Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vincent
    Já jsem začal někdy v květnu a mám teď 44 hodin ve hře. V celku to šlo hrát bugů nebylo moc.  Když jsem začal nastavovat první laser v Devastated Settlement nedokázal jsem se ho pusit a to místo opustit. Zpět akci mám jako "E" i když je to nepodstatné. Prostě od začátku jsem nedokázal nalogovat na klávesách čísla. Tohle jsem vyřešil podle návodu, 1. možnost je konzole, 2. možnost je PC a  3. třetí možnost určení klávesy není přiřazená - a to je ono - dejte tam nějakou klávesu a ono to pujde. Takže hurá je po depresi že to nedohraju.   Čau

  • vonTossis

    Hraju to na PS5 v performance módu a rozhodně to nejede trvale svižně. Navíc to občas vypadá fakt pěkně odpudivě. Ale hra je to jinak moc dobrá. 

  • iSpirit

    PS5 má v perfomance modu rozlišení z éry PS3(padá to klidně k 640p), takže ti co chtějí kupovat konzoli na základě špatné optimalizace na PC, tak buďte úplně v klidu, na konzolích to jede taky dost mizerně.

    • Thanquol

      Asi máme rozdílný názor na mizerné a taky jsem to od tebe ocividne navic hral a dohral. Řekl bych za sebe, ze to jede bez problému na PS5. Naopa bych PS5 doporucil vsem, kdo chteji mit klid. 

      • iSpirit

        Tak to je samozřejmě subjektivní. Já nemíním hrát na 77 Oledu hru upscalovanou z 700p do 1440p pomoci mizerného FSR. Určitě ne u hry za dva litry. Na této době je super, že máš informace, abys zvážil jestli  za dva litry ti daná kvalita dostačuje. Pokud ti takhle stačí, tak to je super, já si raději počkám na zlepší hry či zahraní na PS5 Pro. Fallen Order jsem si zahrál až na PS5 ve vylepšené verzi, nic moc se nestalo, že jsem to nehrál ihned.

  • Veskoslav

    Včera v noci vyšel opravný patch. A asi jsem divný (v okolí, co mají AMD GPU karty jsou na tom +- stejně) to jede v pořádku. Ano, do vydání patche jsem se na Corusantu plazil s FSR (epic, 1440p) okolo 55 fps maximálně. Teď bez FSR, stejné nastavení a mám 65 fps (s FSR pak téměř 80).


    Hra mi ani jednou nespadla (30 hodin), ani jednou se nesekla, ani jednou jsem nemusel nic restartovat. Pouze jeden grafický glitch, kdy se na začátku hry špatně vytvořil plášť senátora a zůstalo to i do cutscén. Kdybych měl hodnotit stav podle sebe, tak za mě naprosto hratelné (nepopírám mizernou optimalizaci, zejména u 0,1% FPS a "pouze" 80% využití GPU před patchem). Ale hrál jsem GTA IV na pc, GTA V na pc, Horizon a měl tu smůlu i TLOU na 3070 TI. Ani k jedné z těch her se ten port svou nekvalitou ani nepřiblížil. Ale jak říkám, mám minoritní kartu a většina lidí bude mít Nvidie karty.

    Mimochodem kolega s 7900XT má na 4K po patchi stabilních 65 FPS bez FSR. 1440p pak 90 fps. 

    • Hele jako já vim, že tě ta hra asi baví. Ale sám si psal "Výsledek je 65 fps avg, 41 fps 1% a 15 fps 0,1%". To je fakt špatný 🙂. Čím víc se liší 1% a 0,1% od avg fps, tím víc to značí špatnou optimalizaci. Nejede to v pořádku. Jede to jako šíleně optimalizovaná hra co vypadá na dnešní poměry "docela" dobře a samozřejmě má denuvo. Víc bych k tomu nepsal a nesnažil se toho nějak zastávat. Ani nebudu zmiňovat to, že dneska vývojáři místo optimalizace a testování prachsprostě počítají s tím, že je zachrání FSR nebo DLSS. Takhle se to nedělá a ty to víš Vesko, tak si nalijme čistého vína...
      • Veskoslav

        Však já nepopírám. Ale to, co jsem byly výsledky před opravným patchem, co vyšel včera. A to to bylo s FSR. Bez FSR máš napsané ode mě dole. A tam je celkem rapidní zlepšení:) A ne, nepopírám, že optimalizace je na úrovni mateřské školky. Na druhou stranu tady fakt moc lidí evidentně nehrálo takové GTA IV na pc, když vyšlo. To byl teprve porod:)

        • GTA IV je legenda špatný optimalizace, ale to byl rok 2008, takže moc nechápu jak je to v diskuzi o nové hře z roku 2023 relevantní. Já teď nedávno dohrál Horizon na Steam Decku, kde to s unlock FPS jede na 40-55fps a stejně tam jsou neustále stuttery, kdy to padne na 20-25 fps absolutně nelogicky (grafika ani CPU nejsou vytížený). Takže jo, vim co je špatná optimalizace. Ale z tvých komentů mi přijde, že se tu Survivora snažíš tak trochu zastávat, že to vlastně není tak hrozný 🙂. Nesnažme se tady ze sebe dělat idioty a nahrávat kravaťákům v korporátech, že první týdny po vydání si to zákazník vlastně otestuje sám a oni vlastně ještě jak zjevení krista vše zachrání zázračným day zero, 1, 2, 50 patchem. Ušetří na optimalizaci = každej má dneska přece fsr, ušetří na betatestování = lidi si to otestujou po vydání sami a ještě tam na*erou denuvo. Děkuji nechci.

  • No, koupi odložím. Stejně se musím učit. 😐

  • tassik

    Trochu se mi ulevilo, že nejsem sám, komu to na ps5 tolik nešlape. V náročnějším terénu, ve velkých otevřených mapách je to znát. (Trochu jsem se začal bát, že je něco s konzolí). 

  • Jestli ono není prostě lepší pořídit tu konzoli tyhle problémy neřešit :-D

    Já kdysi bývat taky pc-forever, console sux, master race hráč. Ale pak už mi prostě z těch věčných problémů a nedostatků ruply nervy, musel jsem zatnout zuby, připustit si, že jednoduchost konzolí má prostě své výhody a kouzlo. Pořídil jsem pak první první konzoli a od té doby bych nevyměnil zpět.

    • Jo ještě, aby to jelo bezproblému i na PSku. Možná si sice dřív byl pc master race. Ale dneska si tak otupěl, že už ani nepoznáš, jak v žalostnym stavu hry dneska jsou i na konzolích. Možná dobře pro tebe...

    • OsamaBinBowlin

      Na PS to taky jede špatně, na Xboxu ještě hůř.

      • medveddd

        Máš sice naprostou pravdu, nemožnost vypnout raytracing ani v performance módu, absolutně směšný rozlišení a i přesto dost brutální framerate dropy, ta hra běží absolutně příšerně všude.

        Ale obecně ty hry na těch konzolích prostě běží hezky a člověk se nemusí crcat s nastavením a řešit, že se mu to cuká kvůli kompilaci shaderů, což nevyřešíš sebevýkonnějším hardwarem a sebenižším nastavením.

        Mám 3060, takže si díky DLSS rozhodně můžu dovolit vyšší nastavení než na PS5, ale stejně naprostou většinu her hraju radši na PS - prostě je to pohodlnější.

        Ale samozřejmě mi trošku chybí možnost upravit si to podle sebe - jsem ujetý na výhledy, takže dohlednost vždycky na max, i kdyby musely jít textury a stíny na medium, hlavně ať je hezky vidět do dálky :D Ale jak říkám, za to pohodlí mi to nestojí.

  • wakorejsek

    Jsem teda zatím na samém začátku hry (teprve lezu do senátorovy lodi), ale krom nepoužitelného ovládání v hlavním menu jsem se s žádnými technickými problémy nesetkal.🤷‍♂️

    Tak jsem zvědav co je tohle zase za bublinu.✌

    • MalyZeli

      Jen počkej až se dostaneš na 1. otevřenou planetu. Mě taky hra na začátku jela relativně v pohodě, na PC... I po příjezdu na tu zmíněnou planetu to jelo pěkně, ale po chvilce když sem se dostal do velké otevřené oblasti se to ukázalo v plné kráse.

      • Veskoslav

        Mám za sebou 30 hodin ve hře. A ani na druhé planetě to neběželo nijak divně. A ani na třetí a ani na čtvrté. Nejhůř jel Korusant. Po patch (vyšel včera, cca 1,45 GB) mi ale jede o cca 20 % lépe než předtím. Celkový průměr FPS bez FSR, epic nastavení a 1440p se tak dostalo na průměrných 69 fps (54 fps 1% a zlepšilo se i 0,1% na 30).

  • VRFREAK1

    https://www.youtube.com/watch?v=uI6eAVvvmg0

    digital foundry to popsaly dokonale , je to celkem šilenost todle vydat a bude trvat ješte dlouho než ta hra bude uplně bez stutteringu  moc me to trápi protože ingame content je fakt stellar a respawn vědí co lidí baví   nastestí sem šel do EA pro místo kupoupení celé hry a hru sem koupil celou na ps5 s vyhlidkama na lepší perfomance klasicky konzolisti nevědí jak ma hra běžet ani vypadat nacož sem bral vpotaz hodnoceni z ruznych zdroju na ps5 verzi samodřejme že na ps5 to vypadá jeste huř a i když razantně méně stuteringu furt tam sou ale to jak hra vypada o proti pc  je jak dostat dratem do oka behem 2 hodin sem to refundnul a fakt nechapů jak někdo muže tvrdit že ta hra bězí kdekoli načemkoli dobře je to uplně bez jakékloli optimalizace na pc ani nefunguje sparvně bindingh na myšy  proste  klikaním na myši tu hru nedokazes vypnout fakt šilenost todle vydat

    • vonTossis

      Už nepiš.

    • Jevo83

      Tak predsa sa mi este pred 40kou stihlo stat, ze nerozumiem cestine :)

      Skusil som to precitat na jeden nadych a zacali sa mi robit cierne kruhy pred ocami 😁

    • Veskoslav

      Já si myslím, že originální jazyk byla klingonština a někdo to přeložil pomoci Google translate...

    • Derp_1337

      TL;DR

    • Příště to raději nakresli.

      • 😅😅

    • OsamaBinBowlin

      Hmm, myslím že se nám snaží něco sdělit.

    • medveddd

      Normálně lidem jejich styl psaní nebo gramatiku na netu neopravuju, ale musím ti důrazně doporučit trošku dělit věty.

      Tohle je jak proud vět od Hrabala, akorát že se to nedá číst.. :D

  • Stejne se mi za to nechce davat 70e. Navic v tech velkych slevovych akcich pak clovek ani nema co kupovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit