Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zdenek.sipek

    Šárka Tmějová už se netěší na hru o zabíjení lidí, protože její tvůrci jsou ze státu, který ve válce zabíjí lidi....

    • ALHAZRED

      Skutečne, kvalitní trolling, kde na ty genialni komenty chodite ??😂

    • KronosDeret

      Za a, zabíjení robotů

      za b, hraní na zabíjení != zabíjení. To je poměrně důležitý rozdíl.

  • Inquisitor

    Mě hra nikterak neláká ani nezajímá, takže mám po problémech:D Ale raději bych to ani nehrál, nebo by ještě přišlo obvinění s podpory ruské agrese na ukrajině:) Takže to lidi ani radši nekupujte!

  • Přijde mi to poněkud hysterické......

    Společnost mi nabídne produkt za stanovenou cenu, produkt se mi líbí, tak si ho koupím, neřeším jestli je to ukrajinský stalker, nebo ruský atomic heart. 


    • twicer

      Jo je to hysterické, ale to že to neřešíš ještě neznamená, že to je ten správný přístup. Netvrdím že každý musí dokazovat svůj postoj tím, že si koupí nebo nekoupí nějakou hru, vytvořenou v konkrétní zemi, ale je třeba si být alespoň vědom souvislostí. ( za což šárce děkuji ) 

      Je pak hloupé když někdo moralizuje druhé, ikdyž je toho sám v nějakém aspektu součástí.

    • KronosDeret

      Dobrý den, tato ledvina je pro AB+ a je za 60 000? ne nezajímá mě kterému vězni jste ji vyřízli, děkuji, hezký den :)

  • Jsem netušil, že autorka je tak politicky a lidsky uvědomělá. Palec nahoru a velké uznání za odvahu článek zveřejnit a podepsat se pod něj. 

    Doufám ale, že není zároveň pokrytecká a nehraje nic z USA nebo GB. 

    • KronosDeret

      Jé hele, whataboutismus, nejnižší z argumetů.

      • goyim

        V první řadě si nastuduj, co je whataboutismus. A tím myslím ne první 3 řádky na Wikipedii. On se totiž Whataboutismus dá používat dvěma směry, což tady právě předvádíš. Jeden směr je imunita na kritiku, druhý směr je imunita na pokrytectví, na což je expert USA a jeho fanatičtí uctívači.

        Až budou Američani vyhazováni z práce, jejich sportovci banováni, podniky vyvlastňovány a na USA budou uvalovány sankce za válečné agrese a zločiny po celém světě, tak se pak můžeš ohánět whataboutismem. Do té doby je to jen chucpárna nejvyššího stupně, kterou chucpové nejvyššího stupně tvého typu obhajují. 

        Teď se dovzdělej od pana kapacity. Válečné zločiny prezidentů USA za posledních 50+ let, nic než fakta:

        https://www.youtube.com/watch?v=5BXtgq0Nhsc

        Otázečka. Kde jsou ty sankce a soudy v Haagu? USA teď, v tento moment, co píšu koment, ilegálně okupuje 1/3 Sýrie a má tam postavených asi 20 základen. Blokuje agrokulturní oblast a ropné pole, blokuje obnovu země, což je válečný zločin. Vše je ilegální, jedná se o porušení mezinárodního práva a suverenity země. Kde jsou ty sankce? Kde jsou sankce za 1 milion mrtvých v Iráku?

        Ještě jinak. Jaktože se Německo nezajímá o to, kdo odpálil plynovod? Byl to i jejich projekt. Jaktože Finsko odložilo vyšetřování? Zasměj se.


        • KronosDeret

          zmlkni nácku, nikoho nezajímáš.

          • goyim

            Opět si mi to nadal. Holt argument 0, ad hominem 100. To se nedá popřít.

      • Souhlasím, máte naprostou pravdu. Celý ten článek uhýbá od tématu. Obávám se, že až se v blízké budoucnosti budu chtít podívat třeba na hobby magazín nebo pořad o vaření, budu muset před tím shlédnout povinně souhrn politického a ekonomického dění doma i ve světě. Něco ve stylu Československého filmového týdeníku. 

        • KronosDeret

          Máš internet, můžeš doslova během minuty vědět jaký dopad má tvůj nákup po celé planetě. Nic jako nevinná spotřeba v konzumerismu není a všichni žijeme s nějakou mírou společenské a ekologické viny za to co kupujeme. Začátek je to vědět. Změny v chování přijdou samy.

          • Samozřejmě a tím se vracíme na začátek - 

            Uvědomělost a neochota to řešit tzn. kognitivní disonance

            Uvědomělost a částečná ochota to řešit tzn. pokrytectví

            Uvědomělost a úplná ochota to řešit tzn. aktivismus

            Změny v chování jedince nastat mohou, změny v chování společnosti už nikoliv. 

            • KronosDeret

              Společnost ale tvořej jedinci, ne? Proč by se neměnilo chování společnosti když změní chování jedinci. Jak rychle přešaltovali korporace na progresivní retoriku když viděli že to zákazníci chtějí? Tak se mění kultura poměrně normálně.

              • Reakce na příspěvek:

                Zajímavé, že jste použil zrovna příklad konzumního chování zákazníků, kteří se často hanlivě označují jako tupé stádo, co se nechává ovlivňovat reklamou. 

                Přijde mi, že se spousta lidí v souvislosti s válkou na Ukrajině chová jako ten zákazník trpící konzumní kocovinou, když si koupil ve slevě něco co vlastně nepotřeboval. 


                • KronosDeret

                  Reakce na příspěvek:

                  :) Jakože by bylo bývalo lepší nechat Ukrajinu sežrat Ruskem, nechat je tam povraždit jejich obyvatele ve vyhlazovacích táborech, jejich děti unýst do Ruska na převýchovu a jen se na to tak z povzdálí koukat a čekat až se to za tři roky celé zopakuje směrem k nám? Ne kámo. To opravdu není reklamní kampaň na párky ve slevě.

                  • Reakce na příspěvek:

                    Ale to přesně děláme, pouze zpovzdálí sledujeme. Nějaké sankce vůči Rusku, posílání humanitární pomoci a vysloužilé vojenské techniky pouze prodlužuje konflikt, ale nikdy ho neukončí (v prospěch Ukrajiny). Čím delší konflikt, tím více mrtvých. Svým způsobem přispíváme k zabíjení. 

                    • Veskoslav

                      Reakce na příspěvek:

                      Svým způsobem si hlupák...Neskutečný. Ono tyhle kecy ala SPD jsou na facku, ránu a ještě lopatou přes ksicht.


                      Mimochodem Sověti by bez vnější pomoci drtivě prohráli. Dle tvé logiky se na to USA mělo vykašlat, nic jim neposlat, ať si to vyřídí sami. O VB a českých letcích, co ji bránili to platí taktéž. Měli se na to vykašlat, přeci jenom přispávali k zabíjení. Lidi jako ty se nesmí rozmnožovat, protože pak jsou z toho voliči SPD nebo komoušů....

                    • Reakce na příspěvek:

                      Proč si myslíš, že počet mrtvých na frontě je vyšší než by bylo mrtvých při rychlém obsazení Ukrajiny ? Nalezené masové hroby civilistů na osvobozeném území ty počty trochu komplikujou, ne ?  

                    • Reakce na příspěvek:

                      Přesně tak, bránit se agresorovi je nesmysl. Hele kde přesně bydlíš? Že bych zašel k tobě domů a vybílil ti byt? Loupení je hned veselejší, když se ten druhý nebrání, aby to zbytečně nekomplikoval a neprodlužoval.

                    • Pavel Makal

                      Reakce na příspěvek:

                      No, konečně. Tolik zdánlivě sofistikovaných příspěvků, když stačilo na začátku napsat tenhle výrok kremelské páté kolony a mohlo to být mnohem kratší.

                      • Reakce na příspěvek:

                        Krátký je maximálně Váš rozhled a myšlení. Pokud nechápete (nebo nechcete pochopit), že jediným možným řešením když silnější napadá slabšího je sebrat veškeré síly a jít mu na pomoc, tak jste pátou kolonou naopak Vy. 

                        Západ přímou intervenci odmítl a odsoudil UA k vleklé válce, která si vyžádá desetitisíce mrtvých, o ekonomických důsledcích ani nemluvě. Rusko sankcemi k jednání opravdu nepřinutíte. 

                        Na místě je obava, ze zatáhnutí EU do války a přenesení konfliktu na její území, což by si nikdo z nás asi nepřál. Pak nám tedy nezbývá než čekat jak vše dopadne. Občas poslat nějakou částku na pomoct UA nebo bojkotovat ruské zboží a služby. Taková charita, kdy žebrákovi hodíme pár drobných, ale pod svou střechu si ho nevezmeme.

                        Asi normální chování obyčejného člověka, toho jednoho z mnoha milionů. Problémem ovšem je, když z tohoto kupování odpustků uděláte morální základ a každého kdo vůči tomu vznese pochybnosti označíte za nepřítele společnosti.

                        Jste herní web s dlouholetou tradicí a svoji práci děláte víceméně dobře. Pokud ale toužíte po politických článcích, možná bych změnil plátek. Už jen z úcty k tradici Tiscali Games.

                        • Veskoslav

                          Reakce na příspěvek:

                          Nedělej ze sebe ještě většího hlupáka než si udělal. Tady nejsou ani Novinky a ani Facebook Pitomia, abys dostal obdivná srdíčka. 

                          Mimochodem jak chceš válčit proti EU, defacto NATO, která na UA poslala ani ne 5 % svého ročníního rozpočtu? Jak chceš se zemí, co má HDP na úrovni Itálie s technikou z 60. let jít do konfliktu? Ještě ve své hlouposti řekni, že si Putler schovává ty moderní zbraně na později a jasně to ukáže, co si za proruskou krysu.

                          A že Rusko nedonutíš sankcemi? Díky přepáleným ceným a dojezdu to rusko v roce 2022 ustálo. Ale to, jak to bude vypadat v roce 2023 ukázal prosinec, kdy měli 3,9 bilionu rublů deficit. ZA jeden měsíc. Což je cca polovina rozpočtu celé ČR na rok 2023 (pokud použijeme imaginární kurz na rubl).

                        • Pavel Makal

                          Reakce na příspěvek:

                          Píšete nesmysly. Odsoudili jsme Ukrajinu k vleklé válce? To je přeci hloupost, Ukrajina se brání, protože alternativou je zjevná genocida. A v té obraně jí kolektivní Západ ze všech sil pomáhá, a to i na úrovni běžných lidí, kteří třeba i v naší zemi pořádají bezprecedentní sbírky. Vaše slova o házení pár drobných žebrákovi jsou akorát povýšeným plivancem na jejich snahu, naštěstí je (tedy nás, jsem jedním z nich) to moc nezajímá. O přímé intervenci západu se s ohledem na doktríny NATO asi nemá smysl bavit. A nikdy mě nepřestane překvapovat, že zrovna v naší zemi je tolik lidí, kteří by s radostí kvůli domnělému následnému míru začali tlačit Ukrajinu do jednání a ústupků agresorovi. Přeji hezký den.

                          • KrPa

                            Reakce na příspěvek:

                            Ono je to strasne jednoduche, i kdyz bude zapad dodavat ukrajine sebevice techniky, tak jim proste jednou dojdou lide. Cetl jsem, ze je ukrajina schopna povolat uz jen max 1M vojaku. Ted opravdu bojuje ten o to, aby pri vyjednavani mela vyhodnejsi pozici. Takze tak ci tak, neziska nikdy zpet sve ztracene uzemi aniz by se tu rozpotala svetova valka.

                            • Reakce na příspěvek:

                              Získala nazpět Chersonskou a Charkovskou oblast. Co jsem se koukal z okna, tak zatím to nevypadá na nějaký Fallout.

                          • Reakce na příspěvek:

                            A mě zase nepřekvapuje, že dnešní postfaktická doba produkuje lidi jako jste Vy. Evidentně nerozumíte nebo nechcete rozumět tomu co jsem napsal. Škoda že se s tím člověk musí potýkat i zde, na renomovaném herním webu. 

                    • Reakce na příspěvek:

                      to je samozřejmě nesmysl, pokud bychom válku nepodporovali, tak by pravděpodobně Ukrajina už ani nebyla. Tenhle narativ co vedeš, je narativ okamurovců, za mě je naprosto nepřípustný ve slušné společnosti. Udělat alibisticky z jednoho státu kolonii, nechat opozici převychovat v lágrech, z dětí vychovat lumíky a pak hlásat něco o míru.

    • Veskoslav

      Proc sem taháš Velkou Británii?

  • Je třeba nedívat se na věci černobíle. Autorčin postoj na jednu stranu chápu. Na stranu druhou mi ale podobné věci připomínají hysterický hon na Nohavicu, že se nesebral a neodjel vrátit Putinovi jakési medaile za staré ruské lidové písně, co kdysi dostal. Neřídil se řevem davu klávesnicových bojovníků a za to ho u části lidí čekal mediální lynč. Já bych se ale na jeho místě zachoval stejně, a to nejsem fanouškem ani jeho, ani Putina. Jde totiž o princip, jako ostatně vždy. 

    Co se týče téhle záležitosti, možná by nebylo od věci zapojit fantazii a zkusit si představit, že to třeba může být trochu složité, právě kvůli zmiňované provázanosti studia a sponzorů. Je možné, že mají ve smlouvě, že pokud chtějí sponzoring, musejí se od těchto věcí distancovat. A vzhledem k tomu, kolik prachů už do toho jistě bylo nalito, by asi nebylo snadné najednou publikovat nějaký skandální tweet a do všeho hodit vidle, že? Dokonce lze předpokládat, že nejenže by pak skončili s obrovskými dluhy, ale nejspíš by za to všichni šli do kriminálu. 

    Mimochodem, onen večírek s proprietami á la staré Rusko neřeším, bylo to zjevně v duchu právě té hry a tvůrce Wolfensteina z alternativní historie taky nikdo z nacismu neobviňoval (a ten příměr je odpovídající, ne že ne). 

    Ale chápu, že v době instantních černobílých pravd a rychlých soudů založených na masmédiích (tedy soukromých společnostech oligarchů) to tahle hra nebude mít vůbec snadné...

    • ALHAZRED

      Jasne, netřeba se na věci divat černobile, jojo valka vlastne neni špatnaaa, ani dobraaa, je takovaaa duhovaaa neee OMFG 😉😬🤮

    • Pohled na Nohavicu je naprosto černobílý. Nikdo po něm nechtěl, aby tu medaili osobně vrátil Putinovi, takže nefabuluj. Šlo ve finále alespoň o částečnou rehabilitaci, protože ten člověk udělal v minulosti dost svinstev. Měl možnost, bohužel opět jen ukázal, že jeho srdce stále bije pro SSSR(RF)

    • KronosDeret

      Rusko napadlo Ukrajinu s jasným záměrem ji anektovat a vyhladit část populace která by s tím měla sebemenší problém. Jeli tam s kill-listama civilistů. Na to neexistuje šedivý pohled.

      Nohavica byl dobrý písničkář a hudebník a teď je sprostý kolaborant totalnitního řežimu.

      • Nohavica byl sprostý kolaborant vždy. V minulosti se SSSR. Teď s RF. Vždyť udával svoje koncerty, kolegy. Tohle není jen o jedné mediali, ale je pravda, že to co ukázal s tou medailí, by jeden nedokázal.

  • Sorry za dalsi komentar, ale to ze vlastne sidli na Kypru a ne v doma Rusku ma asi ucel, aby dane v Rusku vubec neplatili. Proto je Kypr danovy raj pro spoustu firem i z jinych zapadnich statu, zejo? Abych nemusel platit velke dane ve svem state, udelam si firmu v danovem raji a usetrim spoustu penez do svy kapsy.

    Takze cela ta myslenka nekoupim si hru od ruskeho vyvojare, abych nepodporoval Rusko ve valce mi prijde trochu licha.

    Spis mi pripada, ze tohle je ucelove zdiskreditovani od konkurence. Proste vidim, ze studio dela dobrou gamesu. Aha jsou z Ruska, tak se ho anonymne na foru zeptam na jeho nazory na valku. To je dobry sach, ne?

    • ALHAZRED

      Hele a nejsi ty naaahodou Kremlem placeny troll ??

      Nejspíš...Jasne je tam napsano, že i když jedou prachy přez Kypr, nakonec skonči v rusku...

      Nebo na Kypru je trpajzliček, ktery ty penizky sežere...

      Ty: zdiskreditovani od konkurence LOL

    • Veskoslav

      Až na to že podle prewiev to vypadá na klasický ruský přístup. Sliby jenom na papíře nebo v nějakém polotovaru. A účet mají na Kypru ne z důvodů ráje, ale aby vůbec prachy odešly od Steamu.

      • Tomas_Beno

        Jako asi před týdnem unikl první real gameplay záběr a ten vypadal zcela dokonale a jako polotovar to vůbec nevypadá ;)

        • Veskoslav

          Neberu nějaký uniklý gameplay, bavím se o lidech, co už měli možnost to hrát. Reálně...

          • Tomas_Beno

            aha aha. uniklý gameplay a gameplay který hrál někdo jiný je odlišný... tak ty jsi dobrej

  • Veskoslav

    Osobně jsem si myslel, že takové věci nebudu řešit a díla takových autorů si zahraju nebo přečtu. Zrovna nedávno jsem si chtěl znovu přečíst sérii o Hlídce. Autor série je silne proruský a samozřejmě se tak i vyjadřoval, většina vydavatelství s ním rozvázala spolupráci. Po 20 minutách jsem Noční hlídku musel odložit. A přitom si clovek řekne taková blbost spojit si tohle skvele dílo s politickými názory autora. Bohužel asi ještě dlouho mi bude trvat než to přejde. Rozhodně ale nebudu takový fanatik, abych to prodával nebo vyhazoval. 


    Tahle hra má výhodu, že je na GP. Takže stejně většina lidí to nekoupí. A osobně si myslím, že se Steam v Rusku stejně měl už dávno vypnout. Není nic horšího než mít Rusa v týmu s jejicha axaaxa. Navíc cena her je poloviční a přesto míra pirátství naprosto šílená. 

    P.S: Není to ani tak dávno, kdy zemřel u Bachmutu jeden z vývojářů Stalkera.....a to je ten rozdíl. 

  • Cely ten clanek je prehnany hon na carodejnice. Ve smyslu, kdo si nenasadi duhovou pasku je homofob a nebudeme se s nim kamaradit.

    • Jako nepodporovat LGBT je něco trošku jiného, než mlčky podporovat invazi do sousedního státu, to mi nepřijde jako dobře srovnatelné situace.

      Jako to studio musí být ve složité situaci, konec konců si ještě někteří z nás vzpomínají, jak těžké bylo u nás prokličkovat minovým polem schvalování  bratrské invaze apod...

    • Preto sa to volá komentár a vyjadruje osobný postoj autora...

  • Row

    Mám mraky her ke kterým jsem se ještě nedostal, o to víc času na ně.

    Tohle, jestli to bude k něčemu, možná později. Buď až důvody bojkotu pominou nebo až to bude v nějaké akci za tak nízkou cenu, že mi ten půldolar do ruského rozpočtu žíly trhat nebude.

  • tomekbobek

    Děkuji za článek, ale skoro bych raději tohle nechtěl vědět. Pokud to budu hrát, bude tam dost hořká pachuť.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit