Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Angel Heart je kvalitní filmařina, taková nepřímá filmová adaptace Gabriela.
  • To je ale námět na cestování. Mám tuhle část Francie taky rád. Na Cote d Azur jsem každou chvíli, jezdím tam vždy jak se říká "po ose".
  • PLuto.petr
    Jj, byl jsem několikrát v Německu a jednou i ve Francii. Jenom na pár hodin, ale i tak to stálo za to. Dorazil jsem tam někdy kolem třetí ráno a zaparkoval na protějším kopci naproti Rennes-le-Chateau. Ranní východ slunce s výhledem na tohle tajuplné místo, nezapomenutelný zážitek.

Já si myslím, že jsem k tomu ve finále nakonec nic nenapsal. Ale aspoň malá galerka - http://www.e-pluto.cz/gk3/gk3.htm

Každopádně už delší dobu si pohrávám s myšlenkou uspořádání výpravy "Po stopách Gabriela Knighta", vzít dodávku, pár podobných bláznů a udělat výpravu do Německa a Francie *5*
  • frantisek_nejezchleba
    spřízněná duše. :)
    Já teda Crimes and Punishments mám rád hodně, ale co se ovládání týče, přijde mi to docela jiné. Tam už je hodně cítit prolnutí s žánrem FPS, kdežto Gabriel byl čistou evolucí 2D point'n'click prostředí. Nemám pocit, že by na GK3 nějaká hra později navazovala. Obecně necítím, že by GK3 masám nějak chyběl. Často se mluví o ošklivé grafice a puzzlu s knírem. Což je škoda, protože ta hra přesně v těch dvou aspektech, které jsi zmínil, dosáhla vrcholu, ke kterému se imo žádná hra dosud ještě nedostala.
  • frantisek_nejezchleba
    tys tam teda byl, Peťo? Jestli jo, tak nenapsal jsi o tom někde něco? Docela by mě zajímaly postřehy.
    Já se k cestě na jihozápad Francie odhodlávám již dlouho, ale zatím jsem neobjevil letenky takříkajíc za hubičku z příhodných míst.
  • Nejlepší adventurní série všech dob - pro mě teda určitě.
  • Gray Matter je dobrá, taková zadumaná a "náladová" adventura. Příběh je celkem hezký, i když méně zajímavý než u libovolného GK.
  • yenda1
    Tak copak to tu máme? :)
  • JamesFaith
    U Gray matter je především nutné počítat s tím, že je mnohem komornější než Gabriel, ale za zahrání stojí. Třeba kouzelnické triky aplikované ve skutečném světě byly skvělý nápad.
  • PLuto.petr
    Já si myslím, že právě na tom je postavená největší síla série GK - parádní kombinace reálných tajemství s fikcí, kdy nejde přesně poznat, co je ještě (možná) pravda a co už fikce autora. Plus samozřejmě do detailu propracované postavy i napínavý příběh, který neustále udržuje hráče v napětí.
  • ja bych ale dodal, ze to proste takova klasa jako trilogie GK neni. slusna hra jo, klasika nikoli.
  • jojo, toto je na těch hrách to nejlepší, tj. že jsou zasazeny do velmi reálného rámce a zabývají se reálnými záhadami. Dokonce jsem se z nich dozvěděl i spoustu nového. Třeba i GK3 popisuje celou historii popisuje dynastii Karlovcu (Carolignians) a reálné legendy kolem svatého grálu. Napsané jsou ty hry brilantně.
  • PLuto.petr
    Ono minimálně u dvojky i trojky se navíc podařilo parádně převést tajemnou atmosféru reálných míst do hry. Když se v reálu podíváte na Neuschwanstein nebo na další Ludvíkovy zámky, je to přesně ta atmosféra, kterou ze hry cítíte. A když se podíváte naživo do Rennes-le-Chateau i do celé oblasti, to mystično z oblasti doslova sálá.
  • PLuto.petr
    Gray Matter rozhodně stojí za zahrání, ale nemusí se zalíbit každému. Strašně moc záleží na tom, jak si zamilujete příběh a jeho styl vyprávění. Je to hodně individuální, pro někoho je osobitý a originální, pro jiného zase málo tajemný a pohlcující. Je to prostě něco trochu jiného, než na co byli fanoušci GK u Jane zvyklí.
  • a co Gray Matter od Jane Jensen, hrál to někdo? Je to dobré?
    http://store.steampowered.com/app/260570/Gray_Matter/
  • ja si z tech tri vybrat nejlepsi nejsem schopnej. kazda je necim uzasna, jednicka je proste klasika, dvojka ma pravdepodobne nejlepsi adventurni pribeh ever (a zaporaka), trojka genialni Le Serpent Rouge a siiilene nedocenenej system kombinace klaves a mysi - relativne srovnatelnej dojem mi z nedavnejch kusu nabidl jen Sherlock Holmes - Crimes and Punishment, ale GK3 byl v necem jeste unikatnejsi.
  • PLuto.petr
    Přiznávám se, že už si to moc nepamatuju, přeci jen je to už spousta let, co jsem The Dig hrál naposledy. Ale nebylo to náhodou o tom zjistit, který pohyb robota které tlačítko dělá? Pak už jen stačilo nasměrovat správnými tlačítky doleva/doprava/dolů robota na místo, kam to bylo potřeba.
  • tuto konkrétní hádanku už si nepamatuju, je to dlouho co jsem to hrál, vím jen že jsem to dohrál zcela bez návodu.
  • Presne. To se muzu rovnou podivat na walkthrough video na YT. Ale me by fakt zajimalo, jak na to mel hrac bez navodu prijit.
  • U toho stroje jsem končil. s návodem to ztrácí kouzlo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit