-
S recenzí nemohu souhlasit. Autor hře vytýká nudné cestování, to je nesmysl, svět je krásný a zaplněný. Všude se dá něco najít a je zde spousta zajímavých míst k průzkumu. Právě to mě na Elex bavilo nejvíce, pokud tohle autora nebaví, tak může jít recenzovat nějakou lineární střílečku. Tady dostávají hry hodnocení podle velikosti studia a jeho popularity ? Hra je na 8/10 minimálně, tahle recenze je směšná. Nevím jestli autor recenze hru vůbec hrál, co jsem tak četl vůbec se nezmiňuje o mechanikách hry ani o systému itemů, prostě vůbec o ničem. *10*
-
-
tohle je masakr...
-
Me prijde ze recenze je napsana tak po 10 hodinach hrani.
-
-
Souhlas, ja jsem si po 10ti hodinach myslel to same co autor, po delsim hrani se hra zacina vice libit,ma proste pomalejsi a tezky zacatek.
-
-
-
Teď v tom mám 10 hodin, po prvních hodinách jsem si říkal, že jsem to neměl kupovat, ale teď, když moje postava už není úplný dřevo, mě to ohromně baví. Je skvělý, že tuhle postupně uvolňovanou zábavu Piraně pořád umí na 1! Pokud jste "vyrostli" na Gothicu, víte o čem mluvim...
-
-
Aj si sa už k niekomu pridal? Ja som stále drevo (7 hodin) pretože klerici sú daleko a trochu sa obávam, že mi budú zrušené questy za iné frakcie, ked už si jednu vyberiem natrvalo.
-
-
Taky ne. Ještě jsem ani nestihl dojít do všech táborů. Rád bych se přidal k Alb separatistům, pokud to půjde
-
-
K tým to nejde, frakcie ku ktorym je možné sa pridať, sú len 3 a separatisti tam nepatria.Ja som ešte ani jeden jediný bod neutratil, pretože nechcem pchať body do niečoho, čo nebudem dalej rozvíjať. Chcem ísť ku klerikom, ale neviem, či neni lepšie splniť najprv tie hlavné questy v táboroch, ako neutrálna postava..
-
-
Aha, tak to asi zkusim kleriky. To je post-apo podle mýho
-
-
-
-
Od vydáni Risen 1 zatím nejlepší hra od Piranhy, hrozně mě to zase vzalo jako tenkrát já věřil že to nebude špatná hra a co se týče grafiky tak u mě spokojenost neboť to rozjedu na mé GF GTX 960 na MAX. a nevypadá to vůbec špatně, doporučuji vypnout orámování předmětů a NPC neboť si hru potom víc užijete *3*
-
Akorát ten souboják by mohl být trochu doladěnější. Detekce úderů je někdy trochu na pěst
-
-
-
Tak se po pár dnech znovu vracím do diskuze a je to přesně tak, jak píše Rejsek. S Elex jsem se vrátil zpátky na intr o 15 let zpátky, žádná jiná hra mě za ty roky nepohltila tolik jako ELEX.
Deus Ex, Black Mesa, GTA V, War Thunder (dosaďte si svoje hry, které Vás hodně bavili) nebyly schopny mě natolik uchvátit (možná na první dva večery) jako právě Elex. Tohle je pro mě subjektivně RPG desetiletí - to je ta hra, na kterou jsem roky čekal. Dlouhou dobu jsem si říkal, že už jsem z hraní her prostě vyrostl - ve 30 Vás už moc games nechytne, určitě ne způsobem, že si ve 3hodiny ráno říkáte "JÁ TO PROSTÉ NEVYPNU A DO TÝ PRÁCE RÁNO NEJDU!!!".
Prožívám podobné "herní orgie", jako když vyšla ta Vaše zprofanovaná polská telenovela *5*.
Elex si svoje místo na piedestalu teprve vybuduje - tahle hra nezapadne. Urodila se nám nová kultovka, které milovníci série klidně odpustí těch pár negativ, které v Elexu jsou -
-
a jak jsem tady v diskuzi v prvním příspěvku špačkoval, že mě to sice chytnulo hned od začátku, ale vadí mi tam ty prvky sci-fi a chybí mi "středověkej gothic feeling".......ne, už nevadí. Je to kouzelnej fantasy svět, kterej je s citem vybudovanej. Kouzelná krajina, místy krásné scenérie - grafika mi přijde víc než slušná. Alespoň to běhá na plné detaily i na průměrných mašinách. Navíc, když Vás hra pohltí, je Vám ve finále jedno, kolik se Vám na monitoru zobrazí pixelů.
U Elexu je vidět, že je to hra pro starý pařany, ty jí ocení - dnešní 15 letí kluci už ale tenhle herní scénář neznají a znát nechtějí. -
-
Hele souhlasim, ale co podle tebe chteji hrat dnesni patnactileti kluci? Me treba v patnacti bavil dungeon master, bavi me ted Grimrock a Vaporum. V patnacti me bavila Arena the Elder scrolls, Skyrim/fallout me bavi i ted. Nevidim tedy u sebe rozdil v zabavnosti hrani v patnacti a jako stary paran :-) Tak co bavi ty mlady kluky ted?
-
-
-
Je to krásná hra, konečně nejsem velitelem frakce hned po prvním rozhovoru. Naopak jsem úplný hovno, a taky tak se mnou všichni mluví. Teď už teda ne, ale na začátku. Pro mě to bylo parádní jak všichni nebyli hned přatelští, a neměli k vám žádnou důvěru. To jsem v žádný hře ještě neviděl. Dál se mi líbí tuhý příšerky. Teď jsem byl zrovna plnit úkol kde byl ve druhým patře temný budouvy schovanej ten jakoby pavouk. Měl u názvu leebku, takže jsem se kolem nějj zkusil prolížit, povedlo se to, řek bych že ta hra odděluje stín x světlo, né jako ve Skyrimu/Falloutu. Jsem level 12 a mám nahráno 19 hodin. Co jsem si koupil brnění a ukrad ten motorovej meč, tak aspoň ty menší příšerky dávám v pohodě. A u lidí se musím trochu snažit, ale jde to. Větší příšerky ještě nejdou. Chtěl bych už nějakou pistoli, hraju za psance. A Grafika je krásná, Hlavně Edan a u majáku v Tavaru, tam to bylo zatím nejkrásnější. Ještě jsem nebyl u Kleriků a Albů, na Alby se těším nejvíc, jak bude zpracovaná zima. Jinak mě hra moc baví a doporučuju všem lidem. Bugy tam jsou, ale nevadí, dneska mě jedeni pobavil a to ten, že jsem lez z žebříku dolů a Ray lez nahoru a prostě jsme sebou prošli :-)
-
-
neni ti zima kdyz hrajes venku, uz dost prituhlo :)
PS: a jinak souhlas
-
-
Ahoj,ELEX je prvni hra od pyraně kterou hraji. Od zacatku jsem citil,ZE to bude kvalitni,poctiva hra ktera me neda nic zadarmo......,jsem na 10ti hodinach hrani, a bavi me to. Skvela prace.
-
Osobně si počkám na poslední update, případně definitivní verzi a komunitní mody, stejně jako čekám u Original Sin 2. Na oboje se moc těšim, ale betatestovat oficiální releasy už mě nebaví.
Každopádně mi přijde dost mimo, že Elex dostává stejný známky jako Andromeda, která si imo zaslouží 40% přinejlepším a to jsem hrál trial finálního patche, kterej údajně spoustu věcí opravil. -
Tohle už je prostě pořád dokola, zase nedokonalé, zabugované, škaredé, ale uvnitř krásné. Tohle slyším už od dob Gothica 3 a po 11 letech jsme tam opět. Velká škoda pro PB, protože v současnosti ta hra nikoho masově nezajímá, takže zase další díl bude zase stejně zabugovaný, škaredý a zase bude zajímat jen pár fandů Gothica. To je začarovaný kruh, oni se nikam s tímhle přístupem nemůžou posunout a je to fakt škoda.
Dneska vyšly tři hry, Mario, Wolf a AC - a Elex je prostě bez šance. -
-
Určitě je to lepší hra než Mario nebo Assasin..
-
-
určitě jsi Maria a i Assasina odehrál, co? Mario má 97% asi pro srandu králíkům...
-
-
Já hrál Maria naposledy na konzoli Pegasus, teda Polská kopie NES :D... Hele mě třeba ani Mario ani Assassín naprosto netankuje, a raději si koupím Elex. Ale znáš to, kolik třešní, tolik višní :)
-
Procenta kolikrat vazne nic neznamenaji, pokud ti dana věc nic nerika.. a opacne když to ma malo neznamena notne ze je to spatne, a 7/10 ještě není spatna hra. Kdyby to bylo na 6/10 nebo az 5/10 tak tam bych uz sam vahal.
Navíc ty dve jmenovane jsou mainstream, causal jak se s oblibou dnes toto pouziva a rozdil mezi velkym budgetem a malym je pak znat.
Proc jsou v solidni oblibne i hry, kde grafika je na urovni 90tek? Pac to ma naprosto luxusni hratelnost pro dotyčného, který ma rad dany zanr. -
Lol. Další důkaz, jak jsou N hry overrated. Navíc to není RPG, takže to není konkurence.
-
Záleží na osobních preferencích, já bych si Elex zahrál raději než Maria i AC
-
-
Asi tak. *2*
-
nic ti nebrání...
-
-
-
-
-
Líbí se mi konec recenze: “Jedno si ale troufnu říct s jistotou - Elex není špatná hra. Jen trvá, než to zjistíte.”
:-) -
Pro mě je Elex top rpg. Baví mě prozkoumávat obří svět. Baví mě dialogy. Baví mě souboje. Baví mě, že je to fakt těžký. Baví mě, že se dá hra módovat. Na grafiku se podívejte na Nexus. Já už si grafiku vylepšil a je to paráda. Zatím mám 12 level a nahráno 27hodin a to jsem z hlavního příběhu odehrál tak 3 questy... 9/10
-
-
Hm ještě včera tam byla ohledne grafiky jen uprava Fog, uz je toho tam vic. Ty mody tu hru vylepsi a bude to super :D
Jen me fascinuje, ze lidi hodi mody tak rychle, a vyvojari tot am teoreticky mohli udelat taky :) -
-
Tak většina modu koukam je spis jen uprava Ini souboru, coz vlastne nic extra není :(
-
-
Co pouzivas? Ja sweetfx a mod na mlhu.
-
-
Dostal jsem se zatím na 15 lvl a je to pecka. Zpočátku jsem se k tomu stavěl rezervovaně, ale musím říct, že styl Piraní mě sedí mnohem víc než třeba hry od Bethesdy. Určitě doporučuji, pro mě je to lepší jak F4.
-
-
no presne... ja mam za sebou cca 68 hodin a porad se od toho nemuzu odtrhnout...dlouho jsem se tak nesekl na hre...mozna deset let :D
-