Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No Lariani se alespoň snaží o optimalizaci, leč s ne obzvlášť oslnivými výsledky 😂 zatímco Remedy si kvůli neoptimalizaci žíly netrhají a nechávají na modderech aby přišli s řešením - viz na stránkách Nexus mod již ke stažení "Alan Wake 2 older graphics cards".

    Vypadá to že přijde doba kdy budou studia najímat moddery jako externisty 😂

    • lito

      Alan Wake 2 vypadá alespoň moc hezky, BG3 má grafiku PS4, tam je za mě ta optimalizace na prd více nepochopitelná.

      • Derp_1337

        Trololol

        Jinými slovy "hru jsem vůbec nehrál, ale chci si postěžovat".

        • lito

          jako většina z nás hráčů a novinářů jsem hru hrál a nedohrál, protože byla taaaaaak strašně dlouhá a nudná od druhého aktu. Nemusíš se stydět, taky se přiznej, že jsi to nedohrál, neznám nikoho, kdo to dohrál.

          • 0011

            Já to dohrál na stařičkém pc (4790K, gtx 970), takže o optimalizaci z osobní zkušenosti mluvit nemůžu, ale snad všichni jsme viděli video od DF kde to na PS5 na performance režim jede ve městě okolo 20 fps na fullhd, o čem můžu mluvit jsou bugy, kterých jsem měl požehnaně napříč všemi akty a to jsem hru kupoval až cca týden po vydání kdy bylo venku spoustu recenzí.

        • a jeste provadi klasicky argumentacni faul, kdy srovnava primitivni akci typu alan wake s hrou, ktera ma pod povrchem spoustu rpg mechanik

          v podstate je ostuda, pokud neco jako alan wake nejede poradne

          • lito

            Alan Wake 2 je true GOTY. Dá se říct na herní poměry až revoluční záležitost po technické i narativní stránce. BG3 si ty 10 zaslouží za ten první akt, pak se na to všichni vybodli, protože to byla zívačka a ani ten Netflix styl jim nepomohl.

            Hele, co jsem koukal, na PC to dohrálo 20% hráčů, na PS5 15%, pod povrchem toho bylo tolik, že to skoro nikoho nezajímalo. Peace!

            • a kolik procent hracu dohrava hry?

              tech 20% je jeste dobry cislo, to nemaj ani ty tvoje narativni zivacky

              nemluve o tom, ze jsem to taky jeste nedohral, protoze nejsem decko, co nema nic jinyho na praci, ale uz jsem vicemene na konci, cca 250 hodin

            • Sjee

              Já BG3 dohrál kompletně a druhý act je v minimálně stejně dobrý jak ten první, v mnoha ohledech i lepší...Nejslabší je třetí act a i přes to je hodně dobrej...Dohrál sem i Alana Wake a je aktuálně dost zabugovaný, hlavně skrz loadovaní, ale i přes to jak je to dobrá hra tak BG3 se na GOTY ani trochu nevyrovná...

              • Taronyu

                Reakce na příspěvek:

                Ja som to dohral 2x. Mám v tom 300 hodín a samozrejme že si to ešte dám. Tretí akt je za mňa úplne v pohode.

                • lito

                  Reakce na příspěvek:

                  děcka nemusíte tady psát, kdo to všechno dohrál. Tu statistiku to nezmění, je volně dohledatelná. Prostě 20% hráču na PC vidělo konec a 15% na PS5.  To je docela dost špatné číslo. Takže velká většina to prostě nedala, já to nedal a to jsem tam nechal dost času, já jsem utekl od BG3 k Lies of P. BG3 má špatný pacing a špatně se do hry vrací, až se mi postupem času hru nechtělo zapínat a nutil jsem se. Dle statistky to tam měla asi spousta hráčů.


                  • Reakce na příspěvek:

                    Absolútne to nie je "špatné čislo" , je to úplne bežné v tak dlhej hre. Ja som ju ešte tiež nedohral a to je to moja GOTY, ak to nezmení Rogue Trader. Nad 50% dohranosť dosahuje len absolútny mainstream , čo BG3 rozhodne nie je.


                  • twicer

                    Reakce na příspěvek:

                    Ty si solidní pan statistika, občas si ty hodnoty srovnej i s něčím jiným než co se ti hodí do tvého narativu.

                  • Morraw

                    Reakce na příspěvek:

                    To je blábol 😀 Pravidelně dohrávám hry a vždy se dívám, kolik lidi to dohrálo. A jsem vždy překvapen jak málo to vždy je. Jen ty největší mainstream pecky mají 30% a více.

                    20% na takové RPG (není to witcher) je podle mě velký úspěch 😀 Nehledě, že to je chvíli venku a než se tím běžný člověk prokouše, tak to muže byt i na několik měsíců 

                    • Reakce na příspěvek:

                      Zrovna ten třetí Zaklínač má taky jen 23,8 % dohrání. A jak říkáš, menší hry mají ještě míň, zvlášť, pokud jdou mimo mainstream. Jako třeba remake System Shocku 17,6 % a jen necelých 30 % splnilo první větší quest (ze čtyř).

                      Promítá se do toho dost faktorů. Třeba si to někdo chce zkusit a nemusí to dohrávat do konce. Nebo narazí na nějakou nepříjemnost. Já třeba nedohrál první Pillars of Ethernity (dohrálo jen 14,8 % ) vlastně jen proto, že se mi nechtělo grindit na finálního bosse. Je to proto špatná hra? Velké otevřené hry právě typu BG3 mají obecně málo. Pathfinder: Kingmaker 9,2 %. Elden Ring je se svými 38 % spíš výjimka, která má fakt tendenci chytnout a nepustit, dokud nedohraješ.

                  • Derp_1337

                    Reakce na příspěvek:

                    To ale nic neříká. V každé hře je spousta hráčů, co nikdy nevyděla konec. To je úplně běžná věc.

                    Dle Steamu i takový Elden Ring dohrálo jenom nějakých 38% hráčů a 100% achievementů má jenom 8% hráčů.


                    Na tebe platí to pořekadlo: kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.

                    • lito

                      Reakce na příspěvek:

                      tady fabuluješ, protože Elden Ring má tři konce a tři trofeje, takže u Elden Ring to bude přes 50%, což je obrovské číslo oproti BG3.

                      I kdybych akceptoval tvoji fabulaci, tak 38% je pořád dvakrát více..

                      • Derp_1337

                        Reakce na příspěvek:

                        Hele, nic nefabuluji. Klidně si ty informace najdi ze Steamu sám. Tady máš odkaz na achievementy, všechno má jenom 8,7% hráčů.


                        A rozdíl ve větším % počtu dohrání je v tom, že Elden Ring je hra ze začátku roku 2022. Zatímco BG3 je hra ze srpna 2023 a na konzolích to vyšlo dokonce ještě později. Až BG3 bude taky mít aspoň 1 rok, tak % dohrání určitě naroste nahoru.

                  • Reakce na příspěvek:

                    To je jen z toho duvodu, ze si lide koupi hru u ktere je desitka. Neresi zanr, nebo delku, nebo kdo vi co...pak prekvapive zjisti, ze je to vlastne az tak nebavi.,

                    • lito

                      Reakce na příspěvek:

                      to je otázka, jak jsem psal Derpíkovi, Elden Ring dohrál každý druhý. Taky tam byl obří hype a x lidí to koupilo kvůli 10/10.

          • delO

            co mají společného RPG elementy, že to vypadá hnusně, zastarale a je to náročné jako prasee? To jako bys řekl, že Gran Turismu může být hnusné, protože pod povrchem je náročná fyzika. 

            • zapomnel ses prelogovat

  • delO

    Miluji alibismus novinářů.

    • Derp_1337

      No zrovna tohle bych nenazval případ alibismu. Tohle je případ rozdílných názorů na věc. 

      Např. ty si myslíš, že technický stav v den vydání by měl hrát velkou roli v závěrečném hodnocení hry. Někdo jiný si myslí, že by to zas až tak velkou roli nemělo hrát. Obzvlášť když tam nejsou katastrofální bugy a ty menší bugy se spraví v budoucích updatech. Na tohle není správná odpověď a každý má trochu jiný názor. A když pak někdo vysvětlí svůj názor, tak to není alibismus.

      • uher

        No vzhledem k tomu, že hry stojí nejvíc peněz v době vydání, tak bych řekl, že je na to velmi jednoduchá odpověď...

        • Derp_1337

          Nutí tě to někdo kupovat v  době, kdy to stojí nejvíc peněz?? Ne.


          Spousta lidí to kupuje později, jak je to v akci, a ještě jako bonus do té doby jsou opraveny všechny bugy.

          • uher

            A co to s tím má společnýho? Tady přece nejde o to jestli ti někdo nutí něco kupovat, ale o stav hry v době vydání vs recenze, která má reflektovat jak moc je ta která věc špatně. To bych mohl položit stejně blbou otázku, jestli je nutí někdo vydávat neopravený produkt za plnou cenu...

            Navíc by mě zajímalo kde bereš takovou jistotu, že budou všechny problémy (které jsou v recenzích kritizovány) ve hrách později opravené?

            • Derp_1337

              Hele, tady nejde o bugy. Reagoval jsem na tvůj komentář o ceně. Recenze má být objektivní i klidně rok po vydání, takže těžko se může brát cena v potaz. Jen velmi těžko by se hodnotilo "za plnou cenu tomu dávám hodnocení 8/10 " , taková recenze by byla k ničemu po pár měsících.

              Cena je subjektivní věc. Kdo chce, ten si to koupí za plnou cenu, kdo nechce, ten si počká na slevu.

          • delO

            lol, takže se recenzuje jako do budoucna? Teď padne devítka/desítka, ale přičtěte si tomu tak rok patchů. 

            Ty jsi ideální zákazník korporátů. Proto se máme tak dobře!

            • Derp_1337

              Jo zatímco ty jsi to těm korporátům ukázal, když jsi napsal nespokojený komentář do diskuze. Díky tobě si teď všichni manageři sednou na zadek a budeme se mít dobře.

              ^ To byl sarkasmus. 😉


              Hele, jestli nesouhlasíš s názory jiných lidí (a jak hodnotí hry), tak si můžeš udělat vlastní novinářský server, kde si můžeš hodnotit hry dle svých preferencí.

              Svět je takový jaký je a ne takový jaký by jsi ho chtěl mít ty. Je potřeba to přijmout a přizpůsobit se. Plakání v diskuzích nic nezmění.

              Úplně nejjednodušší řešení je kupovat hry s odstupem času až budou v akci. A v žádném případě nekupuj předobjednávky (je to zajíc v pytli).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit