Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rejsek
    První dva Gothicy ve mě vybudovaly silnou náklonnost k fantasy RPG. Už jsem teď o dost starší, nemám tolik času a rozsáhlé RPG mě tudíž pomalu přestávaly bavit. U tohohle jsem se ale včera po pár hodinách hraní vrátil do svých nácti a vím, že bez ohledu na čas to prostě dohraju. Asi je to znova zásah osudu, že tohle dokázal právě další "Gothic" :-) Grafiku vem čert, není to tak hrozné. Síla téhle hry je někde jinde. Ten, kdo nehrál původní "géčka", to možná bude cítit jinak. My pokousaní od Piraní ale víme, což?! ;-)
  • maros.goc
    "Přijde mi to jako ohromná škoda, že se tvůrci na místo silně lineárního RPG s menší rozlohou pokusili vytvořit další polovičatý open-world, který ty nejlepší zážitky rozmělňuje otravným pěším cestováním."

    ---> ...hovoríme tu o hre od Piranha Bytes, odkedy oni robili silne lineárne RPG? však by sklamali všetkých svojich fanúšikov ....cestovanie na peso? autor nevie pouzivat teleporty či čo?

    "Ostřílení hráči Gothicu a fanoušci náročných soubojů budou plesat radostí, zatímco ostatní hráči patrně po chvíli Elex odinstalují..."

    --> a tak to má aj byť, tí skutoční hráči v podobe zrna si Elex dosýtosti užijú a zvyšok v podobe buriny sa oddelí a pôjde si hrať nejakú tuctovú kinematickú akciu s desiatkami ikon po mape a šípkami kam má človek ísť
    • michaliuz18
      VELMI dobre povedane maroši. Vidno ze tuto recenziu robil niekto kto nebol zapaleny pre gothic a risen ako my :D a aj ked ano tak ho dnesna doba tak ovplyvnila ze sa radsej priklonil ku casualom a elex radsej sprdnú :D
      • Diky Miso, mna najviac pobavilo ze PBBl malo urobit silne linearne RPG...akoze co? Absolutne nechapem ten streleny napad, to mali z hry spravit nejake JRPG? Pretoze to su silne linearne RPG hry.

        A ta staznost, ze on musi po hre chodit neustale :-o no panko by si asi ziadal automove alebo okamzity teleport na miesta mapy kde si este ani nebol ...uplne smiesne tvrdenia

        Navyse jetpack je skvely a dodava hre novy rozmer, len sa bojim ze ked niekedy pride Gothic 4 tak mi ta vertikalna hratelnost bude chybat :-D
  • Nic pro babovky, casualy a milenialy zblble dnesnimi hernimi standarty. Kus dobre odvedene prace ktera stoji na standartech her ktere nedelali z hrace divaka, na tech hrach ktere tvorili herni historii.
    Hra se bohuzel nema sanci masove prosadit, z duvodu ze hlavni cast hracske obce to uz nedokaze hrat protoze saji mleko UBI a dalsich milenialne a casualne zamerenych spolecnosti. Dnes uz proste na takoveto hry neni doba. Doufam ze to PB nezlomi vaz a budou pokracovat, hry jako delaji oni totoz chybi jako sul.
    • maros.goc
      tak Elex predalo za tyzden viac ako 100 000 kusov, co je podla mna slusne nakolko Risen 3 za tri roky predal 400 000
      • To prodal mnohem vic, nepocitas konzole:) Ale jestli beres jen steam, tak Risen 2 ma skoro milion:)

        Ale jo ta hra je fajn, svoje publikum si najde, PB snad hlady nepomrou:)
  • Už jsem tu hodně napsal, dlouho to hraju (na ps4pro), tuším 35 hodin herního času a jsem level 32/33?
    Mám regent armor od Cleriků, The Redeemer (unikátní plasma rifle 100DMG + 20% v percích) a opravdu si to užívám. Když si vzpomenu na začátek jak jsem tam hodiny! pobíhal s rezavou tyčí.. :D V průběhu hraní jsem si mockrát říkal, jak skvěle je ten a ten quest napsán (jak je rozvětven) a kolik může mít východisek. Takhle komplexní jsem to v žádný jiný hře nezažil (plesnivej chleba je jen jeden z mnoha..). Líbí se mi možnost znovuhraní (min. 3x - za každou frakci). Grafika je v některých místech průměrná až podprůměrná (třeba ve srovnání s neomodovavým Skyrimem), ale pak zase dorazím někam a říkám si, že to je fakt nádhera. (nebo třeba Armor s tím gunem na zádech vypadá nádherně - což je dobře, protože na to koukáte celou hru ;))Za celou dobu hraní mi to 2x spadlo a jednou se mi to po videu propadlo texturama (čili restart save) - to je vše! Žádné další bugy jsem nenašel. Mám hotový skoro všechny questy včetně sidequestů (připravuju se na final battle) a říkám bomba! Škoda, že to není delší, nijak jsem nespěchal, hru si vychutnávám, ale přijde mi to krátký (myslím tak 40 hodin a konec). Bojím se, že až dodělám hlavní příběh už nebudu mít co dělat. Za mě 9/10.
    • Tak na to čekám jak na smilování, protože taky hodiny pobíhám s rezavou sekerou a mám u sebe plasmový pušky, který nemůžu do dalšího levelu postavy použít a to jsem na 11. levelu, to i v gothicovi jsem měl po tolika hodinách co jsem do elexu nasypal lepší vybavení
      • Musíš vydržet. Ta změna která přijde až budeš moct poprvé vystřelit z plasma pušky ten výbušnej náboj (nevím jak to nazvat, ale všechno to odhodí a velký postavy to staggeruje) je obrovská!
    • Proč jsi tam pobíhal hodiny s rezavou tyčí? Já jsem to hrál 15 minut a měl jsem sekyru?
      • Mimoto hned na začátku v těch ruinách jsem našel Clerický pušky, tak mi bylo jasný na jaký atributy musím šetřit a tudíž jsem moc do síly nedával a čekal až budu mít dost na bouchačky.
      • Chceš říct rezavou sekyru :D Ta nebyla o moc lepší (tyč měla tuším 9 DMG a ta sekyra 12 :D Brutál).
  • Lukass
    Me to strasne bavi, ten svet, i ty frakce sou skvely. Hra je vyborne napsana, questy zajimavy a hromada rozhodnuti.
    Vyvoj postavy a vsechno okolo je udelany taky skvele.
    Grafika zaostava, ale to se dalo cekam, navic uz vysel mod na mlhu a sweetfx ktery hru meni k nepoznani.
    Bugy jako vlajici kabaty, vlajici prsa zen apod. tam bohuzel sou, ale su ochotne je prehlizet, protoze fakt zeru kazde dialog, a rozhodnuti.
    Soubojak je fajn, jetpack funguje a svet je na neho navrzene.
    Tohle neni hra pro Assasins Creed deticky, tohle je sakra tezky a poctivy rpg tak jak sme ho vsichni driv znali, nez prisli vsechny ty Assasiny a dalsi a akcni adventuram se zacalo rikat rpg. Kdepak Elex to je rpg se vsim vsudy, cerne kun roku a paradni hra. 8/10
    • To bola rec ako vino! Presne tak :-)
  • Za me 9/10, nejspis to neni ten pravy salek kavy pro dnesni kidy, ale ja, odkojen na gothicem 1,2, nejsem zklaman. Ten styl a atmosferu her od piranha bytes mam proste rad.
  • Manikúra, oni mi nedali hned od začátku Energo zbroj a plazmový tank. Mamiiii oni, chcu aby som chodil pěší!!!!

    Tak usmrkanu recenzi som už dávno necet.
    • Ja prakticky s recenzi souhlasim, je otazka, jestli byla psana po dohrani hry, nebo nekde uprostred. Ja jsem tak ve tretine a mam skoro stejny nazor jako autor, ale je fakt, ze jak se stavam silnejsim a mohu resit vice questu/vyhravat vice bitek, hra se milibi vice a vice.
  • Lukass
    Tal iz su u kleriku a plnim quest o fetu aby me prijaly. Je to fakt bomba ta hra, ty questy sou neskutecny, bavi me to hrozne moc, a ten svet v okoli Hortu to je zase uplne neco jinyho.
    Nechapu ze hra nedostava vsude 9/10, protoze za me je to fakt pecka,.
    Hru sem si tak nejak koupil abych podporil Pirane, ale takovou pecku sem fakt necekal. Vzdyt v Elexu sou nejlip napsany questy co sem snad kdy hral, a pokud nekdo tvrdi ze se hra nikam od Risenu neposunula, tak nehral dyl jak 5 hodin.
    Bugy ja osobne mam jenom takovy ty klasicky, treba Zaklinac byl pri vydani zabugovane mnohem vic a questy taky nebyli tak napadity jako tady a dostaval vsude desitky.

    Ja se nebojim napsat ze pro me je Elex hra roku.
    V jednu vecer sem doparil a ted uz jdu zase hrat, musim se totiz uz konecne dostat ke klerikum :)
    • Se vsim souhlasim,akorat pro me byl u hry na muj vkus pomalejsi a obtiznejsi rozjezd a je dost rozlehla mapa. Jinak super. A BTW Zaklinac III neni RPG, ale 3D adventura.
    • proč to nedostává 9/10? Možná proto, že už dostáváme po x té to samé už od roku 2001 a je to pořád horší od toho roku 2001...

      Hra dostává i 2/10....
      • Mechaniky jsou mozna porad stejny, protoze to lidi tak bavi. Svet a vsechno ostatni je ale uplne novy. Porad to mas stokrat lepsi nez nejaky nhl nebo fifu, ktery jsou kazdej rok naprosto stejny s nejakou kosmetickou upravou a dostava to tu 8/10.
      • Lukass
        Jde videt zes to vubec nehral, Elex je fakt originalni hra, v paradnim svete s uzasnyma questama.
        Zaklinace a vsechny ostatni rpg to fakt strka do kapsy, coz je neuveritelny
      • 9/10 to nedostava proto ze tvurci nemaji na vypalny pro recenzisty, ted vychadzi mnoho her od vydavatelu jako bethesda nebo uvisoft a ti se o recenzisty umi postarat a nejaky elex s nizkym rozpoctem preci nemuze timhle dojnim kravam pro redakce stat v ceste
        • Lukass
          Presne tak, Assasiny a podobny hovadiny budou vsude dostavat desitky, Elex ted v zaplave tech AAA chujovin celkem zapadl.
          Ale doufam ze se bude dobre prodavat, Pirane si to zaslouzi, stim rozpoctem co maji, a v kolika lidech to delali je to masakr.
  • Hraju asi tri hodiny, ja proste musim hrat jenom v noci :)), pres den se radeji venuji rodine :) A zatim me hra naprosto dostava, i kdyz jsem na samotnem zacatku. Grafika vypada mnohem lepe nez na screenech, i kdyz je tedy pravda, ze mam vsechno na max. Atmosfera paradni, nekdo tady psal, ze to zadnou nema..spise ji asi nedokaze vnimat. Naopak, najednou, kdyz jsem dal pauzu, abych se napil kavy, jsem si pripadal, jako bych se probudil ze sna, znate to, proste dukaz toho, ze jste byli "tam".. Nevim, jaky je na to recept a jak to, ze to nejaka hra ma a jina ne, ale elex to rozhodne ma :) kdyz me vtahla, aniz bych vlastne poradne rozjel jakykoliv pribeh :) Dialogy jsou perfektni, zabavne a clovek se tesi na objevovani, na to, co bude nasledovat. Ten pocit, kdyz na zacatku nemate nic a vse naznacuje, ze jeste dlouho mit nebudete, je perfektni. Gothic to pripomina skutecne hodne, v tom nejlepsim slova smyslu. Animace mi prijdou naprosto v pohode, rozhodne nekazi zazitek. Takze ja jsem zatim rozhodne nadsen a verim, ze budu jeste vice. Nejsilnejsim tahakem je pro me atmosfera a vtazeni do deje.
  • recenzista opisuje nedostatky hry ktore mne vobec ako problem neprisli, prave naopak, opisuje otravne
    prechadzanie mapy, brazdit svet elex ma velmi bavilo, teleporty som vyuzival len zriedkavo, napistat
    ze jetpack je neohrabamy?... neohrabany moze byt len hrac co ho ovlada, levelovanie a la dark souls
    je vyborne navrhnute, nedostupnost zbrani povazujem za plus, koniec koncom naco by komu bola zbran
    ktoru nemoze pouzivat, inak v pohode recenzia, za mna ELEX 9/10

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit