Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

    Jo, pro něj to bude asi první hra ze série Yakuza. Ono se říká, že Like a Dragon není špatné pro nováčky.

  • Prstoklad

    Já patřím mezi to promile hráčů co každý díl hraje na naprosté maximum a stejně tak i na NG+ a následně ty nejtěžší obtížnosti. A základní nepřátele (a spousta dalších) ti padají na ránu i v minulém tahovém Like a Dragon i na hard 😱

    Tvůj známý zdá se objevil Ameriku a jde o jeho první hru ze série...

  • Derp_1337

    Tak spousta lidí NG+ ignoruje. Ale problém je spíš to, že základní hra má jenom jednu úroveň obtížnosti. A podle ohlasů hráčů je ta základní obtížnost až komicky jednoduchá. A to je problém.

    Když si to člověk chce zahrát na vyšší obtížnost, tak jedině v NG+.

  • Derp_1337

    No ještě jsem Like a Dragon: Infinite Wealth nehrál, ale známý to už hraje a stěžuje si, že ta základní obtížnost je až komicky jednoduchá. Ty souboje jsou až prý moc primitivní a nepřátelé padají na zem po jedné ráně. 😱

    Chtěl si zapnout vyšší obtížnost a byl dost překvapený, že pro vyšší obtížnost je potřeba NG+ a ještě jenom v Deluxe a Ultimate edici.

  • Pethulla

    Všechny Yakuzy se dají hrát bez znalosti předcházejících dílů. Jasně, přijdeš tak o nějaké informace, ale popravdě, ono ty příběhy jsou fakt děsně pitomý, což je až s podivem, když vidíš kolik práce si se všema těma filmečkama autoři dali.

    Ale pokud tě děsně neláká tenhle díl, pak asi není od věci začít s tím prvním. Ve slevě už nestojí moc, pokud ho vysloveně neproletíš, tak vydrží fest dlouho a až ho dokončíš, tak pravděpodobně si díky všem těm soubojům, grindování, minihrám a vedlejším příběhům budeš chtít dát od série pokoj. A až na ni zase začneš mít chuť, tak už by v pěkné slevě mohl být i tenhle díl.

  • Kverulant

    Zbytečně nafouklá bublina. V případě Yakuz NG+ znamená jen hraní v náročný obtížnosti, která se odemkne po dohrátí první hry. Jen samotný hraní vedlejších aktivit mimo kampaň v kterýmkoliv díle série zabralo víc času než ústřední příběh (a ty aktivity a substories tipuju nikdo hrát znova na vyšší obtížnost nebude). Pokud za ten masochismus chtěj lidi platit, vyšší cenovka je aspoň zbičuje navíc, takže utrpení z prohraných rvaček bude ještě slastnější.

  • LessPh

    I zitrejsiho 😊

  • flash789

    Včerejšího? :)

  • LessPh

    Vyhravas cenu za nejlepsi prispevek dne. Gratulujeme!

  • Tak já bych začal tím předchozím dílem: Yakuza Like a Dragon. Ten je taky na tahy (jako první v sérii )a začal zcela nový příběh s novou postavou, takže sérii s Kazumou Kiryu vůbec znát nepotřebuješ. Navíc se teď bude určitě dát sehnat ve slevě. Tenhle je už pokračování.....

    A v předchozích dílech bych spíš vzal do ruky ovladač, však ti tam i píšou že správný jakuzák hraje s ovladačem.....

    Já hrál jen Yakuza 0, a ten bojový systém mi přišel trochu neohrabaný tím jak se postavy  pohybují (jako že nemají plynulý pohyb když zrovna někomu nedáváš ránu ale spíš divně pobíháš a nepůsobí to dobře), ale i tak je ten systém dle mě celkem zábavný jakmile se ti dostane pod kůži a bojům jsem se nevyhýbal

  • Kdyžtak si holt zaplatíš nějaký shrnutí příběhu předchozích dílů no 🙂 Jako placené DLC třeba. Takové tříminutové slepené videjko za 10 éček dobrý. (IRONIE) 

  • La_Furia-Roja

     jo, zapomněl jsem na Game Informer, tam taky BG3 nevyhrálo.

    Z největších magazínů BG3 vyhrálo v PC Gameru, v Ars Technica, GameRadar+ a Gamespotu.

    Tvůj názor na ty magazíny je irelevantní, co jsem vypsal, jsou neslavnější a největší magazíny světa a jejich názor je prostě prestižní a bohužel(bohudík) to nelze ignorovat. 

    Pokud bychom u většiny těchto magazínu měli consensus, tak bych s tebou souhlasil, ovšem opak je pravdou. To je k tomu tvému drcení. 

    Takže než budeš tady házet nějaký rozumy, prvně si k tomu dohledej informace.

  • medveddd

    Hra bez NG+ a hra s placeným NG+ jsou samozřejmě dvě rozdílné věci po stránce zpoplatňování obsahu, který bývá běžně zadarmo. První hra to nedělá, druhá ano. A to je to, co tvrdím, že by se nemělo promítat do hodnocení, protože to nesouvisí s kvalitou hry samotné, ale s nějakým standardem, který to v herním průmyslu nastavuje.

    Ty ale argumentuješ zážitkem a znovuhratelností, který je u obou těchto imaginárních her stejný.

  • Veskoslav

    Medvěde, snad nemůžeš být až tak dutý s prominutím...Opravdu nevidíš ten rozdíl? Když si koupíš hru, co má dvě edice, ale ani jedna nemá placený New Game+, protože to prostě v den vydání nenabízí a nebo dvě edice, kdy máš New Game+ zamčené za prachy a nabízí to v den vydání? 


    Pokud to nevidíš, tak je to vlastně jedno a jenom to potvrzuje to, že Sega skutečně cílí na lidi jako ty, kterým je to jednom, protože si řeknou, meh, prostě si koupím levnější edici....

  • Veskoslav

    Polovina z těch magazínů jsou jedny z nejhorších, co si mohl napsat. Ještě řekni, že PC Gamer je skvělý magazín, co umí poradit a je to done:) A Eurogamer co dal na 7. místo Starfield? Jo, to taky pomáhá nepochybovat, že tyhle největší z největších jsou jistě to, co mi pomůže říct, meh BG3 je meh, Zelda vyhrála, pojďme se poklonit:)

  • La_Furia-Roja

    Pokud nevyhraješ v Edgi, v IGN, v Kotaku, GiantBomb, v Timu, v Easy Alies, v Polygonu, v Destructoid, v Atomixu, v Eurogameru, v Metru, v Hardcore Gameru a dalších velkých magazínech, tak  to opravdu nelze považovat za nějaké drcení. Jsou to největší magazíny světa, takže prosím rovnou se vyvaruj svých obvyklých stupidit, co tě napadají.

  • medveddd

    Takže hra, která NG+ zkrátka nemá, protože to nebylo nikdy v plánu, by měla mít hodnocení sražené stejně jako Yakuza, která ho má za paywallem? Neměla by nikdy přesáhnout 5/10? Zážitek přeci v tomto směru za stejné peníze nabízí stejný.

  • Veskoslav

    Ale já nepsal o tom, že by se hodnocení mělo snižovat za to, kde to je. Ale omezení dostupnosti těšně před vydáním by se promítnout mělo, protože to dost lidí ovlivní. A mnohdy ani recenzenti nezmíní, na jaké platformě na pc to je. Stačilo by prostě mít bohatě v záložce hry napsané PC - Steam, GoG, Epic, EA play, Ubisoft+. Ano, je to práce navíc, ale zlepší to i orientaci čtenářů.


    Stranou osobní preference, kde to koupit. Ale to, že věci jako New Game+ atd. zamykáš za peníze by se do hodnocení promítnout prostě měly, protože jsou to součástí zážitku a když vyplázneš 60 € a nemáš New Game+, které je prostě ve hře, tak se to promítnou do hodnocení má, protože to ovlivňuje celkový dojem a znovuhratelnost.

  • flash789

    Osobně v tomhle i předchozím dílu žádné echt jrpg nevidím. Obvzlášť vzhledem ke kořenům série. A ani mi nepřijde že by se tím echt stalo díky přidání tahových soubojů a trochu víc sofistikovanejším rozvojem postavy. Ale i tak mne to celkem zajímá, přeci jen to trochu to jrpg je :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit