První Diablo si teď můžete zahrát v prohlížeči
-
No zaplat perun ze uz delam v male firme a mam prava local admina. Z korporatnich omezeni vedoucich skoro vyhradne k omezeni schopnosti pracovat uz bych mel dneska asi vosypky. :)
-
Pak je to blbost administratora ze muzes pres USB pripojit na takovem pocitaci nautorizovane zarizeni, co neni zakazano je povoleno... a co je zakazano se dost casto reflektuje jako "meh" :)
V IT delam pres 10 let a ver mi ze hromada "security rules" vubec nereflektuje potreby zamenstancu z pracovniho hlediska (a kdyz to chces resit, umre to v case na eskalaci problemu nebo ti to zamazne nekdo o 8 levelu vejs kterej nevi o co jde a vubec se tim tedy nehodla zabejvat).
Prehnana security bejva dost casto nejvic insecure, kuprikladu kdyz nastoupi novy zamestnanec a ma zacit pracovat a ceka na povoleni pristupu do konkretniho systemu 14 dni protoze to musi schvalit 5 lidi... jenze z nich 2 jsou na dovoleny a 1 uz tam nedela a nikdo nevi kdo prebral jeho pravomoc... jeho tehdejsi nadrizeny je aktualne v Berline na sluzebce a nekomunikuje... co se stane, bude zamestnanec sedet 14 dnu na zadnici kopat do stolu nebo mu da nekdo z teamu, optimalne nadrizeny svuj pristup?
-
V původním příspěvku vůbec nešlo o nějakou motivaci nebo výkonnost, to mu tam podsunul až následnej komentář. Takže prakticky skoro celej příspěvek můžeš smazat a jít dál "managovat svoje lidi". Skutečně bych ti i věřil, že budeš manager. Tvoje komunikace a nepochopení problému by tomu odpovídalo. Nejvyšší čas si udělat nějakej ten meeting ...
-
To, co jsi napsal, není pravda. V každé jen trochu větší a slušnější firmě se bezpečnost řeší na mnoha úrovních. Jak přes zmíněné směrnice, FW, zálohování, tak až k nastavení oprávnění pro jednotlivé stanice. Stejně tak instalace SW rozhodně není samozřejmosí. Buď máte předem schválený SW, který můžete na svuj laptop/desktop nainstalovat a nebo nebudete mít vůbec tu možnost a SW instalaci vám vzdáleně spustí admin. V obou případech bude ale probíhat automatická kontrola instalovaného SW a při jejím porušení je ten vyhazov klidně možnej. To, že za tebou nepřijde admin, že jde zkontrolovat PC, neznamená, že se tak neděje. Samozřejmě tohle se využije pouze v extrémním případě, ale neznamená to, že by na to lidi měli házet bobka. Rádoby IT znalců jsem už viděl kvanta a ve skutečnosti to většinou nejsou ani průměrní uživatelé. Je mně jasný, jak tahle diskuse tady na TG pro mě skončí, ale nakonec to jen potvrdí výše napsané :)
-
Přesně to jsem chtěl napsat. Systémová oprávnění na stanicích / serverech se nepoužívají ke kontrole práce nebo motivaci zaměstnanců, ale jen před útoky a neuváženými zásahy. Motivace, měření práce a výkonnosti se řeší interními směrnicemi anebo "manažerskými" nástroji. Ta diskuse dole je fakt směšná. Osobně u mých lidí mě zajímají jen splněné úkoly v termínech a kvalita práce. Nejdůležitější je, aby je práce bavila a chodili do ní rádi. Výkonnost a výsledky potom přijdou v podstatě samy. Represi používají jen neschopní a pokud se někdo fláká a neplní povinnosti, stojí za tím neschopnost jeho přímého nadřízeného.
-
Libi se me jak tu nekteri dobrovolne pracuji v nakych pracovnich taborech nebo co, obehnanych firewallama a zasahovkama kdyz si nahodou nainstaluji neco, co omnipotentni admin neschvalil ... a jeste se tim chlubi :D Zadna ZADNA solidni firma vcetne lepsich korporatu nebo mencich startupu nekontroluje sve zamestnance vic nez je nutno z hlediska bezpecnosti a plne jim duveruje na zaklade toho, zda odvadi ci neodvadi svou praci dle ocekavani. Chrani se predevsim pred vnejsimi utoky a pripadne mene zkusene neIT zamestnance pred neuvazenymi kliky z neznalosti. Jestli nakej mamlas dela v IT a potrebuje aby ho hlidali ze vsech stran vsemi dostupnymi prostredky, ze si nemuze ani nainstalovat potrebne nastroje pro svou praci, protoze jinak si hned nastahuje dospelacky videa a u toho zapari diablo v prohlizeci a jeste se tim chlubi na netu v games diskuzi, jak je perfektne hlidanej a bohuzel nemuze... tak to potes koste :D :D
-
hrať hru v prehliadači... no budiž, ale načo, keď netreba? keď sa dá hrať plnohodnotne? na prehliadačove hry tu máme elvenar, farmvill, ogame a im podobné
-
Já jsem ti říkal, ať mi odpovídáš?
-
Proc bych to proboha delal? nekonecne generovana click fest nuda co se da hrat se zavrenejma ocima jen delat click click click
-
To je od tebe hezké, že si dal slovo, ale jeho důležitost v tomto případě trapně zveličuješ.
Slib dodrž ženě, kterou sis vzal, dobrému příteli v životně důležitých situacích, nebo třeba jako voják, co dal slib, že neopustí pozici, svého zraněného druha atd.
Ale hrát si tady na paladina, že si dal panu Vomáčkovi slib, že si v práci nikdy nepustíš YT nebo diskuzní fórum....ty seš mi dobrej dobroser patetickej "THUMBS UP:
-
Vydim ze se nam tady vylihnul nove Jack :D
-
Já jsem ti říkal, ať něco čteš?
-
Bojím se, že po vícerém přečtěním mi slezou vlasy a projeví se začátky stařecké demence, tak jak se to děje tobě.
-
No v podstatě jsi to napsal sám. Když nám vládla jedna strana, bylo obcházení zákazů způsobem, jak se vůči ní vymezit. Jedna strana už nám nevládne, ale to chování nezmizelo a je v dnešní době myslím dost nezdravé. To je na dlouhou diskusi.
Nejpalčivější problém našeho národa jsem z toho nedělal, ale problém to je a pořád si myslím, že tohle by se propagovat nemělo.
-
Musim ti slozit poklonu ze na tu moji trollovacku porad reagujes argumentama ale stejne mi trochu prijde ze si trochu protirecis. Neobchazet zakazy tak nam tady porad vladne ta jedina spravna strana. Obchazeni zakazu stejne jako cokoliv jinyho ma svoje pro a proti.
A pozitivni vzory nam teda taky chybi ale porad mam z toho tvyho puvodniho prispevku takovej pocit ze jsi naskocil na uplnou banalitu kterou nekdo napsal z legrace do clanku jako by slo o ten nejpalcivejsi problem naseho naroda.
-
Úzkostnost sis do toho dosadil sám. Pro mě je to ryze pragmatický požadavek, protože se s těmi malými lidmi budu ještě docela dlouho potkávat a záleží mi na tom, aby měli pozitivní vzory. To, že se tu nebudou propagovat způsoby, jak přechc*t zákazy, samozřejmě zeměkoulí nepohne, ale je to krok správným směrem.
Co se týče našeho národa, tak určitě není zku*venej, ale padesát let nacismu a bolševismu se na něm samozřejmě hluboce poznamenalo a řada vzorců chování z té doby je ve společnosti hluboce zakořeněná. Nekladu ale rovnítko mezi Čecha a čecháčka, to pozor.
-
Zacit tady ale s takovou uzkostnou litanii na tema "navadeni deti aby porusovali administratora site" s takovou nalehavosti jako by tu nekdo na preptani rozdaval pervitin a pridat k tomu moje oblibenou sebemrskacskou pisnicku o tom jakej jsme "z*****nej narod" vypada skoro na nejaky hluboce zakoreneny trauma. Nemlatil te nahodou ve skole nemeckej administrator site vga kabelem kdyz te nachytal na xchatu nebo neco podobnyho?
-
A abych to promítnul do toho, o čem byl můj úvodní příspěvek: Budu veřejně rozšiřovat, jak jde ten zákaz připojení k Internetu touto cestou obejít, aby si i ostatní mohli hezky zasurfovat? No to už vůbec nepřipadá v úvahu.
-
Já jsem nikde nepsal o tom, že by existovala nějaká univerzální pravidla. Pravidla administrátora jsou pravidla, která admin nastavil pro tu konkrétní síť. Třeba tou politikou. Ale - fakticky - třeba i tím, že ti přidělí PC, které není připojené k Internetu. Opět - bude tu nějaký důvod, proč není připojené k Internetu. Třeba jsou na něm citlivé údaje. Budu k němu připojovat přes USB mobil se zapnutým sdílením mobilního připojení, abych napravil ten citelný nedostatek a mohl si zasurfovat? No nebudu...
-
Pravidla administrátora sítě jsou pravidla, která pro tu síť nastavil její administrátor. Jestli ten tvůj ti dovoluje instalovat soft nebo ho pouštet skrze browser a šéfovi to nevadí, tak seš úplně mimo téma téhle diskuse a buď rád, že seš rád.
Pokud má někdo zakázáno instalovat aplikace, tak to není proto, že by admin musel scrollovat v seznamu nainstalovaného softu a ošoupal si prst. Je to proto, aby na PC byly spouštěny jen ty aplikace, které admin chce, aby tam byly pouštěny. Nevím, jestli víš, že hra puštěná v browseru je pořád aplikace, napsaná třeba v Javě... a ona ta aplikace může taky dělat všelicos jiného, než jen to, co deklaruje... třeba těžit kryptoměny nebo instalovat malware skrze bezpečnostní trhliny v kódu prohlížeče apod. Čili ano, tím, že pouštíš aplikaci v prohlížeči, porušuješ to, co po tobě admin chce, a to i kdyby nebylo výslovně stanoveno, že neschválené aplikace nesmíš nejen instalovat, ale i pouštět. Což se děje spíš zřídka, většinou je to zakázáno en bloc.