Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG

    steam je pořád král, zdaleka nejlepší služba na hry.... konkurentů bylo mnoho a všechny vyfejlovaly

    • JohnyTheZik

      Ktery vyfejlovaly?

  • SalemCZ

    Komu se nelíbil design Steamu tak si měl pusti big picture, tak ten desing je úplně jinej a modernější. 

    • Ovšem není  moc prakticky na použití na pc, na TV je super, ale na normální užití nepoužitelný. 

      • Jack1947

        Navíc to má pěkné zpozdění... to se nehodí snad ani na tv🤮

        • Přesně. To bych ještě asi zkoušel, on Steam obecně není vždy úplně rychlý.  Ale big picture rozhodně není vhodný pro desktop, to ať se na mě nikdo nezlobí. To už je čirá potřeba Valve bránit.... 

          • Jack1947

            Ani na tv to je dost masochjismus je to jako přehravač ale co sem to omylem zapnul tak to spíše je na pěst chápu že to byla ALPHA, i tak kdo má provozuje Steam na tv lol nedává to moc smysl.

  • Uvítal bych taky určitou kontrolu nad updaty hry, ale to namSteam nikdy nedá... 

    • Není problém, akorát to zabírá místo na disku. Obyčejná záloha a je to.

    • To sváděj na tvůrce her... u hry si můžeš vybrat jakej build hry hrát. Ted jsem to namatkove zkusil např u Factoria, Shadow of Tomb Raider a dalsi (zalozka BETAS). 

      Tim to locknes na urcitou verzi.

      Ale nekteri tvurci nuti hrat posledni verzi mno... 

      • Mno, ono upřímně to je dost krkolomné a nedivim se, že to moc vývojářů nedělá. Navíc ještě schované pod záložkou "BETAS", která opravdu původně sloužila jen k tomu, aby se tam dalo třeba dobrovolně přepnout do nějaké bety. Klient by to prostě měl dělat automaticky, případně aby se dalo nastavit updatovaní automatické/na dotaz (monentálně si můžu nastavit cokoli, ale update se mi stejně nuceně stáhne a to pro jakoukoli hru). Skvěle to má řešené GOG, i když si myslím, že i tam by to šlo dát jen trochu víc na oči. Ale jinak tak nějak si to představuju.

        • Čistě ze zvědavosti - máš nějaký příklad hry, u které se vyplatilo se o hodně (!) vrátit zpět? 🤔


          - nemyslím sprasnené patche, jenž byly za pár dní opraveny 

          • Hslf life 2 nebyl opraven dodnes. Planet Coaster jsem nemohl několik měsíců hrát, protože jejich update pridavajicí tzv TmT mi hru totálně rozbil a byla nehratelna. A to bych si určitě vzpomněl na víc takových případů... Dříve třeba i updaty pro Source SDK, tam také kolikrát po updatu nastal nějaký problém a musel jsem zas jen beznadějně čekat na další patch... 

            • SalemCZ

              Tak teď nevím jestli za to viníš tvůrce, Valve, nebo tvoji lenost že nevíš že nějaký verze jsou v betách.

              • Reakce na příspěvek:

                Valve vinim za half life (tam se nedá vrátit zpět). A vlastně obecně, prostě tohle by mělo být automatické. Jak jsem řekl, nedivím se, že to vývojáři nedělají. Přesto je to nesmysl, každá verze je na Steamu uložená v depu, nevidím důvod, proč by se to automaticky nemělo dát na seznam verzi,  ke kterymse hráč může vrátit. A jak jsem řekl, záložka BETAS by měla sloužit pro bety. Někteří tvůrci to využívají jinak, protože Valve je neschopné to udělat pořádně a intuitivně. Takže vinim jen a pouze Valve. 

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Nemyslím si, že je potřeba vinit Valve. Tvůrci her mají jednoznačně na výběr, který build uploudnou na server. Je to jenom jejich volba, že se vykašlou na pořádný beta-testing (je to levnější) a nechají obyčejné hráče, ať jim reportují bugy.

                  • Reakce na příspěvek:

                    To netvrdím. Tvrdím, že by měl mít možnost si vybrat hráč. Ty buildy tam jsou všechny, tak proč neudělat, ať si hráč zvolí (případně dát možnost vývojáři určitě buildy zamknout). Prostě ne, tady mi nikdo nenamluvi, že za to můžou vývojáři. A jak jsem už řekl, Valve zde selhává jako vývojář Steamu tak i vývojář her, jelikož hl2 není v pořádku od dob, co byl portovan Na OB engine... Takže ani Valve se zrovna testování moc nevěnuje... 

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Tvoje představy jsou dost naivní. Je nereálné, aby se na Steam serverech ukládali "všechny" buildy, protože by to zabralo neskutečně hodně místa!


                      Vem si třeba takovou instalaci CoD Black Ops 4 - je to přes 100GB! A teď si spočítej kolik vývojářských verzí vyšlo společně s různými bug fixy a balancovací updaty. Minimálně 10 jich bylo určitě. Kdyby Steam měl ukládat každou verzi a dovolit uživatelům stahovat si tu, která se jim "líbí", tak to tam máš minimálně 10x 100GB = 1TB!! A teď ještě spočítej na kolik Steam serverů po celém světě by se to tera dat muselo uložit a dostaneš neskutečné množství zbytečných dat!! A to jenom jedna hra!

                      Navíc by to vytvořilo komplikace pro vývojáře s lovením bugů, kdy obyčejní hráči by si stěžovali na bugy, které by dávno opraveny, jenže hráči si nestáhli nejnovější verzi a tudíž o tom neví.

                      A to ani nemluvím o hrách, které se dají hrát online proti jiným hráčům. Ty doslova vyžadují povinné aktualizace.


                      Prostě automatické aktualizace mají spoustu plusů a jenom jedno mínus (lidi, co mají pomalý net, nejsou nadšeni).

                      • Reakce na příspěvek:

                        Budeš se asi divit, ale obvykle tam všechny buildy jsou.


                        • Reakce na příspěvek:

                          To se budu divit, protože z více jak Trista her to na počítám na ani ne deseti prstech. To tedy za obvykle označit nejde. Navíc je to dobrá vůle vývojářů, protože to je extra práce navíc. Zatímco by to prostě šlo udělat automaticky... 

                          • Reakce na příspěvek:

                            Otázkou je, zda to hledáš na správném místě ;-)

                            Ve vlastnostech hry, někde pod "betaverze", tam to opravdu není.

                            • Reakce na příspěvek:

                              No tak řekni kde a u jakých her...??? 

                              • Reakce na příspěvek:

                                Prakticky u všech her. Mrkni na toto:

                                https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1086279994

                                • Reakce na příspěvek:

                                  Zaprvé to beru jako špatný vtip. Pokud je obrana Valve, že to jde udělat přes vývojářskou konzoli v kombinaci dat z externích stránek, které doluji data ze Steamu, tak to je vážně mazec. Steam by to měl umět jednoduše, skrz uživatelské rozhraní.... To bysme nemuseli mít ani herní knihovnu, určitě jdou hry pustit přes příkaz do konzole. Za druhé to potvrzuje co tu někdo vyvracel, že na Steamu se nedá ukládat každá verze hry. Každopádně tímhle argumentovat, to jsem fakt nečekal. Lidi by se fakt měli probrat, před pár lety jsem byl stejně nekriticky vůči Valve, ale z toho jsem se naštěstí vyhrabal... 

                                  • Reakce na příspěvek:

                                    Špatný vtip? Obrana Valve? Ani náhodou, samotného mě fakt, že aktualizace her nejdou normálně zakázat, notně štve (třeba proto, že mohou odstavit externí češtinu či modifikace).

                                    Ale jsem rád, že vůbec existuje alespoň tato kostrbatá možnost, jak se po nechtěné aktualizaci snadno vrátit zpět.

                                    Steam tohle nikdy veřejně podporovat nebude, pro ně je tohle jednoduché: podpora pouze poslední verze, na nějaké externí zásahy (mody, další překlady) zvysoka víš co..





                      • Reakce na příspěvek:

                        Minus povinných aktualizaci je i to, že se hra může rozbít. V minulých diskuzích jsem taky nastínil, že se může stát (opět se vracím k hl2), že se updatu je engine a změní se třeba hw požadavky. Konkrétně jsem si po vydání episode two hl2 ne zahrál, až potom, co jsem si koupil nový počítač... Protože aktualizace na OB engine udělala hru náročnější. A opět zdůrazňují, že hra je dodnes rozbitá a na původním engine byla v lepším stavu. Stejně tak nevidím důvod nutit aktualizace u SP her... A s těmi buildy to není pravda. Jsou tam uložené. Sám mám na Steamworks hru a můžu se vrátit ke starším verzím. Ten systém je navržen tak, aby to tolik nezabiralo. Vcelku by se to dalo přirovnat k SVN. Prostě to jde... 

                        • Derp_1337

                          Reakce na příspěvek:

                          Tak samozřejmě, že to "jde" a najde se pár her u kterých to tak je udělané. Ale prostě to není pravidlo, protože kdyby to tak mělo být u každé hry, tak to zabere moc místa.

                          • Reakce na příspěvek:

                            Vždyť říkám, že nezabere. Ty buildy tam jsou tak jako tak, jen vývojáři můžou volit, který bude k dispozici jako 'aktualni'. Každý build je na Steam nahraný a uloženy. Tvé přirovnání s COD black ops je hloupost, protože přesně tak to nefunguje. Tyhle věci už jsou dávno vyřešené tak, aby to šetřilo místo. 

  • Jez3vec

    Neznám pomalejší klient jak Steam. Každé přepnutí záložky chvilku trvá pár sekund. Navíc po každém spuštění musí Steam vyhodit dvě další okna (rodinný režim a reklama). Na to jak dlouho Steam funguje to je pěkně otřesně povedené.

    • Carnage666

      Jaká reklama? Jako ty na hry? Si to vypni v nastavení a máš klid.

      • Derp_1337

        Přesně tak! Jenom lamky pláčou nad něčím, co se dá vypnout v nastavení.

        • Jack1947

          😈Tam je nějaká reklama ? Jo aha on myslel to jak vyskočí při spustění deal of the daynebo tak nějak daily deals , trestuhodné opravdu😬

          • Carnage666

            Hlavně to jde jednoduše vypnout v nastavení.

  • Jack1947

    To mi připomělo to nostalgické že vlastně Steam mě donutil si pořídit INternet... mám takový pocit. když jsem zjistil že CS S a HL2 Mp... nejede bez internetu( mám pocit že jsem cntěl snad HL2 no ale koupil CS S)

    Jo rok 2004 nebo kolik heh, to už bylo hooodně dávno😛😉

    Do té doby slouží dobře ...

    • Ne asi, HL2 neslo bez netu aktivovat a tim padem ani hrat, doted si pamatuju jak jsem to steloval na telefonnim pripojeni :D :D 

      • Jack1947

        čečeč mluvíš mi z duše tehdy si koupil 56,5Kbps modem to byla panečku rychlost :D

        Taky si vzpomínám že se to dost řešilo páč to tam napsali malým písmem v zadu na krabičce že "Hra vyžaduje připojení k internetu" Prostě to tam nebylo vsvětlené a v roce 2004 opravdu každý internet ještě neměl hlAVNĚ V ČR.

  • Row

    Mohli by pridat do filtru vlastnenych her nastaveni "Hry ktere jste jeste nespustil" 😯

    Jinak je ten klient starej az hamba... obrazky v popupu kde nejde listovat ale na pozadi se listuje samo... to je jak z nejake prealfa verze... a uz to tam je roky :(

  • Marines
    Design STEAMu je sice za zenitem, ale funkčností a jazykovými mutacemi jiné herní obchodní platformy stále předčí. Je až z podivem, že původní design STEAMu vydržel tak dlouho, klobouk dolů před tvůrci, ale Valve má snad takové příjmy, že by mohla tvář STEAMu měnit obden...
    • owny

      původní design steamu?


      https://imgkk.com/i/5-hg.jpg

      • Původní je myslím tenhle http://i.imgur.com/WZlmy4m.png (už jen to, že na tvém je záložka "community" což naznačuje pozdější časy, kdy už i další hry byli na Steamu. 

        A ještě perla, BETA Steamu.... http://i.imgur.com/D4iTS0G.gif


        Ach ty časy, kdy Steam všichni hatovali a já ho vždy s radostí instaloval, abych mohl zapařit HL2 :)

        • Jack1947

          To je ono ! krásnej tmavě zelenej vzhled jen s My games a Store, tools jojo...

          O přehlednosti snad ani nemluvě 😎

      • přitom je to skoro lepší. Nějak postrádám smysl těch dlaždic v knihovně. Mám tam už asi 300 položek a seznam bude vždy přehlednější.

        • SalemCZ

          tak já si dělám seznam sám, závodní hry, český hry, valve, star wars, tomb raider a hned je to trochu přehlednější

      • Jack1947

        V jednoduchosti je prostě krása !

      • Ronox
        😍
  • Majkl

    vidíte, už i Steam vás předběhnul 😂

    • SalemCZ

      Tak Games je na tom stejně jako Valve, redesign diskuze=redisign vydavatele

      future: redesing stránky games.cz=redesing clienta

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit