Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Nevadilo hučení ani ehm Router/ toaster vzhled? Tak to koukám 😎

    Jinak podle mě největší ale pochopitelné + a pro někoho i rozhodnutí ke koupi bylo, že  by měl zpětnou kompatibilitu PS2... PS3? ale to se dalo čekat že se to nestane🙂

  • iSpirit

    Velikosti disku: 

    Xbox Series X - 802GB - potvrzené.

    PS5 - 664GB - nepotvrzené.

    Xbox Series S - můj tip cca 350GB? 



    • Derp_1337

      Xbox Series S bude mít 512GB SSD.

      Použitelný prostor odhaduji tak na 400GB, což je zatraceně málo, když to nebude mít BluRay a vše bude muset být uložené na disku.

      • Já bych to zase tolik nehrotil. Schválně jsem se díval na aktuální využití disku na aktuální PS4 - nainstalováno 28 her, využito 445,1GB. (ono i když některé AAA hry jsou zatraceně veliké, tak v průměru fakt 100GB na jednu nemají).

        Takže fakt nevím, co by to muselo být za hráče, aby mu to nestačilo? Zvlášť když kteroukoliv hru chceš hrát, můžeš kdykoliv zase stáhnout. (a ty velké lze hrát od částečného stažení - schválně jsem se na to díval, když jsem stahoval teď staronovou mafii. Hratelé to bylo za nějaký 10 minut). Jako kolik lidí přijde odpoledne z práce s tím že "teď odpoledne mám chuť si zahrát těchto 70 her a štve mě, že je nemám kam dát" :-D

        Ty máš třeba aktuálně rozehráno víc než 500GB her, že ti to přijde málo?

        • Derp_1337

          "Já bych to zase tolik nehrotil. PS4 - nainstalováno 28 her, využito 445,1GB."

          LOL

          To je teda argument. Já to nevyužiju, tak ostatní taky ne.

          Samozřejmě se najdou malé hry, které nemají moc velké požadavky a takových se na disk vleze hodně (např. Sayonara Wild Hearts chce 2GB). Ale klasická AAA produkce většinou zabere HODNĚ místa.

          Např. CoD Modern Warfare = 175GB , CoD Black Ops 3 = 101GB , CoD Infinite Warfare = 95GB , Destiny 2 = 165GB, Red Dead Redemption 2 = 105GB , GTA5 = 76GB.

          Jestli takové hry nehraješ, tak dobře pro tebe. Ale ostatním lidem, co to hrajou, přijde 500GB fakt málo. Navíc je ještě potřeba vzít v potaz to, že nová generace her má slíbenou podstatně lepší grafiku (snad až 4K), což bude znamenat větší objem dat na disku.

          • Já hry tohoto typu hraji, ale fakt ne všechny zároveň. Kolik takovýchto her spouštíš během třeba jednoho dne? Jakože někdo přeskakuje mezi 3 COD hrama souběžně? Ale no tak...

            • Derp_1337

              Jsou hry, ke kterým se člověk pravidelně vrací a proto je chce mít na disku.

              Já třeba osobně občas s přáteli pořádám menší herní večírek a člověk pak paří, na co je chuť: NHL, různé díly CoD (některé mají dobrý multiplayer, některé dobrý Zombie Mod), Guitar Hero.

              Do toho stačí přídat nějakou klasiku, kterou si rád za čas zahraju (např. GTA5) a pak máš místo sotva na jednu nebo dvě novinky. Víc už se toho nevleze.

            • 0tecFura

              Třeba hráči sportovních her maj většinou daný ročník nainstalovaný dokud nevyjde další díl. Tak se mu tam celý rok valí NHL s fifou. Do toho nějaká onlinovka jako např. Fortnite či Destiny 2. Pak stačí dvě nějaký nový aaa hry a už pomalu dochází místo. 

              Mě osobně jako výhradně singlplayer hraci by to stačilo bohatě. Hraju 2 max 3 hry najednou. 


        • 0011

          Jenže víš v čem je problém? Že na svém aktuálním disku v tvém aktuálním PS4 aktuálně nemáš aktuální 4k textury 😉. Demon Souls je krátká hra a bude zabírat 66 GB, Spiderman s datadiskem 105 GB a navíc se obávám, že ani těch 600 GB nebude využitelných SSD potřebuje volné místo, aby mohl správně fungovat, nevím jak to bude u konzolí ale na pc pocítím, když překročím doporučenou zaplněnost 75%

          • TheSuffering

            To já jo. Možná taky proto Skyrim SE zabírá už přes 250GB.😀

          • "potřebuje volné místo, aby mohl správně fungovat"

            To jo. ale to je snad u normální SSD navíd a zdánlivě nedostupné ne? Když si koupíš 1TB SSD, tak tam prostě uložít 1TB dat. Fakt to není o otm, že by jsi měl k dispozici méně místa. Protože něco takového by ČOIka (a její zahraniční obdoby) roznesla v zubech. Dělá se to prostě tak, že ten disk má reálně třeba 1,2TB a funguje tak, aby jsi z něj do deklarované 1TB mohl bez problémů používat a zbytek se ti neukazuje. Není důvod, proč by to najednou mělo fungovat jinak.

            A 4K textury apod... těch 100GB a víc her jako normy bych se fakt ještě nebál. Ono to není jen o HW, ale taky o rozpočtu. Naprosto všichni vývojáři můžou i do PS4 hry nacpat stejné množství obsahu a grafické detaily jako má třeba TLoU2 nebo RDR2. HW jim v tom vůbec nijak nebrání. Přesto tak hry normálně nevypadají, protože běžné studio si to dovolit nemůže. A na PS5 na tom zničehonic nebude lépe.

            Naopak právě SSD má přinést to, že by některé hry mohly zabírat méně místa, protože se nemusí řešit seek time. Třeba u toho Spidermana se několikrát řešilo, že malé objekty, kteér jsou všude (pouliční lampy, pytle odpadků, atd) jsou na disku uloženy ve stovkách kopií, jen aby se mohly načíst rychle s čímkoliv jiným a čtecí hlava nemusela skákat jinam. To na PS5 odpadne a najednou můžeš vše ukládat jen jednou.

            • Aja1984

              "pocítím, když překročím" Tady jde o to, že u levnějších TLC disků (oproti MLC) se při zaplnění začne využívat třetí vrstva buněk a prodlužují se přístupové doby, je to daň za větší kapacitu oproti dvouvrstvým MLC.

          • iSpirit

            Neverim, ze konzolovky budou mít 4K textury jako standart.

            • 0011

              Uvidíme, já myslím, že ano, aspoň u většiny AAA produkce a first party her a až nebudou konzole stačit vyjde revize PS5pro/Series whatever.

        • Duchino

          Schválně jsem se koukal na úložiště PS4. Z 1,7 TB SSD využito 1,3, zbytek si nechávám na Cyberpunk a nové Horizon 😱

  • 0tecFura

    Tahle diskuze vypadá, že bude celkem výživná. Zkusím tady nahodit OT téma. Dokázete říct top 5 svých nejoblíbenějších her  (nebo i serii) ever? Zajímá mě, jak to mají ostatní hráči. 

    Je to těžké ale u mě to momentálně jsou: 1. Planescape torment 2. GTA: San Andreas (celá série gta, ale tenhle díl mám nejraději) 3. Série elder scrolls (u mě od morrowindu) 4. Zaklínač 3 5. Sem se tlačí hodně her, závisí na momentálním rozpoložení, ale momentálně bych řekl původni trilogie mass effect. 

    • TheGGG

      je těžké vymyslet top 5 her, ale tady to je, bez nějakého konkrétního pořadí:

      Arma 3

      Killzone 2

      Ghost of Tsushima

      Dark souls 1

      resident evil 4

      • 0tecFura

        Na dark souls se chystám už strašně dlouho, a je mi jasný, že to je výjimečná hra. 

        Killzone nemůžu komentovat. Znám to jen z recenzi, ale nikdy jsem nehrál (jsem omezen pouze pc hraním) 

        Resident taky dost dobrá volba (já osobně mám nejraději dvojku a i ten remake byl super, ale čtyřka je hned v závěsu za dvojkou) 

        Armu jsem hrál akorát první. Ale třeba operaci flashpoint mám hodně vysoko v žebříčku. 

        U ghost of tsushima to mám stejně jak s Killzone. Ale graficky setting ty hry je fakt parádní. Kdyby vyšlo na pc kupuji hned. 

        • TheGGG

          arma 3 je skvělá hlavně díky silné modderské komunitě, jinak pokud jde o konzolové hry, tam lze buď čekat na PC port, nebo si koupit nějakou tu konzoli. Osobně doporučuji nějakou konzoli pořídit, je tam řada zajímavých kousků.

          • 0tecFura

            Pravda je, ze nad tím přemýšlím víc a víc. 

    • Maxianimal

      Kolikrát už tu takový příspěvek byl proboha. Tak se holt zase jednou  všichni chyťte za ramena, zavzpomínejte jak dřív bylo líp a poplakejte si, že už vám není 15. 

      • Derp_1337

        ^ Haters gonna hate.


        Nikdo tě tohle vlákno nenutí číst. V klidu ho můžeš přeskočit a ještě dokonce ušetříš trochu času psaním tvého úplně zbytečného komentu.

        • Maxianimal

          V pohodě, mě jen pobavilo tohle skupinový masturbování nad dobami minulými. A abych opáčil, Sheeps gonna sheep.

          • 0tecFura

            Přiznám se, že mi tohle přijde jako zvláštní myšlenkova asociace. To máš o každým žebříčku čehokoliv tohle mínění? Nebo až se budou vyhlasovat letošní hry roku, tak to je taky masturbovani nad dobami minulými? Vždyť kdokoliv může do svého žebříčku dát hru, která vyšla třeba před týdnem, nebo kterou zrovna hraje. To pak je Teda masturbovani nad dobami přítomnými. 

      • 0tecFura

        😂

        Takhle to určitě nebylo ode mě mysleny. Ani mi nepřijde, že by se tahle diskuze zvrtla v nějaké nostalgické vzpomínání. 

        Do mojí top 5 se určitě tlačí i nové hry. Např Red dead redemption 2, nebo kingdome Come. 

        Opravdu mě zajímá, jak jsou na tom oproti mě ostatní hráči. Zajímala by mě třeba i tvá top 5. Myslíš, že bys ji mohl dát? 

        Ale je pravda že v takovýchto osobních topkach hraje nostalgie určitě velkou roli. 

    • Ishar

      Might&magic

      RT2

      JA2

      Ufo+x-com

      A Fallout, arcanum, KDC, War inc jako čestné zmínky


      • 0tecFura

        Co je rt2? A ja2 je jagged alliance 2?

        To RT by mohl být rollercoaster tycoon? 

        • Derp_1337

          Že by Railroad Tycoon??? (Dost zvláštní volba pro top5)

          RollerCoaster Tycoon je RCT.

          • Přesně Railroad tycoon 2. Jen by mě zajímalo proč je to zvláštní volba.

            U té hry jsem strávil příjemných několik stovek hodin  a další přibývají.  A to že se k této hře vracím už přes dvacet let pro mě známka kvality je.

            • Derp_1337

              Tak proti gustu žádný dišputát.

              Spíše jsem byl překvapen, že to vůbec někdo dal do top 5 her. Zas až tak dobré to nebylo. Ale je pravda, že se tam dá utopit opravdu hodně hodin, pokud to člověka chytne. I když se to nedá měřit s grand strategiemi (např. tisícovky hodin v CK2) nebo kompetitivními multiplayer hrami (např. tisícovky hodin v CS, LoL nebo Dota2).

              • Reakce na příspěvek:

                No teď už tolik času není jako dříve, tak ty grand strategy tituly jdou trochu kolem mě. CK 1+2 sice mám ale když se dostanu k hraní třeba na 2h a pak až za týden klidně stihnu zapomenout koho jsem to vlastně chtěl dobývat 😁

                Teď se poměrně marně snažím sehnat pět lidí co si udělá tak 10+h času na Here I Stand a ještě předtím nastuduje 40+ stran pravidel v angličtině...

          • 0tecFura

            A jo. Pravda s těma zkratkama. 

    • Derp_1337

      Bylo tady zmíněno spousta skvělých PC, ale myslím, že za zmínku stojí ještě nějaké fenomenální konzolovky.

      Uncharted 4 , God of War. Tyhle hry jsou tak známé, že by je měli znát i hráči PC.

      série Xenoblade. Můj favorit Xenoblade Chronicles X. Je škoda, že jednotlivé
      díly jsou limitované na jednu konzoli (starší Wii, novější Switch), tak
      to není tak slavné, jak by si zasloužilo.

      série Fire Emblem. Další top série, která je ale trestuhodně podceněná kvůli exluzivitě na Nintendo (Switch a starší díly 3DS).

      série Yakuza. Další skvělá herní série, ale limitováná exluzivitou na PS.
      Naštěstí v posledních letech tvůrci dělají na remasterech pro PC.

      Astral Chain. Top hra, opět trestuhodně málo lidí o ní ví, kvůli exluzivitě na Switch.

      The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Tady je to se známostí hry mnohem lepší, díky tomu,že to vyšlo na 2 konzole (Switch a Wii U).
      • 0tecFura

        Já jsem pc hráč a ,,znám,, všechny hry a serie, cos vyjmenoval. Určitě všechno kvalitní hry. 

        Např. Kámoš říká, že Zelda je nejlepší hra skoro u každýho dílu, když vyjde. Nějaký jsem u něj zkoušel, ale vždy jen pár minut. Nic jsem nehrál dyl, natoz dohrál. 

      • 0011

        Aha takže to že jsem první Xenoblade dohrál na 3DS byla asi halucinace 😉První Xenoblade vyšel i na Switch a letos je to asi nejhezčí sběratelka a graficky nejhezčí hra v sérii, to jenom X vyšlo na propadák Wii U.

        • Derp_1337

          Tak první díl je vyjímka, která vyšla na více konzolí.

          Ale ono to nevyšlo na různých konzolích naráz, ale vývojáři to vydali s odstupem času. První bylo Wii, pak s odstupem pár let vyšla verze pro 3DS a Wii U a letos vyšla verze pro Switch.


          Jinak platí, že X-ko vyšlo pouze pro Wii U a 2-ka pro Switch.

          • 0011

            Monolith tvrdí, že portovat X na switche by byl problém kvůli mapě, ale poté, co jsem viděl jakou práci si dali s portem jedničky jsou to akorát kecy. Xenoblade, dokud nevyšla dvojka byl prodejní propadák který nebýt snahy fanoušků ani na západě nevyšel. I jednička delfinitivní edice je na měřítka monolithu velký úspěch takže myslím, že port X je jen otázkou času, ale už mě to čekání přestává bavit.

    • medveddd

      1) Witcher 3

      2) Kingdom Come: Deliverance

      3) Ta lepší RPG od Bethesdy (TES + FO3)

      4) Death Stranding

      5) Dark Messiah of Might and Magic

      • 0tecFura

        Mě se taky kingdome Come moc líbil. Ten rok co to vyšlo to byla pro mě hra roku. 

        • medveddd

          Je naprosto parádní. Člověk u takové hry i snadno přehlédne kdejaké bugy, dokud nejsou úplně gamebreaking :)

          Je to ale těžké to takhle vybrat, na ten Mass Effect bych si vůbec nevzpomněl a přesto je ta hra taky hrozně skvělá.

    • Jarisko84

      Deus ex povodny prvy, fallout 2, dishonored seria, hitman seria okrem absolution, gta vice city a 5

      • 0tecFura

        Gta série snad nemá slabý díl. 

        Dishonored oba díly byly hodně dobrý. Celkově arcane je sympatický studio. Snad jen spolupráce na nejnovějším wolfensteinu byl krok vedle. 

    • LessPh

      Fallout - dvojka nejlepší, strávil jsem s ní celé léto 1999 nebo 2000 a vždy večer se potkal s kámošem na benzíně na cígu a kecali jsme o aktuálním progresu, kde jsme, co jsme dokázali a tak. Oboum nám to děsně softwarově padalo, ale pokračovali jsme ve hraní a předháněli se, kdo to dohraje jako první. Jednička byla dobrá a trojka mě bavila.. zbytek jsem nehrál a Tactics mě nějak nebral. NV jsem zahodil po 8mi hodinách.

      Mass Effect - teda spíš jen dvojka, zbytek šel nějak mimo mě. Ale dvojka byla excelentní, pamatuju si jak jsme s kámošem přišli z obchodu (gamehouse někde v Nuslích), nainstalovali, trochu se picli a pak nevěřili, jestli je to jako fakt nebo ne. Druhý den, když jsem vystřízlivěl a pustil ME2 od začátku, jsem zjistil, že je to jako fakt a že mám před sebou něco unikátního. Do dnes se ten zážitek u mě neopakoval.

      Metal Gear Solid - jednička panebože to bylo něco, dvojka super technologický díl, Peace Walker na PSP nářez, a MGS V sandbox, na který jsem celý život čekal. Kojima je fakt machr, MGS 3 a 4 jsem nehrál kvůli konzolové exkluzivitě.

      Total War - od Warhammeru 1 a 50ti hodinové ME Coop kampaně, jsem téhle sérii propadnul a vždy na Vánoce zapnu jeden z dílů WH1, WH2, 3K.

      Flight Simulator - since 1998:D

      Čestné umístění Final Fantasy, Dragon Age, THPS, Desperados / Commandos, Xcom, CoD, CS, PES, RE, Diablo, Zaklínač, Guild Wars, GTA.

      Dobré téma...

      • 0tecFura

        Total War sérii jsem nepoliben (samozřejmě o ní vím. Pamatuji si když vyšel první shogun, tak jsem byl paf z toho, jak moc je tam vojáků v těch armádach). Mám doma krabičku Three kingdoms (protože je hezká), ale jeste jsem ani neinstaloval. 

        Metal gear 5 mám už asi dva měsíce nainstalovanej, ale pořád mi doto něco vychází 🙂(death stranding, teď mafie) 

        • LessPh

          Na Death Stranding se chystám až bude v nějaký dobrý slevě, víc jak 50%, těším se na to - zkoušel jsem na steamu a super.

          U mě TW láska na první pohled, vlastně jsou to novodobé Heroesy, s realtime bitvami a celkově lepšími herními mechanikami. 3K jsou fajn, dohrál jsem je dvakrát, ale fantasy WH u mě přece jen vede;-) Mimochodem oba WH mají super Steelbooky a pěkný manuály, doporučuji do sbírky;-)

      1. God of War (2018, k ostatnim jsem se jeste nedostal)
      2. Sekiro
      3. Dark Souls 1
      4. Hollow Knight
      5. League of Legends (no co, hratelnostne je to opravdu famozni zalezitost, ve ktere jsem stravil tisice hodin)

      • 0tecFura

        Já v lolku taky 🙂

        God of war doufám, že se potvrdí spekulace a vyjde na pc (a krabicove🙂 i když to asi ne). 

    • Grimsy

      1. Fallout

      2. Baldur's Gate

      3. Mafia: City of Lost Heaven

      4. Age of Empires II

      5. Heroes of Might and Magic III

      Hraji pravidelně každý rok, takže jsem to přestal odinstalovávat. 

      Tohle téma u pivka nikdy neomrzí. Palec nahoru 😉

      • 0tecFura

        O všech hrách ve tvé topce se dá říct, že jsou to dnes již legendární klasiky. 

        • Grimsy

          Musím říct, že i když vypustím tu nostalgii, kdy jsem u těchto her vyrůstal, tak topka zůstane relativně stejná. Hrozně dobře se o nich diskutuje, protože je lidi znají. K tomu jsou i moc dobře znovuhratelné (příběh, gameplay), takže tolik neomrzí. 

          Stejně se ale asi shodneme, že kdyby si hráč musel nechat jen 5 nejoblíbenějších her, tak by ho asi stejně trefil šlak. Nemohl by si totiž zahrát těch zbylých 50+, co se nevešly. 😂 

          • 0tecFura

            Já měl napsat top 10, klido i top 15.

            Rekl bych, že tady v diskuzi každý má minimálně ještě 5-10 her, které o místo v osobním top žebříčku také ,,bojují,,. 

    • misk

      1.Souls séria (dark souls,Bloodborne) 

      2.Witchter 3

      3.Persona séria 

      4.RDR 2

      5.Yakuza séria 

      • 0tecFura

        Já právě se souls sérii zase takový zkušenosti nemám. Ale bez pochyby jsou to hodně kvalitní hry a hodně hráčů je má ve svých topech. 

        Ja hrál a dohrál akorát dark souls 3 (na klávesnici a myši) a mám doma jedničku remastered. Chci dohrát nejdříve komplet dark souls serii a pak se vrhnout na sekira. Ten mě láká hodně moc. 

    • MrDonut

      Jinak palec nahoru za OT tema, vypada to ze se to pekne chytlo :)

      • Kosac

        řekl bych, že to byla krásná finta jak ukázat, že topkové hry jsou většinou původem z PC a nikoliv z PS.. GG OtecFura :D :D :D 

        • Derp_1337

          To nebude pravda. Spíš se jedná o fakt, že většina čtenářů Games jsou spíš PC hráči, tak proto se u jejich top her objevují spíše PC hry. Můžeš se vsadit, že na Konzolistovi by seznam top her vypadal jinak.

        • 0tecFura

          Řekl, že tady je to spíš tím, že většina místních už má něco ,,odehrano,, a většina zmíněných her tady už jsou klasiky. Kdyby sem psali mladší hráči, tak by tady padlo víc novějších exkluzivit typu např. God of war, uncharted, Last of US. 

          • PCMR

            Aneb všechno 3rd person akční hry. Jaká to náhoda.😉

          • Derp_1337

            Spíš se jedná o fakt, že většina čtenářů Games jsou spíš PC hráči, tak proto se u jejich top her objevují spíše PC hry.

            V diskuzi na Konzolistovi by ten top seznam vypadal jinak 😉

      • 0tecFura

        Díky. Trochu jsem se bál, když jsem to psal, že mě tady pošlou všichni do záchoda. Těší mě, že se to chytlo. Já rád diskutuji o hrách, ale v osobním životě zase moc hráčů kolem sebe nemám. 

        • DummyTarget

          Tak až tvoje příspěvky z poslední doby mně přesvědčily abych si založil účet a namísto konzumace diskuzí pod články i něčím přispěl. Mám to totiž stejně s těmi hráči v mém okolí a je škoda že člověk nemůže sdílet s blízkými to co ho nejvíc baví.

          Jinak mých top 5 by vypadalo asi takto:

          Fallout 2, Fallout 1, Heroes of might and magic 3, Journey a Ori and the blind forest

          Bylo nečekaně těžké vybrat 5 her. Bavila mně jich spousta ale nejvíc mně oslovilo a zarylo se mi pod kůži těchto 5

          • 0tecFura

            Já taky dlouho jen cetl zdejší diskuze a zaregistroval jsem se před nedávnem. 

            K tvé topce. Fallout a heroesy jsou už klasika. Oriho jsem dohrál a rozhodně chápu, že ho máš v top 5. Je to skvělá hra. A k Journey jsem se jako pc hráč bohužel nedostal. Ale podle recenzí i hráčů vidím, že to je výjimečná hra. 

            Hrál si už oriho dvojku? 

            • DummyTarget

              Já celý život jedu jen PC a Journey naštěstí vyšlo i n něj... byla by škoda kdyby taková hra měla omezený dosah jen kvůli exkluzivitě (a určitě jsou i další u kterých mně to mrzí) 

              Další díl oriho jsem ještě nehrál ale určitě na něj dojde a dám ruku do ohně za to že mně to zase okouzlí.

              Máš nějakou guilty pleasure hru? Taková co je vlastně hloupost ale těžko se vysvětluje proč tě baví?

              • 0tecFura

                Reakce na příspěvek:

                Tak to jsem ani nezaregistroval že Journey je i na pc. To se po tom určitě kouknu (snad někde seženu krabicovku). 

                S tím guilty pleasure. Dobrej dotaz. Musel jsem dlouho přemýšlet, ale vyloženě žádnou takovou hru nemám. Možná série need for Speed. Dokážu si užít i ty nejnovější díly, protože mě baví prostě arkáda s realnejma sportakama. 

                Ja jsem notorickej dohravac. Takže se mi stává, že hraju hru a vím, že to je kravina. Ale když už jsem to koupil a rozehrál, tak to prostě musím dohrát. Takových her mám celkem dost. Např. Call of juarez gunslinger, nebo code of honor. 

                Pak jsem velkej fanda rpg žánru. A dokážu si užít i slabší hry jako je např. Bound by Flame, nebo arcania: gothic 4

                Ty máš nějakou takovou hru? 

                I když. Teď mě napadlo. Jsem fanoušek piranha bytes. A i když jsou už asi od dob gothica dávno za zenitem tak třeba elex jsem si vyloženě užíval a bavil mě. 

                • 0tecFura

                  Reakce na příspěvek:

                  Edit 🙂ten call of juarez měl být cartel. Gunslinger mě naopak celkem bavil. 

                • DummyTarget

                  Reakce na příspěvek:

                  Tak na to NFS kategorie guilty pleasure vážně sedí. Pro mně to jsou zase simulátory... ne ty závodní ale hry jako euro/american truck simulator, car mechanic simulator nebo z poslední doby signal simulator (simulátor pracovníka SETI) 

                  Jinak s dohráváním to mám stejně jen se mi v poslední době stane že hru koupím, zapnu, baví mně ale znovu už se k ní nevrátím. Takhle to dopadlo třeba s Dishonored 2... jednička mně bavila hodně ale do dvojky jsem se nedokázal tak zažrat i když myslím že je to dobrá hra. Stejně tak druhý Witcher. 

                  Co se týče RPG tak už to tady někdo uvedl ale já nedávno narazil na shadowrun return a sám jsem byl překvapený jak moc mně to chytlo. Kombinace fantasy a cyberpunku zní jako hroznej guláš ale funguje to skvěle.

                  • 0tecFura

                    Reakce na příspěvek:

                    Takže farm mechanic simulátor o kterým tady dnes redakce píše je pro tebe očekávana hra. 

                    Jak tak tady koukám na vaši diskuzi s derpem, tak do Shadowrun půjdu. Jsem nedávno Shadowrun Hong Kong viděl krabicove v nějakým tescu nebo podobným obchoďáku. 

                    • DummyTarget

                      Reakce na příspěvek:

                      Hehe... ten zrovna ne... na farmaření moc nejsem pokud to není stardrew valley :)

                      Já nové hry raději moc neočekávám (ale určitě sleduji s velkým zájmem;) Ne snad že bych si myslel že budou všechny špatné ale proto že s hrami stejně jako s hw jsem asi tak 4 roky pozadu. 

                  • Derp_1337

                    Reakce na příspěvek:

                    Doporučuji i 2. a 3. díl (Shadowrun Dragonfall a Shadowrun Hong Kong). Oba taky velmi dobré.


                    Nedávno jsem projel podruhé všechny díly. Je neskutečné jak moc hru ovlivní volba Etiquette na začátku hru. Některým pasážím hry, které se při prvním hraní změnili na velkou přestřelku, jsem se dokázal prokecal a ještě se dozvěděl nějaké zajímavé backstory a získal nějaké bonusové předměty.

                    • DummyTarget

                      Reakce na příspěvek:

                      V returns jsem si moc oblíbil svého trpasličího detektiva který si pro ranu nešel daleko a hra mi šla skvěle na ruku při dotváření charakteru behem hraní.

                      U Honkongu už to bylo horší ale možná jsem zvolil jen špatný charakter. Pak jsem nějak nějak nepřišel na chuť tomu že je pohyb po virtuálním prostoru realtime a ne tahový. Rozhodně jsem nad tím hůl nezlomil. 

                      Rád bych se zeptal jestli je mezi těmi třemi hrami nějaká provázanost nebo časová osa a nebo nezáleží na pořadí v jakém je hraješ?

                      • Derp_1337

                        Reakce na příspěvek:

                        Ty hry na sebe přímo nenavazují, ale najdeš v nich odkazy na jiné díly (a knihy).

                        Např. v prvním díle se to v Seattlu dost zkomplikovalo a ty pak narazíš na postavu, která ze Seattlu uprchla a můžeš si poslechnout její komentář na dění. A nebo třeba z knih víš, že určitá postava je shapeshiftovaný drak a pak najednou některé možnosti při konverzaci nabírají úplně jinou hloubku. Atd.


                        Jinak to je klasická věc u RPG. Pokud se s postavou nemůžeš sžít, tak je to problém. Naštěstí ty konverzace v Hong Kongu nechávají celkem velkou možnost, jak se chovat.

                        Já osobně byl spokojen. Za nejlepší díl považuji asi Dragonfall.

        • Coffin.Corner

          Možná by se vám redakce Games mohla složit na bonbonieru, protože to není poprvé, co jste svým offtopic tématem rozhýbal místní zatuchlou hladinu diskuzního rybníčka... 

          • 0tecFura

            🙂 Díky. Jsem rád když se nějaké me offtopic téma chytí. Baví mě sledovat názory ostatních hráčů. 

            Mimochodem. Napíšete taky svůj top 5?

            A nebudeme si spíš tikat. Diskuze tady na tiscali je taková ,,neoficiální,,. Nevadí? 

        • MrDonut

          Tak by to chtelo nekoho ze znamych nebo rodiny prevychovat na hrace. Vymyslet zabavny vecer u her s pivkem a chlebickama a verim ze nikdo neodola :)

    • nezapominate na fallouty ?

      • 0tecFura

        Jo Zapoměl. 🙂 co jsem odeslal koment tak se mi vybavuji další a další skvělé hry. 

      • Derp_1337

        Série Fallout má hodně odlišnou kvalitu různých dílů. Od dokonalých dílů jako byli Fallout 1, Fallout 2 a Fallout New Vegas to jde až k odpadu jako je Fallout 76.

        Takže když si pak z toho uděláš jakýsi průměr tak ta série není zas až takový zázrak.

        • 0tecFura

          Bych řekl že fallout 4 byla dobrá hra, ale špatnej fallout. Kdyby se to jmenovalo jinak, tak by to lidi nehatili. 

    • 0011

      5 je hrozně málo, ale budiž:

      1. Baldur's Gate - série

      2. Legend of Zelda BOTW

      3. Fire Emblem - série

      4. Xenoblade - série

      O páté místo by museli svést souboj na život a na smrt první F.E.A.R. a série S.T.A.L.K.E.R., ale asi spíš ten F.E.A.R. jednička

      • 0tecFura

        Tjn 5 je málo. Je to fakt těžký a řekl bych že kdybych to psal za týden, tak bude ta Topka vypadat zase jinak. 

        Ja právě nikdy neměl žádný Nintendo. Takže jsem hodně určitě skvělých her nehrál. 

        • 0011

          Ještě před 5 lety by tenhle seznam vypadal jinak, kromě prvního místa, které hraju pořád dokola. Místo Fire Emblem by byly Heroes od Might And Magic 3, atd. Vždycky jsem byl PC hráč, ale Nintendo si mě získalo v mých 30 letech a dost mi zamíchalo s žebříčkem nejoblíbenějších her a pořád mi s ním míchá, ale předpokládám, že pokud půjde všechno správně tak něco v top 5 vystřídá Cyberpunk 2077.

    • Veskoslav

      1. Zaklínač série

      2. AoE série

      3. Mass Effect série

      4. Titanfall 2

      5. DoW série (3. díl neexistuje a to i přesto, že na něm nakonec dost zapracovali)


      Čestná zmínka: Dota, CS, Dragon Age série, Civilizace série, Deus Ex série, Half Life série, Doom série, Warcraft série, Kotor série, Jedi Academy série Minecraft a zakončíme to FTL.

      • iSpirit

        🤮totální mainstream. 

        • Veskoslav

          A co jako? To ze ty mas akorát Soulovky na 1000 způsobů je tvůj problém.

          • iSpirit

            Jako nic Tomáši, jen ze nemáš vkus ani na hry, kterými žiješ. Blbý,ne?

        • 0tecFura

          A co ty? Dokázal bys dát svou top 5 her? 

          • iSpirit

            ne, jejich hodně, už jsem to hrál dost. Dokáži dát tuhle generaci.

            Nier: Automata: do teď nad hloubkou a hudbou žasnu)

            Bloodborne: famózní architektura, hudba, storytelling, art, atmosféra.

            SOMA: další hra s přesahem připomínají moje oblíbené Ghost in the Shell. Malá velká hra.

            The Last Guardian: srdcovka, emoční, krásná, poetická záležitost.

            Sekiro: poetika meče, hudby a obrazů. 



            • 0tecFura

              Z tvého žebříčku jsem hrál a dohrál akorát nier. A souhlas, že byl fakt skvelej. 

              Somu musím někdy zahrát. Tu má i kámoš hodně vysoko v žebříčku a doporučoval mi ji. 

              Nize v diskuzi jsem psal, že na sekira se chystám, až dohraju sérii dark souls. Ale je mi jasný, že to je pecka. 

              Ty exkluzivity jsem nehrál, ale je jasný, že obě hry jsou dobry. 

            • iSpirit

              PS:

              Nevešly se - The Evil Within(klasický horror), Final Fantasy XV(pořádná depka), Hellblade(pořádná duševní sonda), Death Stranding(dokonalé spojení hudby a obrazů).

              Nejsou odstavce, takže jsem musel na dva přísvěvky.

              • 0tecFura

                Reakce na příspěvek:

                Jj hellblade byl taky super. A death stranding zrovna hraju (zatím 60 hodin a jsem nadsenej). 

                Evil within jsem hrál a dohrál dvojku a líbila se mi moc a na final fantasy se chystám, co to vyšlo 🙂

      • 0tecFura

        Já hrál dotu hlavně jako mód ve warcraftech 3 (taky skvělá hra). Pak jsem hrál lolko hodně. U toho jsem zjistil (po cca 4000 hodinách) že já nemůžu hrát onlinenovky, protože by hrozilo, že bych asi umřel hlady u kompu 😂

      • Derp_1337

        "DoW 3. díl neexistuje"

        XAXA

        Takové to selektivní ignorování, kde se skalní fanoušci snaží tvářit, jako by ten díl nikdy nevyšel 😂

        Bohužel ten díl vyšel a moc to nepomohlo jménu DoW. Taky jsem byl trochu zklamán.

    • Derp_1337

      1.) KOTOR 1 & 2

      2.) Dragon Age: Origins (druhý díl a Inquisition taky dobré, ale už to nebyly takové legendy jako jednička)

      3.) série Zaklínač

      4.) trilogie Shadowrun

      5.) Divinity: Original Sin 2

      Původní trilogii Mass Effect by si možná zasloužila 2. místo, ale Bioware mě strašně naštvalo odfláknutým koncem 3. dílu. Mass Effect 2 považuji za dokonalý díl.

      Jinak čestné zmínky na které nezbyly pozice: Fallout New Vegas, Nier Automata, The Elder Scrolls 5: Skyrim, Neverwinter Nights 2, Deus Ex, Persona 5.

      • Grimsy

        Nedávno jsem dohrál Kotor a jsem zatím 10 hodin ve dvojce. V této SW sérii + Mass Effectu bych si nikdy nedovolil skipnout dialog s companionem. 😀  Víceméně skvěle napsané postavy. 

        • Derp_1337

          Jo, přesně. V KOTOR jednou z nejlepších částí byly rozhovory s "parťáky". V tomhle ohledu to druhý díl v dokonalosti dotáhl ještě o kousek dál.


          Původní trilogie Mass Effect to samé. Bohužel v ME:Andromeda selhali. Občas tam ti parťáci působili dost divně/nepromyšleně. Na Bioware se dost podepsal odchod většiny starých a zkušených vývojářů.

      • 0tecFura

        A jo divinity. Na to jsem Zapoměl a do top 5 by se mi taky vešlo. Řekl bych, že máme dost podobný vkus. 

        Kotor je moje zakleta hra. Zkoušel jsem to v minulosti na několika kompech a vždy mi to padalo. První dragon age skvělá hra. Tu mám taky hodně vysoko. 

        Shadowrun jsem nehrál. Ale začínám se o to zajímat, když to máš tak vysoko. 

        Nier a Deus ex taky boží. I human revolution se mi líbilo. 

        • Derp_1337

          Bohužel KOTOR je už trochu starší hra a má problémy na určitých kompech. Naštěstí jsou na netu rady, jak hru zprovoznit.

          Hra mi taky padala, ale stačilo vypnout jednu problematickou funkci v nastavení (manuálně jsem přes textový editor změnil jednu položku z "1" na "0" v config souboru) a hra pak jela bez problémů.

          • 0tecFura

            Tak to asi ještě jednou nejspíš zkusím. 

            Když to je šílený. To jsou kvanta skvělých her, co bych chtěl dohrát. Do toho pořád vychází něco nového. To se nedá stíhat prostě. 

          • 0011

            Mě nedávno na desítkách zlobila Steam verze jedničky, kterou mám radši, dvojka jede bez problémů. Možná gog verze jedničky by moje problémy vyřešila ale nechci si to kupovat po třetí, možná až to bude za babku v akci.

    • MrDonut

      1.) Golden Axe, 

      2.) Diablo 2,

      3.) Age of Empies serie,

      4.) command and conquer serie ,

      5.) Overwatch

      • 0tecFura

        Ty blaho golden axe. Tam jsem se vždy zasekl na jednom a tom samém místě. A až po letech jsem zjistil, že se tam dá běhat a díky tomu vyskočit na římsu u které jsem vždy skončil 😂

        • LessPh

          Jojo, dvakrát doprava a útok pro bodycheck a už byl člověk na druhý straně, tuším, že to bylo na želvě (3tí level)..

          Mě teda vždycky vyklepal poslední boss, nikdy jsem to nedohrál:D

          • MrDonut

            ten posledni bossfight byl husty, ale pri trose treninku se to dalo naucit. Tehda jsme zavodili v tom kdo to dohraje rychlejc :)

            • LessPh

              Hele, my tam vždycky vběhnuli s posledním životem a final boss  nás prostě hned dorazil:-)

              V té době jsem ani netušil, že v Golden Axe jde vybudovat nějaký skill, teda ani jsem netušil, že něco jako skill ve hrách existuje. Byla to jedna z prvních her co jsme měli na naší 486 SX @33Mhz s turbem:D

              Ale vzpomínám rád na Alladina, to byla první skákačka, kterou jsem poctivě dohrál až do konce, bylo to pěkný peklo:D 

              • MrDonut

                Reakce na příspěvek:

                taky jsme to tehda parili na 486 :) To byly casy...

                Ten skill se dal vybudovat hlavne proto, ze jsme jeste jako decka meli mraky casu a hrali jsme to porad dokola. A ty hry tehda byly pekelne tezke. Dnesni mladi by koukali jak byly tehda hry hardcore :) 

                Dneska jsem si z nostalgie pustil na youtubu ukazky z devadesatkovych her a zamackl jsem slzu, pri vzpomince kolik jsme si tehda u kompu uzili legrace a jakou mel clovek radost, kdyz neco fakt tezkeho dohral.

                PS GA: Finta byla drzet si od tela ty kostlivce, vyskocit a seknout a to je odhodilo a toho bosaka mezitim dosekat. A kdyz to clovek hral ve dvou, tak jeden drtil kostaky a druhy bosaka :)

                • LessPh

                  Reakce na příspěvek:

                  Jo 90tky byla pecka, já teda na výzvy nikdy nebyl a moc jsme toho nedohráli, ale u nás PC fungoval jako socializační nástroj. 

                  Bratrovi kamarádi, moji kamarádi a pořád nějaký coop nebo VS - NHL 93, 95, Fifa 95, MK I, II, Setllers na Splitscreen, Lotus III a různý plošinovky, beat´em upy, co šly hrát na dva...

                  Single u nás moc nefrčel, to až pozdějc.. ale vždycky ze školy, tašku hodit do kouta, hromada děcek okolo PC, dokud nepřišli rodiče a nevyhodili nás všechny ven:D Ale i za to jsem rád, jinak bych u toho PC proseděl celý dětství;-)

                  • MrDonut

                    Reakce na příspěvek:

                    Jo u nas to bylo stejne, take jsme parili vse co se dalo hrat jako multak. A ze tech her bylo. Na lotus 3 taky vzpominam. Super byly prvni wormsy, nebo jeste na podobnem principu tanky, uz si nevzpominam jak se to jmenovalo, tusim skorch nebo tak nejak. Fakt se divim ze jsme tehda tatovi nezlikvidovali klavesnici, protoze jsme do toho busili jak datli na steroidech 😁 ale to jeste byly poctive mechanicke klavesnice...

        • MrDonut

          tam se zasekl snad kazdy kdo to hral :D

          Jak tak koukam na seznamy ostatnich, tak jsem totalne zamrzl v minulosti :)

  • Veskoslav

    Však to mají zadarmo k vyzkoušení. A o tom, jak byla předchozí generace hlučná se tak trochu zapomněli zmínit. A tady to bude to samé. 

  • Jarisko84

    600gb volneho miesta na disku nikto nespomina...

    • Veskoslav

      To systém zabírá tolik? Já myslel, že tak 800 tam bude volného.

      • Derp_1337

        Záleží na verzi, kterou si koupíš. Jedna verze bude mít podstatně menší SSD (myslím, že to bude mít ta verze "pro socky" bez mechaniky).


        Jinak Jarisko vzpomínal na jednu verzi PS4, která taky měla menší HDD. Člověk fakt musel mít smůlu, aby na ni narazil, protože většina lidí si koupila klasickou 1TB.

        • Veskoslav

          Myslím, že Jarisko má na mysli klasiku ne? Protože jak digital, tak klasika mají 825 GB SSD ne?

          • Jarisko84

            Hej maju ale ostava iba nice cez 660gb volneho vcera som to niekde cital...

          • Derp_1337

            Jo, máš pravdu. Spletl jsem si to s Xboxem. Xbox Series S a Xbox Series X budou mít jiné kapacity SSD.

            • Veskoslav

              JJ 1024 (950 dejme tomu) má hlavní konzole, digitální pak 512 (440 Gb dejme tomu).

              • 0011

                Reakce na příspěvek:

                Jo kéž by, Series S se neví, ale u X je to 802 GB, ale zajímavé bylo, že si z toho utahovali Poníci na konzolistovi, ale 600 na PS5 je najednou podle nich v pořádku 😀 proto nesnáším fanboye.

                • Veskoslav

                  Reakce na příspěvek:

                  Jo dík, to o potvrzeném jsem u Xka nevěděl, přiznám se, že jakmile oznámili vydání, tak jsem to nějak přestal sledovat, co se týče specifikací.

    • Grimsy

      Yikes. S takovým uložištěm do nový generace, to nechceš 😂

    • Duchino

      Takhle titěrný disk se totiž zapomene dost snadno :-D

  • dworkin

    Hmm. Takže těm, co mají konzoli v polici nebo v kabinetu, bude PS5 řvát, protože teplý vzduch půjde dozadu, kde ho už je z povahy věci nejvíc i tak. A ještě je konzole větší, takže o to méně prostoru tam bude.

    • jo bude rvat jako kazde PC narvane do co nejmensi bedny

      • owny

        to taky dost závisí od toho, jak moc dobré člověk zvolí ventilátory, dá se s tím vyhrát, aby to bylo tiché

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit