Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zagro

A zase nepochopil. Fakt amatér ...

• problém je v tom, že v obrovském množství profesí se to minimálně toleruje, zaměstanvatele to nijak nepoškozuje (asi daleko míň, než kdyby Venca Vokurka seděl o 3 bloky dál na točeném plzeňském) a v mnoha zaměstnáních je to přímo dovolené - nevidim jedinej důvod, proč by plácnu sekretářka nemohla surfovat? svojí práci má hotovou, žádná návštěva nepřišla, šéf na cestách - když si bude číst časopis, bude ti to fuk, ale protože si ten článek čte na netu, tak se z toho pose*eš?

Jen se snažíš křečovitě naroubovat ostrá kritéria různých korporátů a jiných firem, pohybujících se v rizikovém sektoru na ty běžná zaměstnání, kterých je Bobánku ale 80% 

• twicer

Chápu, na druhou stranu pokud v prvním příspěvku vytahuješ čecháčství, když je to spíš problém určité skupiny lidí než národnosti, tak se nemůžeš divit že to nazvu demencí :) Pointa byla pak skryta spíš v parafrázování tvé druhé reakce. Uži si výlet.

• dworkin

Jářku, určitě je dobrý neustále kontrolovat, jestli ještě diskutuju s tím druhým nebo už sám se sebou. Ale je dobrý to dělat důsledně, ne selektivně.

• Projektuješ si do mě někoho kdo vůbec, ale vůbec nejsem. Ale hádat se nebudu. Pěkný den, ty "meetingu" ;-)

• dworkin

Hele, kdyz hned v prvním prispevku pises neco o demenci, tak nemůžeš čekat, ze někdo bude hledat nejake pointy. Ani ja jsem nehledal a jenom jsme se chvíli spickovali. Uz me nebaví ani to, razim na vylet. 

• twicer
    Škoda, moc si nepochopil oco mi šlo. Měl by ses zamyslet jak fungují diskuzní fóra, pak by ses nemusel osočovat jak si tě může kdejaký anonymek brát do pusy.
  • GGGodOfRealGamers

a přitom to sedí nejvíc na tebe... zajímavé

• dworkin

Logika "když pravidlo nemá rozumný důvod, nemusím se jím řícit" je vadná. V pracovním poměru to funguje tak, že zaměstnavatel ti platí peníze a za ty peníze disponuje určitou část dne tvým časem. Nemůže ti nakázat, abys skočil pod vlak, ale může ti nakázat, aby sis sednul na židli a zůstal tam, dokud nebude padla. To pravděpodobně nebude mít žádnej rozumnej důvod, ale v tom je ten vtip - nemusí to mít žádnej rozumnej důvod a ty to stejně musíš udělat.  Peníze dostaneš. S tím surfováním je to stejný. Ty jako zaměstnanec prostě nemáš pravomoc rozhodovat o tom, jestli zákaz surfování je natolik rozumnej, aby ses mu milostivě podvolil. Prostě pro tebe platí, a když ho nedodržuješ, tak porušuješ pravidla, ke kterým ses zavázal.

Lidi samozřejmě v práci surfujou, i když to mají zakázané, ale kvůli tomu bych se neozval - já to nedělám,  je to pro mě otázka principu, ale nechodím kontrolovat ostatní a nevedu letákové kampaně za zákaz brouzdání. Mně vadí, když člověk ví, že to má zakázané, ale má plnou hubu výmluv, proč je to vlastně v pořádku a jak tím zvyšuje produktivitu práce a kdesi cosi. Ne, není to v pořádku, a aspoň to by si měl uvědomit. A ještě mnohem víc mi vadí, když se veřejně propaguje způsob, jak ty zákazy obcházet, jako by to bylo něco žádoucího.

• dworkin

Já ho používám pro velmi specificky vymezenou sortu lidí. Poznal ses v tom? Nedivil bych se.

• GGGodOfRealGamers

největší fór je, když tady někdo kdo se chová jak tuplovaný "čecháček" nadává tímto termínem ostatním... ty musíš být v práci hodně oblíbený....

• dworkin

GGG ve státní správě, to je samo o sobě úžasnej fór. :D

• GGGodOfRealGamers

omg 44 příspěvků, říkám si, to je nějak velká debata o diablu 1.... a ona je z toho hádka zdejších Aj Týdýt mimozemšťanů na téma flákání se v práci, divoké házení pojmů a dworkinova úderka pracovního nasazení... díky bohu že dělám ve státní správě a žádné takové stresy nemusím řešit. Instalovat se sice nic na PC nesmí, ale jinak pohodička a on je stejně lepší ve chvilce klidu pokec, nebo si něco přečíst... samozřejmě takoví dworkini jsou všude, jedni vás šmírují od PC, jiní chodí po kancelářích a sledují, jestli náhodou někdo nemrkl.

Každopádně všem zdejším flákačům (obzvláště těm ze soukromého sektoru), přeji, aby nadále úspěšně bojkotovali všechny ty dworkiny a jejich pracovní nasazení ordnung muss sein na 110 % a občas si trochu klidu u práce dopřáli... už dávno je prokázané, že to vede k zlepšení produktivity práce a snižuje stres na pracovišti

• Row

Hezke veci nemuzeme mit proto, ze jsou lidi kreteni, kdyby nebyli kreteni a stacilo by se omezit na pouzivani zdraveho rozumu, nemusely by bejt vynucovany zadny pravidla a tudiz by z nich nevznikaly ani ruzne paskvily a nasledne "rovnaky na ohejbaky". :)

• ale jo, já ti rozumim, ale vůbec nechápu proč to paušalizuješ na všechna zaměstnání.

Pokud máš státní bezpečnostní prověrku a pracuješ na pracovišti s rozšířenými bezpečnostními kontrolami, pak chápu, že pracuješ jen v intranetu, ale řekni mi alespoň jeden rozumnej důvod, kterej nebude vyšťouranej z toho nezapadlejšího místa kde slunce nesvítí, proč by nemohl běžný zaměstnanec v nerizikovém sektoru ve chvílích "nikdo po mě nic nechce, nikdo tu není, práce nestojí" surfovat?

Když to bude kůže líná, tak se ti zašije na hajzl s telefonem, na 15 minut na cigaro a na kafe, nebo bude žvanit s ostatníma zaměstnancema, ten čas stejně nějak prozevlí. Pokud někdo surfuje a přitom nestojí jemu přidělená práce.....Navíc si vem, že je spousta zaměstnání, kde jsou často dlouhé časové prodlevy mezi náplní práce vycházející z pracovních postupů....  

• iSpirit

"pracoval jsem s Itali". Pyčo nauč se alespoň gramatiku. Tys možná pracoval s barevnýma na ostravském nádraží.  Ještě si tu sračku prokikáš. 

• chargeBR

Ano zazil jsem korporat a srandovni bitvu s adminama kdy jsem si ze zabavy hledal nove a nove adresy na stream filmu/serialu a oni je vesele blokovali. Vetsinou sem koukal u jidla co sem si do prace donesl, ale i tak :) Muj pracovni vykon byl stejne uplne v pytli kvuli nudnosti a omezenosti prace samotne jako takove, takzvany MOP - mehod of procedure, co z cloveka udela cvicenou opici, to je presne ta cesta, kdy se lide zacnou vrhat na facebooky, youtuby, kruci i na solitare a miny (take odinstalovane v defaultu :D).

Ted jsem ve firme kde jsem si vybral vlastni OS co mi vyhovuje,instaluju si co chcu, delam si co chcu a svete div se, nekdy je den KOPR a clovek dela prd a nekdy nejde ani na obed a na youtube nema ani pomysleni....a zadne omezeni by na tom nezmenilo vubec nic. KOPR je KOPR a produktivni den je produktivni den. Fizlovani a spiclovani uzivatelu, uf, nikdy vic. A nakonec sem zavolal sefa ze hele ty jo, Diablo v prohlizeci...a on husty, to zkusim. Takze asi tak. Hrat to tu vazne nebudu, her v prohlizecich sou tuny ale v praci se to proste nehodi - atmosfera domaciho pareniste nikde, zadny klid, zadne pivko :) Diablo je ale pekny skok v moznostech.

• dworkin

>>Pak je to blbost administratora ze muzes pres USB pripojit na takovem pocitaci nautorizovane zarizeni, co neni zakazano je povoleno... a co je zakazano se dost casto reflektuje jako "meh"<<

A přesně proto nemůžeme mít hezké věci.

• dworkin

Psal jsem to někomu jinému, že? Co se při tom stane tobě, je mi dokonale jedno.

(ale tak hrozný to nebude, neboj)

• dworkin

Jo, představ si, že dodržuju slovo dané i cizím lidem. 

Aspoň si to zkus představit. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit