Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Inquisitor

    Obdivuju každýho, kdo dokáže hrát na noťasu. Párkrát jsem to zkoušel a fakt mi to není příjemný.

    • Derp_1337

      A co ti přesně vadí??

      Pokud se ti špatně hraje na defaultní klávesnici, tak si vždy můžeš přes USB (nebo Bluetooth) zapojit externí klávesnici.


      PS: Předpokládám, že si nestěžuješ na špatný hraní na touchpadu. 😂

      • Inquisitor

        No ještě tak s touchpadem, i když i to jsem viděl:D Jo vadí mi ta klávesnice. Je to takový krkolomný. 

        • 0011

          Si zvykneš, v době kdy jsem ještě projektoval tak jsem tahal notebook všude s sebou a hrál jsem na něm hodně i když ani tenkrát i když byl nový nebyl zdaleka herní, nicméně je to 9 let co jsem ho kupoval a funguje dodneška. Hrál jsem na tom všechno od adventur přes fps po rpg a strategie, ale měl jsem k tomu herní myš s opleteným kabelem od A4tech, která teda nevydržela, ale 6 let sloužila. Je fakt že nemá klasickou notebookovou klávesnici ale takovou, kde tlačítka vystupují z krytu a jsou oddělené mřížkou, každopádně se na něm hraje pořád dobře a imho záleží fakt spíš na myši, nehledě na to, že klávesnici, myš i touchpad můžeš vesele ignorovat a připojit gamepad.

          • Inquisitor

            Tak jasně, že je to o zvyku. Když není jiná alternativa, co člověku zbývá:)

            • 0011

              Já měl doma nepoměrně výkonnější PC, ale stejně jsem hrál víc na notebooku i když jsem zas tolik necestoval, jsou i herní nízkoprofilové klávesnice alá notebook, je to o preferencích, já si naopak dlouho znovu zvykal na klasickou klávesnici.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Jestli sis musel dlouho zvykat na klasickou klávesnici, tak to asi nebyl moc dobrý/vhodný model. 

                Klávesnice má tolik možností (např. velikosti a rozložení tlačítek, odpor při zmáčknutí, velikost tlačítek, vystoupení z profilu, atd.)

                • 0011

                  Reakce na příspěvek:

                  Hele to mi nemusíš vysvětlovat já vyzkoušel všechny možné, ale prostě se mi na nízkoprofilovce píše líp a máme jí i v práci. Sám mám herní hybrid membránové mechaniky, jo je to slušná klávesnice ale není to nic na dlouhodobé psaní, na to je nízkoprofilová s malým odporem nejlepší, až budeš psát několik technických zpráv týdně pochopíš. Stejně jako lidi nechápou jak jsem si mohl zvyknout na 6000dpi při projektování a posléze i při hraní - když zjistíš, že zápěstí při kreslení činžáku ušetříš o bez přehánění nacestované kilometry a ušetřiš si zánět šlach tak i u neustálého psaní se ti bude jevit nízkoprofilová klávesnice v úplně jiném světle.

                  • Derp_1337

                    Reakce na příspěvek:

                    No tak jasně. Pokud to používáš k práci, tak máš trochu jiné požadavky než třeba na hraní.

  • Koeppke

    Notebook mám cca 3měsíce a jsem spokojený, kupoval jsem ho totiž primárně na editaci videa a fotek, herní notebook je až druhotná funkce. Výpočetní výkon je opravdu vynikající, nemůžu si stěžovat. Potřebuji editovat kdekoliv a kdykoliv, což mi tenhle stroj umožnuje. 

  • unicz

    On to vlastně ani není moc herní NB, ale velmi slušný pracovní a multimediální NB:)

    • Derp_1337

      Jo, ale oproti úplně totožnému pracovnímu NB si připlatíš pár tisíc navíc, protože se jedná o "herní" značku Omen. 😈

      • unicz

        To by chtělo něco konkrétnějšího (typ laptopu). Obecně se zatím do pracovních setupů nedávají vyšší frekvence displejů (přitom při scollu pěkná věc), ani "fancy" RGB podsvícení (jak rád bych za něj byl u mého Dellu).

  • Chudák Jirka ten to schytal. Budu pouze spekulovat, ale myslím, že je  jasné proč vznikla tato recenze. A na tom co píši níže nevidím nic špatného. 

    Podle mě si Jirka nevybral tuhle konfiguraci pro recenzi, ale spíše někdo z prodejců oslovil Games a požádal o tuto recenzi. Důvod je zřejmý. 1660 je karta stará, ale NTB s touto kartou je na trhu pořád dost. Už nyní jsou k dispozici kromě řady 20XX na trhu i NTB s kartou 30XX. Z obchodního hlediska je tedy celkem jasné, že to co neprodáte se starší grafikou do léta 2021 už asi  neprodáte vůbec. Toto je tedy zřejmě důvod proč je tato grafika v recenzi. Pokud se zdá být nepochopitelné proč má NTB monitor 144 Hz je to taky celkem jasné. Jedná se zjevně o díl, který je k dispozici u všech NTB řady HP Omen bez výjimky a výrobci je pak určitě jedno, že s danou kartou to nedává příliš logiku, protože ekonomicky je prostě levnější mít jeden díl, který dáváte všude. 

    Chápu, že většina přispěvatelů do diskuse jsou odborníci a rozumí problematice o dost více než já, ale zkuste se na každou věc podívat nejen z odborného ale i z ekonomického hlediska. 

  • jack

    To jsme na tom hodně špatně, když vychází recenze "herního" NTB s GK uvedenou před 2 lety :(

    • Derp_1337

      Jo, ta grafika je fakt zastaralá. 😂

      Trochu pak zůstává rozum stát nad tím displejem s 144Hz. Na co tam cpou takový displej, když to tenhle "herní" notebook nedokáže ve hrách vytáhnout.

  • "S předposlední generací Ryzenů 3000 to došlo až tak daleko, že procesory AMD se po velmi dlouhé době staly první volbou do herních PC."

    A pak jsem se probudil s rukou v nočníku 🙂 

    Parametry jako multivláknový výkon, cena/výkon, energetická efektivita... jsou věci, které u herního PC řeší člověk jako to poslední. Proto ve vyšší třídě stále dominuje Intel. 

    • uher

      🐖

    • Veskoslav

      A ty si bydlel v jaké jeskyni poslední dva roky? Vyšší třída, tam jediné, čím Intel v současnosti může konkurovat je překvapivě cena a dostupnost, protože AMD je buď vyprodané nebo předražené viz ceny 2600X například.

      • Derp_1337

        Jn. Intel je na tom lépe hlavně s dostupností a cenou. Poměr cena/výkon je pro spoustu lidí důležitá.

    • iSpirit

      máš na to nějakou statistiku? Dle obchodů se dá řící, že AMD jsou bez konkurence. Máš tedy nějakou statistiku, kde aktuálně tedy intel dominuje?

      • No nevím jak to přesně myslíš s tou dominanací. Ale když se podíváš do sekce herních NTB  na webu nejmenovaného prodejce tak zjistíš že je k dispozici cca 240 NTB s Intelem a 40 s AMD.  Nejsem expert ale na netu jsem si našel že k 4800H je alternativa 10750H. Když se podíváš zde na poměr tak s AMD je k dispozici cca 15 strojů s Intelem je jich ke 100.  Takže nějaké důvody zde budou existovat.

        A jelikož AMD 4800H je k dispozici až na jednu výjimku (mimochodem právě u HP Omen) výhradně s grafikou GTX 1660 nebo GTX 1650 tak i toto asi má nějaký důvod. A opět budu spekulovat ale pokud Intel nepodepsal se všemi výrobci NTB na světě, že k vyšším grafickým kartám budou dávat jen jejich řadu 10750H tak ten důvod bude asi ten, že AMD prostě má nějaké slabiny při použití s výkonějšími grafickými kartami.

        Já bych řekl, že především je třeba myslet na to, že toto je NTB ne stolní PC a tam může vstupovat do hry mraky parametrů, které prostě AMD odepíšou.

        • Malé zastoupení AMD v noteboocích bude mít asi jen dva důvody. Prozatím menší dostupnost mobilních AMD procesorů a smlouvy mezi Intelem a OEM výrobci. Nějaké spekulace o tom, že má AMD "slabiny" při párování se silnějšími grafikami, jsou dost mimo.

  • Celkem dobra mobilni strizna.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit