Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sallvator

    Uprime sem zhnusenej co se deje kolem SW Survivor vcetne vas Games.  Last of us dostalo totalni cocku za optimalizaci, i vy ste mu to davali sezrat a bylo to v eteru pekne dlouho a tlacilo to vyvojare k tomu s tim neco delat. A ted EA vydalo hru ktera je realne nehratelna v nekterych situacich, ma nejhorsi optimalizaci za dlouhou dobu a stejne tomu vsichni dali 8-9 a o tom stavu se mlci... To EA vsechny prachy na optimalizaci nalili do Novinaru nebo co? I vam v redakci je to jedno kdyz u jinejch her vas to tak stvalo? Hra ma na metacritic od lidi 1.9/10 ... na lidi EA sere... kdyz za nas nebudou bojovat herni novinari ze jim to daj sezrat a daj jim male hnamky tak se nic nezmeni.

    • sugyn

      Tak o korupci v hernim novinarskem prostredi byl cely gamergate. 

      Mimochodem vyjadreni toho tymu co to portoval je fantasticke. Da se shrnout nasledovne:”my vime, ze vam to nefunguje. Sorry jako.” 😀

      Digital foundry treba ten port oznacuji za horsi nez TLOU, coz jsem myslel ze to dno nepujde uz prorazit.

    • ales.smutny

      Hele a chápeš, že Survivora jsme hráli na PS5 a recenzi vydávali s pádem embarga, stejně jako ostatní? Což znamená, že recenzent(i) neměli absolutně žádné povědomí o tom, jak hry vypadají na jiné platformy, ostatně ani jak hodnotí ostatní. 

      U TLOU na PC byla jen jedna platforma (logicky) a ještě nejproblémovější.

      • Sallvator

        no PS5 udajne jede take tragicky, PS5 verze ma na metacritic od lidi 4/10

      • dworkin

        Teď už povědomí máte a zatím je tu jedna poznámka pod čarou s odkazem na konkurenční článek na Kotaku v angličtině.

        Je to téma jak víno, hráče coby spotřebitele to určitě zajímá, takže se těšíme na hezky zpracovaný článek. Kdo to prosím dostal přiděleno ke zpracování?

  • Francis

    môže to byť slovensky? :D

    • Hoď to do Google translate, když nic, tak sranda to bude určitě 😁

  • orgic

    Mě by zajímalo, kolik se dá (aspoň řádově) napsáním recenze vydělat. Být zase na škole a mít čas na hraní, jdu do toho hned. Dneska už ten čas ale asi dokážu strávit produktivnějším způsobem.

    • Já bych tipoval 1000-2000 za recenzi. Ale těžko říct 🙂

  • tomisco

    Tož mě hry i po čtyřicítce pořád baví, hraji pravidelně od časů PS1, recenzi zvládnu napsat a mám menší zkušenosti z pozic redaktora i šéfredaktora (filmy, jídlo a časopis pro neslyšící), ale diskvalifikuje mě železo, co mám doma (XSS a 12 let staré PC s GTX 1650, na kterém mastím maximálně Path of Exile a Last Epoch) a omezený herní záběr (třeba strategii nebo tahové rpg jsem v životě nehrál). A v našem 1+kk nemohu hrát v noci. :) Spoustu let to tu rád čtu (bez registrace). Tak před deseti lety, kdy jsem byl bez závazků, bych do toho šel hned. :)

  • ChyrenCZ

    Já bych si i rád něco napsal, ale je mi 49 a hry hraju opravdu jen pro radost. Takže když něco hraju, dávám tomu minimálně 50 - 100 hodin. A až pak mám pocit, že o ní něco vím. Tře CoH3. Po prvním nadšení to opadlo. CoH2 (cca. 1900 hodin) se mi zdá zdaleka nejlepší. Ovšem dodnes hraju Wildlands a Breakpoint. Division i dvojku. Nebo ANNO 1800, nebo Cities ...na co se hodně těším je Ground branch. 

    Asi by ten můj článek musel být hodně zcenzurovaný, protože pozitivní i negativní věci vyháním do extrémů tím, jak je "prezentuju". Ale jinak jsem snad příčetný. 

  • ALHAZRED

    - vyberte si raději hru, ze které nejste vysloveně nadšení nebo naštvaní, lépe se vyhýbá chybám plynoucím ze silných emocí

    Jako, nemúžu čekat, že ty recenze budou pořád takové, jaké psal kdysi Anastasov, Ice, nebo Tukan

    to nadšení proste opadlo a z her se stala jakási rutina, a proto sou ty renze nemastné, neslané...a to pak púsobí, jakoby ty hry recenzenty vúbec nebavili a v tom byl vždy rozdíl mezi SCORE  a LEVEL...

    Prosím vás, pište, pište, pište, ale ať vás ty hry baví a ať je to v těch recenzí vidět...😉


    • Jack1947

      Napsal bych svůj názor ale to tady nejde 😃😄😅

    • Jack1947

      Mě se líbí recenze v LEVELU, tady je vesměs spíše ignoruji˘˘

      • Veskoslav

        Dochází ti Jackísku, že jsou to stejné redakce?

        • JohnyTheZik

          To ale taky není úplně pravda, ne? Určitě se i historicky redakce dost promíchaly, ale reálně je snad jedinej aktivně píšící člen games.cz/LEVEL redakce jenom Pavel Skoták. A vůbec neřeším kvalitu recenzí jako tady Jack, baví mě to víceméně v obou mediích.

          Klidně mě opravte, jestli se pletu. Namátkově ale z dalších lidí vím jen o Michalu Vojkůvkovi, kterej tu má článek naposled z dubna 21.

          • Jack1947

            Uplně ne ne všichni tam píšou recenze, ale beru to jako součást časopisu a baví mě to to se tady moc nestává.

    • "Prosím vás, pište, pište, pište, ale ať vás ty hry baví a ať je to v těch recenzí vidět...😉"

      No jo. Jenže když dáváš hry prioritně lidem, který ta hra bude bavit, pak pak čtenáři nadávají, jaktože je průměrné hodnocení kolem osmičky :-D

      Se prostě nezavděčíš.

    • KronosDeret

      To je nostalgie, zrovna před týdnem sem si "listoval" v prvních 30 číslech ze "zlaté doby" a často je to adolescentní cringe.

      • ALHAZRED
         Jako ano, dnes se to už nedá číst že, už nám není nást...jenomže označit něco, co nás bavilo, za adolescentní cringe, taký asi není správný, nebo jo, ale pár těch recenzí si pamatuju dodnes, četli sme je opravdu s chutí a k těm hrám sme se kolikrát ani nedostali, já sem neměl na to železo, ale říkal sem si, jó možná jednou...

        Dneska ? Dneska ty recenze ani nečtu, je to NUDA...čísílko a verdikt ! Naposled se mi líbila recenze na Skyrim od Lukáše, a tehdá to pan Vávra ani nerozdejchal...😂 tvl ale to už je 12 let...

        Je skutečně problém psát zábavný recenze ? Asi jo ... ve mne 😛

        • michaelfoucault

          Zábavná recenze je oxymoron. 

          • ALHAZRED

            Asi jako zábavnej pohřeb, že jo, a proto je už nečtu, já na funusy  nejsem...😛

            • ALHAZRED

              Pokud tohle budou zdejší čtenáři chtít, tak to tak bude:

              Zas tu máme další sérii blá blá blá...nevyužitý potenciál...taky příběh za moc nestojí a blá blá...technické chyby, mohlo to bejt lepší a blá blá dávám 7, kto je fanda ať si bodík přičte...😂

      • hulibalda

        Ta doba kdy se pořád něco neoznačovalo jako cringe mi celkem chybí...

    • ales.smutny

      Nás hry baví, to jinak dělat nejde :) Ale ne, díkybohu, jako Andrej už se recenze také nepíšou, tehdy jsem je žral, dnes už je to relikt.

      Ale co myslím je, že často začínající autoři napíšou recenzi na něco, co je nadchlo, nechají se strhnout a místo argumentů je to plné nekoherentně poskládaných superlativů a vlastně se o té hře člověk moc nedozví. A naopak to funguje stejně, jen místo "neskutečně moc moc dobrá" je "ohavně zlá a proto si zaslouží 0/10" :)

      • Nějak mi to připomenulo recenzi na Transport Fever 1

      • PLuto.petr

        To "díkybohu" bych asi vynechal. Jasně, Andrej byl svůj a mnohdy ty recenze neměly moc vypovídací hodnotu, ale v drtivé většině byly zajímavé na čtení. Když si prolistovávám stará čísla, řadu z nich si s chutí přečtu. Zato těch současných je všude přehršel (ať už se bavíme o papírových, tak hlavně internetových), kde těch zajímavých k přečtení není zase až tolik. A že bych se k některé v budoucnu vrátil, takových případů asi moc nebude...

        • michaelfoucault

          Ne, nebyly. Byl to donebevolající cringe s absolutně nulovou informační hodnotou. Já fakt nechápu, proč na to ještě dneska někdo s láskou vzpomíná. I průměrný současný teenager by při čtení obracel oči v sloup a ptal se: "tohle vám tehdy jako fakt připadalo legrační?". Díky bohu, že se videoherní novinařina přiblížila skutečné žurnalistice a že tohle "psaní" infantilních edgelordů dávno odvál čas. 

          A ano, zažil jsem tu dobu z první ruky a nepřekvapivě mi to ve věku okolo 15 let připadalo nesmírně vtipné. 

          • Psaní infantilních edgelordů vystřídalo vřískání infantilních streamerů, Čili se v zásadě změnila jen technologie a formát.

            Ale ty Andrejovy (a spol) recenze bych nezevšeobecňoval. Spousta z nich byla hrozný crinch, ale docela dost mělo i celkem solidní informační náplň, když jsi odfiltroval ty nesmysly kolem (ať už tě pobavily nebo otrávily). A prodávalo to, tak proč by měli psát jinak? Tehdy nebyla doba, kdy by počítačové hry hráli ve velkém lidi po třicítce. Teď je publikum úplně jiné.

  • Kéž bych tak uměl psát recenze 😃

    • kéž bych tak uměl psát :D

      • Takže příspěvky do diskuze posíláš silou mysli? Hustý 🤯!

    • já psát celkem umím, ale zase bych si nechtěl přidávat jakkoukoliv povinnost plnit nějaké další deadliny, navíc hry nikdy nehraju při vydání, ale většinou až po odladění, vydání DLC apod.

      • Já bych to měl doma alespoň jako výmluvu na to, že hrát musím 😂 taktéž ne vše hrají při vydání, ale takhle bych mohl dokonce možná něco i před vydáním což je další plus. Jen to psaní no ... 🫤

        • skotak.pavel

          Tady platí jedno zlaté pravidlo, že kdo nic nezkusí, nic nezíská. Nemluvě o tom, že bez ohledu na služební léta člověk občas napíše text, se kterým třeba není stoprocentně spokojený. Nebo naopak je, ale lidi mu to dají sežrat tak jako tak. Tím chci jen říct, že lidi by se neměli bát jít s kůží na trh :)

          • Přesně tak 👍. Já už jsem taky celkem starej kozel a kdyby to klaplo, psát budu vše po 22 hodině, nebo s ratolestí lezoucí mi po hlavě. Ale proč to nezkusit? Hry mám rád, ukecanej jsem a kdo nic nového nezkouší, umře nudou v koutě 🤘

            • Jack1947

              Vždyt tady se i kolikrát články vkládají v pozdních hodinách leckdy ;)

              • Reakce na příspěvek:

                To bude spíš nespavostí korektora, než recenzentů, řekl bych 😃. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit