Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Angel Heart je kvalitní filmařina, taková nepřímá filmová adaptace Gabriela.
  • Nejlepší adventurní série všech dob - pro mě teda určitě.
  • yenda1
    Tak copak to tu máme? :)
  • a co Gray Matter od Jane Jensen, hrál to někdo? Je to dobré?
    http://store.steampowered.com/app/260570/Gray_Matter/
    • Gray Matter je dobrá, taková zadumaná a "náladová" adventura. Příběh je celkem hezký, i když méně zajímavý než u libovolného GK.
    • JamesFaith
      U Gray matter je především nutné počítat s tím, že je mnohem komornější než Gabriel, ale za zahrání stojí. Třeba kouzelnické triky aplikované ve skutečném světě byly skvělý nápad.
    • PLuto.petr
      Gray Matter rozhodně stojí za zahrání, ale nemusí se zalíbit každému. Strašně moc záleží na tom, jak si zamilujete příběh a jeho styl vyprávění. Je to hodně individuální, pro někoho je osobitý a originální, pro jiného zase málo tajemný a pohlcující. Je to prostě něco trochu jiného, než na co byli fanoušci GK u Jane zvyklí.
      • ja bych ale dodal, ze to proste takova klasa jako trilogie GK neni. slusna hra jo, klasika nikoli.
  • presne proto jsem adventury zavrhl uz tenkrat a dodnes se jim nepovedlo se rehabilitovat

    nic me nedokazalo iritovat ve hrach vic, nez ty nesmyslny hadanky

    a hrat to s navodem mi pripadalo mrzky, nez takhle zabit jedinou herni mechaniku, ktera v adventurach byla, to uz jsem je radsi nehral vubec
    • Zcela souhlasim. Cest vyjimkam, jako treba fenomenatlni Broken Sword, ktery jsem sveho casu dohral dvakrat po sobe bez zadrhelu ci zakysu a az zpetne jsem se docetl o nejake nelogicke hadance s kozlem, apod.

      Ale - rozehral jsem The Dig a byl jsem ze hry fakt nadseny. Nez jsem se na prvni planete dostal v te podzemni jeskyni k takovemu stroji s barevnymi knofliky, kde bylo potreba zmacknout nekolik barevnych symbolu v predem urcene kombinaci. Nasel jsem samozrejme videa a navody, jake to poradi je, ale NIKDE jsem nenasel, PROC a JAK na to mel hrac prijit sam. Dodnes to nevim. Takze pokud by zde byl nejaky adventurni guru, budu rad za odpoved.
      • PLuto.petr
        Přiznávám se, že už si to moc nepamatuju, přeci jen je to už spousta let, co jsem The Dig hrál naposledy. Ale nebylo to náhodou o tom zjistit, který pohyb robota které tlačítko dělá? Pak už jen stačilo nasměrovat správnými tlačítky doleva/doprava/dolů robota na místo, kam to bylo potřeba.
      • tuto konkrétní hádanku už si nepamatuju, je to dlouho co jsem to hrál, vím jen že jsem to dohrál zcela bez návodu.
      • U toho stroje jsem končil. s návodem to ztrácí kouzlo.
        • Presne. To se muzu rovnou podivat na walkthrough video na YT. Ale me by fakt zajimalo, jak na to mel hrac bez navodu prijit.
    • PLuto.petr
      Tak ony jsou i jine druhy adventur. Jednodušší, kde už není tolik nesmyslných hádanek. A nebo interaktivní filmy v podání Telltale, tam nejsou hádanky prakticky vůbec a přesto to za zahrání stojí.
  • v době vydání jsem hrál Beast Within (o vlkodlacíh) a byla to bomba (zámek Neuschwanstein, centrum Mnichova, lesy, horor). Před asi 2ma lety jsem se rozhodl zahrát si i první a třetí díl. První díl je naprostá pecka (woodoo), třetí díl je taky hodně dobrý (upíři). Z celé trilogie bych řekl, že první díl je nejlepší, pak druhý a třetí je relativně nejslabší, ale stále se jedná o vynikající hru, hlavně kvůli příběhu.
    • Nemam stale dohranou dvojku :( Jinak prvni i treti dil jsou naprosto luxusni adventury (a trojka ma snad nejlepsi puzzle v historii adventur)
      • PLuto.petr
        GK 2 byla jedna z mých prvních originálních her (určitě první za plnou cenu přes 1500 Kč), strašně moc se mi líbila a doteď je to má nejoblíbenější hra. A stejně jako třetí díl jsem ji už několikrát dohrál a pořád se mi ani jedna z nich neomrzela a každé znovuzahrání si neskutečně užívám (naposledy GK3 před dvěmi týdny),
    • JamesFaith
      Já osobně mám nejraději trojku.

      Serpent Rouge považuji za jednu z nejlepších hádanek, co jsem kdy viděl.
      • PLuto.petr
        Ono minimálně u dvojky i trojky se navíc podařilo parádně převést tajemnou atmosféru reálných míst do hry. Když se v reálu podíváte na Neuschwanstein nebo na další Ludvíkovy zámky, je to přesně ta atmosféra, kterou ze hry cítíte. A když se podíváte naživo do Rennes-le-Chateau i do celé oblasti, to mystično z oblasti doslova sálá.
        • frantisek_nejezchleba
          tys tam teda byl, Peťo? Jestli jo, tak nenapsal jsi o tom někde něco? Docela by mě zajímaly postřehy.
          Já se k cestě na jihozápad Francie odhodlávám již dlouho, ale zatím jsem neobjevil letenky takříkajíc za hubičku z příhodných míst.
          • PLuto.petr
            Jj, byl jsem několikrát v Německu a jednou i ve Francii. Jenom na pár hodin, ale i tak to stálo za to. Dorazil jsem tam někdy kolem třetí ráno a zaparkoval na protějším kopci naproti Rennes-le-Chateau. Ranní východ slunce s výhledem na tohle tajuplné místo, nezapomenutelný zážitek.

            Já si myslím, že jsem k tomu ve finále nakonec nic nenapsal. Ale aspoň malá galerka - http://www.e-pluto.cz/gk3/gk3.htm

            Každopádně už delší dobu si pohrávám s myšlenkou uspořádání výpravy "Po stopách Gabriela Knighta", vzít dodávku, pár podobných bláznů a udělat výpravu do Německa a Francie *5*
            • To je ale námět na cestování. Mám tuhle část Francie taky rád. Na Cote d Azur jsem každou chvíli, jezdím tam vždy jak se říká "po ose".
        • jojo, toto je na těch hrách to nejlepší, tj. že jsou zasazeny do velmi reálného rámce a zabývají se reálnými záhadami. Dokonce jsem se z nich dozvěděl i spoustu nového. Třeba i GK3 popisuje celou historii popisuje dynastii Karlovcu (Carolignians) a reálné legendy kolem svatého grálu. Napsané jsou ty hry brilantně.
          • PLuto.petr
            Já si myslím, že právě na tom je postavená největší síla série GK - parádní kombinace reálných tajemství s fikcí, kdy nejde přesně poznat, co je ještě (možná) pravda a co už fikce autora. Plus samozřejmě do detailu propracované postavy i napínavý příběh, který neustále udržuje hráče v napětí.
      • ja si z tech tri vybrat nejlepsi nejsem schopnej. kazda je necim uzasna, jednicka je proste klasika, dvojka ma pravdepodobne nejlepsi adventurni pribeh ever (a zaporaka), trojka genialni Le Serpent Rouge a siiilene nedocenenej system kombinace klaves a mysi - relativne srovnatelnej dojem mi z nedavnejch kusu nabidl jen Sherlock Holmes - Crimes and Punishment, ale GK3 byl v necem jeste unikatnejsi.
        • frantisek_nejezchleba
          spřízněná duše. :)
          Já teda Crimes and Punishments mám rád hodně, ale co se ovládání týče, přijde mi to docela jiné. Tam už je hodně cítit prolnutí s žánrem FPS, kdežto Gabriel byl čistou evolucí 2D point'n'click prostředí. Nemám pocit, že by na GK3 nějaká hra později navazovala. Obecně necítím, že by GK3 masám nějak chyběl. Často se mluví o ošklivé grafice a puzzlu s knírem. Což je škoda, protože ta hra přesně v těch dvou aspektech, které jsi zmínil, dosáhla vrcholu, ke kterému se imo žádná hra dosud ještě nedostala.
    • frantisek_nejezchleba
      hh, mám to přesně naopak. 1. GK3, 2. GK2, 3. GK
      • PLuto.petr
        No a já to mám GK2, GK3 a GK1. Každopádně všechny tři díly jsou super.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit