Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mne je ľúto značky Far Cry. Keby pridali viac RPG prvkov (v rámci zábavnosti nie hardcorizmu) tak by to mohla byť fakt skvelá hra. Far Cry má rozhodne na viac ako predviedli v 5. diely. 4. diel ani nechcem komentovať to bol slušný reskin.
  • Od 3 to je furt repetitivní průměr. Zejména ty questy a příběh....
    • tak trojka přišla možná s relativně novým zajímavým konceptem a především slušným příběhem. jenže v té sérii není žádný vývoj a proměna. zakládat hru pouze na očekávání jak šílený bude šílený záporák... to nemůže přece zabávat věčně
    • jamar28
      Už dvojka byla to samé stále dokola. Trojka v podstatě taky, ale tolik to nevadilo, protože měla zajímavější postavy, příběh, vedlejší úkoly, lokace a hromadu zbraní, dopravních prostředků, zvířat a tak.
    • Jack1947
      3 aspon šlo dohrát stejně např Primal a Far cry2 bez nutnosti grindování nudnejch aktivit. FC4 a FC5 je jen samej nudnej břednoucí grind.
      • grind můžeš najít ve všech, nebo je nehledat ani v jednom.
        • Jack1947
          Tak to je zajímavej blábol, i když asi záleží na tom co ty zrovna považuješ za grind *7*
      • Na dohrání stačí základní zbraň a vrtulník co má rakety u 5.
        Ale máš pravdu, že nutí ke Grindu. Strašný. Tolik lidem to neva a kupují to.
  • MickeyMutant
    "Far Cry měla být prostě prima akce, zamýšlená jako reklama na novou generaci grafiky."

    Tahle věta shrnuje to nejpodstatnější z celého článku.
    • Později to s Crysis to dotáhli takřka k dokonalsti, když vydali hru, která ale byla spíš tech demo nebo bechmark tool. A v době kdy vyšla ji navíc prakticky nikdo na svých strojích nerozjel v grafice z trailerů.
      • Tak dříve to byla celkem běžná praktika v PC světě - posouvat grafiku kupředu a využít i budoucí hw. Crysis neměl konkurenci ještě pár let po tom. Že to nešlo v grafice z trailerů je úplně jedno, protože i na low to vypadalo dobře. Nakonec, aspoň tam byla ta možnost to mít v grafice z trailerů, s dobrým hw. Dneska je grafika v trailerech jeden velký fake a hry pak končí downgradem.
        • Coffin.Corner
          Zbývá dodat, že hw nároky na Crysis byly, spolu s vysokým podílem pirátství, příčinou začátku konce Cryteku, jeho odklonu ke konzolovému trhu a důvodu proč si ostatní vydavatelé začali uvědomovat, že tenhle postup je pro rentabilní prodeje her nepoužitelný.
          • Jistě. A proto Star Citizen vybral 165 milionů dolarů. A proto Witcher 3 prodal víc na PC, než na konzolích. Teď tu o karkulce prosím.

            Jediný, co si ostatní vydavetelé začali uvědomovat je, že když hru udělají pro konzole, tak vydělají mnohem víc. Kdo se trochu orientuje v reálném světě ví, že na prvním místě jsou akcionáři a ne, jestli hra posouvá hranice grafiky. To už dneska až na vyjímky nikoho nezajímá.
            • Jack1947
              Amen bratři !
          • Hmm a co Origin potažmo Looking Glass Studios a System Shock či Wing Commander v roce 1994 ?
            Právě PC hry se dávno před narozením mnohých dnešních hráčů vyznačovaly tím , že dnes koupíš , uložíš do police a za pět let v pohodě dohraješ - a těch pět let se máš stále na co těšit ;)
            Jediné co si dnes management uvědomuje , je že značka táhne , gameplay je minimálně dekádu u FPS neměnný a dojit je třeba především mainstream s průměrným HW jinak z toho nejsou melounky .
            Bohužel herní průmysl najel dávno před nějakým Crytekem na levnější a masovou výrobu a Crytek prostě použil letitou formulku , kterou nikdo na trhu už dlouho neviděl (opravdový technologický posun v případě Far Cry a prvního Crysis ). Zazářili a zhasnuli v konkurenci , která zaplavovala trh s mnohem větší kadencí a především mnohem realističtějším ekonomickým kalkulem .

            Ano mít výkon o kterém, se konzolím nezdá měla být výhoda PC jako primární platformy. Bohužel v době , kdy je třeba zaplavit trh levními kopiemi starých herních mechanismů (Far Cry 5) k tomu aby se hra dala označit za komerční úspěch , nebude PC verze ani zdaleka využívat potenciálu , který by odpovídal několikrát dražšímu HW skalního jádra PC gaming scény.
            • Coffin.Corner
              Neberte to jako útok na PC, jen konstatuju co se tehdy opravdu dělo a tahle fakta se dají dohledat. Tedy, že šéf Cryteku prohlásil, že orientace pouze na jednu platformu byla chybou, že příště se budou podřizovat výkonu konzolí a že jim ani další dva díly Crysis nezatáhly sekeru za ten první.

              K tomu je třeba si uvědomit jaká byla tehdy situace na trhu, kdy se Steam teprve rozjížděl, míra pirátství byla mnohem vyšší než dnes, začala revoluce dotykových přístrojů, takže se kupní síla začala odvracet od PC protože lidi už nebavilo upgradovat každé dva roky, majitelé starších her zjišťovali, že je na nových systémech nespustí, mladší generace si s nějakým ukládáním her na poličky nedělala hlavu a bazarový trh jenom kvetl. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit