Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Meow

    Jejich DLC jsou sice fakt hrůza, ale hra jako taková na tu nejlepší hru roku má. :) 

  • booczech

    Tohle je hlavně reakce na zakomplexovanýho dworkina.


    To co předvedl Vávra s dalšími zakládajícími členy je majsterštik světové úrovně, proto je také v tomto výběru ankety největšího světového on-line prodejce pc her.


    Za mne prostě strašnej respekt Vávrovi a ostatním, že za tak krátkou dobu byli schopni dát dohromady finance(cca 500 mil. Kč), vytvořit od píky herní studio a vydat hru postavenou na nejnovějších technologiích a výzkumech. Celá hra je největší projekt českého filmovo-herního průmyslu, jaký tu kdy byl.


    Já osobně hru hrál x desítek hodin a až na počáteční buggy, kterých nebylo tak moc a které jsou již opravené, jsem si hru neskutečně užil. Je to dílo které v sobě kloubí několik žánrů a oborů - hra, hudba, historické reálie. Celkově ta hra, ve velké kvalitě, představuje světu naši malou zemičku. Takže proč zase jednou nebýt hrdý na něco, co se u nás vytvořilo a co naši malou zemičku zase představilo světu. :)


    • dworkin

      Za prvé, hra se mi taky líbila a proti jejímu zařazení do ankety nemám vůbec nic.

      Za druhé, Vávra a ostatní byli schopní dát dohromady půl miliardy na hru, ale bylo jim zatěžko poslat backerům - třeba i dodatečně - co jim slíbili. Podepsané plakáty jsou kde? Steelbook je kde? Artbook (ne ta trapná brožurka, ale to, co si každej představí pod tím pojmem, a co teď Warhorse normálně začal prodávat) je kde? Making of na DVD je kde? A tak bych mohl pokračovat. Tobě podobné chování zřejmě nevadí, mně vadí principiálně, intenzivně a Vávra můj respekt nikdy mít nebude, dokud se k věci nepostaví jako chlap a nedodá všecko, co velkohubě nasliboval. Prachy jsou, není ochota splnit, co bylo slíbeno.

      Za třetí, žádnej "majsterštik" neexistuje a když chceš používat cizí slova, zjisti si napřed, jak se píšou. Jinak seš suterén s termity a každej se ti bude smát.

    • Jack1947

      On ale na to dostal dotaci ( což je pochopitelné) nicméně se zbytkem souhlasím.

      • booczech

         Vávra žádnou dotaci nedostal. Možná tak Bohemka dostala 40 mil. na Argo(to jsem teď našel, když jsem hledal dotaci pro Warhorse).

        Warhorsům se nakonec podařilo získat jako hlavního investora Bakalu. Ten však do investice šel, až po výsledku crowdfundingové kampaně KDC na Kickstarteru, kde Warhorse získali daleko víc, než chtěli.


        • Jack1947

          Dotace/sponzor není to jedno ? psal jsem že aspon že se to stalo jinak byneměli vůbec šanci, nesnažím se tady dehonestovat Warhorse ani Vávru.

          • zdeeneek

            Hodinky nebo holinky, není to jedno? Vždyť je to skoro stejný, že? Hlavně si nezapomeň dát sám sobě + za kvalitní příspěvek, ať je to cajk.

            • tomasrippl

              Dotace sponzor oboje nejsou vidělané peníze, ale forma sponzoru. Jinak předlož důkaz....

              • zdeeneek

                Reakce na příspěvek:

                vidělané - vážně je tam měkké i? Silně pochybuji.

                předlož důkaz - čeho? Že si Jack kliká plus sám svým příspěvkům? To už tady sám dávno přiznal.

                • tomasrippl

                  Reakce na příspěvek:

                  No přiznal ale co ti je pořád potom, nikoho tady nezajímají tvoje problémy. Tak si je to nevylejvej na ostatní 

                  • zdeeneek

                    Reakce na příspěvek:

                    Že si naklikává sám sobě kladný hodnocení ke svým příspěvkům je mně celkem jedno - o tom můj příspěvek nebyl. Je to sice ubohost, ale k němu se to asi hodí. 

                    Co mně jedno není, že píše blbosti, o kterých nic neví - používá slova, který někde slyšel a pořádně neví co znamenají. Dotace a sponzorský dar jsou úplně odlišný věci - to bude asi překvapení i pro tebe.

                    • tomasrippl

                      Reakce na příspěvek:

                      Jinak aby jsi tu nebrečel že tu hackujeme kvůli plusku tak jsem ti taky kliknul na plus abys konečně přestal fňukat

                    • tomasrippl

                      Reakce na příspěvek:

                      Co to meleš? Než tu plácneš takovou blbost tak ono to nejde si sám sobě kliknout😀😀😀😀 nejde pochop to!!!

            • Jack1947

              Dám nemusíš mi to připomínat ? ( tomi klikáš ty ty pluska :D)

              Jinak, jo vlastně můžeš mi to připomenout, občas na to zapomenu.

    • iSpirit

      jo, říkej to předplatitelům, kteří byli oškubáni, pak navíc ponížení, když slíbenou odměnu pak Vavra začal prodávat za nějaký ten tisíc Kč. Respekt zlodějům a taky respekt ovcim, které zlodějům ještě dávají respekt

      • BohumilCisar

        Musím s tebou souhlasit, v jejich jednání je něco prohnilého. Já si připlatil prakticky kvůli dvěma věcem, které mě zajímaly - artbook a "making of" film. Artbook dopadl tak, jak dopadl a "making of" film se stále k backerům nedostal, šel totiž nejdřív do kina... Prostě těch pár tisíc, co to v jednom kině vydělalo, jim je z nějakého důvodu důležitější, než uspokojení backerů, kteří na ten film čekají momentálně nějakých 10 měsíců. Mě už vlastně ten film nezajímá, ani ho vidět nechci, chtěl jsem ho vidět, když to bylo aktuální, teď je mi celé dění okolo WH ukradené, ale jde mi o princip. Buď jsou to zloději nebo jsou úplně tupí, vyberte si sami. 

      • Spades

        Jakou odměnu kde začal prodávat?

        • omiklon

          Artbook

          • Spades

            A v čem je teda problém? Nedodal snad artbooky backerům?

            Nějak nechápu proč by nemohl prodávat Art Booky i ostatním.

            • Derp_1337

              Kdyby jste byl sběratel a někdy si už koupil nějaký Artbook, tak by jste měl představu, co je to artbook a jak by to asi mělo vypadat.

              Jenže to, co backerům přišlo, se dá jenom velmi těžko označit jako za plnohodnotný artbook. Je to taková brožurka, v které je zobrazených jenom pár assetů jen tak, aby se neřeklo.


              Kdyby vývojáři u toho skončili, že prý nic lepšího nestihli/nemohli/neplánovali udělat, tak se o tom nedá moc polemizovat... jenže oni nakonec začali prodávat ten plnohodnotný artbook, který měli backeři slíbený.

            • omiklon

              Tak někomu vadí, že jako backer dostal jakousi brožurku s pár artworky. Zatímco si teď Válečný kůň účtuje nemálo grošů za plnohodnotný artbook.

            • Jack1947

              Čecháčkovství si myslím 😉

  • XorxoxTalarius

    Kingdom byl sice super, ale proste tenhle rok mne zadna hra tolik nevtahla a tolik nezabavila jako Pathfinder, takze moje pripadna volba na hru roku pujde tam.

  • Fordzy

    Je pěkné mrknout na steam a vidět jak se hodnocení postupně zvyšuje. Tyhle specifická RPGčka si v delším horizontu udržují dobrou prodejnost a až příští rok vydají GOTY edici a budou opravené bugy, tak to bude ještě lepší.

    • booczech

      Zrovna KDC získalo na začátku vesměs -5-10% hodnocení za buggy, které jsou již opraveny. ...No asi si to přes Vánoce znova prubnu.

  • Jack1947

    Zasloužilo by si alespon nějakou cenu.

  • Derp_1337

    Ty kategorie na steamu jsou hrůza. Navíc Steam vůbec nijak nezohledňuje letošní hry, prostě vzali všechno, co uživatelé naklikali v 1. kole ankety.

    • Lukyz

      "vzali všechno, co uživatelé naklikali v 1. kole ankety" 

      Tomu se prosím říká nominace 😀

      • Derp_1337

        Jo, ale ta nominace vůbec nereflektuje roky. Třeba PUBG vyšel v roce 2017 a přesto soupeří o kategorii "nej hra roku 2018".

        Pak jsou tam kategorie typu "nejlepší hra s přáteli", kde soupeří třeba CS: Global Offensive z roku 2012.

        • Jack1947

          Oúplně mimo mísu. Ostatrně jako každá větší-menší nominace.

    • KamilZm

      Mě se naopak ty kategorie líbí, prostě si z toho Steam částečně dělá srandu. Lepší, jak kdyby tam byly kategorie jako všude jinde. To by nemělo moc smysl.

  • celoush

    Ono to spíše ukazuje tu bídu, co letos na Steamu vyšla. Ty nej hry letos Steam víceméně míjejí.

    • specieszszcz

      Co mas konkretne na mysli? Regulerni otazka! Moc jsem ty hry letos nesledoval.

      • Derp_1337

        trolling?

        God of War, Detroit: Become Human, Red Dead Redemption 2, Spider-Man


        Za celý letošní rok na PC stojí za zmínku akurát AC: Odyssey, Shadow of Tomb Raider a Monster Hunter: World, KC: Deliverance (přičemž všechny 4 hry si mohli zahrát i konzolisti).
        Zbytek byl jenom podprůměrný brak typu Battlefield 5, Far Cry 5, Call of Duty Battle Royale (Black Ops 4), atd.

  • iSpirit

    Letos je to mezi God of War a RDR 2. I když pro mě je to SotC.

    • Derp_1337

      AC: Odyssey taky nebyl špatný a dost možná bude bojovat o titul "hra roku". Ale osobně asi budu hlasovat pro Detroit Become Human.

      • Nevadil ti na AC: O soubojovy system? Hru jsem hral neco pres 20 hodin a kvuli nemu me bavila cim dal tim min. Strelba z luku/assassinace byly v poho, ale jakmile se hra prehoupla do kombatu, tak se z toho stal podivny button mashing, v podstate clovek jen cekal na parry/dodge, a pak si "naklikal dmg". Clovek uhybal nebo odrazel utoky tak casto, ze se to stalo otravne a nebylo v tom zadne uspokojeni. Navic v podstate mi prislo, ze i kdyz je ve hre hodne typu zbrani, tak jsou tam jen takove dva hlavni typy (tezke/lehke) a system skillu je tomu prizspusobem, tzn. jsou velmi jednoduche typu zmacknu tlacitko a dostanu dmg boost/omracim nepritele, proste nic extra.

        Proste mi prislo, ze je to cele tak nejak spatne a radeji se meli vydat cestou Shadow of War, kde je jen jedna zbran pro kazdy druh boje, zato ty skilly jsou o neco propracovanejsi a hlubsi.

        Navic mi prijde, ze spatna rubaci cast byla umocnena spatnym nastaveni skalovani na vyssich obtiznostech, kde vsem nepratelum stoupaji jak zivoty, tak dmg, takze se clovek dostava do situace, ze ve hre v podstate nejsou vojaci, ktere by byly jednohubky (toto se nestava ani v Dark Souls) a do kapitana to chce 50 zaseku, pricemz jemu staci 3. Proste zase spatne xD a osobne bych balanc udelal spis tak, aby hlavne stoupalo poskozeni a velmi lehce zivoty. 

        No nic, muj ramble timto konci a do hry se nekdy vratim, zkusim nastavit obtiznost na normal a budu si uzivat souboje bez vyzvy, ktere ale nebudou otravne. Ostatni aspekty od audiovizualu az po questy totiz hodnotim velmi pozitivne.

        • Derp_1337

          Tak AC nikdy nemělo nějak zvlášť propracovaný soubojový systém, od toho jsou tu jiné hry. Nepamatuji si, že by někdo někdy pochválil soubojový systém v AC, maximálně tak v recenzích probírali "co se změnilo v soubojích".

          A abuse parry/dodge byl věčný problém jejich soubojového systému... ale jak jsem říkal, pokud člověk chtěl opravdu propracovaný souboj, tak vždy šel hrát jinou hru.

  • triptich

    z môjho pohľadu teda nemá kingdom come veľkú konkurenciu... z tej biedy, čo je na výber je spolu s assassinom jediné, čo by som možno zahral, mať znova dosť času na hry. ale inak veľmi, veľmi zlý výber. prakticky nič pre mňa.

    a nesmrteľná hra ďalšia katastrofálna kategória... zvyšok sa bude dať hlasovať.

    • Derp_1337

      Ten rok nebyl zas až tak špatný. Kromě KC: Deliverance a AC: Odyssey vyšly další hity jako:

      God of War, Detroit: Become Human, Red Dead Redemption 2, Spider-Man, Shadow of Tomb Raider a Monster Hunter: World

    • maros.goc

      celkovo su na Steame pri takych hlasovaniach vzdy tragicke kategorie

      • triptich

        ani nie kategórie (tie sú celkom použiteľné), skôr výber hráčov/respondentov. ale dosť možno je to tým, že je to voľba hráčov a každý má iné preferencie a obľúbencov. zjavne som mimo misu väčšiny :)

  • někdo může řvát, že to má technický mouchy..oukej... ale já se u toho bavil jak za mlada, po deseti letech se mi chtělo všechno prolízt a všechno mi připadalo nový a skvělý. Minulej rok Original Sin 2 a letos jasně Kingdom Come. takovej projekt od relativně malýho studia si to zaslouží, už kvůli tomu čím se snaží být.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit