Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • GGGodOfRealGamers


    omg 44 příspěvků, říkám si, to je nějak velká debata o diablu 1.... a ona je z toho hádka zdejších Aj Týdýt mimozemšťanů na téma flákání se v práci, divoké házení pojmů a dworkinova úderka pracovního nasazení... díky bohu že dělám ve státní správě a žádné takové stresy nemusím řešit. Instalovat se sice nic na PC nesmí, ale jinak pohodička a on je stejně lepší ve chvilce klidu pokec, nebo si něco přečíst... samozřejmě takoví dworkini jsou všude, jedni vás šmírují od PC, jiní chodí po kancelářích a sledují, jestli náhodou někdo nemrkl.

    Každopádně všem zdejším flákačům (obzvláště těm ze soukromého sektoru), přeji, aby nadále úspěšně bojkotovali všechny ty dworkiny a jejich pracovní nasazení ordnung muss sein na 110 % a občas si trochu klidu u práce dopřáli... už dávno je prokázané, že to vede k zlepšení produktivity práce a snižuje stres na pracovišti

    • dworkin

      GGG ve státní správě, to je samo o sobě úžasnej fór. :D

      • GGGodOfRealGamers

        největší fór je, když tady někdo kdo se chová jak tuplovaný "čecháček" nadává tímto termínem ostatním... ty musíš být v práci hodně oblíbený....

        • dworkin

          Já ho používám pro velmi specificky vymezenou sortu lidí. Poznal ses v tom? Nedivil bych se.

          • GGGodOfRealGamers

            a přitom to sedí nejvíc na tebe... zajímavé

  • chargeBR

    Libi se me jak tu nekteri dobrovolne pracuji v nakych pracovnich taborech nebo co, obehnanych firewallama a zasahovkama kdyz si nahodou nainstaluji neco, co omnipotentni admin neschvalil ... a jeste se tim chlubi :D Zadna ZADNA solidni firma vcetne lepsich korporatu nebo mencich startupu nekontroluje sve zamestnance vic nez je nutno z hlediska bezpecnosti a plne jim duveruje na zaklade toho, zda odvadi ci neodvadi svou praci dle ocekavani. Chrani se predevsim pred vnejsimi utoky a pripadne mene zkusene neIT zamestnance pred neuvazenymi kliky z neznalosti. Jestli nakej mamlas dela v IT a potrebuje aby ho hlidali ze vsech stran vsemi dostupnymi prostredky, ze si nemuze ani nainstalovat potrebne nastroje pro svou praci, protoze jinak si hned nastahuje dospelacky videa a u toho zapari diablo v prohlizeci a jeste se tim chlubi na netu v games diskuzi, jak je perfektne hlidanej a bohuzel nemuze... tak to potes koste :D :D

    • Zagro

      To, co jsi napsal, není pravda. V každé jen trochu větší a slušnější firmě se bezpečnost řeší na mnoha úrovních. Jak přes zmíněné směrnice, FW, zálohování, tak až k nastavení oprávnění pro jednotlivé stanice. Stejně tak instalace SW rozhodně není samozřejmosí. Buď máte předem schválený SW, který můžete na svuj laptop/desktop nainstalovat a nebo nebudete mít vůbec tu možnost a SW instalaci vám vzdáleně spustí admin. V obou případech bude ale probíhat automatická kontrola instalovaného SW a při jejím porušení je ten vyhazov klidně možnej. To, že za tebou nepřijde admin, že jde zkontrolovat PC, neznamená, že se tak neděje. Samozřejmě tohle se využije pouze v extrémním případě, ale neznamená to, že by na to lidi měli házet bobka. Rádoby IT znalců jsem už viděl kvanta a ve skutečnosti to většinou nejsou ani průměrní uživatelé. Je mně jasný, jak tahle diskuse tady na TG pro mě skončí, ale nakonec to jen potvrdí výše napsané :)

      • chargeBR

        Ano zazil jsem korporat a srandovni bitvu s adminama kdy jsem si ze zabavy hledal nove a nove adresy na stream filmu/serialu a oni je vesele blokovali. Vetsinou sem koukal u jidla co sem si do prace donesl, ale i tak :) Muj pracovni vykon byl stejne uplne v pytli kvuli nudnosti a omezenosti prace samotne jako takove, takzvany MOP - mehod of procedure, co z cloveka udela cvicenou opici, to je presne ta cesta, kdy se lide zacnou vrhat na facebooky, youtuby, kruci i na solitare a miny (take odinstalovane v defaultu :D).

        Ted jsem ve firme kde jsem si vybral vlastni OS co mi vyhovuje,instaluju si co chcu, delam si co chcu a svete div se, nekdy je den KOPR a clovek dela prd a nekdy nejde ani na obed a na youtube nema ani pomysleni....a zadne omezeni by na tom nezmenilo vubec nic. KOPR je KOPR a produktivni den je produktivni den. Fizlovani a spiclovani uzivatelu, uf, nikdy vic. A nakonec sem zavolal sefa ze hele ty jo, Diablo v prohlizeci...a on husty, to zkusim. Takze asi tak. Hrat to tu vazne nebudu, her v prohlizecich sou tuny ale v praci se to proste nehodi - atmosfera domaciho pareniste nikde, zadny klid, zadne pivko :) Diablo je ale pekny skok v moznostech.

      • Row

        No zaplat perun ze uz delam v male firme a mam prava local admina. Z korporatnich omezeni vedoucich skoro vyhradne k omezeni schopnosti pracovat uz bych mel dneska asi vosypky. :)

    • Přesně to jsem chtěl napsat. Systémová oprávnění na stanicích / serverech se nepoužívají ke kontrole práce nebo motivaci zaměstnanců, ale jen před útoky a neuváženými zásahy. Motivace, měření práce a výkonnosti se řeší interními směrnicemi anebo "manažerskými" nástroji. Ta diskuse dole je fakt směšná. Osobně u mých lidí mě zajímají jen splněné úkoly v termínech a kvalita práce. Nejdůležitější je, aby je práce bavila a chodili do ní rádi. Výkonnost a výsledky potom přijdou v podstatě samy. Represi používají jen neschopní a pokud se někdo fláká a neplní povinnosti, stojí za tím neschopnost jeho přímého nadřízeného.

      • Zagro

        V původním příspěvku vůbec nešlo o nějakou motivaci nebo výkonnost, to mu tam podsunul až následnej komentář. Takže prakticky skoro celej příspěvek můžeš smazat a jít dál "managovat svoje lidi". Skutečně bych ti i věřil, že budeš manager. Tvoje komunikace a nepochopení problému by tomu odpovídalo. Nejvyšší čas si udělat nějakej ten meeting ...

        • Projektuješ si do mě někoho kdo vůbec, ale vůbec nejsem. Ale hádat se nebudu. Pěkný den, ty "meetingu" ;-)

          • Zagro

            A zase nepochopil. Fakt amatér ...

          • dworkin

            Jářku, určitě je dobrý neustále kontrolovat, jestli ještě diskutuju s tím druhým nebo už sám se sebou. Ale je dobrý to dělat důsledně, ne selektivně.

  • triptich

    hrať hru v prehliadači... no budiž, ale načo, keď netreba? keď sa dá hrať plnohodnotne? na prehliadačove hry tu máme elvenar, farmvill, ogame a im podobné

  • Wolfcastle

    Proc bych to proboha delal? nekonecne generovana click fest nuda co se da hrat se zavrenejma ocima jen delat click click click

  • Lukass

    Vydim ze se nam tady vylihnul nove Jack :D

  • dworkin

    Pokud nemá uživatel administrátorská oprávnění, nemá je z dobrého důvodu. Například proto, že má na tom PC pracovat a ne hrát hry. Ano, čecháček hledá skulinu, jak přech*at systém, protože bla bla bla (dosaď libovolnou trapnou výmluvu, proč je v pořádku obcházet pravidla nastavená adminem). Myslím si, že máme na víc, a taky si myslím, že na serveru o videohrách bychom měli dávat lepší příklad dětem, než jak obcházet pravidla.

    • radim.zaty

      Maximálně porušuje pracovní smlouvu tím, že v práci nepracuje, ale hraje hry. Rozhodně ale neporušuje nějaké pravidla administrátora (btw co to vůbec je? já dělám v IT 20 let a žádné "pravidla administrátora" jsme nikdy neřešili, vždy to byly buď směrnice, nebo byly politiky nastavené tak, že si uživatel ani neťuknul).


      Mimochodem, pokud není ten tvůj "administrátor" nějaký pavrjuzr, který se ke správě IT dostal náhodou a vůbec neví, která bije, tak má firewall s filtrováním webového provozu s databází adres. např Sonicwall to už v DB má, z VPN jednoho zákazníka se na tu stránku nedostanu. 


      • dworkin

        Já jsem nikde nepsal o tom, že by existovala nějaká univerzální pravidla. Pravidla administrátora jsou pravidla, která admin nastavil pro tu konkrétní síť. Třeba tou politikou. Ale - fakticky - třeba i tím, že ti přidělí PC, které není připojené k Internetu. Opět - bude tu nějaký důvod, proč není připojené k Internetu. Třeba jsou na něm citlivé údaje. Budu k němu připojovat přes USB mobil se zapnutým sdílením mobilního připojení, abych napravil ten citelný nedostatek a mohl si zasurfovat? No nebudu...

        • Row

          Pak je to blbost administratora ze muzes pres USB pripojit na takovem pocitaci nautorizovane zarizeni, co neni zakazano je povoleno... a co je zakazano se dost casto reflektuje jako "meh" :)

          V IT delam pres 10 let a ver mi ze hromada "security rules" vubec nereflektuje potreby zamenstancu z pracovniho hlediska (a kdyz to chces resit, umre to v case na eskalaci problemu nebo ti to zamazne nekdo o 8 levelu vejs kterej nevi o co jde a vubec se tim tedy nehodla zabejvat).

          Prehnana security bejva dost casto nejvic insecure, kuprikladu kdyz nastoupi novy zamestnanec a ma zacit pracovat a ceka na povoleni pristupu do konkretniho systemu 14 dni protoze to musi schvalit 5 lidi... jenze z nich 2 jsou na dovoleny a 1 uz tam nedela a nikdo nevi kdo prebral jeho pravomoc... jeho tehdejsi nadrizeny je aktualne v Berline na sluzebce a nekomunikuje... co se stane, bude zamestnanec sedet 14 dnu na zadnici kopat do stolu nebo mu da nekdo z teamu, optimalne nadrizeny svuj pristup?

          • dworkin

            >>Pak je to blbost administratora ze muzes pres USB pripojit na takovem pocitaci nautorizovane zarizeni, co neni zakazano je povoleno... a co je zakazano se dost casto reflektuje jako "meh"<<

            A přesně proto nemůžeme mít hezké věci.

            • Row

              Hezke veci nemuzeme mit proto, ze jsou lidi kreteni, kdyby nebyli kreteni a stacilo by se omezit na pouzivani zdraveho rozumu, nemusely by bejt vynucovany zadny pravidla a tudiz by z nich nevznikaly ani ruzne paskvily a nasledne "rovnaky na ohejbaky". :)

        • dworkin

          A abych to promítnul do toho, o čem byl můj úvodní příspěvek: Budu veřejně rozšiřovat, jak jde ten zákaz připojení k Internetu touto cestou obejít, aby si i ostatní mohli hezky zasurfovat? No to už vůbec nepřipadá v úvahu.

    • drasta

      Ty jses fakt nemocnej...

      • dworkin

        Ne. Já akorát dodržuju, co jsem slíbil. Slíbil jsem dodržovat pravidla administrátora sítě, proto dodržuju pravidla administrátora sítě. Ne kvůli hrozícímu trestu, ale kvůli sobě. Dal jsem slovo.

        • To je od tebe hezké, že si dal slovo, ale jeho důležitost v tomto případě trapně zveličuješ.

          Slib dodrž ženě, kterou sis vzal, dobrému příteli v životně důležitých situacích, nebo třeba jako voják, co dal slib, že neopustí pozici, svého zraněného druha atd.

          Ale hrát si tady na paladina, že si dal panu Vomáčkovi slib, že si v práci nikdy nepustíš YT nebo diskuzní fórum....ty seš mi dobrej dobroser patetickej "THUMBS UP: 

          • dworkin

            Jo, představ si, že dodržuju slovo dané i cizím lidem. 

            Aspoň si to zkus představit. 

            • ale jo, já ti rozumim, ale vůbec nechápu proč to paušalizuješ na všechna zaměstnání.

              Pokud máš státní bezpečnostní prověrku a pracuješ na pracovišti s rozšířenými bezpečnostními kontrolami, pak chápu, že pracuješ jen v intranetu, ale řekni mi alespoň jeden rozumnej důvod, kterej nebude vyšťouranej z toho nezapadlejšího místa kde slunce nesvítí, proč by nemohl běžný zaměstnanec v nerizikovém sektoru ve chvílích "nikdo po mě nic nechce, nikdo tu není, práce nestojí" surfovat?

              Když to bude kůže líná, tak se ti zašije na hajzl s telefonem, na 15 minut na cigaro a na kafe, nebo bude žvanit s ostatníma zaměstnancema, ten čas stejně nějak prozevlí. Pokud někdo surfuje a přitom nestojí jemu přidělená práce.....Navíc si vem, že je spousta zaměstnání, kde jsou často dlouhé časové prodlevy mezi náplní práce vycházející z pracovních postupů....  

              • dworkin

                Reakce na příspěvek:

                Logika "když pravidlo nemá rozumný důvod, nemusím se jím řícit" je vadná. V pracovním poměru to funguje tak, že zaměstnavatel ti platí peníze a za ty peníze disponuje určitou část dne tvým časem. Nemůže ti nakázat, abys skočil pod vlak, ale může ti nakázat, aby sis sednul na židli a zůstal tam, dokud nebude padla. To pravděpodobně nebude mít žádnej rozumnej důvod, ale v tom je ten vtip - nemusí to mít žádnej rozumnej důvod a ty to stejně musíš udělat.  Peníze dostaneš. S tím surfováním je to stejný. Ty jako zaměstnanec prostě nemáš pravomoc rozhodovat o tom, jestli zákaz surfování je natolik rozumnej, aby ses mu milostivě podvolil. Prostě pro tebe platí, a když ho nedodržuješ, tak porušuješ pravidla, ke kterým ses zavázal.

                Lidi samozřejmě v práci surfujou, i když to mají zakázané, ale kvůli tomu bych se neozval - já to nedělám,  je to pro mě otázka principu, ale nechodím kontrolovat ostatní a nevedu letákové kampaně za zákaz brouzdání. Mně vadí, když člověk ví, že to má zakázané, ale má plnou hubu výmluv, proč je to vlastně v pořádku a jak tím zvyšuje produktivitu práce a kdesi cosi. Ne, není to v pořádku, a aspoň to by si měl uvědomit. A ještě mnohem víc mi vadí, když se veřejně propaguje způsob, jak ty zákazy obcházet, jako by to bylo něco žádoucího.

                • Reakce na příspěvek:

                  problém je v tom, že v obrovském množství profesí se to minimálně toleruje, zaměstanvatele to nijak nepoškozuje (asi daleko míň, než kdyby Venca Vokurka seděl o 3 bloky dál na točeném plzeňském) a v mnoha zaměstnáních je to přímo dovolené - nevidim jedinej důvod, proč by plácnu sekretářka nemohla surfovat? svojí práci má hotovou, žádná návštěva nepřišla, šéf na cestách - když si bude číst časopis, bude ti to fuk, ale protože si ten článek čte na netu, tak se z toho pose*eš?

                  Jen se snažíš křečovitě naroubovat ostrá kritéria různých korporátů a jiných firem, pohybujících se v rizikovém sektoru na ty běžná zaměstnání, kterých je Bobánku ale 80% 

        • drasta

          Muzu se zeptat jak porusis pravidla administratora site kdyz si spustis hru v prohlizeci? :D

          • dworkin

            Eh... tak na to si přijď sám. 

            • drasta

              Ja treba zadny pravidlo administratora site tim ze si spustim v praci hru v prohlizeci neporusuju a to ani kdyz si spustim hru kterou jsem si do sveho pracovniho PC nainstaloval tak me to docela zajima. Kdyz jses pravnik tak prece pravidla administratora site asi budes znat zejo.

              • dworkin

                Reakce na příspěvek:

                Eh... ne. Četl jsi vůbec ten článek? 

                • drasta

                  Reakce na příspěvek:

                  Cetl ale to ze nemas prava na instalaci programu porad neznamena ze porusujes pravidla hranim na prohlizeci a uz vubec ne pravidla administratora site.

                  • dworkin

                    Reakce na příspěvek:

                    Pravidla administrátora sítě jsou pravidla, která pro tu síť nastavil její administrátor. Jestli ten tvůj ti dovoluje instalovat soft nebo ho pouštet skrze browser a šéfovi to nevadí, tak seš úplně mimo téma téhle diskuse a buď rád, že seš rád.

                    Pokud má někdo zakázáno instalovat aplikace, tak to není proto, že by admin musel scrollovat v seznamu nainstalovaného softu a ošoupal si prst. Je to proto, aby na PC byly spouštěny jen ty aplikace, které admin chce, aby tam byly pouštěny. Nevím, jestli víš, že hra puštěná v browseru je pořád aplikace, napsaná třeba v Javě... a ona ta aplikace může taky dělat všelicos jiného, než jen to, co deklaruje... třeba těžit kryptoměny nebo instalovat malware skrze bezpečnostní trhliny v kódu prohlížeče apod. Čili ano, tím, že pouštíš aplikaci v prohlížeči, porušuješ to, co po tobě admin chce, a to i kdyby nebylo výslovně stanoveno, že neschválené aplikace nesmíš nejen instalovat, ale i pouštět. Což se děje spíš zřídka, většinou je to zakázáno en bloc.

                    • drasta

                      Reakce na příspěvek:

                      Zacit tady ale s takovou uzkostnou litanii na tema "navadeni deti aby porusovali administratora site" s takovou nalehavosti jako by tu nekdo na preptani rozdaval pervitin a pridat k tomu moje oblibenou sebemrskacskou pisnicku o tom jakej jsme "z*****nej narod" vypada skoro na nejaky hluboce zakoreneny trauma. Nemlatil te nahodou ve skole nemeckej administrator site vga kabelem kdyz te nachytal na xchatu nebo neco podobnyho?

                      • dworkin

                        Reakce na příspěvek:

                        Úzkostnost sis do toho dosadil sám. Pro mě je to ryze pragmatický požadavek, protože se s těmi malými lidmi budu ještě docela dlouho potkávat a záleží mi na tom, aby měli pozitivní vzory. To, že se tu nebudou propagovat způsoby, jak přechc*t zákazy, samozřejmě zeměkoulí nepohne, ale je to krok správným směrem.

                        Co se týče našeho národa, tak určitě není zku*venej, ale padesát let nacismu a bolševismu se na něm samozřejmě hluboce poznamenalo a řada vzorců chování z té doby je ve společnosti hluboce zakořeněná. Nekladu ale rovnítko mezi Čecha a čecháčka, to pozor.

                        • drasta

                          Reakce na příspěvek:

                          Musim ti slozit poklonu ze na tu moji trollovacku porad reagujes argumentama ale stejne mi trochu prijde ze si trochu protirecis. Neobchazet zakazy tak nam tady porad vladne ta jedina spravna strana. Obchazeni zakazu stejne jako cokoliv jinyho ma svoje pro a proti.

                          A pozitivni vzory nam teda taky chybi ale porad mam z toho tvyho puvodniho prispevku takovej pocit ze jsi naskocil na uplnou banalitu kterou nekdo napsal z legrace do clanku jako by slo o ten nejpalcivejsi problem naseho naroda.

                          • dworkin

                            Reakce na příspěvek:

                            No v podstatě jsi to napsal sám. Když nám vládla jedna strana, bylo obcházení zákazů způsobem, jak se vůči ní vymezit. Jedna strana už nám nevládne, ale to chování nezmizelo a je v dnešní době myslím dost nezdravé. To je na dlouhou diskusi.

                            Nejpalčivější problém našeho národa jsem z toho nedělal, ale problém to je a pořád si myslím, že tohle by se propagovat nemělo.

    • Veskoslav

      Dej si facku a pak ještě druhou...Pracoval jsem s Itali (pořad jedli a pohoda klídek), Francouzi (zapřeli by vlastní matku a pak by ještě proti tomu protestovali), Angličani (v pohodě, ale jakmile se hrál fotbal, tak dodavatelé neexistovali)....Zbytek těch tvých blábolů o Čecháčcích je pak na druhou facku a třetí od stěny...


      A jenom hlupák v tom vidí hned obcházení pravidel. Jestli jsi ve skutečnosti právník, jak jsi několikrát tvrdil, tak jediný, koho asi obhajuješ, tak jsi ty sám...Mimochodem ve firmě máme tak přísná pravidla, že pomalu dojela zásahovka, když se mi podařilo nainstalovat novou verzi Chrome. Pak také dochází k takovým absurditám, že potřebuji pro program nejnovější verzi IE, ale tu si nemůžu stáhnout, protože nemám na to práva a když o práva zažádám, tak mi pošlou návod, jak si stáhnout novou verzi, na kterou ovšem opět nemám práva, protože všechno je zablokované. 

      • iSpirit

        "pracoval jsem s Itali". Pyčo nauč se alespoň gramatiku. Tys možná pracoval s barevnýma na ostravském nádraží.  Ještě si tu sračku prokikáš. 

      • dworkin

        Veskoslave, jako někdo, kdo se odsud s brekem odporoučel a potom se poníženě připlazil zpátky, nejenže nemáš nárok na to, abys jakkoliv kritizoval moje příspěvky, ale nemáš nárok ani na to, aby se s tebou kdokoliv tady bavil. Ani já se s tebou nebudu bavit. Klidně si reaguj, ale svůj čas ti věnovat nebudu. Nestojíš za to, sorry.

    • clovicekO

      Tohle je tak stupidní komentář, že mě to donutilo se registrovat. Nechápu, proč žvaníš o čecháčkách a jejich hledání skulin, když tuhle službu ani nedělali Češi. Protože o ní vyšel článek na české stránce? A to obcházení pravidel adminů ... u nás máme zakázané na počítače cokoliv instalovat, a to včetně programů, které k práci potřebujeme a které se platí z grantů. Takže podle pravidel bychom měli používat PC, na kterých jsou jen defaultní aplikace. Nesmysl. A myslíš si, že máme na víc? To jako že nemožnost hrát v browseru něco vyřeší? Že nás to obcházení pravidel v něčem zdržuje? Kolik času myslíš, že se tímhle dá zabít? Půl hodina týdně? Proboha. A že bychom na serveru o videohrách měli dávat příklady dětem? Na serveru o videohrách by měly být informace o hrách! Ne rady pro děti. To je jen výplod uvědomnělého rýdoby intelektuála, spolu se všelijakými aktivisty, zhoubou společnosti. Jako malí jsme prohlíželi Trnky-Brnky, pařili Duka a očumovali podprsenky v obchodech a vyrostli z nás úplně normální schopní lidé.

      • dworkin

        Vidíš, kolik jsi zabil času obhajováním smrádku a teploučka.

        Ano, na serveru o videohrách by měly být informace o videohrách. Ne návody typu "ale pro případ, že by vás někdo zbavil administrátorských práv… Naložte s touto informací, jak uznáte za vhodné." A ano, je to návod a ani se nesnaží být moc maskovaný.

        Jinak doporučuju ještě několikrát přečíst článek i můj úvodní příspěvek, protože ještě pořád úplně nechápeš, o čem píšu.

        • twicer

          Bojím se, že po vícerém přečtěním mi slezou vlasy a projeví se začátky stařecké demence, tak jak se to děje tobě.

          • dworkin

            Já jsem ti říkal, ať něco čteš?

            • twicer
              Já jsem ti říkal, ať mi odpovídáš?
              • dworkin

                Reakce na příspěvek:

                Psal jsem to někomu jinému, že? Co se při tom stane tobě, je mi dokonale jedno.

                (ale tak hrozný to nebude, neboj)

                • twicer

                  Reakce na příspěvek:

                  Škoda, moc si nepochopil oco mi šlo. Měl by ses zamyslet jak fungují diskuzní fóra, pak by ses nemusel osočovat jak si tě může kdejaký anonymek brát do pusy.
                  • dworkin

                    Reakce na příspěvek:

                    Hele, kdyz hned v prvním prispevku pises neco o demenci, tak nemůžeš čekat, ze někdo bude hledat nejake pointy. Ani ja jsem nehledal a jenom jsme se chvíli spickovali. Uz me nebaví ani to, razim na vylet. 

                    • twicer

                      Reakce na příspěvek:

                      Chápu, na druhou stranu pokud v prvním příspěvku vytahuješ čecháčství, když je to spíš problém určité skupiny lidí než národnosti, tak se nemůžeš divit že to nazvu demencí :) Pointa byla pak skryta spíš v parafrázování tvé druhé reakce. Uži si výlet.

    • napsal firemní ajtík....

      • dworkin

        Napsal právník. Kvůli podobným věcem můžete velice snadno přijít o práci. To si ostatně autorka velmi dobře uvědomuje, proto tam píše, ať s tou informací naložíme, jak uznáme za vhodné. Ona to přece nikomu přímo nedoporučuje, néééé.

        • Row
          Tak a ted si predstav, ze ja ctu Games skoro vyhradne v praci... a ted se kousni 😀
  • BoB.2

    error

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit