Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • flash789

    Osobně v tomhle i předchozím dílu žádné echt jrpg nevidím. Obvzlášť vzhledem ke kořenům série. A ani mi nepřijde že by se tím echt stalo díky přidání tahových soubojů a trochu víc sofistikovanejším rozvojem postavy. Ale i tak mne to celkem zajímá, přeci jen to trochu to jrpg je :)

    • LessPh

      Vyhravas cenu za nejlepsi prispevek dne. Gratulujeme!

      • flash789

        Včerejšího? :)

        • LessPh

          I zitrejsiho 😊

  • Veskoslav

    Minimálně za zpoplatnění New Game+ by známka automaticky neměla přelézt 5/10. Dokud recenzenti budou toto ignorovat a sice hrát na trochu kontroverze, tak se s tím nic neudělá.

    Mizerné recenze a mizerné prodeje. To jediné Segu naučí.

    • Derp_1337

      Tak spousta lidí NG+ ignoruje. Ale problém je spíš to, že základní hra má jenom jednu úroveň obtížnosti. A podle ohlasů hráčů je ta základní obtížnost až komicky jednoduchá. A to je problém.

      Když si to člověk chce zahrát na vyšší obtížnost, tak jedině v NG+.

    • Kverulant

      Zbytečně nafouklá bublina. V případě Yakuz NG+ znamená jen hraní v náročný obtížnosti, která se odemkne po dohrátí první hry. Jen samotný hraní vedlejších aktivit mimo kampaň v kterýmkoliv díle série zabralo víc času než ústřední příběh (a ty aktivity a substories tipuju nikdo hrát znova na vyšší obtížnost nebude). Pokud za ten masochismus chtěj lidi platit, vyšší cenovka je aspoň zbičuje navíc, takže utrpení z prohraných rvaček bude ještě slastnější.

      • Derp_1337

        No ještě jsem Like a Dragon: Infinite Wealth nehrál, ale známý to už hraje a stěžuje si, že ta základní obtížnost je až komicky jednoduchá. Ty souboje jsou až prý moc primitivní a nepřátelé padají na zem po jedné ráně. 😱

        Chtěl si zapnout vyšší obtížnost a byl dost překvapený, že pro vyšší obtížnost je potřeba NG+ a ještě jenom v Deluxe a Ultimate edici.

        • Prstoklad

          Já patřím mezi to promile hráčů co každý díl hraje na naprosté maximum a stejně tak i na NG+ a následně ty nejtěžší obtížnosti. A základní nepřátele (a spousta dalších) ti padají na ránu i v minulém tahovém Like a Dragon i na hard 😱

          Tvůj známý zdá se objevil Ameriku a jde o jeho první hru ze série...

          • Derp_1337

            Jo, pro něj to bude asi první hra ze série Yakuza. Ono se říká, že Like a Dragon není špatné pro nováčky.

    • La_Furia-Roja

      jen z poslední doby remaster, který není remaster, dokonce u hry lživá reklama na vylepšené textury a stíny. Nedořešené mazaní savů z Xbox verze u "hry roku". 

      Tohle mi připadá jako nic proti tomu, čeho jsme svědky. 

      • Veskoslav

        Nemyslím si. Co bude příště? Ultra setting za příplatek? Jsou to Japonci, ti sedřou Číňana z kůže, když mohou. Už se snažili prodávat volné pozice na save. Tohle je jenom další evoluce. 


        P.S: Nemusíš dávat BG3 do uvozovek. Rozdrtila všechno, co mohla. Se s tím budeš muset smířit:)

        • La_Furia-Roja

          Pokud nevyhraješ v Edgi, v IGN, v Kotaku, GiantBomb, v Timu, v Easy Alies, v Polygonu, v Destructoid, v Atomixu, v Eurogameru, v Metru, v Hardcore Gameru a dalších velkých magazínech, tak  to opravdu nelze považovat za nějaké drcení. Jsou to největší magazíny světa, takže prosím rovnou se vyvaruj svých obvyklých stupidit, co tě napadají.

          • Veskoslav

            Polovina z těch magazínů jsou jedny z nejhorších, co si mohl napsat. Ještě řekni, že PC Gamer je skvělý magazín, co umí poradit a je to done:) A Eurogamer co dal na 7. místo Starfield? Jo, to taky pomáhá nepochybovat, že tyhle největší z největších jsou jistě to, co mi pomůže říct, meh BG3 je meh, Zelda vyhrála, pojďme se poklonit:)

            • La_Furia-Roja

               jo, zapomněl jsem na Game Informer, tam taky BG3 nevyhrálo.

              Z největších magazínů BG3 vyhrálo v PC Gameru, v Ars Technica, GameRadar+ a Gamespotu.

              Tvůj názor na ty magazíny je irelevantní, co jsem vypsal, jsou neslavnější a největší magazíny světa a jejich názor je prostě prestižní a bohužel(bohudík) to nelze ignorovat. 

              Pokud bychom u většiny těchto magazínu měli consensus, tak bych s tebou souhlasil, ovšem opak je pravdou. To je k tomu tvému drcení. 

              Takže než budeš tady házet nějaký rozumy, prvně si k tomu dohledej informace.

    • medveddd

      Měl by ale na sebe recenzent brát tenhle boj za lepší industry? Pokud je hra sama o sobě dobrá, měl by recenzent strhávat body za "nekalé praktiky"? Měl by tedy strhávat body za to, že se při vývoji crunchovalo? Co třeba za to, že vyšla pouze digitálně? Co za exkluzivitu na Epic store? Měl by reflektovat, že některé hry stojí 60 a některé "ponovu" 70? Co kdyby vyšlo najevo, že během vývoje docházelo k nějakému sexuálnímu obtěžování nebo šikaně?

      Recenzent ti řekne, jestli ho hra bavila nebo ne. Posouzení ostatních okolností je podle mě na zákazníkovi :)

      • Veskoslav

        Nemyslím si. A ano, v produktu by se měla reflektovat cena, dostupnost atd. To vše by mělo být součástí recenze. Problém je ten, že většinou mají recenzenti hry zdarma, takže je tyhle problémy netrápí. 


        Příklad Metro Exodus. Perfektní hra. Ale v době vydání byl pro mě Epic důvod zrušení collectorské série. Obzvlášť když vyšlo najevo, že všechno už bylo připravené a krabičky se na poslední chvíli přelepovaly. Stejný osud postihl Phoenix Point, kdy jsem jim zrušil KC objednávku, když si je Epic koupil. Její neslavný osud a 79 Kč na Alze rok po vydání jenom podtrhoval úspěch. Takže ano, pro mě jsou rozhodující i faktory jako cena, nejenom zábava, co mi hra samotná přinese. Proto i když poslední DLC do TWWIII je skvělé, stejně jsem si ho nepořídil kvůli ceně když vyšlo. A podle recenzí jim to dalo sežrat většina lidí.

          • Veskoslav

            Ale já nepsal o tom, že by se hodnocení mělo snižovat za to, kde to je. Ale omezení dostupnosti těšně před vydáním by se promítnout mělo, protože to dost lidí ovlivní. A mnohdy ani recenzenti nezmíní, na jaké platformě na pc to je. Stačilo by prostě mít bohatě v záložce hry napsané PC - Steam, GoG, Epic, EA play, Ubisoft+. Ano, je to práce navíc, ale zlepší to i orientaci čtenářů.


            Stranou osobní preference, kde to koupit. Ale to, že věci jako New Game+ atd. zamykáš za peníze by se do hodnocení promítnout prostě měly, protože jsou to součástí zážitku a když vyplázneš 60 € a nemáš New Game+, které je prostě ve hře, tak se to promítnou do hodnocení má, protože to ovlivňuje celkový dojem a znovuhratelnost.

            • medveddd

              Takže hra, která NG+ zkrátka nemá, protože to nebylo nikdy v plánu, by měla mít hodnocení sražené stejně jako Yakuza, která ho má za paywallem? Neměla by nikdy přesáhnout 5/10? Zážitek přeci v tomto směru za stejné peníze nabízí stejný.

              • Veskoslav

                Reakce na příspěvek:

                Medvěde, snad nemůžeš být až tak dutý s prominutím...Opravdu nevidíš ten rozdíl? Když si koupíš hru, co má dvě edice, ale ani jedna nemá placený New Game+, protože to prostě v den vydání nenabízí a nebo dvě edice, kdy máš New Game+ zamčené za prachy a nabízí to v den vydání? 


                Pokud to nevidíš, tak je to vlastně jedno a jenom to potvrzuje to, že Sega skutečně cílí na lidi jako ty, kterým je to jednom, protože si řeknou, meh, prostě si koupím levnější edici....

                • medveddd

                  Reakce na příspěvek:

                  Hra bez NG+ a hra s placeným NG+ jsou samozřejmě dvě rozdílné věci po stránce zpoplatňování obsahu, který bývá běžně zadarmo. První hra to nedělá, druhá ano. A to je to, co tvrdím, že by se nemělo promítat do hodnocení, protože to nesouvisí s kvalitou hry samotné, ale s nějakým standardem, který to v herním průmyslu nastavuje.

                  Ty ale argumentuješ zážitkem a znovuhratelností, který je u obou těchto imaginárních her stejný.

  • Konečně si nejspíš užiju pár dílů když je teď souboj na tahy, zkoušel jsem i předchozí ale mě prostě to bezhlavý řezání kláves nebaví 😄 Jenom doufám že není potřeba znalost předchozích dílů k pochopení celku.

    • Pethulla

      Všechny Yakuzy se dají hrát bez znalosti předcházejících dílů. Jasně, přijdeš tak o nějaké informace, ale popravdě, ono ty příběhy jsou fakt děsně pitomý, což je až s podivem, když vidíš kolik práce si se všema těma filmečkama autoři dali.

      Ale pokud tě děsně neláká tenhle díl, pak asi není od věci začít s tím prvním. Ve slevě už nestojí moc, pokud ho vysloveně neproletíš, tak vydrží fest dlouho a až ho dokončíš, tak pravděpodobně si díky všem těm soubojům, grindování, minihrám a vedlejším příběhům budeš chtít dát od série pokoj. A až na ni zase začneš mít chuť, tak už by v pěkné slevě mohl být i tenhle díl.

    • Tak já bych začal tím předchozím dílem: Yakuza Like a Dragon. Ten je taky na tahy (jako první v sérii )a začal zcela nový příběh s novou postavou, takže sérii s Kazumou Kiryu vůbec znát nepotřebuješ. Navíc se teď bude určitě dát sehnat ve slevě. Tenhle je už pokračování.....

      A v předchozích dílech bych spíš vzal do ruky ovladač, však ti tam i píšou že správný jakuzák hraje s ovladačem.....

      Já hrál jen Yakuza 0, a ten bojový systém mi přišel trochu neohrabaný tím jak se postavy  pohybují (jako že nemají plynulý pohyb když zrovna někomu nedáváš ránu ale spíš divně pobíháš a nepůsobí to dobře), ale i tak je ten systém dle mě celkem zábavný jakmile se ti dostane pod kůži a bojům jsem se nevyhýbal

    • Kdyžtak si holt zaplatíš nějaký shrnutí příběhu předchozích dílů no 🙂 Jako placené DLC třeba. Takové tříminutové slepené videjko za 10 éček dobrý. (IRONIE) 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit