Nastal čas přestat oddělovat dílo od autora? Jak mi ruská invaze vzala Atomic Heart
-
Ačkoliv s komentářem souhlasím a nevadí mi bojkot neeticky financovaných projektů, chtěl bych jen připomenout, že pokud jste uvnitř Ruska, nevyplácí se veřejně odsuzovat Putina. Obzvlášť, pokud máte na sobě hodně pozornosti, což Atomic Heart rozhodně má.
-
-
Tihle ale sedí na Kypru... a jestli ne, upřímně, pokud by byly prozápadního smýšlení, už jsou s nevětší pravděpodobností po skoro roce z ruska venku a vesele se distancujou, alespoň mně by ze sebe teda bylo na blití kdyby se z mé vlasti stala nacistická bašta a já tam vesele seděl dál a dělal že se nic neděje🤷♂️
-
-
Cetl jsi vubec ten clanek?
-
Za a) Vývojáři jsou, pokud to správně chápu v Moskvě a na Kypru se jen vedou prachy jako to dělá spousta firem.
Za b) Ani kdyby byli v jiné zemi a měli silný hlas... https://en.m.wikipedia.org/wiki/2022_Russian_businessmen_suspicious_deaths
Nic nikomu očividně nebrání v tom, aby byly vypadeni z okna.
-
-
Njn, je to ako se Sauronem, jeden vudce, kopa bezmozku, bez pataře, ale ne žeby namisto ustupovani a drženi tlami, toho Saurona sundali ...
-
-
Cely ten clanek je prehnany hon na carodejnice. Ve smyslu, kdo si nenasadi duhovou pasku je homofob a nebudeme se s nim kamaradit.
-
-
Jako nepodporovat LGBT je něco trošku jiného, než mlčky podporovat invazi do sousedního státu, to mi nepřijde jako dobře srovnatelné situace.
Jako to studio musí být ve složité situaci, konec konců si ještě někteří z nás vzpomínají, jak těžké bylo u nás prokličkovat minovým polem schvalování bratrské invaze apod...
-
-
Preto sa to volá komentár a vyjadruje osobný postoj autora...
-
-
Přijde mi to poněkud hysterické......
Společnost mi nabídne produkt za stanovenou cenu, produkt se mi líbí, tak si ho koupím, neřeším jestli je to ukrajinský stalker, nebo ruský atomic heart.
-
-
Jo je to hysterické, ale to že to neřešíš ještě neznamená, že to je ten správný přístup. Netvrdím že každý musí dokazovat svůj postoj tím, že si koupí nebo nekoupí nějakou hru, vytvořenou v konkrétní zemi, ale je třeba si být alespoň vědom souvislostí. ( za což šárce děkuji )
Je pak hloupé když někdo moralizuje druhé, ikdyž je toho sám v nějakém aspektu součástí.
-
Dobrý den, tato ledvina je pro AB+ a je za 60 000? ne nezajímá mě kterému vězni jste ji vyřízli, děkuji, hezký den :)
-
-
Napojeni firmy na lidi z ruské vlády je očividne a ty mají fakticky ruce od krve. Koupit si tu hru, je srovnatelné s posláním peněz ruské armádě, aby mohla nakoupit nove rakety a vybombardovat dalsi obytný dům plný nevinných lidi. Bohužel je to takto jednoduche.
-
-
Tudíž i každé jednotlivé zakoupení game passu od microsoftu, ve chvíli, kdy bude mít tuhle hru v nabídce, je též posláním peněz ruské armádě, že?
-
-
V menší míře než samotným zakoupením hry, ale v podstatě ano. Jen ne všechno můžeme jako hrači ovlivnit, třeba zařazeni te hry do game passu. Je rozdíl dostat v nějaké službě pasivně hru, oproti tomu když ji aktivně zakoupim.
Microsoft se bohužel v tomto chová nejednoznačne, protože jeho služby jsou v Rusku vyple, včetně X boxu a game passu, ale pak přidá tuhle hru do našeho trhu.
Tipnul bych si, ze tohle dilema v Microsoftu resili, ale potebuji krmit svůj game pass. Pokud bude někdo poukazovat na napojeni na Rusko, reknou, ze jsou mezinárodní studio a dle práva je všechno v pořádku. Čistý to ale rozhodne není.
-
-
-
A co v Microsoftu? Mají koule (a páteř) aby to nezařadili do Gamepassu? Když jednotlivci podniknou takové kroky, tak je to sice ušlechtilé, ale k ničemu zásadnímu to stejně nepovede. Ale kdyby MS (i přesto, že už za hru sám zaplatil) ukázal, že jde v první řadě o princip a vydal prohlášení, že se odmítají podílet na propagaci práce studia, které se odmítá negativně vyjádřit k těm prasečinám co jejich země dělá na Ukrajině, tak to jistě vzbudí mediální pozornost a na studio bude vyvíjen tlak aby se k tomu nějak vyjádřilo.
-
-
krom toho Steam si s klidem z tech 60e veme "jenom" 20e. Nothing personal just business.
dalsich 20e treba Focus, MS a jini za dosavantni naklady na vyvoj
...a z tech 20e si toho dnes moc nekoupis, jedine kdyby ti EU posilala bianco sek nebo rovnou ocelove hracicky
-
-
Osobně jsem si myslel, že takové věci nebudu řešit a díla takových autorů si zahraju nebo přečtu. Zrovna nedávno jsem si chtěl znovu přečíst sérii o Hlídce. Autor série je silne proruský a samozřejmě se tak i vyjadřoval, většina vydavatelství s ním rozvázala spolupráci. Po 20 minutách jsem Noční hlídku musel odložit. A přitom si clovek řekne taková blbost spojit si tohle skvele dílo s politickými názory autora. Bohužel asi ještě dlouho mi bude trvat než to přejde. Rozhodně ale nebudu takový fanatik, abych to prodával nebo vyhazoval.
Tahle hra má výhodu, že je na GP. Takže stejně většina lidí to nekoupí. A osobně si myslím, že se Steam v Rusku stejně měl už dávno vypnout. Není nic horšího než mít Rusa v týmu s jejicha axaaxa. Navíc cena her je poloviční a přesto míra pirátství naprosto šílená.
P.S: Není to ani tak dávno, kdy zemřel u Bachmutu jeden z vývojářů Stalkera.....a to je ten rozdíl.
-
Amen
-
Absolutni souhlas s člankem, vona politika je to, když je to někde daleko ode mne, mě to nezajimaaa...až když mi na hlavu padaj pumi a ňakej vojaček, mi strči bajonet pod řebro, pak to už poltika nebude...pak to bude co ?? Jestli stratime souciteni s jinymi tvormi, sme horši než zviřata a mužete dal, s klidem, strkat hlavu do pisku...
-
-
Nazdar. V notifikacích mám, že jsi na mě tady reagoval, ale tvůj komentář tam nevidím. Co se stalo?
-
-
Napsal sem tohle:
No, ale kto si necha mazat med kolem hu..by a nezajede se podivat, jak to
vlastne s tou hrou vypada ?? Investor ? No, ale to by musel zvednout
p... že...😬😍nevim proč to ukryli asi pro tu p...
-
-
Bože ta cenzura je tady někdy až komická... 😐
-
-
-
-
Děkuji za článek, ale skoro bych raději tohle nechtěl vědět. Pokud to budu hrát, bude tam dost hořká pachuť.
-
Edit k mému příspěvku na začátku diskuze. Mého pradědečka věznili v gulagu v roce 1917. Naštěstí se mu podařilo zdrhnout doslova přes celý svět. Už nikdy nemohl vidět rýži, to bylo jediné co jedl. :)
Nikdy o tom nemluvil, jsem na něj hrdý, škoda, že jsem ho nepoznal.