Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PreidaQ

    No já jsem z toho testu hlavně pochopil to, že Kingdom Come je z těch her zřejmě nejhůře optimalizovaná.

    • To vůbec není o optimalizaci, ale jen o místě na disku ano data můžeš brutálně zkomprimovat a pak na pomalejším strojí čekat 10x déle než se rozbalí, za mne je rozhodně lepší data nechat klidně větší načítání  bude vždy rychleší u nezkoprimovaných dat a u SSD pak výrazně, ikdyž zaberou více místa to je lepší než výrazně pomalejší načítání díky dlouhému rozbalování

    • Taky myslím. Jestli měla sestava 16 GB RAM,  není moc důvodů pořád sahat na disk.

  • Proč jste proti SSD nenasadili disk s 7200 ot/s? Jednoduchá matematika říká, že sekvenční čtení bude při stejném počtu ploten o třetinu rychlejší.

    • no vidíš, máš bludišťáka :-) ani mě nenapadlo, že by redakce udělala takovou "podpásovku".

      a fakt že jo, Blue 2TB má jen 5400ot/min 

  • Hidden

    V principu fajn test a diky za nej, nicmene testovani co se tyce poctu her mi prijde nedostatecne a vzorek prilis maly, nez aby se dal delat jednoznacny zaver, zejmena co se tyce open world nebo MMO her, kde by se vliv mel projevit predevsim. Co treba AC: Origins, Black Desert Online, GTA a dalsi? Jaky maji oba druhy disku vliv na stuttering pri nacitani dat, dotahovani LODu (tedy mozne vizualni nedokonalosti a doskakovani objektu behem hrani) a podobne?

    • Lezov
      Vzorek her je dostačující. YT je plnej testů hdd vs ssd a ve všech je to víceméně stejné, ssd má většinou výrazně rychlejší spouštění a následný load, jakmile hra pak běží, tak jsou FPS téměř stejné /rozdíl v rámci chyby měření/. Myslím si, že pořizovat ssd na hry /především kvůli obrovské ceně oproti hdd/ jsou naprosto vyhozené peníze.
      • i586

        Vyhozený peníze jsou to možná pokud hraješ jednoduchý nenáročný hry.

      • Ewil

        Jake obrovske cene? Samsung 970 EVO NVMe 250GB koupis pod 2500,- a vejde se ti na to nekolik modernich her. Rozdil v nahravani je misty az propastny, treba v Diablo 3. Tento test to bohuzel moc nedokazuje - Civ 6 je totalne mimo, protoze jak sam autor potvrdil, je to z duvodu CPU. Nahravani ulozene pozice u Witchera muze byt stejny pripad (mapy a textury jsou davno v pameti, jen se nahravaji data ulozene pozice, coz muze klidne byt jen par MB). Skoda, ze autor netestoval start nebo nahrati nove lokace.

        • Lezov

          250GB, tam se těch her moc nevejde. KCD 55GB, division 50GB, dirt rally 40GB, WOT 40GB, Payday 2 53GB.  Takže nainstaluju 5 her a když si budu chtít zahrát šestou, třeba FC5 38GB tak nějakou smažu, aby se to tam vešlo. Co to má za logiku dokola mazat a stahovat???? Připojení mám velmi rychlé /200Mbs/, ale nechci čekat na stažení pokaždé, když si budu chtít zahrát něco co nemá stažené.

          Ano spouštění hry a načítání lvl je na SSD rychlejší /mnohdy výrazně/, ale těch 30s rozdílu neospravedlní tak vysokou cenu /2500Kč za 250GB disk neberu jako disk vhodný pro hráče, zvlášť pro ty co hrají víc novějších her/. Když srovnám 1TB HDD WD black 1899Kč vs nejlevnější SSD do M.2 na czc  WD blue 3d nand  za 5049, tak je pode mě volba jasná.

          Nehledě na to, že při hraní online her je mi stejně ho*no platný, že se mi dřív načte mapa, když stejně čekám než se to načte ostatním hráčům.

        • No, vzhledem k tomu, že jedna moje hra již má 140GB a druhá 1.5TB, tak asi těžko. :D (DCS:World)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit