Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dát 9 něčemu co běží v roce 2024 sotva ve 30 fps to ne ne. Vždyť to nejde hrát, co se mně týče... 

    • medveddd

      Hlavně že Avatar tu dostal v nadpisu recenze titul "technologického paskvilu" a přitom je to výborně optimalizovaná, vypadající, i škálující hra, která je krásná i na slabším hardwaru.

      • Cetl jsem legendy, že za dávných časů jednomu zahraničnímu časopisu, jedna  nejmenovana herni společnost dodávala holky a fet za pozitivní recenze. Tak, že by Capcom po letech přišel s taktikou " neuvidite technický paskvil, uvidíte japonky a saké"? 😁. Akorát, že tady to všichni vidí a v recenzi zmiňují, ale výsledné známky to nereflketují, takže nás čeká ještě spousta technických paskvilů za 9 bodů, protože novinářům se to líbí 🙂

        • blaiddtom

          tuto taktiku praktikuje microsoft, o tom som dost presvedceny

        • twicer

          Chápu že je těžké si představit, že i přes tyto negativa, to dokáže zbytek převážit.

          Obecně by bylo fajn, kdyby hry vycházeli odladěné, ale to i kdyby ses na hlavu stavěl a pěstičkou mlátil do zdi, tak to nezmění ani celé zdejší osazentvo hlasující svou pěněženkou.

          V dnešní době už na to spíš koukám optikou, jestli je ta hra hodna to přetrpět, počkat si, nebo prostě hrát něco jiného.

    • Inquisitor

      Zase se bude pár měsíců čekat, až to opraví. Jak už bývá zvykem. Já nevim proč to vyvojáři nevyzkouší i na něčem jinym, než na jejich nasa compech:)

      • lito

        4080 s DLSS při balance kolem 80FPS. Takže to není zase nějaká katastrofa na PC. Katastrofa je to na PS5, ovšem takových her je povícero.

        Jako PS5 hráč přiznávám, že PS5 je za zenitem, hry aktuálně  vychází ve strašném stavu.

        • Veskoslav

          Balance DLSS a tobě to přijde cajk? 4090 nedokáže udržet 60 fps bez DLSS....

        • twicer

          Při jakém rozlišení? 4K?

        • Opravdu jsem si nekupoval 4080 abych mohl hrát na DLSS balanced 🥹🥲 to je z hlediska optimalizace těžká zhůvěřilost. Ostatně jak ukázalo již Remedy - když se chce tak tu optimalizaci pro starší karty/optimalizaci pro lepší chod hry udělat mohou, ne že ne.

          • Derp_1337

            Jo, to DD2 je fakt špatně optimalizované.

            Dosáhnout 60FPS ve 4K na 4080 jenom za pomocí upscallingu DLSS je hodně špatný výkon.

            A nedejbože že člověk má nějakou mainstream kartu. Pokud člověk chce 60FPS, tak maximálně 1080p a to ještě hráči musí počítat s častými propady FPS v "náročných" scénách.

          • twicer

            Nejsou hry od remedy převázně přímočaré koridory?

          • lito

            tak si dáš quality a budeš mít 60FPS/4K a max nastavení s RT.. Kde je problém proboha? 

            • Stabilních 60 FPS? Jestli ano, tak poté opravdu nevidím problém.

              • lito

                Reakce na příspěvek:

                pokud máš dobré cpu, tak bys měl být v klidu, je to hodně postavené na CPU něco jako právě BG3. 

                • Reakce na příspěvek:

                  Otázkou přesto zůstává zdali je to obhajitelné z hlediska vizuální stránky. Když dokázala 4080 vykreslit krásné scény v AW2 s path tracingem, tak v recenzi uvedená poznámka že hra působí lehce graficky zastarale na mě působí dojmem že by DD2 správně nemělo být tak náročné.

  • Davies182

    Díky za recenzi!

    Existuje nějaká možnost hrát to jen za dvě "hlavní" postavy, či snad dokonce ideálně úplně standalone?

    Anebo se to prostě celé prolézá v kvartetu a půjčuji si společníky jiných hráčů neustále?

    • Predpokladam, ze je to stejne jako v 1 a tudiz jen tvoje postava je ...hlavni postava. A nikoho dalsiho nepotrebujes. Obcas se hodi, ale ja v jednicce sveho pawna na zacatku utopil a jel bez nej. :D

  • Stormangels

    Už se těším, recenze nečtu, každý má jiný názor, doufám že to na PC poběží dobře, grafika a pohybypostav jsou božské, hlavně mě zaujala choreografie archera. Snad nebudu zklamán :D

  • Tak ja som zmateny z hodnotenia. Na inych weboch sa pise, ze PS5 ma lock na 30 FPS, grafika vie byt najviac nadpriemerna a AI NPC postav vyslovene dementna. Ovladanie na PC je boj a je jasne, ze hra je primarne urcena na gamepad. 

    To samozrejme, nemusi nutne znamenat, ze hodnotenie 9/10 je neodpovedajuce, takze si radsej pockam na zajtrajsi gameplay tu na Games.cz.

  • medveddd

    Vůbec nechápu, jak můžou být ti Pawns považováni za přednost té hry. Jedničku jsem po objevení, prozkoumání a vyzkoušení této mechaniky dost rychle odinstaloval.

    Asi jsem teda divný, ale mít za společníky bezduché loutky, které nemají vlastní charakter a slouží jenom k tomu, aby mi řekly, že nemám v partě healera, nebo že vpravo za rohem je loot, pro mě absolutně není lákavé.

    Ještě jak je to celé zasazené do toho světa, ostatní postavy o nich taky referují jako o "Pawns" - jen krok od toho, aby jim říkali "NPCčka".

    Když na jednu stranu vyzdvihujeme Baldur's Gate za úžasně propracované společníky s vlastními motivacemi, sny a přesvědčením a líbilo se nám to už v Dragon Age: Origins, Mass Effectu atd... Jaktože je tohle ok? Budu rád, když mi to někdo vysvětlí.

    • twicer

      Jo, je to honosně pojmenovaný npc/minion/pet .

      Vysloveně za přednost hry jsem to nepovažoval už u prvního dílu, ale jako pomocníky k hlavní postavě považuji jejich vzorce chování za nadstandart co můžeš v hrách potkat.

      • medveddd

        Jo, to chování určitě jo, ale budu mít popravdě v partě radši někoho, kdo mi v animačce v kempu povypráví o svém dětství a v gameplayi se pak zasekne o každý šutr, než naopak někoho, kdo má sice super AI a funkcionalitu, ale tím to hasne.

        • twicer

          Njn, už u jedničky jsem si říkal, že bych si to dal klidně i v co-opu, trošku by to narušilo tu prkenost postav, ale ono když se člověk podívá už na ty trailery tak je znát, že vývojáři se nesnaží tu formuli posunout dál, jen ji dotahují k dokonalosti.

          Mě to třeba nevadí a naopak jsem za to i rád, když se drží švec svého kopyta, ale titul pro masy to asi úplně nebude.

    • Jak pise Hidden, je tam i Q, kde se resi jak se z Pawna stane clovek. A navic kdybys to dohral, tak se o svem Pawnovi dozvis neco zajimaveho :)

      Jinak teda celou hru muzes hrat i bez nej, aspon v jednicce te k tomu nikdo nenutil.

    • Hidden

      Pawns pribehove nejsou lidi, nemaji emoce a ani vyrazny osobity charakter, takze tve oznaceni "bezduche loutky" vlastne celkem i sedi. Muzes je klidne povazovat za neco mezi lidskym NPC a minionem, co si kouzelnici vyvolavaji v jinych RPG. Herne zajimave je treba prave to, ze si prenasi vedomosti mezi svety jinych hracu, takze treba vi jak postupovat v nejakem questu, vi jak na nekterou potvoru a tak dale (v jednicce treba menili i sve chovani podle tvych akci, ale nevim jak je to ve dvojce). Ale jinak je to proste jen poskok, ne lidsky spolecnik a postavy v hernim svete to vedi, proto ho tak i oznacuji. :)

  • ,,První Dragon's Dogma vyšlo již před 12 lety tak trochu ve stínu velkolepého Skyrimu a fakt, že nikdy nevyšlo na počítači, jeho prosazení také nepomohl.,,

    - vzhledem k tomu, ze nikdy nevyslo na pocitaci, je spodivem, ze je momentalne na Steamu s 84% slevou :)

    • jack

      Souhlasím s Vámi. U pana Hajdy se mi už podruhé stalo, že nepíše pravdu, protože si pečlivě nenastudoval informace. A doufám, že to není záměr.

      Dark Arisen obsahoval původní hru i s DLC a vyšel i na PC. Recenze je zde na Games :). 

      Takže opravdu, kdo chtěl, mohl si to zahrát na PC. Sám to mám na Steamu rozehrané. Je to super.

      Mimochodem, poprvé pan Hajda vesele reportoval, že je nová hra zadarmo na EPICu po minulém rozdávání serie Fallout. Fakt, že EPIC nabídku Fallout her nakonec stáhl a nebylo možné si ji do knihovny přidat, si pan Hajda nezjistil.

    • lito

      ve finále recenzent má možná i pravdu. Na PC vyšla až verze Dark Arisen, což je hra s datadiskem s mírně upravenou hratelností původní verze.

  • lito

    letos je to pro mě ještě nabitější než loni. Persona, Rebirth, Dragon Dogma. 😂

    • Derp_1337

      Persona?? To asi ne. O P6 se spekuluje, že vyjde (nejdřív) až začátkem roku 2025.

      • lito

        remake trojky... 

        Když už jsme u Atlusu, tak ještě letos vychazí Metaphor: ReFantazio 

        • Derp_1337

          Dík za info.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit