Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    Sp =4scénáře každý 3 až 4 hry kažá o délce 8min.Za ty prachy zlodějna!

    • COD SP=0 minut to je teprv zlodejina!

      • patr

        Mohli by dat statistiky. Tipujem ze v blackoute stravia hraci 10000x viac hodin nez v single ty zlodej.


      • KIMCID

        dobře ale ty se sp nepočítali.a to že je to zlodějna,nepochybuji

        • Skeleth

          O on nekdo pocita se SP u BATTLEFIELDU ? 😱

          • KIMCID

            byl oznámen tak že jo

  • jenda84

    PROČ.. ptám se PROČ není na úvodním obrázku ta blonďatá hottie, co je všude vidět? Druhá vojna byla přece plná takovejch vojaček - hotties - co vypadaj jak kdyby vylezli z přehlídky Victoria´s Secret 😀 jinak pochopitelně tahle alternativní historie není pro můj žaludek - skákání z 5 metrů bez úhony a používat totálně vyugradovaný zbraně jen proto, aby se 10 letý kids bavili - fakt ne. Jdu si pustit Day of Infamy :-) 

    • twicer

      No já ti nevím. jakýmkoliv způsobem srovnávat BF s DoI mi přijde jako totální prasárna, srovnáváš sandbox pvp na otevřené mapě s arenovou střílečkou s oldschoolovým gunplayem. Obě hry jsou super, ale do každé chodím z jiného důvodu.

    • KIMCID

      chci ty lyže co jezdi do kopce a po každém povrchu

    • TheGGG

      taky mě to překvapuje, vzhledem k tomu, jak autor této recenze sám propagoval, že konečně bude v druhé světové válce i někdo jiný, než další "nezajímavý muž běloch".....

      ale souhlasím, tato hra je pohádka a s druhou světovou to nemá nic společného... ale tak dice... švédsko... to není žádné překvapení, to je takový kraj pomatený...

  • tvl. já už fakt nerozumím tomu, že se tu ta historická přesnost řeší až tak do mrtě... je to pod*laná videohra, kde se můžou lidi po práci vyblbnout, roztřískat nějaké modely, postřílet virtuální cápky a mě osobně fakt netankuje, že se tehdy Tiger nevyráběl, nebo že Spitfire tak daleko nedoletěl. Ve War Thunder se taky potkávají tanky a letadla, které se na bojišti nikdy nesetkaly. Jestli chcete historickou přesnost, existují jiné alternativy, kam za něčím takovým zamířit a nejsou uplně špatné. Tohle je arkádový mišmaš, který nemá za úkol někoho učit dějepis. Jestli se někdo učí dějiny z videoher, tak je to jen jeho blbost. Jestli se ale někdo začne o tu dobu a události díky tomu zajímat a začne si ta historická fakta vyhledávat, jedině dobře.


    Pořád je tu ta možnost se na celou tuhle hru vykašlat a nekupovat ji, když s tím máte nějaký osobní problém... Naposled jsem hrál BF3 a nemám potřebu na tom nic měnit, už jsem na tohle starý a u čeho strávím volné chvíle si musím vybírat. Ten finální trailer pro BFV ve mě ale probudil spící vzpomínky na hodiny strávené s BF1943.

    • Jack1947

      Pošlapat, poplivat a zneuctít památku padlých a dětem ještě snažit se nacpat do hlavy že druhá světová taková přece nebyla"

      Ne opravdu to je na zblizí tohleto, kdyby jsme byli ve válce na válečný soud🤮

      Výsměch jak hráčům, historikům tak všem kdo nejsou ... úplně mimo.

      Nečekal bych že to kdy řeknu ale oproti tomu BF1 je věrnej válečnej simulátor!

      • tomasrippl

        S tím souhlasím 

      • Derp_1337

        "Pošlapat, poplivat a zneuctít památku padlých"

        2. světová válka je ještě relativně "čerstvá" událost, protože ještě žijou lidé, kteří ji zažili, takže odpor k deformaci její historie je pochopitelně silný.
        Kež by takhle lidé bojovali proti tomu, jak Hollywood a herní vývojáři przní třeba Antické Řecko a nebo středověk v Evropě.

    • Pleteš si dva pojmy, Realističnost a Historickou přesnost. O realističnosti se tady nebavíme. Souhlasím s tebou. Je to arkáda a má být zábavná. Ale když se začne hra pouštět do reálný událostí jako je sabotáž "těžké vody" v Norsku, Boj v Africe a Senegalské jednotky ve francouských řadách tak nemůže očekávat, že se lidi neozvou když to zpracuje špatně. Nebavím se tady o detailech jako jsou sumky nebo jestli tahle pistole je MK IV nebo MK VII. Ale ta hra má takové faktické chyby jako kdyby ji dělal někdo bez znalosti vojenské historie. A to je prostě moc.  Nehledě na kompletně rozbitý Singleplayer z hlediska technické stránky. A tuhle hru nedělá pár nadšenců v dílně u maminky...ale AAA společnost s milionovým obratem. A podobně tragická byla už kampaň v jejich Battlefrontu 2. Ale tam to  tolik nevadilo protože to byla fantasy. Ale přesto z toho byl cítit, recyklaci assetů z MP a šetření na všem. 

      Publikum téhle hry jsou fanoušci série a druhé světové...co cěkáš? Že všichni tihle lidé co mají v malíku data o kdejaké bitvě ti řeknou, že tohle je ok? Spoustě lidí tohle rozbije jakoukoliv atmosféru a herní "uvěřitelnost světa".  Plus sami DICE a EA nazvali své fanoušky nevzdělanými...well well well...ukazuje se, že nevzdělaný je tady někdo jiný.

      Mediá nás nejen baví ale i nepřímo vzdělávají. Díky filmům/hrám/seriálům si většina z nás umí představit jak vypadalo oblečení/život nebo třeba architektura v určitém období naší historie. Ne nadarmo se zvou odborníci přes techniku, oblečení, nebo taktiku k válečným filmům, hrám a seriálům.Pokud nedodržuji historická fakta tak není důvod udělat hru z historického prostředí druhé světové.

      • Duncan66

        Vzdyt ted uz vis, ze jak Statecne srdce, tak Nepritel pred branami jsou fikce inspirovane skutecnymi udalostmi a stejne je kritizovat nebudes, ale u BF V nemuzes porad vydychat, ze se autori historii pouze inspirovali a scenar hry se od skutecnosti lisi, ikdyz je to pripad jako v 99% filmu a her inspirovanych skutecnou udalosti.

        • Magister_Peditum

          Tebou zmíněné filmy možná nejsou úplně historicky věrné, ale v porovnání s Bf5 jsou to diplomové práce absolventů studia moderních dějin. 😀


          Spíš bych to přirovnal k teď chystanému filmu Robin Hood, který má s anglosaskou legendou společné jen jména postav... 

        • TheGGG

          hate je tady proto, že EA a DICE se ke svým zákazníkům chová s neuvěřitelnou arogancí a ještě se jim za zády směje.... a když někdo tuto směšnou agitku překrucující historii napadne, dostane PR oddělení amok a rozjede hate na své vlastní zákazníky.

          EA si za to co poslední roky dělá nic jiného než hate a pošpinění na každém kroku nezaslouží...

      • Nepokoušel jsem se tu říct, že je to všechno v pořádku. Okolnosti kolem Singleplayeru uplně neznám a ty události o kterých píšeš do detailů taky neznám, jen vím, že se tam a tam něco stalo, ale pokud mě pak ta hra donutí jít a o té události si něco zjistit, ať už je realita jiná, tak to za takovou hruzu nepovažuju... film Statečné Srdce je taky historicky totálně mimo, Nepřítel před Branami jakbysmet, ale jsou to oboje skvělé filmy, tak jaký je v tom potom rozdíl? 

        • Oba filmy se drží historie alespoň co se vzhledu týče.A drží se, i když místy měně, hsitorických událostí. Představ si, že by ve Statečném Srdci měl William Wallace katanu (protože jeho otec byl Samurai) a Angličanům by velela černoška... Zdálo by se ti to ok? Nepříšlo by ti to divné?

          A Nepřítel před branami je velmi věrný událostem a poměry v rudé armádě za druhé světové. Opravdu existoval odstřelovač  Vasilij Zajcev a opravdu bojoval jako odstřelovač u Stalingradu. Uniformy, postavy, akce a události. Vše je uvěřitelné. Jistě, je tam určitě mnoho filmových berliček a některé věci nejsou potvrzené, že by se stali ale jinak je film naprosto věrný historii.  Opět, zkus si představit že Vasilij byl tako dobrý odstřelovač, protože měl magické umělé oko a v mladí na něm čarodějka provedla rituál a on díky tomu dokázal zpomalovat čas. Jo a nacisti nebudo mít německé uniformy ale ehhh třeba japonské...najednou se ten film zase rozpadá co? 

          Suspension of disbelief (bohužel mě nenapadá český ekvivalent) je alfa a omega u jakéhokoliv filmu/hry/knihy apod. 

            •  Wolfenstein- Fikce. Fantazie z alternativní historie  BF V- Hra z reálné války v našich dějinách. Sama odkazuje na reálné události. ♪ Jen z těch věcí, není jak ta druhá. ♪ A znovu, Realismus vs Historická přesnost. Není to zaměnitelné. Realismus nechci, historickou přesnost ano.

              V MP běhají Asiatky v řadách Anglie apod, Němci mají v první linii také ženy(i v letadlech kde jsou tuším by default)...ale dobře koukejme jen na Single. Jak je možné, že hry z roku 2000 měli víc věrné prostředí, postavy i celkovou kampaň než tohle? Na téhle hře není nic historicky správně (tedy kromě toho, že byla druhá světová) Zlodějíček co sám vystřílí celou základnu Luftwaffe? Náctiletá Norka co se svou mamkou sama zníčí veškere zásoby těžké vody v Norsku? A Senegalese Tirailleurs jsou tady vyobrazeni jako největší oběti rasismu.Takže jestli jsi o těhlech věcech nic nevěděl tak tahle hra ti kompletně nastavila křivé zrcadlo tomu jak to bylo opravdu. A ruku na srdce. Kolik lidí si pak půjde zjišťovat jak to bylo doopravdy...

              • Reakce na příspěvek:

                rozepsal jsem slušnou odpověď, ale pak jsem si řekl, že to nemá cenu. Tak to přestanem hrotit, Honzíku a půjdem radši zpátky do práce. Co ty na to... tohle nikam nevede.

  • "Určitou hodnotu můžou mít pro všechny hráče se zájmem o druhoválečnou historii."

    Tohle prosím z recenze vyškrtnout. I já jako fanoušek Druhé světové (nikoliv odborník) jsem od první minuty narážel na hromady nepřesností a faktických chyb ze kterých se otevírala kudla v kapse. 2 minuty na Wikině mě stačili abych zjistil, že opravdu Spitfiry a Blenheimy neletěli nad Hamburkem v roce 1943 (protože by tam ani nedoletěli). Že Tigr se v roce 1941 ještě ani nevyráběl. Že Tirailleurs rozhodně netrpěli takovým rasismem jak ukazuje hra (oproti afroamerickým jednotkám v řadách USA) a mohl bych pokračovat. 


    Celý Singlplayer působí jako narychlo uplácaná věc z assetů z MP. Bez nápadu, bez originální myšlenky a ještě rozbitá. Za singl tak 3/10. a to jen za tu grafiku. 

    • Duncan66

      A to je vazne tak zasadni, ze nad Hamburgem jsou Spitfiry v roce 1943? A kdyz jsi k tomu potreboval wiki, abys to zjistil, tak je ti jasne, ze to netusi ani 99% hracu stejne jako to o tom Tigrovi atp. a nijak je to netrapi a jde o hnidopisskou marginalii?

      • Zkopíruji to co jsem už někde napsal k téhle diskuzi:

        Pro ty, kteří mají pocit, že to není důležité: Mediá nás nejen baví ale i nepřímo vzdělávají. Díky filmům/hrám/seriálům si většina z nás umí představit jak vypadalo oblečení/život nebo třeba architektura v určitém období naší historie. Ne nadarmo se zvou odborníci přes techniku, oblečení, nebo taktiku k válečným filmům, hrám a seriálům. 


        Pokud nedodržuji historická fakta tak není důvod udělat hru z historického prostředí druhé světové. Mám udělat to samé co Wolfenstein. Vymyslet si nějakou alternativní historii.  

        • Duncan66

          To je ale tvuj ciste subjektivni nazor. Tvurci si vybrali vlastni cestu a nikde jsem nezaznamenal, ze by o hre tvrdili, ze jde o dokument z druhe svetove valky.

          Ta hra se odehrava v obdobi druhe svetove valky a je ji inspirovana. To ale automaticky neznamena a nemusi znamenat, ze vse bude zcela odpovidat historii. Stejne jako si filmy inspirovane skutecnymi udalostmi mene ci vice upravuji scenar, aby byl pro divaka co nejzabavnejsi, tak si autori upravili hru podle sebe.

          Takze kdyz na bojisti bojuji anglani proti nemcum, tak nad hamburgem litaji anglicke stroje a nelitaji tam mustangy, lightningy a americke bomabrdery. Uplne postaci, kdyz hra inpiruje urcite procento lidi, aby se po hrani vrhnuli na studium historie, jak to bylo doopravdy a vase narky nad marginaliemi jsou zcela zbytecne. ;-)

          • Jambbo

            Ne to je jen tvůj čistě subjektivní názor.

            • Duncan66

              A co konkretne? To ze si tvurci vybrali urcite udalosti a urcite obdobi a udelali hru podle sveho je holy snadno prokazatelny fakt, to neni nazor. 

              Ze 99% filmu inspirovanych skutecnymi udalostmi scenar a zpracovani pojme mene, ci vice po svem je snadno prokazatelny fakt, nikoli subjektivni nazor.

  • Díky za postřehy v diskuzi chlapi - evidentně jsem o nic nepřišel, když jsem jako poslední Battlefield hrál ?Modern Warfare? někdy před ?10? lety. (ten díl, ve kterém byla mise z Pripjati, s velkým ruským kolem)  

    • Lukass

      Az nato ze to co ty rikas je Call of Duty. 

      Asi trochu bordel v hlave.... 

      • aha.....tak víš jak, člověk potřebuje mít v hlavě místo i na důležitější věci, než na název nějaký pakárny, kterou hrál před x-lety. Každopádně díky za opravení :-). PC mám pořád rád, ale ta dětská vášeň je už dávno pryč. V hlavě udržím jen ty subjektivní pecky, co jsem hrál a ještě občas zahraju. Zase si pamatuju spoustu důležitějších věcí, který sem v 15 nevěděl no, k čemu mi je pro život vyjmenování avatarů, zbraní a questů ze hry XY? aby mě měl Lukass za kovaného pařana? děkuji nechci - ta doba je dávno pryč, naštěstí :-)

        • Lukass

          Nemusis me tady psat slohovku o zivote,  priste proste nedelej chytryho,  to bude stacit. 

          • ty seš nějakej reta*dovanej ne? nebo si pleteš termíny v češtině? už první příspěvek jsem napsal s otazníkem, následně se po tvé připomínce omluvil a krátce rozvedl, z jakého důvodu mi vypadl název hry. Čéče, ty si nějakej těžce frustrovanej. Opravdu myslíš, že jsem ve svých příspěvcích dělal chytrého? nuže dobrá.....musím tě poplácat po ramenou - ve hrách se jistě vyznáš a to holky a celkově dospělí lidé náležitě ocení :-)

            Úplně ti to otevírá nové možnosti v pracovním i osobním životě, což si jistě dávno poznal.

            • Jack1947

              Počkej kdyby ti měl vypsat všechny sqelé staré hry 😉...

          • Jack1947

            Nemusel si se do něj tak pouštět vždyt to napsal s otazníkem, to chce občas klid. Ježiši😯😬

  • KIMCID

    1. podívejte se na tohle protože tu 7 nechápu?:https://www.youtube.com/watch?v=W2OWhp4WwQ4

    • Derp_1337

      A jaký má mít význam to tvé video?? To se jako chlubíš, že jsi našel člověka, jehož subjektivní názor na hru je odlišný od recenzenta na Games.cz ?? GOOD JOB!

      Sorry, ale tohle není žádné objevení Ameriky. Ještě nikdy v historii nebyla hra (nebo film), která by se líbila úplně každému!! 

      Jestli ti BF5 není po chuti a chceš něco reálnějšího, tak doporučuji jít hrát hry jako Post Scriptum, Red Orchestra, Verdun, Tannenberg, Rising Storm. Nikdo tě nenutí hrát BF5.

      • KIMCID

        milé děcko našel jsem video které ukazuje jen to že EA lže nic víc.ty si to přeber po svém

        • Derp_1337

          Sice jsem neměl náladu sledovat 1h24min dlouhé video a spíš jsem ho rychle proklikal, ale připadalo mi, že většinu videa zabírají stížností na nedostatečnou realističnost a úplné zkreslení dějin.

          Kdo ví, třeba tam někdo v tom videu byly nějaké stížnosti na EA, ale já je nenašel. Přišlo mi to, že autor videa si spíše konkrétněji stěžoval na vývojaře DICE.

          • KIMCID

            Stěžoval si na předělávání faktů,vymejšlení zbraní,na techniku-zbraně v letech kdy neexistuje,na fyziku hry,na krátkost a repetitivnost kampaní.....atd.   ;-) 

  • Já tomu dám kvůli singlu šanci určitě. Ne teda teďka při vydání, protože tolik peněz za to dát nechci a stejně toho teď mám nakoupené dost, ale do roka určitě.

    Naštěstí nejsem hnidopich, co by řešil nedůležité detaily -  jestli nějaká zbraň se používala či ne a jde mi čistě o zábavnost, takže s koupí nemám problém.

    • Jack1947

      Já taky ne ale tohle už v podání EA bije přímo do očí 🤮

  • vitezslav.trojan.1

    Tato hra je úplná katastrofa.

  • Iosephus

    Jako sci-fi střílečka resp. alternativní realita by se to snad nebýt těch bugů brát dalo. Ale stejně nechápu, proč by s sebou někdo tahal sto nábojů do pistole a jen dvacet do pušky...

    No, jdu si znova nainstalovat Hidden and Dangerous 2 :D

  • red.eagle.792197
    Kto sa chce dozvediet aka je battlefield hra a celkovo všetky informácie o nej, nech si na you tube vyhlada kanál Tartarus Cast :) Naramne sa pobavite , pripadne si zaplačete. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit