Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Carnage666

    Diskuze jsou úplně v pohodě, nutná registrace byl dobrý krok.

    • Mart9

      Tak každému vyhovuje něco jiného. Já měl radši, když to žilo.

      • Jack1947

        Já ne, to není dobrá službna když se zde srocují různé anonymní existence!

      • Carnage666

        Když jde o větší hru tak to tu žije tak jako tak, dřív se tu trollové jen hádali kdo si naklikal kolik mínusek. Kolikrát toho byla plná diskuze a k tématu vůbec nic. To mi nepřišlo jako dobrá forma živý diskuze.

  • WetBandit

    Na games sem vždy chodil kvůli diskusím, recenze a články nečtu. Stará garda byla strašně vyhořelá a poprvé se to projevilo naplno když poláček rekl drž hubu vavrovy. Pozvat si hosta a pak se k nemu takhle chovat... mel s tim seknout a jít dělat rukama. A ty FC kdy nedokázali kloudne odpovědět nebo ani nechteli..... 

    • V ktorom to bolo videu?

    • Paulcz

      Jenže Poláček byl alespoň dřív trochu schopnej a dokonce měl i nějaký názory, než přešli na mantru - hráči jsou blbci, vydavatel má pravdu a vlezeme mu do zadku, mikrotransakce jsou super atd.  :)

      • Jack1947

        To bys redakci křivdil, zase takhle to není. Jde o to jestli narážíš třeba na opakované trollý dotazy ve FC tak to chápu, že se jim nechce odpovídat na blbosti. Nicméně občas ne úplně šikovně to umí podat. Ten díl s Vávrou jsem neviděl a Poláček beztak nebyl až tak aktivní ale problém sem s ním nikdy neměl.

  • Nemyslim ze diskusie sli dolu vodou, skor sa vycistili od anonymov a trollov. Jasne ze je tu menej prispevkov ked je uz nutna registracia, to neznamena ze Games idu dolu.

  • uzivatel1982

    Games šli za poslední dobu šíleně dolu. Diskuze jsou úplně prázdný. Zajímalo by mě jak hodně klesla návštěvnost. Je vidět, kolem jakých lidí byl ten web postavený. Za doby, kdy začali video podcasty do kterých chodil Vávra a psal i články, kdy skoro každý týden přišel zajímavý host, Lukáš dělal videorecenze a většina recenzentů byli zkušený redaktoři bylo v každé diskuzi hned desítky příspěvků (různé kvality, ale byli). Dneska je příspěvek u každého třetího článku a to od pár věrných co se potkávají u veškerého obsahu. Je to škoda. Byla tu částečně zkažená komunita s pár trolama, ale bylo živo. Dnes v redakci zbyl ze staré gardy jen Pavel a i toho jsem bral jako novou tvář u games, když začal střídat Lukáše v podcastech. Za časů audio podcastu jsem poslouchal každý v práci a měl částečně pocit, že každého z redakce tak trochu znám a že bych s nima sednul v klidu na pivo a pokecal o všem možným. V dnešní redakci ten pocit nemám vesměs u nikoho bohužel. Možná i tím pak člověka zajímají min články, recenze a ostatní obsah. Má někdo stejný pocit nebo jsem jen konzervativní dinosaurus co se nechytil nové vlny? 

    • Mart9

      No někdy před rokem nebo dvěma tady byly zveřejněné výsledky nějaké uživatelské ankety, ze které vyplynulo, že do diskuse chodí pouhých 6 % uživatelů z celkové návštěvnosti webu. Takže bohužel podle diskusí to úplně nejde brát, i když třeba zrovna mě zabití diskusí mrzí hodně moc. Já jsem sem dlouhodobě chodil pouze do diskusí, články četl málokdy, ale teď ani nemá smysl něco psát, když na to nikdo nezareaguje nebo to neohodnotí.

    • Jack1947

      To mi příjde trochu přehnané, ale jak již bylo řečeno nic se nedá dělat stále donekonečna (asi) ale nové tváře neurazí zase je to trochu oživené... časem nebo jednou třeba bude úplně jiná readakce ale když budou psát čtivě nemám s tím problém😉 je to hodně o zvyku.

      Ještě bych napsal že stárneš a chybu taky můžeš hledat u sebe i když za to tak úplně nemůžeš.

    • Murlock

      Diskuze stáli za poslední léta za naprostej vyliž a každý kdo to popírá si lže do kapsy. Když si přišel do diskuze a zjistil si že 80% příspěvků je furt od těch stejnejch hovádů tak to neni "zkažená komunita s pár trolama" nehledě na to,  že číst to byla naprosto čistá sebetrýzeň. Ale hej, hlavně že bylo živo no nemám pravdu?

    • Paulcz

      Dávám už jen Retro v pátek. Zbytek je peklo. 

      Redakce je nyní absolutně nezajímavá, není tam žádná osobnost, neumí se vyjadřovat, psát, nemají přehled, jsou trapní atd. Občas koukám na Vortex, jsou tam taky mladý košťata a některý jejich názory jsou teda taky mimo mě, ale alespoň umí mluvit, mají to připravené, dokáží s hostem komunikovat atd. I kdyby tady do Fightclubu přišel zajímavý host (Vávra, Drda, Bulíř..) tak mu nemá kdo sekundovat. I nové projekty jako HW club přerostly do něčeho obludného, někdo to na YT pojmenoval Katovna a to sedí jak perdel na hrnec.

      Web je na 24" monitoru 15 x 20 cm srandovní okýnko utopený v reklamě. Vždycky se to bojím otevřít a technická stránka webu je už léta úplně v háji.


      Abych jen nehanil. omezení diskuzí byl správnej krok.

      • TheGGG

        stará redakce ovšem hry nehraje a to je trochu problém... dobrovský je utopený v retru tomu dát nějakou AAA hru, tak se recenze nedočkáme... grygar ten má moc práce řešit v čajovně zlou čínu, rusko a zemana a tak nemá čas hrát hry co nejsou arotoviny na třetí a bach s poláčkem už se na to radši úplně vykašlali, aby ty hry nemuseli hrát... prostě holt to se pak web dělá těžko... nová redakce sice obdobně nesympatická, ale když on ten hajda, pecháček, tmějová a spol alespoň tu hru dohrají... Homola je např. v pohodě, protože správné ostravské vypalovače člověk potřebuje všude...

      • risa2000

        V lecčems s tebou +/- souhlasím, ale zrovna HW Club považuji za jeden z nejlepších pořadů, co games produkuje. Nevím, jestli ses na to díval někdy v poslední době, ale má to všechny příznaky profesionálního pořadu - hoši jsou připravení, mluví jenom o tom, k čemu mají co říci, říkají to tak, že tomu je rozumět, navzájem se respektují a nechovají se přitom infantilně, nebo jako k*k*ti.

        • Paulcz

          Dle mého HW Clubu chybí koncept. Kluci jsou sympatičtí, ale pokaždé tam, s vědomostmi nabranými v nějakém news feedu, lamentují nad nesmrtelností brouka alá výrobní kapacity a nějaký věci okolo INTEL/AMD. V posledním díle to bylo nekoukatelný. 

          Okolo hardware, her nebo třeba programován a enginů existuje asi miliarda zajímavých témat. Místo toho se neustále řeší high end graf. karty, který ani nejsou na trhu a tudíž vaří z vody nebo tam řeší herní notebooky, který si nikdo nekupuje. Ten pořad by mohl mít pokaždé nějaké téma - novinky v herních enginech,  technicky náročná/zajímavá hra a její rozbor, jak mít dobře ozvučenou místnost a jak vybrat potřebné audio komponenty, na který židli se dobře sedí, jak udělat z Windows 10 použitelnej systém, co je zrovna nejlepší hw s poměrem cena/výkon..

        • Jack1947

          TO taky chválím viděl jsem jen asi 2díly ale jisté povědomí o věci tam bylo.. no bez toho by to ani asi nedělali.

    • Khanemis

      Že to na Games umírá slýchávám od té doby, co jsem tu prvně hodil oko. A to bylo ještě před tím než se tam vůbec dostalo současné "Levelácké" osazenstvo. On má vždycky někdo dojem, že už to není ono a že to jde dolů. A úsloví (které v poslední době už překvapivě nepadá tak často), že je redakce vyhořelá, se stalo také věčně opakovaným vtipem. 

      Myslím, že je to spíše jen výsledek konkrétních očekávání toho daného člověka/čtenáře než nějakých zásadních změn na games. Něco se samozřejmě mění (ať už k lepšímu nebo horšímu), něco už třeba každému nevyhovuje, lidé přicházejí a odcházejí, ale tak už to v životě chodí. Člověk holt musí změnit svá očekávání nebo asi hledat jinde, pokud mu to nevyhovuje. 

      A že jsou diskuze někdy prázdnější namísto pěti stránek trolování a flamewarů (byť je toho také ještě stále dost) považuji spíše za plus. U větších věcí se stále diskutuje celkem dost, mi alespoň přijde.

      • uzivatel1982

        Jo rozumím tomu, že se všechno nějakým způsobem mění, posouvá a že lidi obecně nezůstávají v jedné práci(na jedné pozici) celý život. Kort u kreativní jako je žurnalistika je ten posun asi i nutný , aby se vyhnuli tomu humorizovanemu vyhoření, ale zároveň je těžký některý autory názorově i obsahově nahradit. Pro mě osobně je třeba docela důležitá jak herní, tak neherní historie jednotlivých recenzentů. Mám rád co tak nějak očekávat za názor, abych z toho odvodil jak se bude líbit hra mě. Například u Pavla vím v čem se s ním ve vkusu protínám a v čem s ním nesouhlasím. Už od dob starého levelu jsem zvyklý číst jeho recenze a vím, že to je například člověk co docela dost cestoval a cestuje a že to nějakým způsobem formuje jeho názory a vkus mimo jiné. Vím co hrál před deseti lety a co zformovalo jeho vkus a požadavky na dnešní hry a i pro to pro mě má pak jeho názor nějakou relevanci. Ač třeba u recenze na phantom doctrine jsem měl třeba trochu jiný názor, tak vím jak například hodnotil xcom a v čem jsme se názorově lišili tam a tak si z toho dokážu mnohem přesněji odvodit ve výsledku jaká ta hra je atd. 


             Tohle mi tak nějak u většiny současné redakce tak nějak chybí. Aleš mi přijde, že má plnou hlavu a ruce práce s udržením chodu redakce a své rodiny a psaní se věnuje pochopitelně o něco min. Jeho názory na fantasy, scifi i historii vcelku sdílím a v několika tématech věřím, že má načteno o daném tématu víc než já a tím získávají články a recenze na tyto témata nějakou hodnotu. Adam je takový nadšenec co hraje skoro všechno a zasekava se i u vcelku podobných her jako já a je to spíš optimista co nehledá zbytečně jen na všem chyby. Patrik je pro mě zástupce stolních her a tím pak i v normálních hrách má takový víc diagnostický přístup k herním mechanikam a ještě mi přijde, že má co říct. Olej mě mimo retro docela většinou štve názorama v recenzích a občas na mě působí trošku premoudrele, ale celkově mi nevadí. O ostatních by můj názor mohl urazit, tak ho radši nebudu ani šířit. Koho máte za oblíbence vy a proč? 

    • Lukyz

      Víceméně souhlasím, obměna redakce je přirozený vývoj, i když kluky třeba hraní a herní scéna baví, tak živit se tím XY let je prostě tak jako tak stereotyp a hlavně práce. Nový tváře jsou mi sympatický, nemá cenu je srovnávat s lidmi, které "znám" léta. Co se týče diskusí, tak tohle diletantství si pořád nedokážu vysvětlit. Nevím, zda nedostali befel od Tiscali držet h*bu a krok, což doufám, jináč by mě to velice zklamalo. Když pominu technickou stránku, tak by chtěli trochu rozvolnit a rozproudit. Vždyť by stačilo vzít např. 3 lidi z komunity, který by jim to moderovali, navíc i zadara nebo třeba Games bez reklam atd. Jednoduše tady nevidím žádnou snahu se někam posouvat, měnit nebo jít aspoň vstříc svojí fanbase. 

      • uzivatel1982

        No diskuze ztratili ze všeho asi nejvíc. I v tyhle se potkávají stejný lidé jako u gamesplayu, retra nebo fight clubu. To proti nikomu z vás nic nemám. Vlastně je i fajn mít možnost si s každou přezdívkou tak trochu něco asociovat, ale trochu tím trpí názorová diverzita a pocit toho, že obsah oslovuje větší počet lidí. Trochu mě překvapuje kolik lidí odradila věc jako je registrace od možnosti přispět do diskuzí. To lidem vadí, že musí být opatrnější s kontroverzí, aby nedostali ban nebo jen lenost? 

    • Bobrkola

      S tím, že se redakce games mění se nedá nic dělat... Lidé dospívají a i přesto, že většinu lidí práce v herním odvětví baví, tak se často posouvají jinam za lepším. Když jsem zjistil jaká je odměna za napsání recenze, tak mi spadla brada... Ekonomicky je výhodnější jít dávat zboží do regálů... A řekněme si to upřímně pokud tě práce opravdu baví, ale nedosáhneš díky ní na hypotéku, tak se holt musíš posunout někam jinam. Myslím, že toto je hlavní důvod, proč většina lidí opouští herní sféru.


      PS: Návštěvnost webu se dá veřejně dohledat na Netmonitoru ;) 

      • uzivatel1982

        Dle net monitoru měli za dnešek 20k useru. To mi přijde až neuvěřitelný. To je strašidelný kolik lidí by jen pasivně přijalo obsah a šlo dál. 

        • Bobrkola

          Ano je to strašidelný, ale koresponduje to s výsledky ankety, kterou nedávno dělali (https://games.tiscali.cz/tema/vysledky-ctenarske-ankety-games_cz-a-levelu-kdo-jste-a-co-si-myslite-o-nasi-praci-276350)

          Kde jde vidět, že do diskuzí občas přispívá cca 6% lidí. 

          • SalemCZ

            Tolik už to nebude

        • SalemCZ

          Bere to i google boty atd.?

          • Bobrkola

            Nn Netmonitor bere jen reálné uživatele. Respektive máš tám visits a real users. Takže pokud přijdeš 3x, tak dáš 3 visits, ale jen 1 real user. 

            • uzivatel1982

              No těch 20k to psalo jako Real users a měli skoro 100k visits. Přijde mi to neuvěřitelný. Působí to tady mnohem min zalidněný. 

              • Jack1947

                Reakce na příspěvek:

                SPíše vylidněný tvými slovy ... jo zlaté léta 2011 4.4 kdy ses sem zaregistroval 😉😀

                Takhle mi ten web nepřipadá tak prázdný.

                • uzivatel1982

                  Reakce na příspěvek:

                  Chodil jsem sem i před registrací, ale samozřejmě bych 4.4.2011 označil jako zlomový moment pro místní komunitu a celý web:D..

                  • Jack1947

                    Reakce na příspěvek:

                    Já ne, ale je mi to hned jasné 😀

      • Khanemis

        Ze zkušeností vím, že co se finanční stránky týče, tak je to u nás takové vpodstatě v rámci celé novinařiny, nejen v rámci herní scény. Pokud je ještě člověk stálým redaktorem, tak bere plus mínus obstojný plat, ale jakmile pracuje jako externista, tak je bohužel dnes nasazena tržní cena tak nízko, že se uživí jen velmi těžko. A zvlášť pokud chce dělat kvalitní novinařinu a ne jen sekat bulvární a poplatné články (tedy takové, co nepotřebují žádný výzkum ani úsilí novináře) jak na běžícím pásu. 

        Takže ano, člověk musí být fakt trochu nadšenec, aby u toho vydržel:)

    • TheGGG

      nechci zase dostat ban, ale takový grygar mě nechybí vůbec nikde... noví členové alespoň v každém FC neventilují své politické světoznázory. A Homola mě vždycky přišel nejvíc v pohodě, ostatní jsou o zvyku...

      • uzivatel1982

        Jee hele jeden ze zmiňovaných trolu přežil až do dnešních diskuzí ;-)..

             Lukáš byl právě v audio době dost můj názorovy zástupce. Časem mi přišlo, že se hodně odklonil. Zajímal by mě třeba jeho názor na to, že ciri od netflixu má být bame. Trochu se bojím, že by se toho zastával. Už nějaký čas je takový angazovany a v některých tématech mi přijde, že až kontraproduktivně. 

        • TheGGG

          grygara nebudu komentovat, protože moje názory nejsou populární, ale stará garda obecně mě přišla dost namyšlená, nejen kvůli politickým názorům, které nám cpali, ale i přístupem ke hrám. Často jsem ve FC položil dotaz na to, na jakou AAA hru se redakce těší, nebo jakou hrála a často si nikdo nedokázal ani vzpomenout a místo toho řešili nějaký blbinky, které normálního hráče ani nezajímají. Mlaďoši alespoň hry hrají a baví se u toho a nevyhýbají se i přitroublím geekským dotazům... IMAO

    • SalemCZ

      tak diskuze je dead tím že zmizeli anonymní lidi. Já se spíš bojím jak dlouho tam vdrží Lukaš s Pavlem. Alešovi se to trochu rozpadá mezi rukama.

      • Bobrkola

        Souhlasím s názorem, že počet příspěvků v diskuzích klesl kvůli zavedení nutné registrace (+ zároveň začal nový školní rok :D).


        Proč myslíš, že se to Alešovi rozpadá pod rukama? Z Pavla cítím, že to je pro něj hobby projekt. Ale na druhou stranu už je ženatý a brzy bude táta od rodiny ;). Takže podle mě Pavel zůstane, ale budeme ho vídat jen v pátek v retru/při čtenářských gamesplayích a občas ve Fight clubu.

        • SalemCZ

          ty chodíš i na chat :D 

          tak přijde mi že games.cz ztrácí ten lesk. Fight Club má většinou jenom redaktory.  Jako plus jsou nový kluby, ale nevím jak hodně ty zaujali. Já bych uvítal něco jako byly ty videorecenze a gamestv, než Board club a Hardclub.

          • Bobrkola

            Chodím, ale komentuji málokdy ;)

            • Jack1947

              Možná že dobře i děláš ? vem si co kdyby ses dostal s někým do rozporu a přilétl by ti jako dárek sedmidenní ban 😱

              • SalemCZ

                Reakce na příspěvek:

                tak by mu to bylo jedno když sem stejnak nepíše

        • je to tu teď  teda hodně suchý,  jaký pán takový krám

  • Khanemis

    Ano. Je.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit