Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Konečně dobrá recenze, která řekla přesně to co to hra je... jen si myslim, že letošní FIFA neni průměrná ani náhodou, takže hodnocení 5/10 je ještě zbytečně vysoký, za mě max 3/10.

  • Jack1947

    Takže tentokrát už ak,tualizace soupisek (nekompletní) a grafika která tam už cedí stejně jako Nhlko drahnej rok ( 2010 jen se stále vylepšuje že ? ) tak 5/10 konečně zaslouženě ! 🙂

    Dostal jsem chut si po delší době zahrát fotbal možná proto že jsem chvíly hrál Fifu na mobilu a po pár zápasech se stala pěkně náročná mobilní PEs zase moc závislý na kartičkách hráčů echm Pejtuwyn, dám asi toho PESA21. I když byl spíše ve stínu Fifa už to přehání kdyby radši letos vypustili jako to udělalo 2K s WWE.

  • Jako řídit se podle této recenze tak hru nekoupím ještě že je tu více lidí kteří tomu aspoň rozumí co se týče singlu tak hraju každý rok od 17ky a každý rok je tam něco málo navíc a jsem rád , to že je hra arkádová mi třeba vůbec nevadí spíš na opak , a to že autor recenze hraje nejspíše zápas Liverpool vs nějaký 3. Ligový anglicky team na legendární obtížnos neznamená že je to lehká hra a i tak je tu už teď nová obtížnost.

  • Queffear

    FIFA je prostě bída, akorát pokud si člověk chce zahrát fotbal online tak jinou možnost prakticky nemá. Chápu, že to někoho baví, hezky se na to kouká, je to plynulé a taková arkadovka. 

    PES je na hřišti král, ale co se týká online módů, tak je to těžká bída. Už jen to, že na soupeře čekáte celkem dlouho mě od toho odrazuje. Na druhou stranu si tam člověk může zahrát EURO či MS a to je fajn, to ve Fife nejde. 

    • Kámo, tvůj koment je tak z roku 2005. Hrozný klišé. Já třeba neodsuzuju ani jednu sérii. Ale nebudu dělat z PESka simulátor jen proto, že i s Messim tam je težký se prokličkovat přes obránce. A zároveň nebudu hanit FIFU za to, že je to arkáda, protože má naprosto skvělý ovládání. Já jsem sakra rád, že se dobře ovládá.

      • Queffear

        Každá série má něco do sebe. 

        Ale rozhodně PES má blíže k realismu než FIFA co se týče hratelnosti na hřišti. 

        Já jsem rád, že tu je FIFA i PES a nutí to obě firmy se někam posouvat. 

        Což se bohužel nedá říct o sérii NHL, která se nikam neposunula. 

  • vaskyCZ

    Normálně tohle mě donutilo se zde zaregistrovat, protože horší recenzi jsem dlouho nečetl.  Proč autor nenapíše že 90% z toho co tu popisuje tak vlastně píše jen o Single player modech? Fifa je převážně online záležitost a to že recenzenta zjevně vůbec nebaví FUT a třeba online zápas ani nezapl, by neměl zohledňovat,  je to jen a jen jeho názor.  Co se týče obrany tak se dá vše ponastavovat pokud trochu fotbalu rozumíte tak se dá nastavit jak se mají chovat.  Co se gameplay týče, tak 21ka je na míle vzdálená gameplayi ve dvacítce-je mnohem lepší(náběhy hráčů, ovladání ostatních hráčů) atd. Jediný co bych vytkl jsou golmani, ale ti byli marní už i ve 20ce. Na tuhle recenzi bych absolutně nekoukal. Pokud někdo váhá, zda koupit či ne, tak stačí dojít do skupiny na FB a tam vám komunita řekne to samé. 

    • Derp_1337

      Proč by to měla být špatná recenze? Recenze je celkem trefná. Bohužel jsi zapomněl na fakt, že recenzenti většinou hru dostávají ještě před vydáním, takže se může stát, že to hráli v jiném stavu než hráči, kteří hráli už opatchovanou verzi hry. Někdo v diskuzi již napsal, že na novou Fifu už vyšel patch, který opravil některé problémy.

      Recenzent hodnotí hru v takovém stavu, v jakém ji hrál.

      • vaskyCZ

        První patch vyšel dnes. 

      • 0tecFura

        Chtěl jsem se zeptat. Ty jsi na gamesackym discordu? 

        • Derp_1337
          Ne, nejsem. Já mám čas na čtení článků a občasnou diskuzí. K tomu přidat Discord by byl už příliš velký žrout času.
  • Souhlasím, že kličkování umělá inteligence v kariéře přehání a taky mě to velmi štvalo. Autor ale zapomíná na důležitý detail, a to že toto jde jednoduše vypnout v nastavení. Díky čemuž je gameplay pomalejší. Také v recenzi nevidím žádnou zmínku o ultimátní obtížnosti. Pokud autorovi hra přišla jednoduchá na legendární, proč nezkusit vyšší úroveň? Celkově z recenze čiší uspěchanost. 

  • 0tecFura

    Dotaz na autora recenze i na diskutující. Nevíte, jak je to s českou ligou? Vím, že ve hře není. Ale zajímá mě. Probíhají vůbec nějaká jednání o tom, že by ve hře někdy zase byla? Nebo je to jen přání fanoušků a nikdo z fotbalového svazu ani EA to nijak neřeší? 

    • Co bylo info pár ročníku dozadu, tak svaz za to chtěl balík a na to se EA vybodlo.

      • Prý chtěli třikrát víc než obvykle. Zajímavé je, že ani jedna ze stran neřekla částku, která se měla násobit. 

        Takže se neví jestli náš fotbalový svaz byl nenažraný a nebo EA lakomá.

        • Vzhledem k tomu, že hodnota kapr ligy je nula, tak jakákoliv částka navíc je nenazranost Berbr party. Za mě osobně jenom dobře, že ve Fifě cz liga není. Kdo si rád zahraje okresní přebor, ať hraje za Gorník Zabrze. V podstatě je zbytečně dávat do fify cokoliv mimo následující: Barcona, Real, PSG, Liverpool, Man City, Inter Milán, Piemonte Calcio :),Bayern Mnichov, BVB, belgickou reprezentaci (tu z nějakého důvodu miluji Turci a další borci z východu), Francouzskou reprezentaci, německou reprezentaci. Sem tam proti mě někdo hraje za Totenham, Bergamo a jednou někdo za argentinskou repre. Všechno ostatní je tam v podstatě zbytečně, protože za to nikdo nehraje. A různé FUTy, Volty atd. tak to mi hlava vůbec nebere. Kdo to někdy hrál? Každý da pár zápasů v single proti PC a jde hrát online.

      • 0tecFura

        Já právě taky zaregistroval nějaká jednání pár let zpátky. Zajímalo by mě právě, když to tehdy ztroskotalo na podmínkách CMFS, jestli vůbec to momentálně někdo řeší, nebo už se na to vykašlali úplně. 

  • Co se týče toho nového tréninku, tak si myslím, že hra vám nabízí k trénování hráče, které jste aspoň jednou dali do zápasu (nebo do tréninku), takže už není nutné se uklikat do absolutní nudy, jen abyste hráči z rezervy přidali o 2 bodíky do sharpness. A hráče automaticky střídá. Avšak rozumím této frustraci. Toto všechno už mělo být v cajku v den vydání.

  • Ale abych jen nechválil, tak obránci by si stále mohli před bránou lépe pokrývat utočníky. To samé platí o pokrývání hráčů z druhé vlny. Ale hraji na world class a při legendární obtížnosti jsem měl problém vůbec vystřelit na bránu, takže pak i tento problém odpadá.

    EA bych doporučil, aby se podívali o 4 roky zpět na Fifu 17, která byla vrcholem obranné práce CPU AI.

  • Co se sliderů týče, není třeba čekat na komunitu. Stačí si dát u sliderů hráče náběhy krajních obránců i všeobecné náběhy na nulu. A u sliderů CPU to samé plus dát vysunutí obranné linie na nulu a míru intenzity osobního bránění na 100.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit