Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mikezz

    Ak by som sa k Odyssey niekedy dostal, Kassandra je jasná volba. Už aj main hero z prvých Watchdogs mi príde oproti Alexiosovi (lol) ako super sympaťák.

    • Chapter 2  - Tu si na jednej hodine môžeš pozrieť porovnanie. 

  • V rpg, kde si můžu vybrat pohlaví, hraju vždy za muže. Proč? Jsem muž a jedině tak za něj můžu přemýšlet a volit rozhodnutí. Výhružky a boj je prostě uvěřitelnější u mužů. A k tomu trapnému argumentu se zadkem - minimálně půlka postav ve všech rpg mají pláště, takže není vidět ani ten.

  • i586

    Takže jen dvě pohlaví? Ubi by se měl do příště polepšit...

    • Derp_1337

      Co jsi to udělal?!! Teď jsi to zařekl a příští AC budou mít 3. volbu pohlaví "transgender" 😂

  • Mám rád ženský postavy tam kde se to hodí jako například v Mirror's Edge. Ve starověkym řecku to působí hrozně hloupě... radši bych hrál za nesympatickýho chlapa.

    • Derp_1337

      Nebo taky Remember Me mělo dobrou hlavní hrdinku (Nilin) a celé to bylo dobře zakomponované do příběhu (vztah otce s dcerou a co by pro ni neudělal...)

  • Zaho
    Kdo by chtěl hrát historickou hru za ženu, když až do nedávné minulosti nebyly ženy rovnoprávné.
    Nikomu se nechce poslouchat komentáře od NPC, že má zahodit meč a sebrat koště.
    • A taká hra by ma náhodou bavila. To je typický prípad outsidera, ktorý sa musí preukázať svetu aj sebe. Klasika s nerdmi v súčasných príbehoch. A mať takúto dobrú hru (za predpokladu, že by ju spravili dobrú :) ) bolo by zaujímavé plniť úlohy, bojovať, objavovať a ešte sa aj potýkať s pochybnosťami a nedôverou a posmeškami okolia. 

      Taká Yenneferi, či Triss by ti povedali o rovnoprávnosti :) 

      Mafia 3 tiež sľubovala potýkanie sa s rasizmom a skončilo to tým, že ťa z vyhodia z niektorých obchodov, kam ani nepotrebuješ ísť a pár postáv ti povie neger. To sú témy, ktorým sa americkí vývojári vyhýbajú v klíme politickej korektnosti. 

    • Derp_1337

      Co naplat, že hrát za ženu v té době je historické nepřesné? Lidi, kterým záleží na historické přesnosti, nebudou hrát hry od Ubisoftu 😉

      • Někdo se aspoň snaží se jí přiblížit právě tím, že hraje za mužskou postavu. 😉

  • Když chci vidět ošklivého chlapa, kouknu se do zrcadla. Tady byla Kassandra jasná volba. I díky tomu, že mi nesedl dabér Alexiose.

    Ale celé toto mi přijde jako naprosto zbytečná diskuse. Pokud je výběr, ať si každý vybere, co se mu líbí. A pokud ne, tak holt musí hrát za muže (Zaklínač) nebo za ženu (Horizon Zero Dawn). Jde přece o to se bavit.

  • XorxoxTalarius

    Hrat za zenskou bojovnici ze starovekeho recka? Ne diky.

    Kdyz uz tak chteli protlacit zenskou, tak meli radsi udelat pribehy Xeny, to bych si naopak velmi rad zahral.

  • Ja som musel hrať za oboch a môžem povedať, že Kassandra je omnoho sympatickejšia. Veľa robí aj dabing, ktorý je u nej skvelý výborne vie zažartovať, odvrknúť, aj sa vyhrážať. Kým Alexios znie stále ako steroidový hrdina z béčkového akčného filmu z osemdesiatich rokov. Keďže robia to isté , pohyby majú rovnaké, aj brnenia nosia tie isté (grécke sukne pre mužov aj ženy), tak by som povedal, že asi ten dabing tu robí najväčší rozdiel. 

    Lebo toto nie je RPG, kde by mal hráč nejakú inú možnosť postupu na základe pohlavia, ani hlavný príbeh neprinesie nejaké rozvetvenie na základe pohlavia, takže z týchto strán to iný herný zážitok neprináša. 

  • Carnage666

    Souhlasim že na holky se kouká líp ale osobně se nedokážu vžít do role ženy a u některých her jsou i romance a balit chlapa za tu ženskou fakt nechci 😂 leda z ní udělat le*bu. (zakázané slovo hm? )

    • To som nikdy nechápal. Že bez problémov sa ľudia vžijú do čarodejníkov, démonov, mimozemšťanov, alebo aj do obyčajných chlapov, ktorí sú však kilometre vzdialení od našich "bežných ja". Ale žena je problém. 

      Horšie chápem už len obľubu nemých postáv, lebo si tam vraj hráč radi predstavujú svoj hlas 🙂

      • Carnage666

        To je sice fakt, ale stejně budu hrát za mimozemš´tana, démona nebo cokoliv v mužskym pohlaví :)

      • Derp_1337

        Co je na tom těžkého k pochopení? Je to hlavně věc zvyku. Když jste hrál absolutní většinu her za mužskou postavu, tak najednou možnost hrát za ženu je nezvyk. Pro někoho je to dokonce velmi rušivé.

        Lidi, co hráli více her z pohledu ženské postavy, už s tím takový problém mít nebudou.

        • Len to, že je to hra. Nelietame, nečarujeme, nenosíme brnenia, nejazdíme na drakoch ani vo vesmírnych lodiach. Keď môžeme byť černosi, aziati, kyborgovia, orkovia, elfovia, Twi´lekčania, či Romuláni, tak kľudne aj ženy. Ide o našu predstavivosť a jej limity. 

          Toto nie je niečo nové. Tomb Raidera tu máme už veky a sú aj ďalšie hry (Beyond Good and Evil, Drakan, Diablo, etc). Nie je ich tak veľa, ako za mužské postavy, ale sú. 

          Osobná preferencia je jedna vec. Samozrejme si každý vyberie čo mu viac sadne, niekto hrá stále za nekromantov, niekto za barbarov a niekto za nenápadných zlodejov. A tak isto niekto za orkov a niekto za mužov a niekto to strieda. To čo osobne preferuješ vôbec nekritizujem. 

          Postavu riadim podľa toho ako by som chcel aby sa chovala (dobrá/ zlá, milá/drzá, pomáha/kradne) a podľa toho koľko RPG je tam, tak sa s ňou zžijem, držím jej palce, aby uspela, našla čo hľadá, postavila domček, či objavila novú galaxiu. Tak ako v knihe, či filme. Ale to vžitie sa, že "som to ja", to je už trochu iné.

          • Derp_1337

            "Keď môžeme byť černosi, aziati, kyborgovia, orkovia, elfovia, Twi´lekčania, či Romuláni"

            Ve všech jmenovaných možnostech jste mohl hrát za mužskou postavu (tj. muže černocha, muže asiata, muže Twi'lek, ...atd.) , takže to vůbec není ten případ.



            A nám nemusíte vysvětlovat důvod, proč hrajete za ženskou postavu, většina lidí to chápe. Jen by jste na oplátku zase měl chápat, proč tolik lidí preferuje mužskou postavu.

            • Ale veď to som napísal, koniec druhého odstavca. Chápem, že má každý iné preferencie. Narážal som len na to, že má niekto problém si užiť dej a príbeh, keď hrá za ženu. 

              Ľudia sa vedia vžiť aj do LARPov, čo by som už ja asi nevedel. 

              • Jack1947

                Reakce na příspěvek:

                Ted se snažíš přesvědčovat ostatní o svém názoru, "nechápem ako se nemože někdo vžít do ženy "

                Jinak, podle mě je zajímavé že se dá vybrat za koho hrát ale asi bych volil taky muže, prostě mi to sedne více a taky díky těm různejm možnostem. Stejně je to uvěřitelnější.

                • Reakce na příspěvek:

                  Snažím sa vysvetliť Derpovi svoj názor. On naň reagoval, tak som mu odpovedal, aby som nebol zle pochopený. To je normálne  v diskusii. 

                  Pretože mi to príde ako povedať, že si neužijem seriál Alias, či Nikita so ženskou hrdinkou, alebo filmy SALT, Pištolníčky, Peppermint, alebo podobné. 

                  • Derp_1337

                    Reakce na příspěvek:

                    Nikdy nikdy netvrdil, že ženské postavy jsou nějak špatné. Pouze jsem řekl, že většina lidí preferuje mužské postavy. To znamená, že pokud mají na výběr, tak si radějí zvolí muže.


                    Třeba v takovém Mirror's Edge nebo Remember Me ta hlavní hrdinka (Faith Connors a Nilin) byla dobře udělaná a člověk si tu hru užil. Nic to ale nemění na tom, že v jiných hrách (obzvlášť RPG) si většina lidí raději zvolí mužskou postavu, protože jim to usnadní imerzi do příběhu.

                    • Reakce na příspěvek:

                      A ja som netvrdil, že to tvrdíš :)  Reagoval si na to, že čo nechápem na neschopnosti vžiť za do ženskej postavy, tak som ti to vysvetlil. Ako vysvetlenie môjho postoja, nie vnucovanie môjho názoru. A zdôraznil som, že chápem osobnú preferenciu typu postavy za akú hráč hrá. 

                      Takže v podstate sa vo väčšine zhodneme, len asi došlo k nepochopeniu. 

                      • Jack1947

                        Reakce na příspěvek:

                        Nebo spíše to od tebe tak vyznělo, Opět " nechápu že někdo nechápe že pro mě problém není hrát za ženu" ! Právě kámenem úrazu je to kdy se jedná o příběhovou hru a nikoliv MMO kde vlastně to může bejt fuk interakce krom ostatních hráčů s npc je takřka nulová.

                        Jsme doma. Péokud tomu nerozumíš to je tvůj názor, ale předjímat to jako samozřejmost nelze já tu možnost třeba i vítám za ženy mi nevadí hrát ale jak jde o to vžití se a souznění s postavou. Miínimálně mě tady ta možnost láka je to přeci jenom první hra svého druhu a užil jsem si už i když málo za Evie Fry( byt to bylo takové jiné než hrát jen příběh).

                        Já třeba nechápu že vyvojáři nechápou že "Male gamers" stále budou preferovat muže pokud nejsem gej taky se mi příčí souložit s jinými muži a být oslovován jako žena.

                        • Reakce na příspěvek:

                          Fakt neviem o čom hovoríš. aké "mě"? Už by sme sa asi len opakovali, lebo evidentne nechápeš čo som písal. A nedajú sa tu posielať PM, aby som ti to vysvetlil. 

                          Len som vravel, že tu ide o predstavivosť a uvoľnenosť pri tomto médiu. tak ako keď sledujem seriál Nikita, tak držím palce Nikite, aby pobila darebákov, nepriateľských agentov a dala sa do kopy s tým jej kolegom. To je moja verzia romantiky na pozeranie  :)  A tak isto si užijem aj Janu Eyrovú, Annu Kareninu, či kráľovnú Viktóriu. Ale samozrejme aj Jamesa Bonda, či Wolverina. Ja nepreferujem ani jedno, pozerám sa na kvalitu hry/filmu/knihy. Syberia, či Life is Strange boli tiež výborné príbehové hry so ženskými hrdinkami, Metal Gear Solid, či Splinter Cell s mužskými boli tiež pecky. Zaklínač je pre mňa vzorom na posudzovanie kvalít RPG hier on ako postava je úplný unikát.

                          Ale sú to postavy. Ak sa vie niekto vžiť do orka len preto že je ten ork muž, ok. Aj keď milujem Zaklínača ako postavu, tak nie som Geralt. Zžijem sa s ním, vediem ho, dám ho dokopy s Triss, ale nepredstavujem si, že som to ja. Možno ešte deti to dokážu, ale už starší to asi nevnímajú týmto spôsobom. Preto je jedno, či má postava pindík, alebo nie, lebo to nie je že postava = ja.  


                          V nových RPG hrách už väčšinou môžeš ako žena späť s mužmi aj ženami a ako muž spať s mužmi aj ženami. Neviem čo je to stále za argument o tom s*xe. Môžeš súložiť, nemusíš, nik ťa nenúti. Frigidná Lara Corft ešte s nikým nespala. Manželke tiež nepoviem, že je l*sba, keď hrá Sims za mužskú postavu. 


                          V RPG by mali dávať na výber. Hoci to viac stojí a nie všetci sú Rockstar, či CD Projekt, aby sa snažili pre zákazníkov priniesť čo najväčšiu kvalitu. A neRPG, tam je to o príbehoch, ako som už písal viackrát. 

    • Jack1947

      To tady snad není ?

  • kkING

    Kdyz je moznost, tak hraju vetsinou za zenskou a tak to bylo i v tomto pripade🙂 Na holky se proste lepe kouka

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit