Přejít na výpis diskuzí
Wolfenstein II: The New Colossus – recenze
2.11.2017 | Václav Pecháček
123 příspěvků
-
No ja sem pres vseobecny nadseni nedohral ani jednicku, skoncil sem u toho velkyho robota.
A tohle me vubec nelaka, to uz nema s Wolfem nic spolecnyho, delaji z toho saradu a politickou agitku, a zesmesnovani Nemcu, opravdu to byli takovy hlupaci, , ani nahodou, technicky nejvyspelejsi narod sve doby.
To nemuzou udelat normalni strilecku, z trochou tajemna bez tuny cutscen a strasne cool postav... asi uz to dneska nejde -
-
Ako keby taky nebol uz aj Wolfenstein 3D ze?
-
:facepalm: asi jsi slepej a dutej, protože to jinak není možný. zesměšňování v čem? když tady vyhráli válku a obsadili USA? agitka? tak jsi asi jeden z těch, co se jim hra nelíbí, protože chodíš po městech s loučí, vykříkuješ hesla a děláš určitý gesta rukou, ne?
a že to nemá nic společnýho s původním Wolfem? já nevím... dohrál jsi ho někdy vůbec? -
Vážně? Wolfenstein zesměšňuje nacisty? A tak dobrý no.
A to jim nepomohl ani Áda v nejnovějším modelu nejvyspělejšího robotického obleku, ani ti pitomci od SS, co nedokázali ukočírovat svýho Ptáčníka a jeho noshledy odkudsi z pekla. A pořád jim ten jejich plán kazí a kazí jeden národností Polák. Je to smutný a politický až hanba no ty voe, už od roku 1992.
Příteli, prosím tě.... -
"technicky nejvyspelejsi narod sve doby" - Co tím myslíš? To se mi nějak nezdá.
-
-
Rakety V1, a V2, Tiger, Panther. Pokusy o postaveni tanku jako trena Maus, dela Gustav, nejdokonalejsi ponorky, prvni stihacky atd. Uz chapes?
-
-
Z toho bych uznal max. ty rakety, s přimhouřenýma očima proudová letadla (protože spojenci je začali produkovat velmi brzy po Němcích a byla kvalitnější) a ponorky. Tigery a Panthery se dost přeceňují a jako nějaký vrchol techniky bych je vůbec neprezentoval, protože byly strašlivě poruchové. Věci jako Maus byly nepoužitelné hovadiny. Na druhou stranu Němci zoufale zaostávali zase v jiných oblastech, třeba nebyli schopni téměř po celou válku postavit pořádný strategický bombardér. Britové zase excelovali v radarových systémech a počítačích, každý národ měl to svoje. Němci určitě v některých oblastech dosáhli nadčasové úrovně, ale že by to byl technicky nejvyspělejší národ své doby...
-
-
-
-
Já nevím spíš bych dal 7,5/10
Udělali z toho trochu jinou hru kde na vás nalítávají nepřátelé po desítkách a sundají vás kolikrát ještě než je uvidíte vůbec *7* Ne takhle si nepředstavuji vybalancovanou obtížnost kdy na medium je to ještě nic moc a konečně na can i play daddy ? se to dá přejízt bez problému. Potom tak klasická rakovina najít a zabít si nácky díky nějakému kodu enigmy ( když je teda rozluštíte)
Hra po dohrání pokračuje tak kdo rád všechno finišuje na max má možnost...
Hitler pobavil celkem a závěrečná "mise" taky nebyla špatná.
Na FPS až příliš moc ukecané a jak již jsem psal radši bych hrál než čuměl co minutiu na nějakou cutscénu. Oni i ty Ubervojáci s raketomety se ke konci začli zajídat... Hw optimilizace zlobila hlavně venku... kdy to lítalo zajímavě uvnitř budov i do 60fps. -
-
No jo, 7,5/10 a 8/10 ...to je rozdiel triedy ze
-
-
hmm názor na novýho wolfa zatím tak na půl, hru jsem ještě nedohrál, dávám si s každou hrou načas, ale zatím teda trochu rozpačité názory. Design nepřátel a gunplay opět perfektní, ale BJ je v tomto díle už úplně nesnesitelný oc*s, tvůrci těžce tlačí své politcké ultra-levicové agitky a některé postavy jsou přímo nesnesitelné. Osobně na těchto nových wolfech nejvíc miluji design nácků a nejraději bych ho viděl v nějaké hře ala CoD, s epickými bitvami s tunou NPC na obou stranách. Jinak se ale těším na ty DLCčka, tam už budou jiný postavy. Jinak grafika a textury nic moc, hraju na PC a občas je to takový majzlí... BTW: hra je prý pekelně prolezlá bugy a crashuje, ten problém jsem zatím neměl, ale spousta lidí na steamu ano, taky je prý dost krátka... tvůrci samozřejmě všechna špatná hodnocení svádí na KKK a neo-nacisty... *1* *1*
-
-
Hm, proc se mi podle stylu psani a obsahu zda, ze theGGG a jack1947 je vlastne jedna osoba?
-
Ty crashe byli nekompatibilníma Nv ovladačema s 38.88 to jede jak víno *3*
-
-
Já tady dovolím nesouhlasit, ta hra je 6-7/10 maximálně. Hodně průměrný level-design (občas fakt hodně špatný, občas lepší, prostě hodně kolísavá kvalita), nudné zbraně, kterých je alespoň málo (to samé platí o nepřátelích) a dost unylá gunplay celkově. Problém je také v tom, že je to vlastně hrozně krátké. Celá hra víceméně na death incarnate, delší zákys jen v soudní místnosti a za necelých sedm hodin konec. Finální boj jsem ani nepoznal, že je finální. A to jsem se fakt snažil sbírat všemožné, zkoumat apod.
Co mě ale štve nejvíc, je naprostá absence toho parádního nacistického okultna, kterým byly předchozí díly protklé, či alespoň nějakou trošku tajemnou a temnou atmosférou. Tady není ani slechu, ani vidu. Za to však dostáváme dost mizerný humor. Wolfenstein byl vždycky "over the top" ale nikdy nezašel do trapnosti. U nového dílu už podle mého do ní zachází a to opakovaně. Je to subjektivní, ale za mě ano. O určitém politickém narativu, který vám cpou autoři do krku všudemožně už bylo napsáno dost, to netřeba zmiňovat.
Věčná škoda, věčná škoda. -
-
Na Steamu má hra mimochodem přesně tolik, 6/10 (66%).
-
-
Faktická - 66% je asi spíš 7/10 než 6/10. A stáhněte si už všichni ty ovladače 38.88, nebo jak je to značený, ať už nikdo nemusí plkat o optimalizaci.
-
A dost tomu prispiva spatna optimalizace, respektive nekomu to jede v poho, nekomu ne, asi jako AC.
-
-
-
Správná Střílečka.:) Příběh nadprůměr. Občas trochu brzdí to sbírání, který by mohlo být citlivější...ale jinak celkově fajnový. Oddechovka. Nedovedu si rychle představit, jak líp moderně ztvárnit Wolfíkův odkaz.
-
-
Tak mohli tam treba pridat okultizmus a magii, dale mi tam chybeli takove ty fatality jako v Doomu a treba by Blazko mohl dostat nejaky mech oblek (neco na zpusob Dreadnoughta z W40k) v kterym by siril mezi nackami opravdovou skazu. Napr. by prochazel stenami v znicitelnem prostredi, trhal by je na kusy, zaslapaval do zeme atd.
Ale jednodussi je spravit koridorovou strilecku s tupou AI. -
-
blbánku, dorážecí fatality tam jsou, to by jsi věděl, kdyby jsi to hrál.. včem by byl nějaký trapný velký robot zábavnější? už tak je to až moc over the top a nedá se to brat vážně...
-
-
Ses blb takze ani nebudu reagovat.
-
-
to bude nejlepší blobe... *3*
-
-
-
-
-
metacritic 88/100, seems legit
-
Baví a to je dobře
-
Sledoval jsem vetsi polovinu hry na streamu a analyzoval AI. Prislo mi ze je naprogramovana stylem vidim/nevidim Blazka, rozebehnu se k nemu, pripadne se kreju a strilim. Cili velice primitivni. Navic jsem si vsiml ze maji zakomponovanou jakousi prodlevu, cili zacnou strilet nebo zvedat zbran az s jistou prodlevou (mozna sekunda nebo pul sekundy). Logicky, aby mel hrac proti te presile aspon nejakou sanci.
Nevim, v dnesni dobe bych cekal vic. Nejakou koordinaci a lepsi AI, ne jen tupe nabihani pred vasi hlaven a opozdene reakce. -
-
Raději svinské nepřátele, než spektakulární ubermany, roboty a výbuchy. Ale o tom myslím až na jedinou vyjímku (RtCW) Wolfenstein nikdy nebyl.
-
Na co lepší AI, dětem stačí 4k.
-
-
Chtěl bych si zakoupit hru,ale prý nefunguje na AMD HD 5800/6900 ,mám HD 6950 2gb ramm.
Nejsou nové ovladače a vulkan podpora, tak nevím. -
Předně, opravdu se těším až opraví všechny ty drobnosti co tomu kazi tempo, třeba manuální sbírání, které často nereaguje a ve frenetické akci je to o zlámání prstu nebo klávesnice. Jinak musím říct že se mi to opravdu libí, že to umí být hutné a vážné a zároveň groteska nebo skeč. Ty průpovídky nazi hlídek o agresivitě odpůrců nazismu jsou prostě fenomenální. Umí skvěle motivovat hráče s rozkoší kosit zástupy nepřátel, protože těží z frutrací nad zkoubností ideologií a myšlenek, které k čisté dokonalé říši vedou. Občas je to až karikatura, ale vždycky s nezdravým mrazením v zádech, že bezskrupulozní dav je schopen skutečně všeho.