Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Morraw

    Hm. Chápu, že je teď trendy se vůči něčemu vymezovat. Teď vůči všemu co je ruské. Hlavně v Evropě.

    Paradoxně se to většinou takovým “uvědomělým” lidem vrátí jako bumerang. Třeba, že zapomněli někde pokleknout nebo nepodporovali něčí práva dost hlasitě. Z větší části je to pokrytectví, ptže většina z nás co něco konzumuje (jidlo, oblečení, zabavu, elektroniku, služby…), moc dobře ví, že přímo či nepřímo podporuje něco špatného (režim, praktiky, devastaci planety, týrání zvířat atd)

    Osobně jsem silně proti násilí a to, že se stále mezi sebou zabíjíme ve velkém (nejen ve válkách), je prostě znakem necivilizované společnosti. Ale akceptoval jsem to jako jeden z morálních nedostatků lidstva.

    • Plně souhlasím. Dnešní éra je prostě průmyslem pro uvědomělé jedince, kteří se přes noc stávají odborníky téměř na jakoukoli oblast. A tito lidé si pak o sobě myslí, jakou mají duševní hloubku. Ale opak je pravdou – je to povrchní názorovost, která vznikla přes noc.

    • nerozumím, co je trendy na tom, se vymezovat proti státu, který 100 let po světě roznáší jen bídu. Stát uctívající si Stalina a SSSR zaslouží vymezení.

    • Veskoslav

      Další utopista, co věří na elfy a dobré lidičky, co budou žít spolu v míru.  Jo, možná proto do 50 let defacto západní společnost zanikne dělohami té méně vyspělé civilizace a bez zbraní. A defacto toto je i ruský scénář. Ale tam je to z pohledu alkoholismu, porodnosti, kombinací nemocí jako AIDS nebo nejrychleji rostoucí muslimské populaci v Evropě.

      • Morraw

        Joj, klid Vesko. Jen jsem se tu chtěl vyjádřit jako ostatní a třeba diskutovat. Nemám žádné utopistické myšlení. Jen mi vadí, že se to děje. A je jedno jestli s Ruskem, v Africe, Asii atd.  Ale tomu se prostě nedá vyhnout, vzhledem k rozdílům a mentalitě států a národů.

        • Veskoslav

          Ale to není nadavka. Já mám obdiv lidech, co pořád naivně vidí, že se lidstvo časem nevyhubi navzájem:) Že chtějí vidět to dobro, co v nás je:)

          • Morraw

            Jo to bude asi tím, že žiju v centru civilizace (takový Hobitín), kde max řešíme, jaký bývalý komunista bude na hradě a kolik stojí máslo a ozbrojený konflikt je nám vlastně cizí.

      • KronosDeret

        Populační matematika sice říká že je to absolutní nesmysl, ale pocity rasisty jsou důležitější než fakta. Vy ste se fakt sešli.

        • Veskoslav

          Co to meleš? Jaký rasista ty troubo? To, že ve Francii má průměrný přistěhovalec více dětí než Francouz je naprostý fakt, který prostě nemůžeš okecat i kdybys chtěl ty "rasisto". To, že někdo používá statistiku z něj nedělá rasistu. Loni jsem byl v Marseille pracovně. Víš, že jsme dostali i seznam čtvrtí kam nechodit? Zvláštní bylo, že všechny měli více než 50 % podíl imigrantů. Ta statistika je takový odporný rasista. 


          Jinak doporučuji si najít na Google (vymyšleno a vytvořeno zlými, bílými rasisty a nejspíš z 90 % muži) o studii, co by se stalo, kdyby z USA odešli všichni černoši a jaký by to mělo důsledek například na zastoupení věznic, zaměstnanost nebo snížení HDP. Kvůli mamlasům jako ty, co všude strkají slovo rasismus, tak budou první, kdo bude kolaborovat a "lovit" vlastní kamarády, rodinu atd. Mimochodem rasismus v USA proti bílým je taktéž lahůdka. Černoši defacto zavádějí to, co se kritizovalo celou dobu a v JAR bylo až do 90. let. Segregace:)

          • KronosDeret

            jak jsem předpokládal, pouze osobní pocity, žádná populační data ani trendy. Strašidelní černoši mě udělali těžké spaní na výletě do Francie, civilizace se blíží konci!!!

            • Veskoslav

              Jsi hlupák. A přesně kvůli hlupákum jako ty si  můžou Muslimove vyrvavat z té jejich věže už i v Německu. Je jenom otázkou času než si přidají další své legrace. Škoda že ty tisíce mrtvých, co tomu bránili u Vídně musí zůstat v zemi.


              Jo a jak mi osvětlit počet útoku gangů, zlociností, znásilnění nebo vraždy ve Švédsku, které záhadně koresponduje s migrační vlnou ze středověkých zemí. 

              • Kverulant

                Reakce na příspěvek:

                Žádní muslimové v Německu z věží nevyřvávají. Držte se prosím tématu v článku a nerozpoutávejte zase tady tyhle nekonečné fantazie, jak je západní svět smaží v pekle. Je to už po těch letech fakt trapné číst tyhle kolovrátky pitomostí pomalu už i pod recepty na cheesecake.

                • Veskoslav

                  Reakce na příspěvek:

                  Proc lzes? Jo, to by Vam levicackym sluníčkům šlo...

                  https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kolin-nad-rynem-nemecko-muslimove-islam-mesita.A221014_192051_zahranicni_jhr

                  • Kverulant

                    Reakce na příspěvek:

                    Aha, takže hledáš v komentářích pod článkem o hře z Ruska boj s imaginárními nepřáteli, které chceš porazit argumenty a zvítězit tak ve válce bílé rasy za obnovení zdecimované Evropy? Fakt, terapeut ti pomůže. "Levicový sluníčkář", to už jsem nečetl pár let, myslel jsem, že teď se hraje jinej druh slovního fotbalu.

                    Protože nechápeš psaný text, tak opakuju, v "Německu" žádní "muezzini z věží neřvou", ale dopřeju ti moudrost a vzdělání zdarma. Pustit v jednom městě v pátek z repráku lokálního kostela oznámení o modlitbě v místní čtvrti je asi tak drtivý vítězství pro islám, jako když přijede Family Frost. Nemusíš se z toho hroutit. Hezké odpoledne.

                    • Veskoslav

                      Reakce na příspěvek:

                      Nádherný slovník. Zvláštní, že přesně podobná slova řvou lidé z Antify atd. Že je to jenom svolávání, že se nic neděje. A podobné sra*ky. Připadáš mi jako jeden miloučký človíček z iDnes, kterého už vyrazili:) Nic jako no-go zóny nejsou, kriminalita u migrantů je stejná jako u původních obyvatel, právo šária v Evropě není atd.:) 


                      A jestli ti nedošlo, tak Rusko má nejrychleji rostoucí muslimskou populaci v Evropě. A doporučuji také přečíst, co píšou a řvou Tiktok vojáci z Čečny:) To se také Ruska netýká, já vím. To je ochránce Slovanů, co šel denacifikovat Rusko:)

                      • Kverulant

                        Reakce na příspěvek:

                        Marná snaha, tvůj blábol o muezzínech, co řvou v Německu z věží tímhle balastem fakt nezakecáš, plácej si, co chceš, máš to marný. :)

              • KronosDeret

                Reakce na příspěvek:

                Zakopáváš se hloub Veskoslave. Ještě kousek a stěny tohohle myšlenkovýho hrobu co pro sebe kopeš tě zasypou. Uteč dokud můžeš. Jinak skončíš jako náš příšer goyim.

                • Veskoslav

                  Reakce na příspěvek:

                  Bože, ty seš blábolista. Nemáš se někde jít přilepit k cestě a protestovat proti fosilním palivum nebo vytvářet nějaký poutavý billboard na vítáni těch přínosných lidiček?

                  • KronosDeret

                    Reakce na příspěvek:

                    Ne daleko efektivnější je vytipovávát vhodné lidi na fórech, správně je zaháčkovat neodolatelnou emocí a pak jim postupně rozebrat jejich víru a nasadit jim do podvědomí několik logických bomb, které po několika nocích způsobí dostatečnou kognitivní disonanci. je to překvapivě efektivní a lepší než okázalí gesta aktivistů.

                    Ostatně to by stoupenec Tzeenche měl dobře vědět.

                    • Veskoslav

                      Reakce na příspěvek:

                      Vždycky Khorn:) velký premenovac je na mě až moc labilní. A to je přesně důvod proč nikdy nerozebirat politiku. Stejně to nakonec vždycky dopadne blbě:)

                      • KronosDeret

                        Reakce na příspěvek:

                        Stejně, kdyby ses někdy chtěl zbavit svojí kognitivní chyby a iracionálního strachu z nahrazení bílé rasy, koukni se na demografická data a zkus si započítat. Demografické změny kterých se děsíš v nočních můrách by trvaly stovky let. A to už to bude opravdu jedno. Kulturní změny budou daleko daleko větší než pomalé "hnědnutí" populace. To bude to nejmenší co nás bude zajímat. I za 50 let.

    • Jsem rád žes nám dal své dobrozdání a to dokonce písemně. Hluboce si vás, filozofů píšících na herní servy, vážím. 

      • Inquisitor

        A ten článek je co?

        • Práce odvedená za mzdu ? :)
          Upřímně, mám velmi jasno kdo je ta špatná strana rusko-ukrajinském konfliktu a myslím si, že Šárka Tmějová celkem uhodila hřebík na hlavičku, když označila Mundfish za zastydlé ruské imperialisty, kteří alibisticky kalí vodu, protože účty jim platí západ.
          Ta jediná relevantní otázka, která by se tu měla řešit je ta, jestli oddělovat dílo od autora. Já jsem spíš pro oddělení. Jenže tu pořád zůstává problém se samotnou hrou, která se zasekla někde mezi Mein Kampf a Stalinovým proslovem. 
          Blábol o vymezování proti všemu ruskému nemohu brát vážně. Na to jsem přečetl až moc ruských klasiků a pracuju v mezinárodním korporátu kde, světe div se, rusové, ukrajinci, bělorusové, češi slováci, bulhaři, rumuni, poláci, amíci, britové, indové a pakistánci a asi ještě bambilión jiných národností makají vedle sebe na tom, aby se naši akcionáři měli dobře.
          Takže mi promiň trolení lidí, kteří do jednoho příspěvku nacpou svůj odpor k násilí, pokrytectví a relativizaci ruských válečných zločinů - protože právě proti těm se Tmějová vyhrazuje. Ne vůči ruskému národu, ne vůči ruskému státu, ale konkrétně vůči ruskému imperialismu.

          • tuco

            Ta jediná relevantní otázka, která by se tu měla řešit je ta, jestli oddělovat dílo od autora. 

          • Morraw

            Tak třeba moje mezinárodní společnost (ikdyž primárně nordická) okamžitě zastavila veškerý business v Rusku a lidi propustila. A máme tady pravidelnou “masírku” z Ukrajiny. Trochu mě to zamrzelo vůči těm zaměstancům.

            • Veskoslav

              Proč? Většina stejně nejspíš volila Putlera. Někdy doporučuji si přečíst diskuze "obyčejných" Rusů na Telegramu atd. Není to vesele čtení. 

  • Jakožto dětský pamětník rusáckého vojenského ksindlu v naších ulicích mám jasno odjakživa. Rusáci jsou pro nás smrtelným nebezpečím a těch 30 let po pádu SSSR bylo jen ticho před bouří. Nezbývá než doufat, že ty hrůzy k nám nedorazí a aktivně proti nim bojovat jak se v současné situaci dá.

    V takové situaci si hrát na SSSR mě osobně přijde jako chucpe.

  • ripper

    Díky, Šárko, se obsáhlé sepsání argumentů. Vidím to úplně stejně, ale je super, když tomu někdo dá hlavu a patu a poskytne související informace. Ruskou válečnou mašinérii v žádném případě financovat nehodlám.

    Raději si lidi kupte Stalkera 2 za plnou cenu, až vyjde (snad)...

  • schumicrast

    Vlastně je to docela škoda. Ideologie vítězí i v mozcích hráčů (hráček). Já rád vývojáře podpořím i přes to, jestli fandí červenému nebo modrému týmu. Je mi to upřímně jedno. Mě hra už nepřevychová a pro děti to, podle toho jak vypadá, zřejmě taky nebude.  COD je propaganda americké armády, ale to očividně dneska nevadí. Ale pozor, jednou by třeba mohlo!

    • RodneYCZ

      Ale tady nejde primarne o to, co bude v te hre, ale o to, kam ty penize potecou. S CoD mas pravdu, ze je to reklama na americkou (britskou) armadu, stejne tak GTA je simulator gangstera a Tropico simulator diktatora (ac se treba nebere uplne vazne). Kdyby hru delali ukrajinci, tak nikdo nerekne ani ň.

      Problem je to, ze nakupem hry podporujes valecny, agresivni rezim. To je jako kdyby sis za protektoratu sel na nemecky film, rekl si "cerveni nebo modri, je to jedno", ale hlavne, ze uvidis novy blockbuster.

    • Anon-ym

      Pokud je pro tebe např. hraniční genocida, ethnic cleansing a ostřelování obytných komplexů - "fandění červenému nebo modrému týmu" - pak tak nějak rozumím, že ti je to jedno. Užívej!

    • KronosDeret

      Nácek nebo žid, všechno jedna lidská pakáž, hlavně že je co hrát :) (/s)

  • zdenek.sipek

    Šárka Tmějová už se netěší na hru o zabíjení lidí, protože její tvůrci jsou ze státu, který ve válce zabíjí lidi....

    • ALHAZRED

      Skutečne, kvalitní trolling, kde na ty genialni komenty chodite ??😂

    • KronosDeret

      Za a, zabíjení robotů

      za b, hraní na zabíjení != zabíjení. To je poměrně důležitý rozdíl.

  • Díky, z mých wishlistů už hra také zmizela.

  • Tomas_Beno

    Pěkné, ale pro mě to je stále jen hra. Podporuji Ukrajinu jak nejvíce to jde, ale to že jsi koupíte "Ruskou" hru neznamená, že se svět najednou zboří a UA prohraje. Tímhle článkem se jen utvrzuje jak moc je Games.cz aktivistické a nečitelné (vyjma recenzí)

    • KronosDeret

      A co krvavý diamanty? Produkty otrocké práce? Potraviny kvůli kterým se kácí deštný prales?

      Spotřebitelská odpovědnost existuje.

      • Psychotic

        O co že tohle píšeš ve spoďárech ušitých mongolskými dětmi na přístroji vyrobeném v továrnách totalitní genocidní komunistické diktatury?

    • Ano, taky jsem na vážkách, zda tady ty články patří. Pokud ano, bylo by fajn z toho udělat diskusní platformu, kde se nebude banovat a skrývat každý tzv. nevhodný příspěvek. Zatím to ale jede v kolejích "pereme tady svou agendu a vy si trhněte". Což samozřejmě je právo majitele, ale je to o ničem.

      • KronosDeret

        Neregulovaná diskuze se v 100% případů změní v nazi pedo skládku. Pokud se ti nelíbí názory v subjektivní novinařině, založ si vlastní stránku.

        • dworkin

          Regulovaná diskuse tady vypadá tak, že pod většinou článků tady není jediný (!!!) komentář.

          Games.cz mělo svoji mnohaletou, stálou komunitu. Bylo v ní i pár problémových jedinců, ale naprostá většina komentářů v diskusích byla slušná a diskuse tady byly mnohdy velmi zajímavé.

          Pak se to tady zregulovalo tak, že komunitu to úplně zlikvidovalo. Je mi líto, že většina lidí, co to tady čte, nezažila staré Games. Bylo to moc fajn.

          Subjektivní dojmy se musí oddělovat od zpravodajství. Důvod, proč se konečně začaly některé články označovat jako Komentář, byly moje opakované stížnosti na to, že se to nedělá.

          • Tanatonaut

            Asi tak. Ono už jen stačí napsat slovo cenz.ra a člověk má okamžitě ban. Podle mě na to už mají i script.

            a propos: Ono staré Games sice mělo lepší a daleko větší komunitu, ale ta benevolentnost tady v diskuzích zase byla trochu přehnaná.  Jestli si vzpomínáš, tak někdy i 5 z 10 stránek byl akorát flame war mezi 2 lidmi. To taky nebylo dobře. 

            Prostě z nuly na sto.

        • mimochodem, Nazi Pedo skládka je co? Asi chodíš na divné stránky, měl by ses nad sebou zamyslet.

          • KronosDeret

            4chan, 8chan, Parler, Gab, Truth, Gettr, Telegram... furt to samý.

            • Neznám... ale myslím, že entita KronosDeret, která je schopná napsat "Nácek nebo žid, všechno jedna lidská pakáž", mě fakt nemusí mistrovat skrze extremismus. 

              • KronosDeret

                Reakce na příspěvek:

                Všim sis toho /s že jo?

                • Reakce na příspěvek:

                  Ano, je to moje práce v IT, všímat si bugů. Čímž ani v nejmenším nenaznačuji souvislost mezi tebou a šváby, brouky a vůbec jinou nežádoucí havětí.

        • "Což samozřejmě je právo majitele". Ještě něco, regulátore?

      • Kverulant

        Patří a jsem za názory redaktorů games.cz a udržování kvality diskuzí mazáním podivných haterů rád. Díky za článek, Šárko.

        • Veskoslav

          Akorát že diskuze jsou mrtvé a to doslova. K tomu zrušení zaporného hodnocení, protože dnešní děcka pomalu brečí...

        • Problém je v tom, že udržování kvality diskusí = mazání toho co se mi nelíbí. Tohle ale pak není diskuse, šmudlo ;-)

          • Kverulant

            Diskuze není ani čtení cizího myšlenkového průjmu, na to jsou terapeuti.

            • Na to stačí implementovat funkci ignore, nemusi se hned mazat. Definice průjmu je dost subjektivní. Možnost hodit si někoho do ignore je řešení 

      • Je pravda, že článek by měl být označen jako komentář.

  • Carnage666

    Stále se na hru těšim.

  • Komentář celkově komentovat nechci, protože s ním víceméně souhlasím, tak jenom malá vsuvka - výroky Rowlingové rozhodně nebyly transfobní, to z nich udělala jenom malá skupinka křiklounů na Twitteru.

    • MartinStary

      Je jen biologickou puristkou, a zas psychologické problémy menšiny jí moc nezajímají a jako takové podléhají léčbě, třeba tím, že se jejich situace zlepší pro transformaci jejich těla pro jejich psychologické zdraví. Prostě na to týrat ostatní probléme který není světově nejzásadnější je podle mně ze strany některých aktivistů definicí pokryteckého populismu. (např. závažnější problémy : persekuce náboženských a národnostních menšin až k společenské segregaci a absenci jakých koly lidských práv v určitých oblastech světa i hladomory a nemoci jenž v civilizovaném světě jsou za téměř vyhubené ...)

    • Carnage666

      Taky si myslim že nebyli ale ona ještě přilévá olej do pomyslného ohně když píše věci jako Happy Terfsmass během Vánoc 😂

  • Stephano

    Díky za komentář, mám to stejně. Zlo sice nejde úplně porazit, ale musí se to stále zkoušet všemi dostupnými prostředky. Koupit si hru by bylo  velmi pokrytecké.  Aspoň z mého hlediska. Na hru jsem se těšil, ale také si ji nekoupím ani nezahraji.  U nás je to navíc dáno nedávnou historii a bohužel někdy i součastností. Pravda není jen bílá a černá, ale když to jde, vybrat si menší zlo nebo se zastat slabšího je jasná volba. Koneckonců, hráči obecně hrají neradí za ty špatné ve hře.  I když je to jenom hra. Hřeje mně to na srdci a to jsem docela velký cynik. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit