Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vincent
    Já jsem začal někdy v květnu a mám teď 44 hodin ve hře. V celku to šlo hrát bugů nebylo moc.  Když jsem začal nastavovat první laser v Devastated Settlement nedokázal jsem se ho pusit a to místo opustit. Zpět akci mám jako "E" i když je to nepodstatné. Prostě od začátku jsem nedokázal nalogovat na klávesách čísla. Tohle jsem vyřešil podle návodu, 1. možnost je konzole, 2. možnost je PC a  3. třetí možnost určení klávesy není přiřazená - a to je ono - dejte tam nějakou klávesu a ono to pujde. Takže hurá je po depresi že to nedohraju.   Čau

  • medveddd

    Nebral bych to tak absolutně. Jasně, pokud je člověk student co nemá prachy a pirátí hry vlevo vpravo, tak je jasný, že nebýt pirátství, všechny ty hry by si nekoupil.

    Ale nejspíš by taky nepřestal hrát úplně, pokud je to jeho koníček.

    Možná by si začal na hry trošku šetřit, hrát jich míň, čekat na slevy. Mluvím taky ze zkušenosti, taky mám pirátsko-studentskou minulost :D A někdy v půlce vejšky jsem začal dělat přesně tohle, protože mi kamarád vyargumentoval tu oblíbenou pirátskou výmluvu "stejně bych si to nekoupil, tak koho poškozuju".

  • toka

    Hru jsem neupirátil 12 let, na Steamu mám knihovnu za několik tisíc euro, a přitom Denuvo bytostně nesnáším. Je to převážně ochrana pro mizerný hry, protože za ty dobrý si lidi zaplatí, viz Witcher 3 bez DRM.

    Denuvo nejenom, že virtualizace, real-time šifrování, popř. jakou technologii teď používají, musí z principu věci ničit výkon ve hře, tak zároveň žere čas developerům na jeho implementaci a logicky taky není zadarmo.

    Jako bývalý velký pirát-student si myslím, že celá ta šaráda s ušlými zisky jsou nesmysl. Lidi, co prachy nemají, si tu hru stejně nekoupí, lidi, co prachy mají, zase nehodlají pálit čas na stahování jedné či druhé verze z torrentu, nehledě na to, že přijdou o všechny výhody Steamu jako třeba achievmenty. No a lidi, kteří peníze mají, a pirátí, tak těch bude minimum.

  • vonTossis

    Už nepiš.

  • vonTossis

    Hraju to na PS5 v performance módu a rozhodně to nejede trvale svižně. Navíc to občas vypadá fakt pěkně odpudivě. Ale hra je to jinak moc dobrá. 

  • iSpirit

    Tak to je samozřejmě subjektivní. Já nemíním hrát na 77 Oledu hru upscalovanou z 700p do 1440p pomoci mizerného FSR. Určitě ne u hry za dva litry. Na této době je super, že máš informace, abys zvážil jestli  za dva litry ti daná kvalita dostačuje. Pokud ti takhle stačí, tak to je super, já si raději počkám na zlepší hry či zahraní na PS5 Pro. Fallen Order jsem si zahrál až na PS5 ve vylepšené verzi, nic moc se nestalo, že jsem to nehrál ihned.

  • Thanquol

    Asi máme rozdílný názor na mizerné a taky jsem to od tebe ocividne navic hral a dohral. Řekl bych za sebe, ze to jede bez problému na PS5. Naopa bych PS5 doporucil vsem, kdo chteji mit klid. 

  • iSpirit

    PS5 má v perfomance modu rozlišení z éry PS3(padá to klidně k 640p), takže ti co chtějí kupovat konzoli na základě špatné optimalizace na PC, tak buďte úplně v klidu, na konzolích to jede taky dost mizerně.

  • Jevo83

    Tak predsa sa mi este pred 40kou stihlo stat, ze nerozumiem cestine :)

    Skusil som to precitat na jeden nadych a zacali sa mi robit cierne kruhy pred ocami 😁

  • GTA IV je legenda špatný optimalizace, ale to byl rok 2008, takže moc nechápu jak je to v diskuzi o nové hře z roku 2023 relevantní. Já teď nedávno dohrál Horizon na Steam Decku, kde to s unlock FPS jede na 40-55fps a stejně tam jsou neustále stuttery, kdy to padne na 20-25 fps absolutně nelogicky (grafika ani CPU nejsou vytížený). Takže jo, vim co je špatná optimalizace. Ale z tvých komentů mi přijde, že se tu Survivora snažíš tak trochu zastávat, že to vlastně není tak hrozný 🙂. Nesnažme se tady ze sebe dělat idioty a nahrávat kravaťákům v korporátech, že první týdny po vydání si to zákazník vlastně otestuje sám a oni vlastně ještě jak zjevení krista vše zachrání zázračným day zero, 1, 2, 50 patchem. Ušetří na optimalizaci = každej má dneska přece fsr, ušetří na betatestování = lidi si to otestujou po vydání sami a ještě tam na*erou denuvo. Děkuji nechci.

  • Veskoslav

    Však já nepopírám. Ale to, co jsem byly výsledky před opravným patchem, co vyšel včera. A to to bylo s FSR. Bez FSR máš napsané ode mě dole. A tam je celkem rapidní zlepšení:) A ne, nepopírám, že optimalizace je na úrovni mateřské školky. Na druhou stranu tady fakt moc lidí evidentně nehrálo takové GTA IV na pc, když vyšlo. To byl teprve porod:)

  • Jo ještě, aby to jelo bezproblému i na PSku. Možná si sice dřív byl pc master race. Ale dneska si tak otupěl, že už ani nepoznáš, jak v žalostnym stavu hry dneska jsou i na konzolích. Možná dobře pro tebe...

  • Hele jako já vim, že tě ta hra asi baví. Ale sám si psal "Výsledek je 65 fps avg, 41 fps 1% a 15 fps 0,1%". To je fakt špatný 🙂. Čím víc se liší 1% a 0,1% od avg fps, tím víc to značí špatnou optimalizaci. Nejede to v pořádku. Jede to jako šíleně optimalizovaná hra co vypadá na dnešní poměry "docela" dobře a samozřejmě má denuvo. Víc bych k tomu nepsal a nesnažil se toho nějak zastávat. Ani nebudu zmiňovat to, že dneska vývojáři místo optimalizace a testování prachsprostě počítají s tím, že je zachrání FSR nebo DLSS. Takhle se to nedělá a ty to víš Vesko, tak si nalijme čistého vína...
  • Veskoslav

    Včera v noci vyšel opravný patch. A asi jsem divný (v okolí, co mají AMD GPU karty jsou na tom +- stejně) to jede v pořádku. Ano, do vydání patche jsem se na Corusantu plazil s FSR (epic, 1440p) okolo 55 fps maximálně. Teď bez FSR, stejné nastavení a mám 65 fps (s FSR pak téměř 80).


    Hra mi ani jednou nespadla (30 hodin), ani jednou se nesekla, ani jednou jsem nemusel nic restartovat. Pouze jeden grafický glitch, kdy se na začátku hry špatně vytvořil plášť senátora a zůstalo to i do cutscén. Kdybych měl hodnotit stav podle sebe, tak za mě naprosto hratelné (nepopírám mizernou optimalizaci, zejména u 0,1% FPS a "pouze" 80% využití GPU před patchem). Ale hrál jsem GTA IV na pc, GTA V na pc, Horizon a měl tu smůlu i TLOU na 3070 TI. Ani k jedné z těch her se ten port svou nekvalitou ani nepřiblížil. Ale jak říkám, mám minoritní kartu a většina lidí bude mít Nvidie karty.

    Mimochodem kolega s 7900XT má na 4K po patchi stabilních 65 FPS bez FSR. 1440p pak 90 fps. 

  • Veskoslav

    Já si myslím, že originální jazyk byla klingonština a někdo to přeložil pomoci Google translate...

  • Veskoslav

    Mám za sebou 30 hodin ve hře. A ani na druhé planetě to neběželo nijak divně. A ani na třetí a ani na čtvrté. Nejhůř jel Korusant. Po patch (vyšel včera, cca 1,45 GB) mi ale jede o cca 20 % lépe než předtím. Celkový průměr FPS bez FSR, epic nastavení a 1440p se tak dostalo na průměrných 69 fps (54 fps 1% a zlepšilo se i 0,1% na 30).

  • No, koupi odložím. Stejně se musím učit. 😐

  • 😅😅

  • Derp_1337

    TL;DR

  • Jsi si jistý? Viděl jsem hromadu videí, kde se hra srovnávala s Denuvo a bez něj (cracknutá). Například u Hogwarts Legacy byl rozdíl průměrně 30 FPS, a to už je znát. Jinak tyhle ochrany nic moc neřeší, cracky jsou k dispozici zpravidla hned v den vydání takže kdo tady trpí jsou pouze ti, co si to poctivě koupí.

    Neříkám, že hra bez toho poběží na 120 FPS, určitě tam mají prostor pro nutné optimalizace, ale Denuvo jim to dělá těžší.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit