak je to dobře udelana hra. A mouchy, třeba někdo vylepsi modama pokud by sli. Něco malo je ale zatím toho moc není.
      Osobne bych preferoval jiné UI a když ne uplne jiné, tak alespoň vzhled odlisny dle frakce. Protože bych třeba za berserkery nechtel mit to modre UI, ale spis do přírody nebo dreva..
    • Na lootovani nic rozbiteho neni.
    • Lukass
      Nevyvazeny to neni, na zacatku ses nic a neco se z tebe stane az vstupem do frakce.
      A svet je fakt paradni, popravde sem dlouho takhle super svet nevidel a nehral, vlastne se to neda s nicim srovnat, je to hodne originalni, navic podporeny slusnyma dialogama.
  • Pro mě je Elex top rpg. Baví mě prozkoumávat obří svět. Baví mě dialogy. Baví mě souboje. Baví mě, že je to fakt těžký. Baví mě, že se dá hra módovat. Na grafiku se podívejte na Nexus. Já už si grafiku vylepšil a je to paráda. Zatím mám 12 level a nahráno 27hodin a to jsem z hlavního příběhu odehrál tak 3 questy... 9/10
    • Hm ještě včera tam byla ohledne grafiky jen uprava Fog, uz je toho tam vic. Ty mody tu hru vylepsi a bude to super :D
      Jen me fascinuje, ze lidi hodi mody tak rychle, a vyvojari tot am teoreticky mohli udelat taky :)
      • Tak většina modu koukam je spis jen uprava Ini souboru, coz vlastne nic extra není :(
    • Lukass
      Co pouzivas? Ja sweetfx a mod na mlhu.
  • 7.... takže stejně strašně jako Risen 2 a 3?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit