Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Většina hráčů si před hraním nedělá dlouhosáhlý průzkum toho, co je kanonické a kdo jak zní. Prostě spustí hru, postavy na výběr vidí poprvé v životě, popřípadě je předtím viděl letmo, a po 10 vteřinách přemýšlení něco vybere, protože o těch postavách v tu chvíli stejně nic neví, jelikož mu je hra nějak nepředstavila.

  • Když chci vidět ošklivého chlapa, kouknu se do zrcadla. Tady byla Kassandra jasná volba. I díky tomu, že mi nesedl dabér Alexiose.

    Ale celé toto mi přijde jako naprosto zbytečná diskuse. Pokud je výběr, ať si každý vybere, co se mu líbí. A pokud ne, tak holt musí hrát za muže (Zaklínač) nebo za ženu (Horizon Zero Dawn). Jde přece o to se bavit.

  • vždycky jsem rád, že je na výběr a jako zástupce mužského pohlaví volím v drtivé většině ženskou. hlavně z toho nedělat nějaké genderové závěry a hocicosi. prostě ať si člověk hraje za co chce, pokavaď to bude dávat v té hře smysl.

  • Uzunari

    Namátkou vystřihnu dvě věty, které mě na článku dunitily se od srdce zasmát:

    "výzkumy z posledních let přitom tvrdí, že hráčky už tvoří polovinu hráčské populace. Průzkum na The Guardian dokonce uvádí, že jich je celých 52 %, statistika ovšem bere v potaz hraní na chytrých telefonech."

    Tak tady snad ani není co dodat krom faktu, jak je The Guardian odříznutý od reality a toho koho lze označit za hráče nebo hráčskou komunitu.

    "V obecném povědomí nicméně zůstává zakořeněno, že si hráči vybírají spíše postavy, se kterými se osobně snáze identifikují, mají-li na výběr."

    Čí podvědomí? Co je to za deformovanou myšlenku?

    • JakubT

      Povědomí není to samé jako podvědomí ;-)

      • Uzunari

        Moje chyba. Špatně napsané slovo, myšlenka trvá. Povědomí..

  • Johnny

    Já teda ve všech 3rd person hrách dávám přednost ženskejm. Sem hetero tak se mi ženský líběj, tak prece nebudu celou hru čumet na prd*l chlapa.

    • Jack1947

      No je to takovej samoopodstatněnej blábol, proč hodně heterů hraje onlajnovky za ženskou ( krom toho že prostě mají výhody) ale co se týče AC:O tak je to čistě o preferencích , třeba druhá hra za kasandru je jiná atp...

      Osobně jsem vůbec nikdy nepřemýšlel o nečem takovém. Spíše jde o to aby se zavděčily i ženám, kde se za ně dá tolik hrát ani moc ne co vím já.

      • Nemyslim, ze to je blabol...staci si vzpomenout, jake emoce od pocatku vyvolavala postava Lary napr. Taky neznam moc chlapu co by hrali napr. za trpaslici, ale spoustu, kteri hrajou za elfky.

        • booczech

          Lara je taková xena. Nadruhou stranu kdyby byl vedle Lary na výběr třeba Indiana Jones, tak těžko říct která postava by byla více preferována. Každopádně z článku je patrné, že většina konzolových a pc hráčů, kde je mužské pohlaví zastoupeno ve větší míře, než ženské, tak jsou preferovány mužské postavy ...pokud je na výběr. .....Jinak Lara se kdysi prodala kozama. :D

          • Jack1947

            Nojo, ale to jě věc z roku 1996, nebo kolik to už je hodně dáno navíc v té době+ moc rozšířené hraní MMO nebylo.

  • V rpg, kde si můžu vybrat pohlaví, hraju vždy za muže. Proč? Jsem muž a jedině tak za něj můžu přemýšlet a volit rozhodnutí. Výhružky a boj je prostě uvěřitelnější u mužů. A k tomu trapnému argumentu se zadkem - minimálně půlka postav ve všech rpg mají pláště, takže není vidět ani ten.

  • Lukass

    Urcite bych hral za tu  betelno koc. 

    Jinak uplne jedno za koho kdo hraje,  akorat v multikulti genderove vyvazenym Ubisoftu to resi a sou z toho zdeseni. 

  • i586

    Takže jen dvě pohlaví? Ubi by se měl do příště polepšit...

    • Derp_1337

      Co jsi to udělal?!! Teď jsi to zařekl a příští AC budou mít 3. volbu pohlaví "transgender" 😂

  • Ja som musel hrať za oboch a môžem povedať, že Kassandra je omnoho sympatickejšia. Veľa robí aj dabing, ktorý je u nej skvelý výborne vie zažartovať, odvrknúť, aj sa vyhrážať. Kým Alexios znie stále ako steroidový hrdina z béčkového akčného filmu z osemdesiatich rokov. Keďže robia to isté , pohyby majú rovnaké, aj brnenia nosia tie isté (grécke sukne pre mužov aj ženy), tak by som povedal, že asi ten dabing tu robí najväčší rozdiel. 

    Lebo toto nie je RPG, kde by mal hráč nejakú inú možnosť postupu na základe pohlavia, ani hlavný príbeh neprinesie nejaké rozvetvenie na základe pohlavia, takže z týchto strán to iný herný zážitok neprináša. 

  • Ilusiveman

    koho zajímá, co máš pod sukní.

    člověk by k tomu řekl, " hm, tak jo." jdeme dál.

    Obecně o kvalitách hry to neříká z prdu nic. Ale tady se valí ted ten komouškej styl, že jsme všichno rovni, ted tu rovnoprávnost žen a máme tu článek celej o volbě pohlaví a udivených vývojářích, celých sesypaných ze židlí, potící studenej pot do koberce.

    Asi to už máte tak nějak v hlavách tu indoktrinaci. #Christmass

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit